Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ دانشگاه، ارزیابی‌های اپیدمیولوژیک در زمینه پایش اپیدمی کووید ۱۹، نرم‌افزار ردیابی بیماران و تماس‌های آن‌ها، اقدامات معاونت‌های بهداشت، درمان و غذا و دارو در مدیریت اپیدمی و همچنین پیشنهادها و سؤالات پژوهشی معاونت توسعه به‌منظور پشتیبانی مؤثرتر واحدهای دانشگاه در مقابله با اپیدمی کووید۱۹ مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به روند اجرای ۴ پروژه تحقیقاتی در زمینه مدیریت کووید ۱۹ گفت: پایلوت طرح بررسی راه‌های انتقال عفونت در استان تهران اجراشده و از این هفته پروژه اصلی آغاز می‌شود.

بررسی طرح های تحقیقاتی کمیته کووید ۱۹

وی افزود: ارزیابی رفتار مردم در مواجهه با عوامل خطر بیماری کووید ۱۹ در استان تهران نیز  پروژه دیگری است که مصوب شده و از این هفته جمع‌آوری اطلاعات آن در حوزه معاونت بهداشت انجام می‌شود.

فتوحی با اشاره به پروژه تدوین دستورالعمل فاصله‌گذاری فاصله‌گذاری فیزیکی در جمعیت استان تهران گفت: این دستورالعمل نوشته‌شده و وزارت بهداشت نیز دستورالعمل مشابه ای را به این منظور  ابلاغ کرده است که محورها و نحوه اجرایی شدن آن مورد برسی قرار گرفت.

این استاد دانشگاه، یکپارچه‌سازی و راه‌اندازی نظام مراقبت از بیماری کووید ۱۹ در استان تهران را طرح مفصل و طولانی‌مدت دیگری خواند که با همکاری حوزه آی تی دانشگاه و معاونت‌های بهداشت و درمان اجرایی می‌شود.

وی در جمع‌بندی سخنان خود با اشاره به اهداف اجرای این ۴ پروژه گفت:  امیدواریم با اطلاعاتی که به دست می‌آوریم، موج دوم را سریع‌تر کنترل کنیم؛ مردم توانمندتر شوند و نگذاریم موج سوم رخ دهد. لازم است روند اپیدمی را مرتب پایش کنیم و متناسب با وضعیتی که استان تهران دارد برای مدیریت اپیدمی و جلوگیری از موج سوم و همچنین مدیریت بیمارانی که مبتلا شده‌اند اقدام کنیم.

حمایت معاونت بهداشت از اجرای پروژه های تحقیقاتی

دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به پیگیری اجرای طرح بررسی راه‌های انتقال عفونت در استان تهران با همکاری دانشگاه‌های مستقر تهران گفت: این طرح در کمیته HSR سه دانشگاه مطرح و مصوب شد. پس از دریافت پرسشنامه، با کمک پرسشگران معاونت بهداشت می‌توانیم اطلاعات لازم را از حجم نمونه موردنظر جمع‌آوری کنیم و پرسش‌نامه‌های تکمیل‌شده را تا آخر هفته تحویل دهیم.

وی با اشاره به بازدید از مراکز دولتی تهران به‌منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: ۴۰ درصد از سازمان‌های دولتی مستقر در تهران ملی هستند و نه استانی؛ به این منظور با کمک  دو دانشگاه دیگر شهر تهران، از روز گذشته، بازدید از مراکز دولتی را در دستور کار قراردادیم و شاخص‌های اعمال دورکاری، استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاریفاصله‌گذاری و... را بررسی می‌کنیم.

تشریح دستورالعمل فاصله گذاری فیزیکی

سپس دکتر مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دستورالعمل فاصله‌گذاری فیزیکی در بحران کووید ۱۹ را تشریح کرد و گفت: کاهش تماس‌ها و قطع زنجیره انتقال، یکی از مهم‌ترین راهبردهای پیشگیری و کنترل همه‌گیری بیماری‌های واگیر، ازجمله کووید ۱۹ است. به این منظور از روش‌های ایزولاسیون و قرنطینه استفاده می‌شود.

وی گفت: اگر این دو روش موفق نبود و  عده زیادی مبتلابه عفونت و یا ناقل شدند؛ به رعایت فاصله فیزیکی توصیه می‌شود. که در این حالت مردم از حضور در مراسم جشن و عزا، دور همی و هرگونه تجمع به‌ویژه در امکان سرپوشیده و تردد و جابه‌جایی غیرضروری باید پرهیز کنند. چنانچه بازهم امکان کنترل اپیدمی فراهم نشد، از روش چهارم که اقدام اجباری و شامل برقراری نوعی حالت امنیتی است استفاده می‌شود.

ایجاد امکان پایش و رصد الکترونیک بیماران کووید ۱۹

در ادامه دکتر سینا مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، اقدامات انجام‌شده در زمینه  پایش و رصد الکترونیک بیماران کووید ۱۹ را بیان کرد و گفت: در جلسات قبل، مدیریت آمار و فناوری دانشگاه مکلف شد؛ راهکار مناسب الکترونیکی را برای پایش و رصد بیماران شناسایی کند. به این منظور تجربه موفق دانشگاه شاهرود را بررسی کردیم اما باتوجه به محدودیت‌هایی که سامانه شاهرود در تهران داشت لازم بود نرم‌افزار دیگری مورداستفاده قرار گیرد.

وی افزود: به این منظور به‌کارگیری سامانه ماسک در دستور کار قرار گرفت. این سامانه قابلیت اتصال به سامانه‌های MCMC، پورتال و HIS و همچنین امکان نصب در تلفن همراه هوشمند بیماران را دارد. وب‌سرویس ارسال اطلاعات بیماران کووید ۱۹ نیز به‌منظور طراحی نقشه پراکندگی بیماران ایجادشده است. با طراحی نقشه پراکندگی بیماران، در موج سوم متوجه کانون‌های تجمع بیماران خواهیم شد.

بررسی راهبردهای معاونت درمان در مدیریت کووید ۱۹

سپس دکتر فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهبردهای مرتبط با کارگروه مراقبت و درمان را تشریح کرد و گفت: برای هر بیمارستان دو سناریو ظرفیت سنجی بخش‌های کووید و غیرکووید در زمینه نیروی انسانی، اقلام مصرفی، تجهیزات پزشکی و فضای فیزیکی تعریف شد و هریک از بیمارستان‌ها ظرفیت خود را اعلام کردند.

علامه با تأکید بر نظارت بر عملکرد بیمارستان‌ها در زمینه آمادگی و پاسخگویی مناسب در مواجه با همه‌گیری کووید ۱۹ گفت: توانمندسازی و حفظ ایمنی کارکنان بیمارستان‌ها، در دستور کار قرارگرفته است. خوشبختانه سطح استعلاجی کارکنان کاهش و حالشان بهبود پیداکرده است. همچنین به‌منظور توانمندسازی بیماران و مراجعه‌کنندگان نیز تولید محتوای آموزشی، ایجاد کلینیک‌های مجازی و سیستم مشاوره تلفنی موردتوجه قرار دارد.

تشریح نقش حمایتی و حفاظتی معاونت غذا و دارو در کووید ۱۹

در ادامه دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه، بابیان برنامه معاونت غذا و دارو در مدیریت اپیدمی کووید ۱۹ گفت: این معاونت نقش حمایتی و حفاظتی را برعهده دارد. براین اساس در زمینه نظارت بر تهیه و تولید مواد ضدعفونی، برخورد با خطاها، برنامه‌ریزی به‌منظور تأمین اقلام حفاظتی و داروهای مورداستفاده در درمان بیماران کووید ۱۹ اقدامات متعددی تاکنون انجام‌شده است.

وی بر آموزش و فرهنگ‌سازی در واحدهای زیرمجموعه معاونت غذا و دارو تأکید کرد و گفت: به‌منظور ارائه خدمات غیرحضوری و کاهش نیاز به مراجعه حضوری،  توسعه کمی و کیفی فرآیندهای میزخدمت در دستور کار قرار گرفت.

