Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:55:24 GMT

حق با کدام است؟ بانک‌ها یا بخش تولید

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۳۷۶۳

حق با کدام است؟ بانک‌ها یا بخش تولید

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس اقتصادی گفت: از دید بانک‌ها، تعامل بالایی میان آنان و واحدهای تولیدی وجود دارد. از سوی دیگر، واحدهای تولیدی معتقدند بانک‌ها تعامل زیادی با آنان ندارند. هرچند سرمایه‌ در گردش‌شان بیشتر شده، اما اعطاء تسهیلات همچون گذشته بوده و یا تنها افزایش اندکی داشته است.

علی عدالتیان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تعامل بانک‌ها با بخش تولید، اظهار کرد: از دید بانک‌ها، تعامل بالایی میان آنان و واحدهای تولیدی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی بانک‌ها با توجه به دستورالعمل‌ها و محاسبات خود در اعطاء تسهیلات در سرمایه ثابت و بخش سرمایه در گردش، تعامل بیشتری نسبت به دوره‌های قبل دارند. در مقایسه با وضعیت مشابه در سال گذشته تسهیلات بانکی 13 درصد افزایش پیدا کرده که قسمت مهم آن در بخش تولید، صنعت و معدن بوده است.

وی افزود: از سوی دیگر، واحدهای تولیدی معتقدند بانک‌ها تعامل زیادی با آنان ندارند. هرچند سرمایه‌ در گردش‌شان بیشتر شده، اما اعطاء تسهیلات همچون گذشته بوده و یا تنها افزایش اندکی داشته است.

این کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه شرایط اقتصادی مسائل را به گونه‌ای رقم زده که می‌توان حق را به دو طرف داد. منابع بانک‌ها افزایش خاصی نداشته که بخواهند سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را تامین کنند، همچنین هزینه‌های تولید به قدری افزایش پیدا کرده که سرمایه‌های در گردش واحدهای تولیدی با مشکل مواجه شده و بانک‌ها برای تامین آن در مضیقه هستند.

عدالتیان خاطرنشان کرد: به عملکرد بانک‌ها در این خصوص نمره قبولی می‌دهم، اما در کل واحدهای تولیدی ما دچار مشکل هستند. اقتصاد مجموعه‌ای به هم پیوسته است و نمی‌توان تنها بانک‌ها را در نظر گرفت. کشور ما برخلاف سایر کشورها که سرمایه‌محور هستند، سیستم بانک‌محور دارد، یعنی 98 درصد نیازهای مالی واحدهای تولیدی از طریق بانک‌ها و شاید چند درصد از طریق سرمایه تامین می‌شود. مردم به آن صورت به مسائل بورسی آشنایی کامل ندارند و به طور محدود وارد این قسمت شده‌اند، در حالی که در کشورهای دیگر واحدهای تولیدی سرمایه خود را از طریق سهامی که در بورس به فروش می‌رسانند، تامین می‌کنند.

وی تصریح کرد: بانک‌ها به دلیل نرخ سود سپرده‌گذاری‌ها با منابع محدودی روبه‌رو هستند. سپرده‌گذار به دلیل اینکه نرخ افزایش تورم بیشتر از نرخ بهره بانکی است، سرمایه خود را در جایی دیگر استفاده می‌کند، اما اگر منابع مالی بانک‌ها محدود نباشد و به اندازه کافی سرمایه به واحدهای تولیدی اختصاص یابد، به دلیل افزایش لحظه‌ای هزینه‌های تولید، این واحدها باز هم برای فروش محصولات خود با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: به عنوان مثال قیمت مس برای کارخانجات تولید سیم وکابل ثبات ندارد و قیمت آن به طور هفتگی و یا روزانه تغییر می‌کند که تولیدکننده مجبور است قیمت محصولات خود را افزایش دهد. همچنین واحدهای تولیدی، پیش از این مواد اولیه خود را به صورت اقساط و یا چکی خرید می‌کردند که در حال حاضر این فرایند تنها به صورت نقدی انجام می‌شود. از همین رو اگر وضعیت عوامل تولید مانند ماده اولیه ثبات پیدا کند، می‌توانیم از وضعیت کنونی خارج شویم و بانک‌ها نیاز تسهیلات مواد اولیه واحدهای تولیدی را فراهم نمایند.

عدالتیان عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر نرخ تسهیلات بانک‎‌ها برای تمام بخش‌ها مساوی است، اما در کشور ما بانک‌ها به دنبال واحدهایی هستند که تسهیلات خود را به موقع بازگردانند. در کل بانک‌ها در تامین توسعه منابع مالی موفق عمل کرده‌اند، منتها نیاز واحدهای تولیدی بسیار زیاد است. با وجود منابع اندک، بانک‌ها در حد توان خود حمایت لازم از بخش‌های تولیدی را به عمل آورده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی تعامل بانک ها واحدهای تولیدی واحدهای تولیدی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی

خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ حسین بوذری؛ «برنامه‌ریزی، مدلسازی ریاضی و استفاده بهینه از منابع محدود و انرژی با هدف بالابردن سود و کاهش هزینه‌های کارخانجات صنعتی» درراستای ارائه خدمات به واحدهای تولیدی و صنعتی تعبیه شده تا به این ترتیب واحدهای صنعتی بتوانند با هزینه حداقلی و سود حداکثری بیشترین کمک را به واحدهای تولیدی ارائه کنند.

یک هسته فناور درصدد است با ارائه راهکارهای مبتنی بر روش‌ها و مدلسازی‌های ریاضی علاوه بر تشخیص و ارزیابی نقاط ضعف و قوت واحدهای تولیدی و صنعتی، راهکارهایی را برای پیشگیری از ناکارآمدی این واحدها ارائه کند.

در سالی که به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، این شیوه می‌تواند در تولید حداکثری با حداقل منابع (منابع محدود) بخشی از مشکلات اقتصادی که مرتبط با تولید است را برطرف کند.

هسته فناور «بهینه‌ساز گلستان» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به مدیریت سیما مددی به سمتی حرکت کرده که بتواند ظرفیت‌های ناشناخته واحدهای تولیدی و صنعتی را شناسایی کرده و الگوهای پیش‌بینی نشده تر استفاده شده را در قالب مدلسازی ریاضی ارائه کند.

خبرنگار خبرگزاری آنا درراستای آشنایی بیشتر با این هسته فناور، گفت‌و‌گویی با مددی رئیس این هسته فناور ترتیب داده است.

مددی که عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، دکتری ریاضی کاربردی (گرایش تحقیق در عملیات و بهینه‌سازی از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) را دارد، دارای چندین مقاله علمی ـ پژوهشی، کنفرانس‌های علمی ملی و بین‌المللی و ISI در زمینه تحقیقاتی تحلیل پوششی داده‌ها، بهینه‌سازی و برنامه‌ریزی تولید است.

ارزیابی نقاط ضعف و قوت واحدهای تولیدی و صنعتی

مدیر این هسته فناور با ۲۰ سال سابقه تدریس دروس ریاضی و تحقیق در عملیات رشته‌های ریاضی، صنایع و مدیریت، فعالیت علمی خود را در سال ۱۳۸۲ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان آغاز کرد.

مددی با بیان اینکه در دی‌ ۱۴۰۲ قرارداد هسته فناور در مرکز رشد مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان منعقد شد، اظهار کرد: این قرارداد با حمایت مرکز رشد در چارچوب ارائه خدمات در زمینه برنامه‌ریزی تولید و مدلسازی ریاضی برای ارائه خدمات به واحد‌های تولیدی، صنایع یا خدماتی در راستای بهبود عملکرد کارایی و استفاده بهینه از منابع تحت اختیار منعقد شده است.

وی متذکر شد: این هسته فناور درراستای ارتقای صنایع تولیدی استان گلستان با مشاوره و برنامه‌ریزی تولید به مدیران این حوزه کمک می‌کند تا حداقل هزینه یا بیشترین سود را در تولید داشته باشند.

فعال حوزه فناوری متذکر شد: همچنین ارزیابی واحد‌های تولیدی ـ خدماتی، یافتن نقاط ضعف و قوت واحد‌ها و ارائه راهکار و پیشنهادها برای رفع ناکارایی واحدها از فعالیت‌های این هسته است.

مددی یادآور شد: از آنجا که این هسته فناور در ابتدای مسیر خود بوده، امید است مورد اعتماد واحد‌های تولیدی و خدمایی تصمیم‌گیرنده قرار بگیرد تا در جهت ارتقای صنایع فعال در استان گلستان مثمر باشد.

وی توضیح داد: براساس قرارداد، مبلغ ۱۰ درصد از قرارداد منعقد شده با دستگاه‌ها حق‌السهم دانشگاه خواهد بود و بر خود لازم می‌داند به‌عنوان مدیر هسته فناور از تلاش‌های دکتر دادگر مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به‌دلیل راهنمایی و حمایت‌های زیاد کمال قدردانی کنم.

مدیر این هسته فناور تأکید کرد که پیشنهاد می‌‌کنیم درراستای رشد مراکز رشد در دانشگاه‌ها ارتباط بیشتری با صنایع و کارگاه‌های تولیدی و خدماتی ایجاد شود تا دغدغه مدیران این بخش‌ها شناسایی و درراستای رفع این دغدغه، مسائل طراحی شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • ارائه تسهیلات ۹۰ درصدی در گمرک قزوین
  • ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
  • بازگشت ۴ هزار واحد تولیدی به چرخه صنعت
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است