Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-28@00:34:06 GMT

تردد ۴۰۰ هزار خودروی فرسوده در شهر تهران

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۵۴۷۳

تردد ۴۰۰ هزار خودروی فرسوده در شهر تهران

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ هزار خودروی فرسوده در سطح شهر تهران وجود دارد، ‌گفت: در آیین‌نامه جدید مربوط به قانون هوای پاک باید دوره های معاینه فنی خودروهای فرسوده کاهش باید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین مقدم، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های شهر تهران درباره وضعیت معاینه فنی خودرو‌های فرسوده در پایتخت، اظهار داشت: خروج خودرو‌های فرسوده از سطح شهر نقش بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد و بر اساس مطالعاتی که ۲ تا ۳ سال پیش در شهر تهران انجام گرفت، ۱۰ درصد خودرو‌های شهر تهران (حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو) فرسوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های شهر تهران با اشاره به اینکه با گذشت ۳ سال آمار خودرو‌های فرسوده نیز بیشتر شده است، گفت: ۴۰ درصد از آلودگی شهر تهران ناشی از همین ۱۰ درصد خودرو‌های فرسوده است همچنین خودرو‌های فرسوده نه تنها سبب آلودگی هوا می‌شوند بلکه در افزایش مصرف سوخت، کاهش ایمنی تردد، ایجاد هزینه‌های مضاعف در نگهداری خودرو و تأمین قطعات مورد نیاز تأثیرگذار هستند.

مقدم بیان کرد: به دلایل ذکر شده در سال ۹۶ در ماده ۸ قانون هوای پاک مصوب شد که خدماتی مانند بیمه شخص ثالث، انجام معاینه فنی و امکان خرید و فروش به خودرو‌های فرسوده داده نشود و در همان ماده مقرر شد که سن فرسودگی توسط دولت تعیین شود.

او گفت: برهمین اساس آیین‌نامه‌ای به صورت مشترک توسط سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صمت، سازمان استاندارد و بیمه مرکزی تهیه و در آبان ۹۷ به تصویب دولت رسید. در این آیین‌نامه ملاک فرسودگی توسط دستگاه‌های مربوطه «سن» تعیین شد.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های شهر تهران خاطرنشان کرد: بعد از تصویب آیین‌نامه به دلیل مشکلاتی که در تأمین خودرو نو وجود داشت و خروج خودرو‌های فرسوده از چرخه تردد نیز به وقوع نپیوست، این آیین‌نامه اجرایی نشد. به طور مثال در مورد معاینه فنی خودرو‌های فرسوده در سامانه سیمفای وزارت کشور محدودیتی برای معاینه فنی این خودرو‌ها لحاظ نشده است و در صورتی که خودروی فرسوده در آزمون معاینه فنی قبول شود، راننده می‌تواند گواهی معاینه فنی برای خودرویش بگیرد.

مقدم اعلام کرد: سه هفته پیش نیز این آیین‌نامه با شکایت یکی از شهروندان توسط دیوان عدالت اداری و استعلام از فق‌های شورای نگهبان به دلیل اینکه ملاک فرسودگی سن تعیین شده بود، باطل شد.

او با اشاره به اینکه قطعا تنها دلیل و شاخص فرسودگی، سن خودرو نیست، گفت: میزان پیمایش، برند خودرو و شرایط معاینه فنی علاوه بر سن در میزان فرسودگی خودرو حائز اهمیت است.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های شهر تهران گفت: ممکن است خودرویی همه قطعات آن به دلیل فرسودگی و بهبود وضعیت خودرو تعویض شود و شرایط قابل قبول به لحاظ معاینه فنی برای خودرو ایجاد شود، ولی باید به این نکته توجه داشت که اگر به طور مثال شاسی خودرو جوشکاری شود و یا هر مشکلی داشته باشد تبعات زیاد و مخربی برای ایمنی خودرو به همراه دارد؛ لذا تنها ملاک معاینه فنی و یا سن نمی‌تواند شاخص‌های مناسبی برای قضاوت در این خصوص باشد.

او بیان کرد: بنابر این با توجه به اینکه در حال حاضر خروج خودرو‌های فرسوده به کندی انجام می‌گیرد؛ به نظر می‌رسد جهت حفظ در ثبات و شرایط ایمنی و آلایندگی این خودروها، تنها راهکار اجرایی موجود کاهش دوره معاینه فنی و کنترل و پایش مستمر این خودرو‌ها است. همان رویکردی که برای خودرو‌های عمومی و تاکسی‌ها در حال انجام است برای خودرو‌های شخصی نیز باید اجرا شود.

مقدم گفت: در حال حاضر دوره معاینه فنی تاکسی براساس سن هر شش ماه و یا سه ماه یکبار است؛ به طور مثال هر خودروی فرسوده در سال باید ۴ بار معاینه فنی شود و بر همین اساس پیشنهاد ما به سازمان حفاظت محیط زیست در تهیه آیین‌نامه جدید این بوده است که علاوه بر سن، موضوع معاینه فنی نیز در تشخیص فرسودگی خودرو مدنظر قرار گیرد و به نحوی عدم موفقیت خودرو در اخذ معاینه فنی سه ماهه به منزله فرسوده بودن خودرو لحاظ شود.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجتماعی تهران آلودگی هوا تاکسی خودروی فرسوده خودرو های فرسوده برای خودرو آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران

به گزارش همشهری آنلاین،‌ مهرداد بذرپاش با یادآوری این‌که خط راه‌آهن در منطقه ۱۷ تهران سال‌های گذشته به‌دلیل ایجاد آسایش و امنیت به زیر زمین منتقل شد، اظهار کرد: پس از این اقدام چند موضوع از جمله ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس توافق شرکت راه آهن و شهرداری تهران مقرر شد زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب‌سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به این‌که اختلاف نظرهایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد: در خصوص حریم‌هایی مسیر راه آهن باید تصمیم گیری شود، در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تسهیل‌گری‌هایی انجام شود.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷ متر در محدوده ۳۰ متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است. منتظر تایید هیأت وزیران هستیم که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیئت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیئت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

کد خبر 847207 منبع: تسنیم برچسب‌ها مهرداد بذرپاش خبر مهم مسکن

دیگر خبرها

  • تصاویر عجیبی از خودروی سانتافه در نمایشگاه خودروی پکن + تصاویر
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • (ویدئو) اولین معاینه پزشکی دو توله ببر سوماترایی
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • تردد بیش از ۱۹ میلیون خودرو از محورهای مواصلاتی استان البرز
  • لطفا خودخواهانه تردد نکنید!
  • تردد بیش از ۱۹ میلیون خودرو از محورهای مواصلاتی البرز
  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان
  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان