Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@10:49:26 GMT

حج تمام شد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۷۸۶۴

حج تمام شد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، حج تمتع امسال به پنج روز محدود شد. مراسم از روز چهارشنبه، هشتم مردادماه با جمعیتی محدود آغاز شد و قرار بود تا دوازدهم ذی‌الحجه (یکشنبه، ۱۲ مردادماه) ادامه داشته باشد. زائران شب گذشته پس از رمی جمرات به مکه برگشتند تا با طواف معروفِ «وداع» کعبه، حج را کامل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان حج امسال را به ساکنان این کشور محدود کرد و به مسلمانان کشورهای دیگر اجازه نداد در این مراسم شرکت کنند. سازمان بهداشت جهانی به عربستان پیشنهاد کرده بود لغو کامل حج را بررسی کند. در نهایت عربستان در کمتر از یک ماهِ باقی‌مانده تا آغاز این مراسم، از برگزاری حج محدود با جمعیتی متشکل از خارجی‌های مقیم و شهروندان این کشور خبر داد. این تصمیم زمانی اعلام شد که نزدیک به ۱۰ کشور از حج انصراف داده بودند.
عربستان نخست اعلام کرد حج را با یک‌هزار زائر برگزار می‌کند که ۷۰ درصد آن‌ها خارجی‌های مقیم این کشور هستند اما بعد رسانه‌های این کشور خبر دادند که جمعیت حجاج از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.
زائران در جریان این مراسم فقط در مکه حضور داشتند و اعمال اصلی را انجام دادند. آن‌ها قبل از حج، هفت روز قرنطینه بودند و تست کرونا دادند تا جواز حضور در حج را دریافت کردند. مقام‌های امنیتی سعودی همچنین اعلام کردند تدابیر شدید امنیتی را در تمام مکان‌های مرتبط با حج به اجرا گذاشته‌اند. آن‌ها در نخستین روز از آغاز حج از دستگیری ۲۴۴ زائر غیرقانونی خبر دادند.  
خبرگزاری واس وابسته به عربستان سعودی اعلام کرد مراسم حج توسط ۶۲۵۰ دوربین کنترل شده است.
در حج استثنایی امسال، ماسک به لباس احرام اضافه شد و به زائران لباس احرام، سجاده و سنگ‌های استریل داده شد. در مسجدالحرام و منا نیز محل ایستادن، نمازگزاری، طواف و پرتاب سنگ با برچسب‌هایی مشخص شد و زائران در گروه‌های کوچک با همراهی یک مامور بهداشت تمام اعمال خود را انجام دادند. زائران همچنین اجازه نداشتند دیوارهای کعبه را لمس کنند و یا برای زیارت پیامبر (ص) به شهر مدینه بروند؛ اعمالی که در حج و عمره مرسوم بود.
وزارت حج عربستان که مدعی است زائران در سلامتی کامل حج را به پایان بردند، گفته است: زائران پس از پایان مراسم حج، معاینه پزشکی می‌شوند. آن‌ها باید یک دوره قرنطینه اجباری را نیز سپری کنند.
پس از انجام آخرین طواف، تولیت امور مسجدالحرام، ضدعفونی این مسجد و صحن کعبه را آغاز کرد. این عملیات توسط بیش از ۳۵۰۰ نفر انجام شد. در شست‌وشوی صحن کعبه و بخش‌های مختلف مسجدالحرام از انواع عطرها و بخورها استفاده می‌شود.
تولیت مسجدالحرام اعلام کرد: برای شست‌وشوی روزانه کعبه و مسجدالحرام روزانه ۲۴۰۰ لیتر مواد ضدعفونی‌کننده و بیش از ۱۰۵۰ لیتر مواد معطر برای عطرآگین کردن فضای مسجد و فرش‌های آن استفاده می‌شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حج حج تمتع 99 مکه مکرمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۷۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین

سردار سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: در سفری که ما در راس هیئتی به عراق داشتیم برروی مجموعا بیش از ۵۰ محور از مسائل مشترک اربعین توافق کردیم و باید از دولت عراق تشکر کنیم. 

وی اظهار کرد: یک مسئله عبور آسان زائران از مرزهاست، چون در سنوات گذشته این مشکل بود، اما سال قبل شاهد تحول مثبتی بودیم و امسال طرح سجاد که تبادل برخط زائران از ایران به پلیس عراق صورت بگیرد و مرحله ثبت پلیس عراق حذف می‌شود که قرار شده در ایام غیراربعینی هم باشد.

 دبیر ستاد اربعین بیان کرد: عراق عمده خروجی مرز‌ها را به کنترل الکترونیک مجهز کرده که این امر سرعت انتقال زائران را افزایش می‌دهد و کنترل دستی حذف می‌شود.

میراحمدی گفت: بر سر اسناد رسمی پذیرش زائران توافق شد و مبنا این شد که همان مدارک سال گذشته استفاده شود و زائران ما با خیال راحت گذرنامه خود را تهیه کنند.

وی گفت: در خصوص زائران غیرایرانی توافقات خوبی شد. در مورد زائران پاکستانی دولت عراق ملاحظاتی داشت و قرار شد در سفری که وزیر کشور عراق به ایران دارد پیشنهاد خود را نسبت به زایران پاکستانی‌ها اعلام کند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: در مورد اتباعی که از مرز ما عبور می‌کنند طبق سند خادم اقدام می‌شود همچنین پایانه‌های نذری عراق و گاراژ‌هایی که هست ساماندهی شود و اقدامات خوبی را عراق برای ساماندهی انجام داده است. 

میراحمدی اظهار کرد: مسئله دیگر ما بیشترین آمار فوتی‌هایمان است که مربوط به تصادفات جاده‌ای است و قرار شد کمیته مشترکی با عراق تشکیل شود و عراق جاده‌های عبور و مرور زائران را به دوربین کنترل سرعت مجهز کرده همچنین بر استفاده از کمربند‌های اتومبیل و استفاده از موبایل تاکید کرد، چون کنترل سرعت راننده‌های عراقی اقدام مهمی است که میزان تلفات را کاهش می‌دهد.

دبیر ستاد اربعین بیان کرد: در حوزه زمینی، ریلی، دریایی و هوایی توافق شد. از طریق دریا از شلمچه به بصره روزانه ۱۵۰۰ زائر را منتقل کنیم و می‌توانیم حمل و نقل زائران پاکستانی را از دریا دنبال کنیم همچنین در خصوص تخفیف به ایرلاین‌ها توافق شد.

وی گفت: توافق شد فرودگاه نجف ۲۴ ساعته شود. در مورد ورود خودر‌های شخصی توافق شد تا از اول صفر تا ۱۰ صفر وارد خاک عراق شوند که قرار است پاسخ دهند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: در زمینه‌های مختلفی که سفر اربعین را تسهیل کند مثل رایگان شدن اینترنت و رایگان شدن شمار‌های سه شماره‌ای و امکان پرواز هلی کوپتر‌ها و عبور و مرور آمبولانس‌های ایرانی و تسهیل انتقال موکب‌های عراقی توافق شد و موکب ایرانی از بیستم محرم تا ۱۵ سفر امکانات خود رامنتقل کنند. 

میراحمدی اظهار کرد: در جلسه امروز ستاد اربعین یکی از بحث‌های ما تغییر در جریان خدمت رسانی به زائران است. چون مواکب عراقی ار ۱۲ صفر به بعد فعال می‌شوند و خدماتی در عراق مطرح نمی‌شود و سال قبل یک میلیون و چهارصد هزار زائر ما قبل از ۱۲ صفر برگشتند.

دبیر ستاد اربعین تصریح کرد: قرار شد خدمات عزتمندانه به زائران بدهند، چون عزتمندی زائران ما هدف ماست و پنج اصل امنیت، سهولت، سلامت، عزت و معنویت را داریم که بر اساس اصل عزت زائران ما با عزتمندی بروند و برگردند و دولت عراق به این موضوع توجه دارد، اما زمانی که فعال نیستند وظیفه خود می‌دانیم این کار را انجام دهیم. 

وی ادامه داد: درخصوص خدمات درمانی با طرف عراقی توافق کردیم خدمات تا بازگشت زائران انجام شود.

میراحمدی بیان کرد: تنها موردی که با آن توافق نشده در مورد اتوبوس‌هاست و گفتند تمام ظرفیت حمل و نقل خود را برای انتقال زائران انجام می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ۴ هزار کردستانی به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل اعزام می‌شوند
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • زایران ایرانی عمره ۲۴ ساعته با اتوبوس به مسجدالحرام منتقل می‌شوند
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • زائران حج تنها با کارت هوشمند امکان ورود به مکه را دارند
  • مراسم گرامیداشت عملیات بازی‌دراز در هفته جاری برگزار می‌شود
  • حجاج دیگر کشورها در مراسم حج محبت زائران ایرانی را احساس کنند
  • طنین معنویت سرزمین وحی در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی تهران+ گزارش عکس