پیشنهادهای پژوهشی معاونت توسعه

در ادامه دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، موضوعاتی را که لازم است کمیته اپیدمولوژی به تحقیق درمورد آن بپردازد اشاره کرد و گفت: تیمی را در نظر بگیرید که در زمینه  میزان تأثیرگذاری دستورالعمل‌های ابلاغی، اثربخشی دورکاری، دوران نقاهت کارکنان در مرخصی‌های استعلاجی، میزان رضایتمندی کارکنان و بیماران در کمک گرفتن از نیروهای داوطلب، کیفیت تجهیزات موردنیاز کووید ۱۹ شامل ونتیلاتور و اکسیژن ساز، علل کاهش مشارکت‌ها و سرمایه اجتماعی در موج دوم، تأثیر نقاهتگاه‌ها و... تحقیق و بررسی کنند.

وی افزود: لازم است این موضوعات آسیب‌شناسی شود و با دراختیار داشتن اطلاعات موردنیاز در هریک از این محورها، خود را  برای مواجه‌شدن به موج سوم احتمالی کووید ۱۹ آماده کنیم.

کد خبر 4990186

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران اپیدمیولوژی ویروس کرونا سازمان سنجش آزمون دکتری تخصصی مرکز سنجش آموزش پزشکی پروتکل های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آزمون دکتری تخصصی گروه پزشکی پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی آموزش مجازی آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه ها معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران دستور کار قرار بیماران کووید ۱۹ استان تهران فاصله گذاری کووید ۱۹ غذا و دارو قرار گرفت بررسی راه موج سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۰۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین گرامیداشت هفته معلم و مقام استاد و تجلیل از تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت، دانش و پژوهش در دانشگاه‌ها و مدارس سمای استان البرز به همراه افتتاح مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی و مزرعه آموزشی، تحقیقاتی و فناوری تولیدات کشاورزی و انعقاد قرارداد همکاری‌های مشترک با گروه صنعتی زرنام و افتتاح یادمان شهدای گمنام واحد هشتگرد با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان استانی دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین افتتاح شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: بنا داریم به صورت حرفه‌ای آزمایشگاه‌داری کنیم و در هر استان یک مجموعه آزمایشگاهی تحقیقاتی و خدماتی پژوهشی در حال راه‌اندازی است.

طهرانچی بیان کرد: امروز شاهدیم که این اتفاق خرسند در استان البرز رقم خورد و مجموعه آزمایشگاهی افتتاح شد که امید است منافع آن به مردم و منطقه برسد.

وی تصریح کرد: با توجه به استقرار منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام در استان البرز، راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع خدمات صنعتی، کشاورزی، غذایی و بهداشتی درمانی توسط این دانشگاه، اقدام موثری درراستای هم‌افزایی بخش تولید، صادرات و دانشگاه آزاد اسلامی برای جهش تولید به شمار می‌رود و آزمایشگاه‌های این حوزه باید استاندارد‌های اروپایی و مورد نیاز برای صادرات را نیز اخذ نماید آزمایشگاه‌های استانداردی که بتوانند خدمات استاندارد ارائه دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: این مجموعه آزمایشگاهی در بخش آنالیز کیفی کالا‌های صنعتی، محصولات کشاورزی، فرآورده‌های غذایی و بهداشت و درمان نقش موثری در استان البرز ایفا خواهد کرد.

طهرانچی عنوان کرد: مجموعه آزمایشگاهی که امروز افتتاح شد در حوزه‌های غذا، بیوتکنولوژی، امور متناسب با کشاورزی و وزارت بهداشت و نیز علوم پزشکی فعالیت می‌کند، با توجه به اینکه نوآوری لزوماً نو بودن نیست، بلکه اتصال دادن مجموعه‌ها به یکدیگر برای ارائه خدمات است، شیرازه و شاکله این مجموعه برای من جذاب بود.

وی در ادامه در آیین نکو داشت و تجلیل از مقام شامخ معلم و استاد که در سالن همایش‌های شهید سلیمانی واحد کرج برگزار شد حضور یافت و با اشاره به جایگاه رفیع مقام معلم از دیدگاه قرآن و اسلام گفت: معلم فردساز و جامعه‌ساز است و آینده کشور در دستان این قشر است و معلم خالق سلامت، امنیت و علم و دانش در اجتماع بوده و این قشر از طریق دانش‌آموزان و دانشجویان به ساختن آینده کشور کمک می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: باید از تلاش وافر معلمان و استادان دانشگاه به خاطر خدمت به عرصه علم، دانایی و توانمندسازی جامعه تشکر کنیم، چراکه این قشر تمام هستی خود را وقف رشد، ترقی و بالندگی جامعه می‌کنند.

طهرانچی، توجه به نیاز‌های معیشتی معلمان را برای کمک به ارتقای علمی کشور ضروری دانست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز هم گفت: اوراق زرین تاریخ تربیت مربیان نام‌آوری همچون حضرت ابراهیم، موسی، عیسی، حضرت محمد (ص)، حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س) و زینب کبری (س) را بر خود نقش ابدی زده است، آنانکه با پیکار مقدس خویش حماسه‌های شکوهمند و جاوید در سازندگی انسان متعهد به وجود آورده‌اند و با تزکیه و تعلیم کاخ بلند و پایه علم و فضیلت را بنا نهاده و پرچم توحید را برافراشته و امروز استادان ادامه این نهضت عظیم را بر عهده گرفته‌اید.

حسین کلانتری گفت: هر مصلحی اول باید صالح باشد تا بتواند مصلح باشد  و پیامبر گرامی اسلام(ص) و اولیای الهی اصلاحات زیادی را به‌وجود آورد و تمدن‌ساز بود و حضرت امام خمینی (ره) اصلاحات اساسی ایجاد کرد و مقام معظم رهبری نیز تمدن‌ساز است و دانشگاه‌ها نیز بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رسالت مهمی در تمدن‌سازی دارند.

وی تشریح کرد: دانشگاه باید اصلاح‌گر، مردمی، نوگرا، انعطاف‌‌پذیر، اشتغال‌آفرین، کیفیت‌گرا، مبتکر، دانشجوپرور، خداجو، عمق‌گرا، مرتبط با جامعه و صنعت، آینده‌نگر، جهانگرا و امیدوار و رو به جلو در حرکت باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در پایان این مراسم به گزارش عملکرد و برنامه توسعه‌ای این دانشگاه پرداخت و در این آیین از شماری از معلمان و اساتید نمونه استان البرز تجلیل شد.

در ادامه این سفر مزرعه آموزشی، تحقیقاتی و فناوری تولیدات کشاورزی و فرآورده‌های ارگانیک به بهره‌برداری رسید و کلنگ ساخت گلخانه هوشمند تولید بذر هیبرید بر زمین زده شد.

همچنین با حضور در گروه صنعتی و پژوهشی زرنام در شهر هشتگرد و بازدید میدانی از این مجموعه تولیدی، صنعتی و پژوهشی درراستای ارتقای سطح همکاری‌های علمی ـ پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با نهاد‌ها وسازمان‌های دولتی و غیر انتفاعی کشور، با گروه صنعتی و پژوهشی زر نام دو قرارداد همکاری‌های مشترک منعقد شد و به امضای دکتر محمد مهدی طهرانچی و محسن امینی و مهدی امینی و حسین کلانتری رسید.

در پایان یادمان شهدای گمنام و بوستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد با حضور دکتر حسین کلانتری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های اسلامی استان البرز، حجت‌الاسلام روح‌الله مختاری امام جمعه شهر هشتگرد، محمدرضا البرزی فرماندار شهرستان ساوجبلاغ، اعضای شورای شهر هشتگرد و جمعی از مسئولان استان و شهرستان به دست مادر شهید والامقام علی کیا روستا افتتاح شد.

برای افتتاح پروژه‌های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز جمعا مبلغ ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه گردیده است، همچنین برای ساخت گلخانه هوشمند تولید بذر هیبرید نیز مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ساماندهی کودکان گل فروش حاشیه بزرگراه شهید هاشمی و بهشت زهرا (س)
  • انعقاد دو موافقت‌نامه بزرگ تحقیقاتی در یک هفته
  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین آغاز شد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • انعقاد 2 موافقت‌نامه تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • اجرایی شدن پوشش بیمه‌ای دست و پای کربنی
  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین