Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@03:55:37 GMT

شوک به بازار | قیمت ماهی سه‌برابر شد!

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۹۰۹۷

شوک به بازار | قیمت ماهی سه‌برابر شد!

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از صبح یک روز تابستانی وارد بازار ماهی‌فروشان بوشهر شدیم. بازار به شکل محسوسی خلوت بود. مشتری‌ها یا نبودند یا قیمت می‌گرفتند و دست‌خالی از بازار بیرون می‌رفتند. ماهی‌فروشانی که بیشتر از هر زمان دیگری بالای سر ماهی‌های خود رفت‌وآمد مردم را نظاره بودند و خبری از بده و بستان همیشگی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت ماهی در بازار بوشهر، خود را به شکل تأسف باری با دلار تطبیق داده است. ماهی‌های بازار بوشهر این روزها باقیمت دو یا سه برابری دلبری می‌کنند. ارزان‌ترین ماهی‌ها (خشار) کیلویی یک دلار! ماهی شیر نیز هر کیلوگرم ۱۳۰ هزار تومان. ماهی‌های پرطرفدار نیز تا ۲۴۰ هزار تومان قیمت داشتند.

ماهی‌فروشان می‌گفتند از روزی که قیمت دلار بالا رفت و پول ما ارزش خود را بیش‌ازپیش از دست داد، صادرات آبزیان برای شناورهای صیادی بسیار پرجاذبه شد. دیگرکسی حاضر نیست ماهی خود را به بازار بوشهر برساند. این قضیه باعث شده که عرضه ماهی در بازار بوشهر به‌صورت بی‌سابقه‌ای کاهش یابد. همین موضوع باعث افزایش تاریخی قیمت ماهی شده است.

کسبه بوشهر می‌گویند فروش آن‌ها به کمتر از چهل درصد قبل از گرانی‌ها رسیده است. آن‌ها می‌گویند چون فروش ماهی کاهش‌یافته هرروز مقداری ماهی روی دستشان می‌ماند. لذا سودی از فروش ماهی نمی‌برند.

ماهی‌فروشان می‌گویند دولت نه عزمی برای مقابله با صادرات غیررسمی ماهی دارد و نه کنترلی بر صادرات رسمی. نتیجه اینکه ماهی در بازار بوشهر به حدی گران شده که کسی نتواند آن را به خانه ببرد. یکی از کسبه در خصوص کنترل قیمت ماهی‌ها چنین می‌گوید: به نظر می‌رسد وقت آن رسیده که دولت جلو قاچاق ماهی را با عزم بیشتری بگیرد. از طرفی باید در حمایت از سفره مرزنشینان برنامه‌ریزی بهتری برای صادرات ماهی صورت بگیرد. بازاریان در همین رابطه می‌گویند می‌توان هرماه ده روز صادرات را ممنوع کرد تا قیمت ماهی در بازار بوشهر از کنترل خارج نشود.

وی ادامه می‌دهد: اینکه چقدر این اقدام شدنی است را ما نمی‌دانیم اما می‌دانیم که دولت باید به فکر سبد غذایی و سفره مرزنشینان باشد. نمی‌توان و نباید انتظار داشت که مردم بندر نشین در طول سال مزه ماهی به دهانشان نرسد. شاید بتوان در ماه‌های خاصی از سال صادرات را ممنوع کرد تا وفور آبزیان در بازار باعث کاهش قیمت‌ها شود.

در صورتی ‌که یک برنامه مشخص و جامع برای حمایت از سفره مردم و فراوانی ماهی در بازار انجام نشود، می‌توان ادعا کرد که حتی طبقه متوسط هم باید با ماهی خداحافظی کنند.

کد خبر 536959 برچسب‌ها استان بوشهر ماهی قیمت - تنظیم بازار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر ماهی قیمت تنظیم بازار ماهی در بازار بوشهر قیمت ماهی ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب مصرف داخل، امکان صادرات یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف است بنابر سیاست وزارت جهاد از اواخر سال گذشته جوجه ریزی ها افزایش یافت که در نهایت به سبب ازدیاد جوجه ریزی ها و تولید مرغ، برنامه ریزی برای صادرات مرغ و خرید حمایتی باید صورت گیرد.

از اواخر سال گذشته بعد از گذشت سال‌ها، هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شد و حال مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شده است و همواره پیش بینی می شود که میزان صادرات تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن برسد که در صورت تحقق بخشی از تراز تجاری صنعت مرغداری مثبت می شود.

بسیاری از کارشناسان صنعت مرغداری اذعان می کنند که بازار دایمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تامین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

در ادامه مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بنا داریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

حداکثر مصرف سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن مرغ در کشور

همچنین ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با استمرار روند فعلی تولید نه تنها مشکلی در تامین مرغ بازار داخل نداریم، بلکه توان صادرات ۳۰۰ هزارتن مرغ هم خواهیم داشت در شرایط فعلی وزارت جهاد مجوز صادرات مرغ در حد ۵ تا ۶ هزارتن را آغاز کرده است که با استمرار این روند می توانیم به بازار صادرات و تولید پایدار دست یابیم.

قاسمی قیمت کنونی هرکیلو مرغ در بازارهای جهانی را ۱.۷ تا ۱.۹ دلار اعلام کرد و افزود: گرچه ظرفیت اسمی صنعت مرغداری تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ است، اما به سبب تجهیزات قدیمی و عدم امکان تامین نهاده دامی، امکان تولید سالانه ۲.۵ تا ۲‌.۶ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که ۲.۲ تا ۲.۳ میلیون تن نیاز داخل و مابقی تولید صادراتی خواهد بود برنامه تولید مرغ امسال جوجه ریزی ۱۷۰ میلیون قطعه است که در این صورت صادرات ۳۰۰ هزارتن محقق می شود.

بر اساس آمار ایران در حال نزدیک شدن به ۴ کشور اول تولید کننده صنعت مرغداری در جهان  محسوب می شود.

صادرات مرغ راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود. با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کما اینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد