Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@19:40:51 GMT

ضایعات پوستی تنها نشانه کرونا نیست

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۱۹۴۱

ضایعات پوستی تنها نشانه کرونا نیست

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ علی ابراهیمی متخصص پوست و مو کرمانشاه در خصوص یک‌سری ضایعات پوستی که به دنبال عفونت‌های مبتلا به کرونا در بیماران ایجاد می‌شود، گفت : این ضایعات پوستی در همه بیماران مبتلا ایجاد نمی‌شود، بلکه تعدادی از بیماران مبتلا در طی دوران بستری و یا دوران تحت درمان یک سری ضایعات پوستی را نشان می‌دهند که این ضایعات پوستی طیف وسیعی از بیماری‌ها را در بر می‌گیرد که بیشتر به دنبال ایجاد التهاب در دیواره عروق کوچک ایجاد شده که خود را به صورت ضایعات التهابی عروق کوچک نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : این علائم یک سری علائم اختصاصی و غیراختصاصی دارد که فقط پزشک متخصص آن را تشخیص می‌دهد، اما خیلی غیرمحتمل و بعید است که بیماری کرونا فقط با ضایعات پوستی بروز کند ابتدا باید علائم دیگر همانند درگیری ریه، تب و... در بیمار ظاهر شود و بعد از آن در طول مسیر درمان دچار یک‌سری ضایعات پوستی می‌شوند.

این متخصص پوست و مو کرمانشاه در خصوص درمان این ضایعات پوستی بیماران کرونایی، افزود: همانگونه که بیمار پس از بهبودی، آرام آرام وضعیت ریه و جسمانی‌اش بهتر می‌شود، ضایعات پوستی هم خوب می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه بروز هرگونه علامتی و ضایعه پوستی نشان از کرونا نیست، ادامه داد: نگرانی مردم سبب شده که بر اثر یک سری بیماری پوستی که قبلا هم وجود داشته مانند کهیر، اگزما و... به پزشکان مراجعه کنند، برخی از این ضایعات عواملی غیر از کرونا دارند و این‌که هر کسی که ضایعه پوستی نشان دهد دچار کرونا شده، ترسی است در بین مریضان که با نگرانی مراجعه می‌کنند.

او گفت: ضایعات حساسیتی و اگزمایی پس از شیوع کرونا روی پوست افرادی که به صورت وسواس‌گونه دست را شست‌شو داده و از مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل و ... استفاده می‌کنند ظاهر شده به‌طوری‌که پوست حالت خشک به خود گرفته و گاهی اوقات با ترک و ضایعات قرمز رنگ خارش‌دار خود را نشان می‌دهد.

او افزود: در این ایام افرادی که با مواد شوینده زیادی سر و کار دارند، افراد مسن، افرادی که پوست آن‌ها به صورت ذاتی و زمینه‌ای خشک است یا مشکلات هورمونی مانند کم‌کاری تیروئید دارند و افرادی که مبتلا به وسواس هستند به گونه‌ای که شست و شو در این افراد بیشتر از افراد معمول است، بیشتر دچار مشکل می‌شوند.

ابراهیمی ادامه داد: این افراد کار‌های روزمره خود را با دستکش انجام دهند تا نیاز به شست‌شوی زیادی نداشته باشند و بعد از شست‌شو دست‌ها را چرب کنند، استفاده از صابون‌های مایع مشکلات این افراد را بیشتر می‌کند و استفاده از صابون‌های جامد و صابون‌های که حاوی گلیسیرین و موارد مرطوب کننده است تا حدی می‌تواند مشکلات این افراد را کمتر کند .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پروتکل های بهداشتی علوم پزشکی ویروس کرونا ضایعات پوستی یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۱۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مواد شیمیایی سمی اضافه شده به مواد پلاستیکی برای مقاوم کردن آنها در برابر شعله می‌توانند از راه پوست یعنی تماس با میکروپلاستیک‌ها وارد بدن شوند.

به گزارش ایسنا، این تحقیق اولین ارائه‌کننده شواهد تجربی است که نشان می‌دهد مواد شیمیایی موجود به‌عنوان افزودنی در میکروپلاستیک‌ها می‌توانند به عرق انسان نفوذ کنند و سپس از طریق پوست جذب جریان خون شوند.

بسیاری از مواد شیمیایی که به‌عنوان ضد حریق و نرم‌کننده‌ها استفاده می‌شوند، به‌دلیل شواهدی مبنی بر اثرات نامطلوب سلامتی ازجمله آسیب به کبد یا سیستم عصبی، سرطان و خطراتی برای سلامت باروری ممنوع شده‌اند، با این حال، این مواد شیمیایی هنوز در وسایل الکترونیکی قدیمی، مبلمان، فرش‌ها و مصالح ساختمانی در محیط وجود دارند.

در حالی که آسیب‌های ناشی از میکروپلاستیک‌ها به‌طور کامل شناخته نشده است، نگرانی فزاینده‌ای در مورد نقش آنها به‌عنوان کانال قرار گرفتن انسان در معرض مواد شیمیایی سمی وجود دارد.

یافته‌های تحقیق در مورد جذب مواد شیمیایی

گروه تحقیقاتی در مطالعه‌ای که سال گذشته منتشر شد، نشان داد که مواد شیمیایی از میکروپلاستیک‌ها در عرق انسان  فروشسته می‌شود. نتایج تحقیق کنونی نیز نشان می‌دهد که این مواد شیمیایی می‌توانند از طریق عرق در سد پوستی، جذب بدن شوند.

این گروه در آزمایش‌های خود، از مدل‌های نوآورانه پوست سه بعدی انسان به‌عنوان جایگزینی برای حیوانات آزمایشگاهی و بافت‌های بریده شده انسانی استفاده کردند. این مدل‌ها طی دوره ۲۴ ساعته در معرض ۲ شکل متداول میکروپلاستیک حاوی دی‌فنیل اترهای پلی‌برومینه، یک گروه شیمیایی که اغلب برای پلاستیک ضد حریق استفاده می‌شود، قرار گرفتند.

نتایج و پیامدها برای سلامتی

نتایج نشان داد که 8 درصد از مواد شیمیایی در معرض پوست جذب می‌شوند و پوست هیدراته‌تر یا عرق‌آورتر سطوح بالاتری از مواد شیمیایی را جذب می‌کند. این تحقیق اولین شواهد تجربی را در مورد نحوه کمک کردن این فرآیند به سطوح مواد شیمیایی سمی موجود در بدن، ارائه می‌دهد.

دکتر اووکرویه آبافه، محقق این تحقیق از دانشگاه بیرمنگام انگلستان می‌گوید: میکروپلاستیک‌ها در همه جای محیط زیست وجود دارند و با این حال ما هنوز در مورد مشکلات سلامتی که می‌توانند ایجاد کنند، اطلاعات به نسبت کمی داریم.

نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که آنها به‌عنوان «حاملان» مواد شیمیایی مضر هستند که می‌توانند از طریق پوست وارد جریان خون ما شوند. این مواد شیمیایی پایدار هستند، بنابراین با قرار گرفتن مداوم یا منظم در معرض آنها، انباشتگی تدریجی وجود خواهد داشت تا جایی که شروع به ایجاد آسیب کنند.

دکتر محمد عبدالله، دانشیار علوم محیطی در دانشگاه بیرمنگام و محقق اصلی این طرح، بیان کرد: این یافته‌ها شواهد مهمی را برای نهادهای نظارتی و سیاست‌گذاران به منظور بهبود قوانین پیرامون میکروپلاستیک‌ها و محافظت از سلامت عمومی در برابر مواجهه مضر فراهم می‌کند.

پروفسور استوارت هاراد، یکی از محققان، افزود: این تحقیق گام مهمی  در درک خطرات مواجهه با میکروپلاستیک‌ها برای سلامتی ماست. با تکیه بر نتایج، تحقیقات بیشتری برای درک کامل مسیرهای مختلف قرار گرفتن انسان در معرض میکروپلاستیک‌ها و چگونگی کاهش خطرات ناشی از این مواجهه مورد نیاز است.

این گروه قصد دارد در تحقیقات آینده، مسیرهای دیگری را که از طریق آنها میکروپلاستیک‌ها می‌توانند مسئول ورود مواد شیمیایی سمی به بدن باشند، از جمله استنشاق و بلع، بررسی کنند. این کار توسط فلوشیپ تحقیقاتی ماری کوری در برنامه تحقیقات و نوآوری افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا تامین می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در Environment International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت