Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@04:39:10 GMT

جنگ نظامی ایران و اسرائیل در نزدیکی وقوع؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۴۰۱۳

جنگ نظامی ایران و اسرائیل در نزدیکی وقوع؟

به گزارش افکارنیوز،

تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر به اوج خود رسیده؛ در حالی که اسرائیل مدعی است آتش‌سوزی‌های خرابکارانه اخیر در ایران به خصوص در پارچین و نطنز کار او است، درگیری نظامی این رژیم و حزب الله در مرز لبنان نیز باعث افزایش بحران شده است.

اخبار سیاسی- در این اوضاع و احوال برخی رسانه‌ها از افزایش چالش در منطقه و احتمالا درگیری نظامی بین ایران و رژیم صهیونیستی در ماه‌های آینده سخن گفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز پیش نیوزویک در یک مقاله به این موضوع پرداخت. طبق گفته نویسنده این مقاله، رژیم صهیونیستی به شدت از افزایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران نگران شده و به هر طریقی به دنبال آن است که مانع ایران شود.

به جز نیوزویک، دیروز وبگاه "دیفنس پست" هم در مقاله ای به این موضوع پرداخت. این مقاله به قلم "مایکل ماکوفسکی" یکی از اعضای موسسه امنیت ملی آمریکا (JINSA) است. ماکوفسکی معتقد است خاورمیانه و به خصوص دو قدرت اصلی آن یعنی ایران و رژیم صهیونیستی در حال نزدیک شدن به "ساعت صفر" هستند.

طبق گفته نویسنده دیفنس پست، اسرائیل بعد از انعقاد برجام در زمان اوباما بسیار بسیار نگران بوده و در موضع ضعف قرار گرفته بود. بعد از ورود ترامپ به کاخ سفید و خروج آمریکا از برجام، زبان تعامل آمریکا تغییر کرد و جایش را به "فشار حداکثری" داد. این اقدام باعث شد ایران قدم به قدم از برجام دورتر شده و فعالیت‌های هسته ای خود را از سر بگیرد.

ماکوفسکی معتقد است این اقدام ایران به جز افزایش توانمندی‌هایش در زمینه موشکی باعث وحشت اسرائیل شد. طبق اعتقاد صهیونیست‌ها، فعالیت ایران در زمینه هسته‌ای بسیار سریع بوده و اگر ایران بخواهد می‌تواند در عرض چند ماه(3 الی 4 ماه) فعالیت‌های هسته‌ای خود را کامل کرده و به غنی‌سازی لازم برای ساخت تجهیزات هم برسد.

این ادعا باعث شده رژیم صهیونیستی به صرافت بیشتری بیفتد. طبق گفته تحلیل گر دیفنس پست، رژیم صهیونیستی در مورد ایران استراتژی "تقابل کوتاه مدت" را پی گیری کرده است. اسرائیل نیک می‌داند که زمان زیادی ندارد و در این مدت کوتاه باید هرچه سریعتر مانع پیشرفت فعالیت های هسته ای ایران شود.

اما علت کوتاه بودن زمان چیست؟ به جز پیشرفت ایران در زمینه فعالیت هسته ای، ماکوفسکی علت اصلی را انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌داند. آمریکای ترامپ به خوبی نشان داده که رابطه بسیار خوبی با اسرائیل دارد و حتی چنانکه روزگاری بولتون گفته بود حاضر است از فعالیت نظامی اسرائیل نیز حمایت کند. اما اگر انتخابات 2020 به نفع بایدن تمام شود ورق کاملا برمی‌گردد. بایدن سیاست خارجی اوباما را دنبال می‌کند و با بازگشت آمریکا به برجام احتمالا فعالیت های خرابکارانه اسرائیل نیز متوقف شود و حداقل تا سال 2025 نیز این وضعیت ادامه پیدا کند. طبق گفته دیفنس پست، ایران در همین زمان می‌تواند حداقل در زمینه موشکی و بالستیکی خود پیشرفت فوق العاده ای کند؛ همانطور که از زمان انعقاد برجام در سال 2015 تا خروج آمریکا از آن در سال 2018 کرد.

ماکوفسکی معتقد است حتی اگر ترامپ هم در انتخابات 2020 پیروز شود شاید اوضاع به نفع رژیم صهیونیستی تمام نشود چراکه بسیار محتمل است که دیپلماسی و راه و روش او در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش عوض شود.

پیش‌بینی یک خاخام یهودی: اسرائیل امسال از بین می‌رود

دیفنس پست معتقد است رژیم صهیونیستی در این استراتژی کوتاه مدت خود دست به فعالیت‌های خرابکارانه زده است. این رژیم قبلا هم نشان داده بود که در زمان‌های بحرانی این استراتژی را دنبال می‎کند. نمونه‌اش هم (طبق گفته تحلیل گر دیفنس پست) حملات محدود به سوریه در سال 2007 و حمله به تاسیسات هسته ای عراق در سال 1981 است.

با این حال، همه می‌دانند که وضعیت ایران متفاوت است. اسرائیل مدعی است که انفجار نطنز کار او بوده است. اقدامات هسته‌ای یک کشور را می‌توان به دو دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم کرد. مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی مدعی اند که اقدامات خرابکارانه باعث نمی‌شود که هر دو دسته اقدامات در ایران متوقف شود و به خصوص در زمینه کوتاه مدت (که احتمالا منظور نویسنده افزایش غنی سازی خارج از چارچوب برجام و فراتر از آن است) ایران همچنان فعال است.

ماکوفسکی مدعی است که اسرائیل ممکن است وارد فاز دوم استراتژی نظامی کوتاه مدت شود و آن حمله هوایی به تاسیسات است. این اقدام بدون شک منجر به پاسخ ایران و شاید جنگ شود. مقامات اسرائیل می‌دانند که به علت شرایط آمریکا نمی‌توانند در این جنگ احتمالی روی آمریکا حساب کنند و از این جهت احتمالا در اوضاع به شدت بغرنجی گرفتار شوند.

به جز این، ماکوفسکی می‌توانست در تحلیل خود بر موقعیت فوق العاده استراتژیک ایران نیز تاکید کند. ایران بر خلاف عراق دهه 80 و سوریه دهه اول هزاره جدید، عمق استراژیک بسیار زیادی دارد. درگیری نظامی رژیم صهیونیستی و حزب الله در نزدیکی مرزهای جنوب لبنان و اسرائیل به خوبی نشان داد که هر بال زدن پروانه ای در یک گوشه منطقه می‌تواند چه گردبادی در همه منطقه ایجاد کند. هم اکنون موشک‌های بالستیک ایران به خوبی تل آویو را تحت پوشش قرارداده اند و اقدام نظامی بیشتر اسرائیل می‌تواند درگیری را به داخل شهرهای رژیم صهیونیستی هم بکشد.

با این حال، نمی‌توان انکار کرد که منطقه خاورمیانه در حال تغییرات جدی است. این تغییرات به خصوص در ارتباط با روابط سلبی ایران و رژیم صهیونیستی قابل مشاهده است و ممکن است یک اشتباه کل منطقه را به آشوب بکشاند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اسرائیل تاسیسات هسته ای اسرائیل رژیم صهیونیستی اسرائیل جنگ نظامی ایران و اسرائیل ایران و رژیم صهیونیستی فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی کوتاه مدت طبق گفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۵

منابع آگاه از برگزاری یک نشست شش جانبه عربی در ریاض درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه خبر داده‌اند.

نشست شش جانبه در ریاض درباره غزه با مشارکت وزرای خارجه عربستان، مصر، اردن، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف)، مشاور دیپلماتیک نخست‌وزیر امارات و وزیر مشاور در وزارت خارجه قطر برگزار شد.

به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، آنها در این نشست بر لزوم توقف فوری و کامل درگیری‌ها در غزه، تضمین حمایت از غیرنظامیان بر اساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی و لغو تمام محدودیت‌هایی که برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه ایجاد شده است، تاکید کردند.

حاضران در این نشست بر مخالفت قاطع خود با هرگونه تلاشی برای کوچاندن ملت فلسطین و هرگونه عملیات نظامی در شهر رفح تاکید کردند.

آنها نسبت به ادامه اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس شرقی از جمله گسترش شهرک‌سازی، مصادره اراضی، عملیات نظامی علیه فلسطینی‌ها، تجاوزات شهرک‌نشینان و از بین بردن آزادی عبادت برای مسلمانان و مسیحیان در مسجد الاقصی که راه‌حل تشکیل دو دولت را از بین می‌برد، تاکید کردند.

لاپید: زیاده خواهی کابینه نتانیاهو مانع تبادل اسیران شد ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۴

رئیس ائتلاف اپوزیسیون در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی زیاده خواهی کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و رویکرد سران دو حزب افراطی «عوتسما یهودیت» و «صهیونیسم دینی» در کابینه را مانع دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه و بازگشت اسیران صهیونیست دانست.

 «یائیر لاپید» طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد: توافق آتش بس مورد حمایت اکثریت اعضای کنست است و در صورت خروج «ایتامار بن گویر» رئیس «عوتسما یهودیت» و «بزالل اسموتریچ» رئیس حزب «صهیونیسم دینی» و اعضای حزبشان (از کابینه)، من و ۲۴ عضو حزبم از کابینه حمایت خواهیم کرد.

او با بیان اینکه بازگشت آرامش به سرزمین های اشغالی، بدون بازگشت اسرای صهیونیست غیرممکن است، گفت: ما باید اسرا را به خانه برگردانیم.

نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: اگر نخست وزیر بودم عملیات در منطقه رفح در جنوب نوار غزه، را در مقابل رسیدن به آتش بس کنار می گذاشتم.

لاپید معتقد است شرایط برای رسیدن به توافق آتش بس در ماه دسامبر فراهم بود و کابینه نتانیاهو با زیاده خواهی این موقعیت را از دست داد.

او پیشتر اعلام کرده بود که نتانیاهو تحت فشار بن گویر و اسموتریچ و نگرانی از فروپاشی کابینه خود، تاکنون مانع به نتیجه رسیدن توافق با مقاومت فلسطین برای آتش بس در غزه شده است.

زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل 

 منابع خبری رژیم صهیونیستی گزارش دادند که مقامات در داخل سرزمین‌های اشغالی می‌دانند که دیوان بین‌المللی کیفری تصمیم گرفته‌ است که حکم بازداشت رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را صادر کند.

این منابع خبری افزودند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و چه بسا مسئولان دیگر این رژیم هدف دیوان بین‌المللی کیفری هستند.

این منابع به نقل از یک منبع دیپلماتیک رژیم صهیونیستی تصریح کردند: تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری یک سونامی است که همه چیز را با خود خواهد برد و تنها کسی که می‌تواند آن را متوقف کند، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا است اما درحال حاضر وی از انجام این کار امتناع می‌کند.

اخیرا روزنامه صهیونیستی معاریو به نقل از منابع آگاه گزارش داد که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس صدور حکم بازداشتش توسط دیوان بین‌المللی کیفری به شدت نگران و آشفته است.

بر اساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس‌های گسترده‌ای با مقامات آمریکایی به منظور جلوگیری از صدور حکم بازداشتش برقرار کرده است.

از سوی دیگر، روزنامه تایمز انگلیس اعلام کرد که احتمالا دیوان بین‌المللی کیفری در حال آماده‌ شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقام‌های ارشد صهیونیست از جمله گالانت، هالیوی و برخی مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ علیه غزه است.

این روزنامه انگلیسی نوشت که ممکن است احکام بازداشت در اوایل هفته آینده صادر شود.

افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح

روزنامه عرب زبان رای الیوم از سناریوی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح پرده برداشت و نوشت که اطلاعات گروه های مقاومت درباره عملیات احتمالی به این شهر، گواه بر طرح ارائه شده از سوی تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکا است.

به گزارش رای الیوم، همه اطلاعات طرف های اسرائیلی و مصری درباره اجرای قریب الوقوع عملیات نظامی در محور فیلادلفیا و حومه شهر رفح، گواه بر این است که طرف اسرائیلی به دنبال عملیات محدودی است که طی آن بمباران سنگین زیرساخت ها، مگر در موارد ضرورت انجام نخواهد شد و هدف این عملیات، چهار گردان مقاومت در شهر رفح است.

این رسانه نوشت: اطلاعات گروه های مقاومت درباره عملیات احتمالی رفح گواه بر طرح ارائه شده تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکاست. بر اساس اطلاعات موجود، به نظر می رسد که آمریکا و مصر با طرحی موافقت کرده اند که از عملیات تدریجی حکایت دارد که از مناطق شرقی شهر رفح شروع می شود و با بمباران سنگین مگر مناطقی که ارتش رژیم صهیونیستی گمان کند رهبران حماس در آن مخفی شده باشند، همراه نخواهد بود .

بر اساس این گزارش، تل آویو به مقامات آمریکایی و مصری پیام داده که اطلاعات لازم را درباره زیرساخت های نظامی مقاومت در شهر رفح و زیر تونلها، برخی محله ها و کوچه های این شهر، جمع آوری و نهایی کرده است.

رای الیوم افزود: صحبت از عملیات نظامی تدریجی است که گفته می شود با همکاری کمیته نظامی و امنیتی مصر از حیث نظامی و اطلاعاتی طراحی شده و این بدان مفهوم است که قاهره موافقت اولیه را داده و این عملیات منتظر دستور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.

این رسانه ادامه داد: نتانیاهو به عامل وقت و فشار به منظور وادار کردن مقاومت برای قبول پیشنهاد جدید مصر در لحظات آخر درباره تبادل اسیران امید دارد تا از عملیات صرف نظر کند، اما طرح های عملیاتی آماده و روی کاغذ است و بُعد اطلاعاتی پایان یافته و صحبت از روند تدریجی درگیری برای تصرف مناطق و حمله به حماس است.

رای الیوم اضافه کرد: منابع وابسته به مقاومت از آمادگی کامل برای مقابله با دشمن صحبت به میان می‌آورند. چهار گردان القسام در شهر رفح طی هفت ماه گذشته در عملیات نظامی شرکت نکرده و آماده و سرحال برای درگیری و رویارویی هستند.

شهرک نشینان صهیونیست: از ۲۰۰ روز آوارگی خسته شده‌ایم

رئیس صهیونیست شورای موسوم به «ماروم هجیلیل» گفت که شهرک نشینان صهیونیست‌ خواهان بازگشت به مناطق زندگی خود هستند زیرا بیش از ۲۰۰ روز است که (آواره شده) و در هتل‌ها و اماکن دیگر به سر می‌برند.

وی با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها از این اوضاع خسته‌ شده‌اند، گفت: بدون ایجاد امنیت واقعی، آن‌ها به مناطق زندگی خود باز نمی‌کردند.

روز گذشته شیخ نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی حزب الله تاکید کرد: تجاوز به غیرنظامیان لبنانی معادلات را تغییر نخواهد داد و منجر به بازگشت شهرک‌نشینان به خانه‌هایشان نمی‌شود و دشمن را از واقعیت شکست خارج نخواهد کرد.

شیخ قاووق اضافه کرد: جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها در صورت توقف تجاوزها علیه غزه، متوقف خواهند شد.

اخیرا شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد با گذشت بیش از ۶ ماه از جنگ علیه نوار غزه، ۴۰ درصد از ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی که به مناطق دیگری انتقال داده شدند، از ترس حملات حزب الله به بازگشت به این مناطق فکر نمی‌کنند.

بر اساس این گزارش، همچنین ۲۷ درصد از کسانی که شغل‌ آزاد دارند، به این فکر می کنند که فعالیت‌های تجاری خود را به طور دائم از شمال به مناطق دیگری انتقال دهند.

رسانه های رژیم صهیونیستی در گزارش هایی اعلام کردند که ۷۳درصد از اصحاب مشاغل آزاد در شمال سرزمین های اشغالی اعلام کردند که از اکتبر گذشته تاکنون اوضاع اقتصادی در این مناطق بدتر شده است.

دیگر خبرها

  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • احتمال استعفای زودهنگام رئیس ستاد ارتش اسرائیل
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا
  • کشته شدن ۲ نفر از فرماندهان جماعت اسلامی لبنان در حمله اسرائیل
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی