Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، البته این موضوع از زمانی که با دستورات بانک مرکزی به نظام بانکی مبنی بر رعایت نرخ سود مصوب و تقویت زمزمه کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی و جمع‌آوری مؤسسات مالی غیرمجاز که رقابت‌های غیرسالمی با نهادهای متشکل پولی و بانکی و مؤسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی بر سر جذب سپرده را آغاز کرده بودند، دامن زده شد و بازار اجاره بهای مسکن دستخوش تلاطمات عدیده‌ای شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع با توجه به مشکلات اقتصاد کلان کشور که رکود در انواع کسب و کارها به‌خصوص تولید را دامن زده است، تنها  جایی که برای سرمایه‌های خرد مردم مامن مناسبی محسوب می‌شود، شبکه بانکی است. اما به‌دلیل تلاش دولت برای کاهش سود سپرده‌ها، بازار پول به‌عنوان تنها بازار سودده نیز به‌تدریج از گردونه رقابت‌ها در حال حذف‌شدن است و به همین دلیل مهم‌ترین فاکتور تعیین اجاره‌بها که زمانی مانع افزایش نرخ کرایه مسکن بود، این بار خود عامل گرانی بازار اجاره‌بها شده است.

24تیر طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ سود سپرده‌گذاری بانکی مجددا تا 18درصد افزایش یافت و از 14تیر‌ماه در حال اجراست. باید دید این افزایش نرخ سود بانکی تا چه اندازه برتصمیم مالکان مبنی بر گرفتن ودیعه یا اجاره بها از مستأجران تأثیر گذاشته و جو حاکم بر این فضا چگونه است؟

مالکان به‌دنبال ودیعه بیشتر نیستند

فعالان بازار املاک معتقدند پایین‌بودن نرخ سود سپرده‌های بانکی، بسیاری از صاحبخانه‌ها و موجران حرفه‌ای را که تنها راه درآمدشان، اخذ اجاره از مستأجر است، ترغیب به گرفتن اجاره بها کرده است و آنها دیگر حاضر به پذیرش پول ودیعه (رهن) نیستند. آقای ریحانی، یکی از مشاوران املاک منطقه زعفرانیه می‌گوید: «مالکان راحت‌ترند که اجاره‌بها دریافت کنند چون معتقدند دغدغه‌اش کمتر است زیرا کسب سودهای بانکی را دیگر به‌صرفه نمی‌دانند و روی گرفتن اجاره‌بها متمرکز شده‌اند. البته در این آشفته بازار قیمتی، هر کس نرخی برای منزل مسکونی‌اش می‌گذارد و می‌توان گفت در 2ماه اخیر اجاره‌بها حدود 30درصد افزایش یافته است. البته ما سعی می‌کنیم با توجه به وضعیت بازار، قیمت‌ها را کمی متعادل کنیم و مالکان را متقاعد می‌کنیم که همان اجاره عرف ‌ماه گذشته را بگیرند؛ چرا که مستأجران توان پرداخت اجاره‌بها را ندارند.»

جابه‌جایی منطقه به منطقه 

وضعیت موجود سبب شده تا بخش عمده‌ای از مستأجرانی که به‌دنبال اجاره مسکن به شکل رهن کامل هستند، در یافتن ملک مورد نظر خود با سختی مواجه شوند.

آقای عبدالله‌پور یکی از مشاوران املاک منطقه5 در محله پونک در این مورد می‌گوید: «بحران کرونا فرصتی ویژه برای مستأجران شده تا سر جای خود بمانند البته نه به این معنا که قرارداد جدیدی با مالک تمدید کرده باشند بلکه صرفا برای مهلت‌گرفتن از وی برای جابه‌جایی. اگر کرونا نبود بازار نقل‌و انتقالات خود را نشان می‌داد. در مجموع مستأجران راغب هستند تا ودیعه بیشتر و در مقابل اجاره کمتری بدهند اما پیدا کردن مورد اجاره با این شرایط بسیار سخت است.»

امسال شرایط قیمتی طوری است که جابه‌جایی منطقه به منطقه بیشتر است؛ چرا که توان مالی مستأجران کاهش پیدا کرده و آنها ضعیف‌تر شده‌اند و دیگر نمی‌توانند از پس پرداخت اجاره بها در منطقه مسکونی فعلی خود بر آیند.

آقای سعادتی، مشاور املاک منطقه16 در محله نازی‌آباد می‌گوید: «در محدوده فعالیت من این جابه‌جایی‌ها بیشتر دیده می‌شود چون بیشتر کاسبان و بازاریانی که مستأجر هستند بازار کسادی دارند و در این مدت به لحاظ سرمایه‌ای بسیار متضرر شده‌اند. مستأجران برای ماندن در این محله به‌دنبال منازل مسکونی با متراژ پایین‌تر هستند. برخی از آنها به‌دنبال ساختمان‌های چند سال ساخت قدیمی‌تر که قیمت مناسب‌تری نسبت به نوساز دارند، هستند تا همه تلاش خود را برای ماندن در این محله بکنند و مجبور نباشند به‌دنبال خانه به یک محله پایین‌تر بروند.»

کسانی که ودیعه می‌گیرند

آقای اصغری، یکی از مشاوران املاکی که در محله سعادت‌آباد تهران به بازاریابی ملک برای تعدادی از بنگاه‌های معاملات ملکی مشغول است، می‌گوید: «قبلا به وفور در این منطقه مالکانی بودند که املاک خود را رهن کامل می‌دادند؛ به‌خصوص که بیشتر مشتریان آنها بازرگانانی بودند که درآمدهایشان ارقام بالایی بود و مایل بودند که واحدهای مسکونی را به‌صورت رهن کامل در اختیار بگیرند اما هم‌اکنون به‌دلیل آنکه سود سپرده بانک‌ها بسیار پایین است، به ندرت مالکی می‌توان یافت که به رهن کامل یا افزایش ودیعه مسکن و کاهش اجاره بها مایل باشد.»

به عقیده وی، هم‌اکنون بیشتر موجران یا مالکانی که به افزایش پول پیش رضایت می‌دهند، سازندگان املاک نوساز در مناطق گرانقیمت تهران هستند که از یک سو به‌دلیل رکود سنگینی که در بازار خرید و فروش مسکن حاکم است، از فروش املاک نوساز خود ناامید شده‌اند و از سوی دیگر به‌دلیل وام‌های سنگین یا اعتباراتی که از وام‌دهندگان خصوصی برای تکمیل واحدهای مسکونی دریافت کرده‌اند، تحت فشار بازپرداخت بدهی‌هایشان هستند و به همین دلیل برای آنکه بتوانند بخشی از بدهی‌ها را تسویه کنند، به رهن کامل ملک خود رضایت می‌دهند. یک دسته دیگر از موجرانی که مایل به رهن کامل ملکشان هستند، خانوارهایی هستند که واحد مسکونی دوم و سوم خریداری کرده‌اند و بخشی از هزینه خرید ملک را از محل رهن کامل مستأجر تأمین می‌کنند، این روش بیشتر برای واحدهای مسکونی کوچک است که مبلغ رهن کامل بعضا تا یک‌سوم ارزش واحد مسکونی می‌رسد.

 از آنجا که هم‌اکنون در بازار خرید و فروش ملک در تهران، بیشتر تقاضاهای خرید در بخش خانه‌های مصرفی و کوچک است و سایر واحدهای مسکونی که قیمت بالایی برای خرید و فروش دارند، از گردونه معاملات حذف شده‌اند، در نتیجه اخذ ودیعه نیز محدود به همین خانه‌هاست که بخش کوچکی از واحدهای مسکونی تهران را تشکیل می‌دهند و مالکان سایر خانه‌ها متمایل به گرفتن اجاره هستند.

پربیننده ترین فرهنگیان فاقد مسکن احراز صلاحیت شدنـد بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در طی ۳سال/ برای آغاز پرداخت وام ودیعه منتظر اعلام اسامی هستیم تحویل واحدهای مسکونی فرهنگیان تا پایان امـسال بساز و بفروش‌های مسکن باید مالیات بدهند/ رشد ۳۰درصدی درآمدهای مالیاتی در ۴ماهه امسال وام ودیعه مسکن تا ۵سال قابل تمدید است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ سود بانکی اجاره مسکن نرخ سود سپرده اجاره بهای مسکن مشاور املاک مستاجران ودیعه مسکن قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت واحدهای مسکونی سود سپرده جابه جایی اجاره بها رهن کامل شده اند نرخ سود خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۹۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه

 این روز‌ها وضعیت قیمت‌ها در بازار اجاره مغازه به حدی عجیب است که برخی سراغ اجاره راه پله می‌روند. به عنوان مثال فردی یک مغازه در راه پله را برای اجاره گذاشته است.

هزینه اجاره یک راه پله با فضای ۵ مترمربع در تهران ماهی ۵ میلیون تومان است. نکته جالب توجه اینجاست که برای اجاره این مغازه باید ۲۰۰ میلیون تومان هم پول پیش بدهید. به نظر می‌رسد که باید فکری به حال هزینه اجاره مغازه‌ها شود.

منبع: سرانه

tags # اجاره‌نشینی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • ممنوعیت عقد قرارداد مسکن با اتباع غیر مجاز
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