Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، هتل پارسیان کرمانشاه روز دوشنبه میزبان نشستی بود که در آن شهرداران استان‌های کرمانشاه، کردستان و همدان میزبان حجت‌الله ایوبی دبیرکل ملی یونسکو در ایران بودند که طی آن تفاهم‌نامه‌ای با هفت ماده، ۱۶ بند و سه تبصره برای معرفی، توسعه و رونق گردشگری در غرب کشور به امضا رسید.

امضای تفاهم‌نامه ۴ جانبه برای ایجاد مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران در غرب کشور

بعد از امضای تفاهم‌نامه از برنامه کاربردی زاگرس گردش هم رونمایی شد؛ این برنامه همه شهرهای منطقه زاگرس، مراکز اقامتی و هتل‌ها، نحوه تهیه بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس با روز و ساعت حرکت، معرفی مراکز تفریحی و گردشگری، معرفی بوستان ها، تفرجگاه‌ها و شهربازی، معرفی رستوران‌های سنتی و کافی‌شاپ‌ها را با آدرس تلفن و مسیریابی هوشمند در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رونمایی از برنامه کاربردی «زاگرس گردش»

برای اینکه شهرتان برجسته شود باید متفاوت باشید

دبیرکل ملی یونسکو در ایران در این نشست شناسایی تاریخ و تمدن ایران در هر منطقه را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: برای نخستین بار در ایران است که سه استان با همکاری یکدیگر چنین رویداد مهمی را رقم می‌زنند و مجموعه مدیران آنها برای تبدیل شدن به قطب گردشگری، با هم دست برادری می‌دهند.

حجت‌الله ایوبی، بزرگترین سرمایه هرکسی را هویت او دانست و افزود: همین که به این نتیجه برسیم که باید به خویشتن خویش بازگردیم و میراث کهن و داشته ‌هایمان را با نگاه عالمانه ببینیم ، در فکر ، رویکرد ، اندیشه و ذهن ما مهمترین اتفاق افتاده است که بسیار ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه باید هر چیزی را در فرهنگ خود جستجو کنیم و میراث کهن دیارمان را احیا کنیم اظهار داشت: راز برجسته و برند شدن شهر تفاوت‌ها و تمایزهای آن شهر است به عنوان مثال کشورهای همسایه می‌توانند کاخ بسازند اما هرگز نمی‌توانند طاق‌بستان را داشته باشند و با پول نمی‌شود تمدن و فرهنگ را خرید.

ایوبی از ساز و دهل، تنبور، لباس‌های رنگارنگ، غذاهای متنوع و غیره به عنوان داشته‌های تاریخی این سه استان یاد کرد و گفت: اینها نقاط قوت شماست که شهر شما را متفاوت می‌کند و با اراده ای که در شما می‌بینم حتما گردشگری در غرب کشور رونق می‌گیرد.

حجت الله ایوبی دبیرکل ملی سازمان جهانی یونسکو در ایران

بدون کمک هنرمندان شهرتان برجسته نمی‌شود

دبیرکل ملی یونسکو در ایران در ادامه بر نقش هنرمندان در رونق گردشگری تاکید کرد و اظهار داشت: کرمانشاه حق بزرگی بر گردن تاریخ ، تمدن ، موسیقی ، خط نستعلیق و غیره دارد و اگر هنر هنرمندان ، عالمان و اندیشمندان را ارج نهیم و در صدر قرار دهیم اتفاقات خوبی می‌افتد اما در غیر این صورت و بدون کمک هنرمندان نمی‌توانید محور توسعه گردشگری در غرب کشور باشید.

وی نوروز را پروژه بسیار مهمی برای غرب کشور دانست و گفت : کشور ما مهد نوروز است اما متاسفانه باید آیین‌های کهن فراموش‌شده نوروز را امروز در دیگر کشورها پیدا کنیم.

ایوبی با اشاره به اینکه برخی از کشورها هم رگ و ریشه فرهنگ خود را در ما جستجو می‌کنند، افزود: نوروز یکی از پروژه‌های مهم گردشگری است که می‌خواهیم کارهای بزرگی برای آن انجام دهیم و من امروز متقاعد شدم که محور نوروز می‌تواند غرب کشور باشد.

در این نشست شهردار کرمانشاه نشان شهروند افتخاری را به حجت‌الله ایوبی دبیرکل ملی یونسکو در ایران اعطا کرد.

اعطای نشان شهروند افتخاری کرمانشاه به دبیرکل ملی سازمان یونسکو توسط شهردار

 کرمانشاه در زمینه خوراک حرف برای گفتن دارد

رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری کرمانشاه هم اصلی‌ترین دلیل برای تبدیل این مسیر به کریدور بزرگ گردشگری غرب کشور را ، تاریخ و تمدن آن دانست و افزود: این مسیر فلات مرکزی ایران را به بین‌النهرین وصل می‌کند و همچنین وجود هشت هزار اثر ثبت شده ملی در این سه استان، بیانگر غنای تاریخی در این مسیر است.

مهدی عبدالمالکی، پیوست این تاریخ را مردمانی دانست که پیشینه ما مدیون رشادت‌ها ، شجاعت‌ها ، غیرت و صفای آنها است و ادامه داد: این مردم در عین تنوع قومی ، مذهبی و زبانی در زیباترین ترکیب‌بندی در طول تاریخ با مسالمت در کنار یکدیگر بودند و باید بدانیم که کهن‌ترین و اصیل‌ترین سبک زندگی ایران در این مسیر قرار دارد.

وی با اشاره به شهرهای خلاق یونسکو و اینکه کرمانشاه در خوراک و غذا حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد، گفت: همدان هم در صنایع دستی مدعی است و باتوجه به اینکه سنندج هم شهر خلاق موسیقی است اگر این سه شهر خلاق در امتداد هم قرار داشته باشند پکیج گردشگران برای شنیدن موسیقی اصیل و خوب ، خوردن خوراک‌های متنوع و جذاب و استفاده از صنایع دستی تکمیل می‌شود و تاثیر زیادی برای گردشگران خواهد داشت.

عبدالمالکی تاکید کرد : وجود پنج میلیون نفر جمعیت در این سه استان که در مجموع ۷۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و همچنین ۵۷۱ کیلومتر مرز مشترک کردستان و کرمانشاه با کشور عراق از ظرفیت‌های بزرگ این مسیر است که می توان از آن استفاده کرد.

مهدی عبدالمالکی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری کرمانشاه

این طرح می‌تواند شهرداری‌ها را صاحب درآمد پایدار کند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه هم در این نشست ضمن تشکر از شهرداری سه استان برای توجه به مقوله گردشگری گفت: این حرکت می‌تواند منبع خیر و برکت برای غرب کشور ، ارتباط بین شهرداری‌ها ، رونق اقتصادی و معیشت مردم باشد.

مهرداد سالاری مبنای ایجاد مسیر گردشگری غرب کشور را  تاریخی دانست و اظهار داشت: در گذشته هم این ارتباط وجود داشته و شهرهای ما با فاصله ۳۰ کیلومتری از هم شکل گرفته بودند و اقامت‌گاه‌هایی هم برای مسافران در حد آن روزگاران در نظر گرفته شده بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های زیرساختی و ارتباطی موجود در استان کرمانشاه گفت: آزادراه‌ها و بزرگ‌راه‌ها در مسیر تهران ، همدان و کرمانشاه، هاب بودن فرودگاه کرمانشاه برای پروازهای خارجی ، راه‌آهن غرب کشور که تا اسلام‌آبادغرب، خسروی و تا کشور عراق هم خواهد رفت و امکانات اقامتی و هتل‌ها که برای این استان ظرفیت‌ بزرگی محسوب می‌شود.

سالاری، صنعت توریسم را بسیار پردرآمد توصیف کرد و گفت: اگر شهرداری‌ها و میراث فرهنگی با ارتباط نزدیک و تنگاتنگ بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، درآمد پایداری نصیب شهرداری‌ها می‌شود.

مهرداد سالاری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه

استان کرمانشاه، کردستان و همدان در زمان جنگ سپر امنیتی و دفاعی کشور بودند

شهردار کرمانشاه نیز در این نشست مهمان‌نوازی مردم کرمانشاه را دارای سبقه تاریخی دانست و گفت: تا چندین سال این استان هتل نداشت و مردم کرمانشاه همه مهمانان را در منزل خود جای می‌دادند.

سعید طلوعی این سه استان را سپر دفاعی کشور دانست و گفت: استان‌های غرب کشور در زمان جنگ و بعد از پیروزی انقلاب هم به دلیل داشتن مرز مشترک با عراق بیشترین آسیب را دیدند.

وی ادامه داد : بعد از جنگ هم علاوه بر اینکه حاکمیت توجه ویژه‌ای به غرب کشور نداشت اما خودمان هم نتوانستیم در حوزه گردشگری و تاریخی کارهای اساسی را طوری انجام دهیم تا بخشی از مشکلات را حل کنیم.

طلوعی با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر این سه استان در حوزه تاریخی ، فرهنگی و گردشگری گفت: این طرح می‌تواند گردشگران بسیاری را به غرب کشور بکشاند که در اقتصاد و مدیریت شهری خیلی مهم است و ما هم امیدواریم در سایه همدلی بتوانیم اتفاق بزرگی را در غرب کشور رقم بزنیم.

سعید طلوعی شهردار کرمانشاه

برچسب‌ها کرمانشاه یونسکو حجت الله ایوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمانشاه یونسکو حجت الله ایوبی کرمانشاه یونسکو حجت الله ایوبی دبیرکل ملی یونسکو در ایران حجت الله ایوبی تاریخ و تمدن سه استان غرب کشور شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۰۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان

تین نیوز سیدحسین میرافضلی :

تاکنون ده ها مقاله و یاد داشت در خصوص کریدور شمال جنوب و اهمیت آن نوشته شده و مصاحبه های زیادی انجام شد اما عملا اتفاق ملموسی حاصل نگردیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از سیاست روز، انتظار بود تا صد میلیون تن بار بین شرق و غرب و جنوب آسیا با شامل غرب آسیا از طریق این کریدور و از مسیر ایران جابجا شود اما هنوز رشد ملموسی در این خصوص حادث نگردیده است. دلایل اینکه این آرزوی بزرگ در حد سخن و شعار باقی مانده چیست؟

از جمله دلایل اصلی عدم تحقق رویای کریدور شمال جنوب عبارتند از:

1-عدم همکاری ترکیه جهت رفع مشکل خط آهن بین دریاچه وان و غیر اقتصادی شدن حمل بار  ریلی از این مسیر

2-مشکلات کانال ولگا جهت حمل انبوه و سریع کالا

3-عدم اتصال راه اهن ایران به عراق از طریق شلمچه یا خانقین

یکی از راهکارهای اساسی حل این مشکلات اتصال راه آهن ایران به گرجستان از طرق ارمنستان است. بندر پوتی گرجستان یکی از بنادر بزرگ و پیشرفته جهان است. بندر باتومی نیز از ظرفیتهای مناسبی برخوردار است.  خط آهن ایران می بایست بهر طریق ممکن هر چه سریعتر به خط اهن و بنادر  گرجستان متصل شود. از طریق بنادر گرجستان می توان اروپا و شمال آفریقا را تحت پوشش کریدور جنوب شمال قرار داد.

دو مسیر برای تحقق این هدف وجود دارد که عبارتند از:

1-راه آهن رشت آستارا و اتصال به گرجستان از طریق آذربایجان یا اتصال خط اهن جلفا به نخجوان و از انجا به ارمنستان و گرجستان که این مسیر کمترین سرمایه گذاری را می خواهد چرا زیرساختهای ان موجود می باشد.

احتمالا آذربایجان کما فی سابق با ایران همکاری جدی نخواهد نمود اما چنانچه آذربایجان و ترکیه کاملا متوجه شوند که عزم ایران برای احداث خط اهن ارمنستان جدی است همکاری نسبتی بیشتری خواهند نمود. با این حال ایران می بایست پروژه خط اهن ارمنستان را در هر شرایطی پیگیری نماید تا وابسته به دو کشور ذکر شده نباشد. حتی چنانچه کشور آذربایجان همکاری بیشتری داشته باشد باز نیز یک مسیر ریلی برای تحقق کریدور شمال جنوب و جابجایی ده ها میلیون تن بار در مسیر این کریدور بین المللی کافی نیست و احداث خط اهن ایران ارمنستان یک ضرورت ملی است.

2-احداث 65 کیلومتر راه اهن از جلفا تا مکان مد نظر در مرز ارمنستان و احداث راه اهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان(خط اهن ارمنستان به گرجستان متصل می باشد)

 راهکارهای اجرایی اتصال خط آهن ایران به ارمنستان و گرجستان:

1-انعقاد قرارداد الزام آور و تعهد آور با ارمنستان جهت تامین هزینه احداث خط آهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان گرجستان و واگذاری پروژه بصورت BOO یا BOT به سرمایه گذار ایرانی

2-در صورت نیاز، ایجاد کنسرسیومی جهت اجرای پروژه با مشارکت سرمایه گذاران هندی و چینی( احداث این خط اهن منافع بسیار زیادی برای این دو کشور به دنبال دارد)

3-شروع عملیات اجرائی خط اهن جلفا تا مرز ارمنستان پس از انجام بند 1

4-شروع عملیات اجرائی در خاک ارمنستان توسط شرکتهای ایرانی و اعضای کنسرسیوم

 منافع اجرای این طرح برای ایران:

شرکت راه آهن 50درصد درآمد شرکتهای ریلی را بابت حق دسترسی به شبکه برداشت می کند چنانچه کرایه هر تن کیلومتر بار را 800تومان لحاظ نمائیم که 400 تومان آن سهم شرکت راه آهن می شود با ترانزیت ریلی 20 میلیون تن بار سالانه 300 میلیون دلار درامدپایدار صرفا در بخش زیرساختهای ریلی برای کشور ایجاد می شود با استفاده از این درآمد وام های دریافتی در مدت کوتاهی پس از بهره برداری طرح بازپرداخت خواهد شد. با توجه به بررسی مسیر و طول مسیر،  هزینه اجرای این پروژه حدود 500میلیون دلار خواهد بود که در مدت کمتر از دو سال پس از بهره برداری بازگشت خواهد شد.

-ترانزیت حدود بیست تن میلیون تن بار از طریق 1500کیلومتر شبکه ریلی ایران و در نتیجه
 ایجاد حدود 300 میلیون دلار درآمد برای شرکت راه آهن، در حوزه خدمات حمل و نقل نیز درامدهای قابل توجهی ایجاد می شود.

-ایجاد بیش از 300 میلیون دلار درآمد برای شرکتهای مالک لکوموتیو و مالک واگن-ارتقاء روابط و تعاملات بین المللی ایران-افزایش سطح امنیت پایدار در کشور -ایجاد هزاران شغل در حین اجرای پروژه

-ایجاد هزاران شغل در خدمات حمل و نقل مرتبط از جمله تولید واگن و لکوموتیو و قطعات و تجهیزات مربوطه و شرکتهای حمل و نقل ریلیپیش نیازهای ایجاد جذابیت برای کریدور ایران ارمنستان گرجستان:

-اجرای هر چه سریعتر خط آهن دو خطه و پر سرعت از ایران تا خط آهن ارمنستان گرجستان

-اتصال چابهار به شبکه ریلی -رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 80 تا 100کیلومتر بر ساعت

-افزایش سرعت تخلیه و بارگیری در بنادر جنوبی-تکمیل مسیرهای اتصال خط اهن بندر ماهشهر به تبریز  

-تصویب قوانین تسهیل کننده ترانزیت و رفع کلیه موانع قانونی و نرم افزاری-ارتقاء سطح دیپلماسی و تعاملات بین المللی

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تحقق تمدن نوین اسلامی در مسیر آموزش و پرورش قرار دارد
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • المپیک شگفتی‌ها
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای اولین‌بار در غرب کشور
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • دستورکار قرار گرفتن برگزاری پنج برنامه در حوزه گردشگری خوراک
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • عملیات وعده صادق برگ زرینی بر تاریخ ایران اسلامی است