Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در نشست علمی مروری بر روابط ایران و چین به بررسی مشکلات حوزه صنعت انرژی در ایران پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست علمی مجازی مروری بر فرصت‌ها و چالش‌های حقوقی و سیاسی روابط ایران و چین از منظر امنیت انرژی توسط دبیرخانه برنامه علمی پدافند غیرعامل به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به‌صورت آنلاین و حضوری با حضور چند نفر از متخصصان سازمان پدافند غیرعامل برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست مهدی پیری استادیار گروه حقوق نفت و گاز دانشگاه تهران و مجتبی اصغریان استادیار گروه حقوق نفت و گاز دانشگاه خوارزمی با مروری بر ظرفیت‌های حقوقی و قانونی همکاری‌های ایران و چین در حوزه انرژی، فرصت‌ها و چالش‌های حقوقی را طرح و به الگوی رایج قراردادهای نفتی و گازی و راهکار مناسب و متناسب در این چارچوب همکاری پرداختند.

هم‌چنین در ادامه این نشست، سکینه ببری گنبد استادیار گروه روابط بین‌الملل و مدیر امور بین‌الملل واحد تهران شمال نیز سخنران دیگری است که روابط سیاسی این دو کشور را از منظر امنیت انرژی و اقتصاد سیاسی بین‌الملل طرح کرد.

در بخشی از این نشست مجتبی اصغریان عضو هیئت‌علمی گروه حقوق نفت و گاز دانشگاه خوارزمی در خصوص امنیت انرژی گفت: بر اساس قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت تدوین رویه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی جهت پدافند غیرعامل در صنعت نفت آمده است. این جمله مبنای قانونی خوبی است که در موضوعات انرژی به بحث پدافند غیرعامل توجه داشته باشیم.

 وی ادامه داد: باید اقداماتی که منجر به کاهش آسیب‌پذیری در حوزه‌های مختلف شود را در اولویت قرارداد. به‌طور مثال می‌توان در حوزه نفت و گاز می‌توان اقداماتی در راستای امنیت انرژی انجام دهیم. همانند ایجاد دسترسی به منابع انرژی ارزان، در دسترس و متنوع، عدم انتقال تکنولوژی برای پروژه‌های مختلف به‌ویژه پروژه‌های آل. ان. جی و انرژی‌های تجدید پذیر.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: اگر امنیت انرژی نباشد، ازجمله تهدیدات درزمینه صنعت نفت و گاز، عدم همکاری شرکت‌های بزرگ چینی در توسعه میادین نفت و گاز، همکاری شرکت‌های کوچک چینی در توسعه میادین نفت و گاز، عدم امکان بازگشت سرمایه شرکت‌های نفتی خارجی دشواری در اجاره نفت‌کش و کشتی جهت صادرات محصول (مشکل جاری با چین)، عدم امکان فروش نفت حاصل از توسعه و تولید از میادین، مشکل در بیمه نفت‌کش‌ها، خریداران محدود (عمدتاً چینی) و عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات برای کشور ایجاد می‌شود.

اصغریان تأکید کرد: همچنین در صورت نبود امنیت غذایی، شرکت‌های کوچک مشکل انتقال سرمایه ایران را دارد و شرکت‌های حمل ایرانی امکان حمل ندارند و شرکت‌های حمل خارجی از بیمه ایرانی استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: با توجه به مشکلات مذکور نقایص توافق‌نامه ایران و چین شامل وابستگی به چین (از حیث مغایرت با امنیت ملی، واردات محصولی، مالی، شرکت‌های چینی و همچنین چین نباید تنها بازیگر اقتصادی در ایران باشد)، عدم استفاده از ظرفیت ایرانی برای سرمایه‌گذاری در چین، شرکت‌های چینی، فاقد برنامه اجرایی الزام‌آور (کلیات در BIT ایران و چین)، نحوه همکاری مشترک برای انجام پروژه در کشور ثالث، عدم پیش‌بینی برنامه‌ای برای میادین مشترک ایران، مخاطرات مربوط به دریافت یوان از چین در قبال صادرات به آن کشور، مشکل خام فروشی به چین و عدم لزوم مشارکت چین در پروژه‌های ذخیره‌سازی نفت و گاز می‌شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی در پایان تصریح کرد: امنیت ملی در تمام این حوزه‌ها به‌جز امنیت انرژی دغدغه باشد. ممکن است در نسخه‌های آتی توافق‌نامه؛ ایرادات مطرح‌شده برطرف شود. موارد نظرات کارشناسی است که ممکن است قابل نقد باشد.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: عضو هیئت علمی دانشگاه تهران انرژی در ایران دانشگاه خوارزمی پدافند غیرعامل عضو هیئت علمی امنیت انرژی ایران و چین نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۹۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مدیران امور دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور ۱۹ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان، نعیمی معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان، دانشور مدیر کل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان برگزار می‌شود.

در این نشست که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار می‌شود حاضرین پس از ارائه تجارب موفق خود در حوزه دانشجویی به تبادل نظر در خصوص پیش‌نویس آیین‌نامه جامع اسکان در سرا‌های دانشجویی، پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی خواهند پرداخت.

در بخش دوم این نشست دو روزه شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی تحلیل آسیب‌های روانی- اجتماعی دانشجویان که از سوی دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان برگزار خواهد شد؛ شرکت می‌کنند.

گفتنی است در پایان این نشست از مدیران دانشجویی شایسته مناطق با اهداء لوح تقدیر، تجلیل به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • «رویداد صدرا» توافق برد-برد دانشگاه و صنعت
  • حضور فعال شرکت نفت فلات قاره ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • رفع مشکلات بیجار با برنامه‌ریزی محقق می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا