Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@22:39:24 GMT

نگرانی‌ها از تغییر بافت جمعیتی در کشمیر هند

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۸۲۵۷

نگرانی‌ها از تغییر بافت جمعیتی در کشمیر هند

برای تقریباً یک قرن هیچ فرد خارج از کشمیر اجازه خرید اراضی و املاک را در منطقه کشمیر تحت کنترل هند پیدا نمی‌کرد، اما در پنجم اوت سال گذشته دولت ملی گرای هندوی تحت رهبری نارندرا مودی این وضعیت نیمه خودمختاری ویژه کشمیر را لغو کرده و این منطقه را به یک منطقه تحت مدیریت فدرال تنزل درجه و به این ترتیب این روند را تغییر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دولت هم‌چنین حقوق ویژه دیرینه برای بومیان در قبال مشاغل و مالکیت اراضی در این منطقه را هم لغو کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، از آن زمان تاکنون هند مجموعه‌ای از تغییرات را به موجب یکسری قوانین جدید اعمال کرده است. اغلب این قوانین از سوی بوروکرات ها تدوین شده‌اند بدون آنکه هیچ جنبه دموکراتیکی داشته باشند و مورد انزجار و خشم مردم منطقه که بسیاری از آنها از استقلال از هند و یا اتحاد با پاکستان حمایت می‌کنند قرار گرفته‌اند.

با گذشت یک سال، مسائل منطقه سریعاً در حال تغییر هستند. بر طبق یک قانون جدید مقام‌ها شروع به صدور گواهی‌های اقامت برای هندی‌ها و افراد غیرساکن در کشمیر ‌کرده و آنها را واجد شرایط حق اقامت و شغل دولتی در این منطقه کرده‌اند. بسیاری از کشمیری‌ها این اقدام را آغاز اسکان افراد کوچ کرده به آنجا به هدف مهندسی یک تغییر جمعیتی در این منطقه که تنها منطقه با اکثریت مسلمان در هند به حساب می‌آید، دانسته‌اند.

به دنبال افزایش نگرانی‌ها اکثر کارشناسان این سازوکارهای جدید را با وضعیت کرانه باختری اشغالی و یا تبت مقایسه کردند؛ وضعیتی که در آن یکسری افراد شهرک‌نشین نظامی و غیرنظامی اسکان یافته در مجتمع‌های محافظت شده در میان محلی‌هایی که از حقوقشان محروم شده‌اند حضور پیدا می‌کنند. آنها می گویند این تغییرات باعث تنزل وضعیت منطقه به یک کلونی می‌شود.

سایبا وارما، یک استادیار مردم شناسی فرهنگی و پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا اظهار کرد: با توجه به سابقه مداخله دولتی هند در کشمیر، تلاش‌هایی برای از بین بردن هویت فرهنگی متمایز محلی‌های کشمیر و یکپارچه‌سازی مسلمانان کشمیر تحت حاکمیت هندوها در هند وجود دارد.

 حقوق مربوط به اقامت در سال ۱۹۲۷ از سوی هاری سینگ، پادشاه هندوی کشمیر با هدف متوقف کردن موج ورود خارجی‌ها به این ایالت اعمال شدند. مورخان می‌گویند این ماهاراجه، حقوق مالکیت ارضی را با تاکید هندوهای قدرتمند کشمیر به اجرا درآورد. این حقوق تحت حاکمیت هند بعد از سال ۱۹۴۷ در راستای وضعیت ویژه کشمیر ادامه یافتند. قوانین جدید که ماه مه در بحبوحه قرنطینه‌های مربوط به شیوع کروناویروس به اجرا در آمدند این امکان را برای هر تبعه هندی با سابقه زندگی در این منطقه برای دست کم ۱۵ سال یا با سابقه درس خواندن برای هفت سال و در صورت گذراندن یک سری امتحان‌ ها فراهم می‌سازند تا تبدیل به یک مقیم دائم جامو و کشمیر شود.

دولت هند به دنبال تسریع در اجرای این فرآیند بوده و جریمه‌ای معادل ۵۰ هزار روپیه علیه هر یک از مقام‌های این منطقه که در این پروسه تاخیر ایجاد کنند، اعمال کرده است. از جمله گروه‌های دریافت کننده گواهی اقامت، پناهجویان هندوی فرار کرده از پاکستان در پی وقایع خونین ۱۹۴۷ مربوط به تفکیک این شبه قاره، سربازان گورکای اهل نپال که در ارتش هند خدمت کرده‌اند، بوروکرات‌های خارجی مشغول به کار در منطقه و برخی گروههای هندوی به حاشیه رانده شده هستند. حتی بومی ها نیز باید برای اقامت درخواست دهند در غیر این صورت با ریسک از دست دادن شغل‌های دولتی و مزایای رفاهی خود مواجه می‌شوند.

پاوان کوتوال، یک مقام ارشد هندی بنا به گزارش روزنامه انگلیسی زبان تریبیون هند گفت، در عرض یک ماه حدود ۴۰۰ هزار نفر گواهی اقامت دریافت کرده‌اند. مقامها مشخص نکردند که چه تعداد از آنها محلی هستند و در قبال این پروسه سکوت اختیار کرده‌اند.

ناوین کومار چودری، یک بروکرت ارشد اهل ایالت بیهار در شرق هند اولین خارجی سرشناسی بود که در تاریخ ۲۶ ژوئن حق اقامت گرفت. در حالی که کشمیری ها با انزجار به تصویر چودری با گواهی اقامتش در شبکه‌های اجتماعی نگاه کردند بسیاری از ساکنان منطقه جنوبی جامو با اکثریت جمعیت هندو از دیدن آن خوشحال شدند. قارو بهاتی، یک فعال امور رفاهی هندوها در جامو گفت: این قانون به بردگی آن‌ها پایان داد. والدین بهاتی جزو ۲۷۰ کارمند بهداشت و سلامتی بودند که از سوی دولت در سال ۱۹۵۷ از ایالت پنجاب به جامو منتقل شدند. بهاتی اظهار کرد، از آن زمان تاکنون تعداد آن ها به حدود هفت هزار نفر افزایش پیدا کرده است. او تاکید کرد: حالا بچه‌های ما یک آینده دارند و می‌توانند هر چیزی که خواستند باشند. حالا ما هم انتخاب‌هایی داریم.

اما حتی برخی گروه‌های هندو در جامو از این قانون منزجر بوده و نگران از دست رفتن مشاغل و تجارت‌ها در مواجهه با خارجی‌ها هستند. مقام‌ها این حقوق اقامتی جدید را یک تدبیر عقب افتاده در راستای تقویت هرچه بیشتر توسعه اقتصادی با گشایش دادن فضای منطقه برای سرمایه‌گذاری خارجی ها قلمداد می‌کنند. گیریش چاندر مورمو، مقام اداری ارشد این منطقه اواخر ژوئن به خبرنگاران گفت، هدف از قانون مذکور رقم زدن موفقیت اقتصادی بوده و نگرانی‌ها در خصوص تغییرات جمعیتی را به عنوان پروپاگاندا رد کرد.

بسیاری از بومیان کشمیر به این شفاف‌سازی‌ها تردید داشته و آنها را مشابه با اطمینان بخشی‌های مقام‌های هند قبل از تصمیم پنجم اوت در خصوص عدم برنامه ریزی تغییرات قانون اساسی می‌دانند. فعالان حقوق بشر، رهبران حامی آزادی و ساکنان کشمیری مدتها این نگرانی را داشتند که با دادن حق خرید و تملک اراضی و ملک به خارجی‌ها، این منطقه در آشوب فرو برود و برنامه از بین بردن هویت مردم آنجا رقم بخورد.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشمیر هند هند کشمیر هندوها خارجی ها مقام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۸۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید در تحلیل وقایع منطقه پس از عملیات درخشان وعده صادق دارد. پیش‌ازاین نشریه انگلیسی آی در گزارشی نوشته بود که و بایدن همه گزینه‌ها را «روی میز» نگه می‌دارد و در نظر دارد تا توافق برای جلوگیری ایران از تولید سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌جانبه در خاورمیانه را احیا کند.

این نشریه انگلیسی که به محافل دیپلماتیک در لندن نزدیک است در ادامه با اشاره به موضوع احیای برجام نوشته است که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران درازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام‌عیار در منطقه جلوگیری کند، یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.

پس از انتشار این گزارش روزنامه کویتی الجریده که مدعی انتشار اخبار محرمانه در منطقه است در خبری قابل‌توجه نوشت که ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا درباره برجام نیز آغاز شود!

البته این اخبار دو روز پس از انتشار از جانب یک مقام سیاسی در آمریکا تکذیب شده است، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جریان کنفرانس خبری و در پاسخ به پرسشی در خصوص این دست گزارش‌ها اعلام کرد که در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران ابراز نظر نکرده اما می‌بایست گفت آمریکا در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیست.

برای مهار ایران با آن‌ها گفتگو کن!

برخی آگاهان سیاسی اعتقاد دارند که انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

این گزاره شواهد قابل‌توجهی دارد؛ باوجودآنکه طرف آمریکایی باز کردن میز مذاکره با ایران را تکذیب کرده اما مدتی قبل متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا بایدن در حال بررسی مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران است یا خیر؟ اعلام کرد که دولت بایدن بر این باور است که یک مسیر دیپلماتیک بهترین راه روبه‌جلو است.

البته آمریکایی‌ها برای باز کردن کریدور گفتگو با ایران از یک سیاست پیچیده و ترکیبی استفاده کرده و مسیر ابهام را پیش می‌برند، کاخ سفید هفته قبل معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌داد در پروژه‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی همکاری کند را تمدید نکرده اما در اقدامی متقابل در باغ سبز مذاکره را نیز باز گذاشته است، این تاکتیک نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در قبال ایران افزایش فشار با راهنما زدن به‌سوی مذاکره است!

درحالی‌که آمریکا با عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای مرگ برجام را تائید کرده اما در آن‌سو در حال دادن تنفس مصنوعی بی‌نتیجه به آن است، این سیاست به معنای تمایل آمریکا به دادن مشوق جدید به ایران نیست بلکه ایجاد اتمسفری است که با تمسک به آن راهبردهای جدید بازدارندگی از جانب ایران را مهار کند.

شورای آتلانتیک در گزارشی درباره اهمیت مهار ایران با کمک سیگنال‌های برجامی نوشته است:

تنش چشمگیر بین ایران و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر پتانسیل بالایی برای اشتباه محاسباتی در فقدان کانال‌های ارتباطی مستقیم را نشان می‌دهد. اگر ایران تصمیم بگیرد وضعیت خود را به‌عنوان یک کشور دارای آستانه هسته‌ای کنار بگذارد و سیاست خود را به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای بچرخاند، این خطر حتی جدی‌تر خواهد شد. علیرغم پیام‌های گسترده‌ای که در روزهای قبل از حمله به تهران ارسال شد و از آن خواست از پاسخ مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند، ایران تصمیم گرفت سیاست مهار خود را کنار بگذارد. ایران در این مرحله به دنبال احیای بازدارندگی خود علیه اسرائیل حتی به قیمت تشدید تنش نظامی احتمالی بود.

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

تغییر در دکترین هسته‌ای ایران یکی از گزاره‌های جدید غربی‌ها برای افزایش فشارهایی است که ایران را به سوی کانال‌هایی هدایت می‌کند که خروجی آن طرح مهار است.

یکی از مهم‌ترین بازیگران در این طراحی مدیرکل آژانس است؛ رافائل گروسی در مصاحبه‌ای با دویچه وله، ضمن این ادعا که ایران نه ماه‌ها بلکه چند هفته با داشتن اورانیوم کافی برای تولید یک بمب اتمی فاصله دارد، اما این به آن معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

البته گروسی گفته است که نمی‌توان نتیجه مستقیم گرفت که ایران اکنون سلاح اتمی دارد. به‌رغم همکاری‌های ایران با آژانس، گروسی در این مصاحبه همچنین مدعی شد آژانس سطح دسترسی لازم در ایران را ندارد و به همین دلیل سؤالات زیادی مطرح است!

مدیرکل آژانس بار دیگر درباره مواردی سخن گفته که به تعبیرش «مسائل باقیمانده» نام داشته و اعلام کرده است که برای حل این موارد تمایل به سفر به ایران را دارد. به نظر می‌رسد که مدیرکل آژانس بابیان ادعاهای پرونده‌های مفتوح در سطح یک کاتالیزور برای اعمال فشار به تهران عمل می‌کند.

واقعیت آن است که در حال حاضر اقدامات آژانس چیزی بیشتر از یک مزاحمت سیاسی نبوده و ثابت‌شده است که قرار نیست قدمی در جهت حل سه موضوع فنی یعنی «حل‌وفصل موضوعات پادمانی»، «ارائه تضمین‌های ذاتی و اعتباری»، «لزوم رفع تحریم‌های بازدارنده» بردارد، ازاین‌رو در شرایط فعلی سفر گروسی به تهران بی‌معنا بوده و تا زمانی که در نقش مزاحم فعال قرار دارد گفتگوی او با مقامات ایرانی عبور از خطوط قرمز هسته‌ای محسوب می‌شود.

واقعیت آن است که دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد، همچنین اظهارنظرهای شخصی باعث تغییر در خطوط کلی نظام نیز نخواهد شد.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیاست افزایش فشار و ارائه مشوق برای خروج ایران از مدار یک تاکتیک نخ‌نما شده است و اراده ایران در کنشگری فرا منطقه‌ای با این دست اظهارات ضد ایرانی همراه با سیگنال‌های مبهم دچار خلل نخواهد شد، عملیات موشکی اخیر سپاه پاسداران نشان داد دشمنان نه قادر به درک ابعاد گوناگون صبر استراتژیک ایران هستند و نه شناختی نسبت به قواعد نهان بازدارندگی در منطقه دارند!

 

این مطلب نخستین بار در سایت مشرق منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • توزیع دفترچه های اقامت طرح سپرده گذاری به اتباع
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • انتقاد چین از تاثیرات منفی گسترش «آکوس» بر صلح و ثبات منطقه
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو
  • قیمت هتل وان فوریه 2024
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن