Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان گفت: ۲۰ پرونده قضایی برای عاملان آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها تشکیل شده و ۳۰ نفر از متهمان تاکنون بازداشت شده‌اند.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، سرهنگ عزیز قلاوند دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: این پرونده‌ها مربوط به چهار ماهه نخست امسال است که برای آتش سوزی‌های سهوی یا عمدی در یک هزار و ۲۱۵ هکتار از منابع طبیعی شامل جنگل و مرتع تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بیشترین میزان آتش سوزی در دزفول با پنج فقره پرونده تشکیل شده که مربوط به آتش سوزی به دلیل درگیری طایفه‌ای بوده و مابقی نیز مربوط به شهرستان‌های مسجدسلیمان، شوشتر، گتوند، اندیمشک، لالی، اندیکا، ایذه، امیدیه و شوش است.
قلاوند همچنین گفت: ۱۰۴ فقره آتش سوزی در ۲ هزار و ۷۶ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی، از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در منابع طبیعی، رخ داده که پارسال در همین مدت ۹۵ فقره بوده و کمتر از ۱۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.
به گفته وی، ۹۴ درصد از آتش سوزی‌های سطحی بوده یعنی منجر به نابودی کامل عرصه نشده است.
وی اضافه کرد: نقطه برجسته امسال این بود که موفق شدیم از سوختن شدید جنگل‌ها جلوگیری کنیم، به طوری که از هفت درصد از آتش سوزی‌ها که در مناطق جنگلی رخ داده، بیشتر آن (۸۴ درصد) سطحی بوده، به این معنی که باعث سوختن تنه درختان نشده است.
قلاوند تاکید کرد: ایذه، مسجدسلیمان، اندیکا، دزفول و لالی به ترتیب شهرستان‌های بحرانی از نظر آتش سوزی هستند.
وی آتش زدن کاه و کلش مزارع را مهمترین عامل آتش سوزی‌ها عنوان کرد و گفت: طبق بررسی‌های انجام شده بیشتر آتش سوزی‌ها به دلیل آتش زدن مزارع توسط کشاورزان و سرایت آتش به جنگل و یا مرتع رخ داده است، که با پایان فصل کشاورزی در خرداد ماه اکنون تعداد آتش سوزی‌ها به نحو چشم گیری کاهش یافته است، البته هنوز با حریق در مناطق جنگلی مواجه هستیم.
۴۴ دیده‌بان جنگل
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان در ادامه از بکارگیری ۴۴ دیده‌بان محلی برای رصد آتش سوزی در مناطق جنگلی خبر داد و گفت: این دیده بان‌ها از افراد محلی در ۱۵ شهرستان که از نظر آتش سوزی جنگل در شرایط بحرانی هستند، انتخاب شده‌اند.
وی افزود: دیده بان‌های محلی علاوه بر نیروهای یگان حفاظت هستند که در پاسگاه‌ها کشیک و در زمان طلایی حریق اقدام لازم را انجام می‌دهند.
قلاوند اضافه کرد: مناطق بحرانی آتش سوزی بر اساس وقایع حریق در سال‌های گذشته شناسایی و برای آنها دیده‌بان تعیین شده است.
وی تاکید کرد: با تعیین کشیک‌ در شهرستان‌ها مدت زمان آتش سوزی بسیار کاهش یافته و آتش سوزی ها ظرف ۲ تا هشت ساعت خاموش شده است، به جز آتش سوزی در خاییز که جزو مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست است و در آمارهای ما قید نمی‌شود، در خسرج و اندیکا آتش سوزی‌هایی داشتیم که بیش از ۲۴ ساعت طول کشیده است.
قلاوند با اشاره به بهبود شرایط یگان حفاظت منابع طبیعی از لحاظ تجهیزاتی، اظهار داشت: از یک ماه پیش تا کنون ۲ مرحله تجهیزات انفرادی اطفای حریق، اعم از کفش، آتشکوب و دمنده در اختیار نیروهای یگان حفاظت و تعدادی از انجمن‌های فعال قرار داده شده است.
وی گفت: این تجهیزات با اولویت شهرستان‌های بحرانی شامل ایذه، بهبهان، اندیکا، دزفول، اندیمشک و باغملک که احتمال آتش سوزی در جنگل ها بیشتر است، توزیع شده است.
به گفته وی خوزستان با داشتن ۲۰ یگان حفاظت منابع طبیعی در ادارات شهرستان‌ها از نظر جنگل و اراضی ملی وسعت بیشتری نسبت به سایر استان‌ها دارد.
قلاوند با بیان اینکه مشکل استفاده از بالگرد برای اطفای حریق حل شده است، گفت: طی تفاهمنامه‌ای با وزارت دفاع، مقرر شده است که کمتر از ۲ ساعت بعد از درخواست، بالگرد به محل آتش سوزی اعزام شود.
وی افزود: پیش از این به دلیل بدهی مشکلاتی در تامین بالگرد داشتیم و اعزام بالگرد بسیار زمان بر بود، به طوری که زمان طلایی اطفای حریق از دست می‌رفت، این مساله اکنون از طریق سازمان برنامه و بودجه حل شده و دستور حکومتی برای اعزام سریع بالگرد صادر شده است، البته از زمان این توافق آتش سوزی شدید نداشتیم.
وی آموزش جوامع محلی، ایجاد آتش بر و اقدامات فنی و مکاتبه و جلسه با جهاد کشاورزی را از جمله اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش آتش سوزی‌ها عنوان کرد.
قلاوند با بیان اینکه عوامل انسانی در آتش سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع نقش موثری دارد، بر فرهنگ سازی و آموزش تاکید کرد و افزود: آموزش و فرهنگ سازی تنها با همکاری سایر نهادها از جمله رسانه‌ها و آموزش و پرورش و ائمه جمعه قابل انجام است.
وی ضمن تقدیر از نیروهای مردمی که در اطفای حریق همکاری می‌کنند، تاکید کرد: منابع طبیعی با داشتن امکانات کم، بدون کمک مردم نمی تواند کارهای پیشگیرانه و اطفای حریق را انجام دهد.
قلاوند گفت: سامانه ۱۵۰۴ منابع طبیعی به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی، نه تنها در زمینه حریق بلکه در همه موارد از جمله قطع درختان، تخریب جنگل و یا زغال است که در اسرع وقت به تماس‌ها رسیدگی کرده و آنها را به صورت محرمانه حفظ می‌شود.
بر اساس این گزارش، قلاوند فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان پیش از این گفته بود: در نیمه نخست سال ۹۸، ۱۷۵ مورد آتش سوزی در سه هزار و ۵۶۸ هکتار رخ داده که تعداد آتش سوزی‌ها در منابع طبیعی استان افزایش ۲ برابری نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ (۸۶ فقره) داشته است.
خوزستان اگر چه هر سال با آتش سوزی‌های شدید در جنگل‌ها و مراتع روبه روست اما بحران آتش سوزی در این استان از سال ۹۶ به اوج خود رسید. به طوری که در این سال بیش از ۵۰ درصد آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع کشور با وسعت بیش از پنج هزار هکتار به خوزستان اختصاص داشت.
کیانی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری خوزستان خرداد امسال گفته بود: تجهیزات ما برای مقابله با آتش‌سوزی در خوزستان بسیار محدود است و با کمبود شدید نیروی انسانی نیز روبه‌رو هستیم که کار را برای ما بسیار سخت می‌کند.
خوزستان دارای ۹۷۰ هزار هکتار جنگل طبیعی و ۶۳ هزار هکتار جنگل دست کاشت و ۲.۵ میلیون هکتار مرتع است. برچسب ها: منابع طبیعی ، آتش‌افروزی

منبع: خرداد

کلیدواژه: منابع طبیعی آتش افروزی یگان حفاظت منابع طبیعی جنگل ها و مراتع آتش سوزی آتش سوزی ها آتش سوزی شهرستان ها اطفای حریق دیده بان رخ داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۱۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش سوزی یک مدرسه دخترانه در اهواز + جزییات

به گزارش صدای ایران،کورش سبزعلی اظهار کرد: ساعت ۸:۳۰ امروز (۵ اردیبهشت‌ماه) از طریق تماس با سامانه ۱۲۵ موضوع وقوع آتش‌سوزی در دبیرستان دوره اول دخترانه اسماء در منطقه صنعتی کارون در کوی مجاهدین اطلاع‌رسانی شد و بلافاصله دو خودروی اطفای حریق، یک دستگاه خودروی امداد و نجات به همراه ۹ آتش‌نشان به محل حادثه اعزام شدند.

وی با بیان اینکه این حادثه به دلیل اتصال برق کولر رخ داده است، افزود: این حریق بعد از نیم ساعت مهار شد و خوشبختانه مصدومی نداشته است.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: خسارت این حادثه در حد دودگرفتی اتاق مدیر مدرسه و وارد شدن خسارت به وسایل اداری بوده است.

دیگر خبرها

  • حریق گسترده انبار کالا در جنوب تهران
  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش
  • دستگیری سارقان وسایل منزل در نیشابور
  • مهار آتش سوزی در دبیرستان دخترانه اسما اهواز
  • آتش سوزی یک مدرسه دخترانه در اهواز + جزییات
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • (ویدیو) آتش‌سوزی گسترده در شهرک شکوهیه قم
  • ضرورت تجهیز دهیاری‌های دره‌شهر به تجهیزات اطفای حریق
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه