Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه خبرگزاری مهر، منطقه حفاظت شده بهرام گور منابع زیستی و گیاهی و جانوری شایان توجهی دارد، این منطقه علاوه بر تنوع زیستی غنی و منحصر به فردش از معادن غنی سنگ‌آهن برخوردار است و از آنجا که این منطقه بیش از ۴۵۰ هزار هکتار مساحت دارد و بخش عظیمی از کرمان، فارس، یزد و هرمزگان را در بر می‌گیرد. به موازات این منطقه، در استان کرمان منطقه گل گهر واقع شده که فعالیت‌های معدنی چشمگیری در آن صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش تصاویری بر مبنی بر ممانعت از معدن‌کاوی در منطقه حفاظت شده بهرام گور از سوی برخی از اهالی بومی منتشر شد که نشان می‌داد این مردم با ایجاد زنجیره انسانی پیرامون ماشین آلات اکتشاف از فعالیت معدنی در این منطقه جلوگیری کرده‌اند. اعتراض مردم هم به تخریب محیط زیست و هم نابودی مراتع منطقه بود که جهت چرای دام اهلی استفاده بود که نهایتاً با اعتراض مردم منطقه، ماشین آلات مربوطه ناگریز از منطقه خارج شده و محل را ترک کردند.

حمید ظهرابی مدیرکل محیط زیست استان فارس در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس قانون در مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش صدور مجوز اکتشاف و بهره برداری از معادن منوط به نظر شورای عالی حفاظت محیط زیست است، گفت: این شورا اختیار این تصمیم گیری را به صورت مشترک به سازمان محیط زیست و وزارت صمت تفویض کرده است.

وی در ادامه گفت: از سنوات گذشته بهره‌برداری و اکتشاف از معادن در این مناطق با تفاهم دو مجموعه سازمان محیط زیست و وزارت صمت بوده است.

ظهرابی با بیان اینکه پیرو این تفاهم نامه انجام شده که مربوط به سال ۱۳۵۴ است، در سال ۱۳۹۴ منطقه حفاظت شده بهرام گور که جز مناطق معدنی قابل بهره برداری و اکتشاف شناخته شده بود، تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان محیط زیست و وزارت صنعت به امضا رسید.

گفت: برطبق این تفاهم نامه از ۶ پهنه معدنی شناخته شده در محدوده منطقه حفاظت شده بهرام گور، مناطق P1, P2,P4 با توافق سازمان محیط زیست و وزارت صنعت از گردونه فعالیت حذف شده و به سه محدوده دیگر اجازه تکمیل عملیات اکتشاف داده شد.

مدیرکل محیط زیست استان فارس خاطرنشان کرد: فعالیتی که مورد اعتراض مردمی واقع شده و و زنجیره انسانی برای عدم فعالیت در آن تشکیل شد مربوط به مناطقی است که اجازه عملیات اکتشاف در آن صادر شده است.

وی با بیان اینکه با وجود مجوزی که وزارت صنعت برای اکتشاف در این منطقه دارد، همواره تاکید شده است که برای انجام این فعالیت نیاز به تعامل با جوامع بومی و جلب رضایت آنهاست، گفت: حساسیت مردم در موضوعات محیط زیستی برای ما قابل تقدیر است، اما رسیدگی به این اعتراض‌ها در حیطه وظایف سازمان محیط زیست نیست و دستگاه‌های متولی از جمله وزارت صنعت و فرمانداری باید به آن ورود پیدا کنند تا مساله به نحوه درستی حل و فصل شود.

پیش از این مسئولان وزارت صمت عنوان کرده بودند که در صورت تأیید عملیات اکتشاف و اخذ مجوز معدن‌کاوی تمام تلاش شأن را می‌کنند که به طبیعت کمترین آسیب را وارد کنند، اما با توجه به اعتراضات اخیر به نظر می‌رسد موفق نشده‌اند این اطمینان بخشی را به مردم بومی منتقل کنند.

کد خبر 4989265 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: منطقه حفاظت شده بهرام گور حمید ظهرابی اکتشاف معدن وزارت صنعت معدن و تجارت ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی سازمان تامین اجتماعی پیش بینی وضعیت هوا بنیاد شهید و امور ایثارگران آیت الله سید ابراهیم رئیسی ازدواج محسن حاجی میرزایی وضعیت راهها آتش سوزی عید سعید قربان منطقه حفاظت شده بهرام گور سازمان محیط زیست و وزارت وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۲۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند

رییس فدراسیون ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی گفت مجوز فعالیت زنان در این رشته صادر نشده است.

طرفداری | مهرعلی باران‌چشمه، رییس فدراسیون ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، در خصوص حضور زنان به عنوان تماشاگر در زورخانه‌ها، گفت:

ورزش زورخانه‌ای به طور قطع سوای تربیت جسم در ترویج فرهنگ جوانمردی تاثیرگذار است و این مجوز صادر شده تا مادران و زنان از نزدیک در زورخانه‌ها برای تماشای این ورزش اصیل ایرانی حضور یابند. البته در طرح شهید طوقانی که با همکاری وزارت آموزش و پروش برای مقاطع چهارم تا ششم ابتدایی برگزار شد، خانواده‌ها به عنوان تماشاگر شاهد هنرنمایی فرزندان خود بودند.

وی طی گفت‌وگویی با ایرنا، در خصوص فعالیت زنان در ورزش زورخانه‌ای نیز توضیح داد:

پیش تر اعلام شد که فعالیت زنان در ورزش زورخانه‌ای منوط به تصمیم و مجوز نهایی از سوی وزارت ورزش و جوانان است. در شورای سیاست‌گذاری وزارت ورزش تصمیم‌گیری نهایی در خصوص فعالیت یا عدم فعالیت آنان در رشته‌های مختلف تصمیم‌گیری خواهد شد، چنین مجوزی تاکنون برای ورزش زورخانه‌ای صادر نشده است.

از دست ندهید ????????????????????????

عبدالکریم حسن هم نامش را تغییر داد اعتراض سرمربی چلسی: VAR به فوتبال ضرر زده است آقای الگری سال بعد هم در تیم ما بمان! درگیری صلاح با کلوپ: ساکت شو!

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله