Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:42:56 GMT

تولید شیر و گوشت شتر درقم افزایش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۱۴۵۵

تولید شیر و گوشت شتر درقم افزایش می‌یابد

عباس پورمیدانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: راهبرد افزایش شیر و گوشت شتر در استان با همکاری کارشناسان و مراکز تحقیقاتی همچون انجمن علمی شتر ایران و مرکز اصلاح نژاد دام کشور در حال پیشرفت است و نتایج خوبی برای توسعه هرچه بیشتر صنعت شترداری قم درپی خواهد داشت.

وی افزود: حمایت از شترداران استان درقالب توزیع سم رایگان، توزیع علوفه به قیمت مصوب و معرفی بهره برداران به بانک‌ برای دریافت تسهیلات از جمله اقدام‌هایی است که توسط دولت برای رونق هرچه بیشتر صنعت شتر داری در قم انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: روند افزایش سالانه تعداد شترهای پرورش یافته در قم و وجود سرمایه‌گذاران جدید در این صنعت،‌ نشان از وضعیت رو به رشد شترداری در استان دارد که البته سرعت آن کند است و نیاز به حمایت‌های بیشتری برای رسیدن به جایگاه مطلوب دارد.

پورمیدانی گفت:‌ افزایش شترهای دو کوهانه به روش اصلاح نژادی که از نظر اقتصادی بهره وری بهتری دارد و ایجاد سکوی جمع آوری شیر شتر با رعایت اصول بهداشتی و انتقال به کارخانه لبنی از جمله برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی قم در ارتباط با صنعت شترداری استان است.

وی با اشاره به اهمیت وجود بازار فروش مناسب برای محصولات تولیدی شترداران استان، افزود: این مهم با تبدیل شیر شتر به شیر خشک و اخذ مجوز صادرات به کشورهای طرف قرارداد انجام می‌شود که در این صورت بهره برداران برای افزایش سطح تولید خود تلاش بیشتری می‌کنند و این مساله علاوه بر افزایش فرصت‌های شغلی این بخش، موجب رونق اقتصادی در صنعت شترداری قم می‌شود.

وی در ادامه با بیان برخی مشکل‌های موجود بر سر راه توسعه صنعت شترداری قم،‌ بیان کرد: کمبود آب و علوفه، مسائل بیمه‌ای و امور بهداشتی، عدم وجود گاردریل در جاده های جدید و همچنین عدم توجه به گردشگری و صنایع دستی مرتبط با شتر از جمله موانع توسعه این صنعت در قم است.

اقلیم قم به‌خصوص بخش مرکزی استان برای پرورش شتر مناسب است و هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ بهره بردار در قم مشغول پرورش حدود ۶ هزار نفر شتر هستند.

بخش مرکزی قم با داشتن مناطق بیابانی و موقعیت گرمسیری، چراگاه اصلی شتر در استان است و بیشتر شترداران قمی در دهستان‌های قمرود و قنوات این بخش حضور دارند.

نژاد اصلی شترهای پرورشی در قم کلکویی است؛ گوشت،‌ شیر،‌ پوست، پشم و کرک ازجمله محصولات قابل‌استفاده این دام است که بازار خوبی دارد و با حمایت بیشتر از شترداران استان می‌توان حجم تولیدهای قم در این بخش را گسترش داد.

پرورش شتر در استان قم علاوه بر روش های سنتی به صورت صنعتی نیز انجام می‌شود و در این زمینه طرح ‌های توسعه‌ای با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار است.

عشایر اصلی‌ترین پرورش دهندگان شتر در قم هستند و با تامین امکانات مورد نیازشان، می‌توانند به عنوان مهمترین تولیدکنندگان گوشت قرمز بیش از گذشته به فعالیت خود ادامه دهند و برای استان ارزش افزوده اقتصادی ایجاد کنند.

برچسب‌ها قم جهش تولید دام و طيور بازار محصولات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم جهش تولید دام و طيور بازار محصولات قم جهش تولید دام و طيور بازار محصولات صنعت شترداری صنعت شتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۱۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

محمدحسین جعفری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی طی سال گذشته اظهار کرد: تولید گوشت قرمز عشایر استان طی سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۲ هزار و ۷۱۸ تن بوده است.

وی افزود: میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی نسبت به سال قبل ۱۱۷۲ تن افزایش داشته است.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی درخصوص اینکه چند درصد تولید گوشت استان با عشایر است، تصریح کرد: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

جعفری همچنین با اشاره به استقبال عشایر استان از طرح تولید قراردادی گوشت قرمز که از سال گذشته آغاز شده است بیان کرد: استقبال عشایر از طرح فوق بسیار زیاد بود، به گونه‌ای که با پیگیری‌های صورت گرفته مقدار ۵۰۰۰ تن جو مدت دار (۶ ماهه) در اسفندماه از شرکت پشتیبانی امور دام اخذ و تعداد ۱۱۰ راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت. همچنین مقرر شد با توجه به محدویت نهاده و متقاضی زیاد به ازای هر راس ۴۵ کیلو گرم جو اختصاص پیدا کند.

وی درباره میزان تحویل علوفه در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر خراسان رضوی گفت: در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر استان در آذر ماه ۱۴۰۲ مقدار ۹۰۰۰ تن جو ۴ ماهه به سررسید ۱۵ فروردین‌ماه سال جاری بین ۶۸۲ نفر از عشایر توزیع شد. رقم ریالی  این طرح ۹۲۷ میلیارد ریال بوده است. با این میزان نهاده تعداد ۵۰ هزار راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت که ۲۰ درصد دام طرح، یعنی ۱۰ هزار راس دام را عشایر پروار و مقدار حدود ۲۰۰ تن گوشت روانه باز مصرف شده است. ضمنا در طی سال ۱۴۰۲ مقدار ۴۷ هزار تن انواع علوفه تامین و برای تغذیه و تعلیف دام بین عشایر استان توزیع شده است. 

جعفری ادامه داد: ۸۲۰۰ خانوار عشایر در خراسان رضوی شناسایی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در لرستان/ صادرات مرغ افزایش می‌یابد
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • مصرف برق همدان در بخش‌های مختلف انضباط یابد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد