Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@03:47:21 GMT

از شما چه پنهان؛ قصه‌های خوب برای خانواده‌های خوب

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۸۶۷۳

از شما چه پنهان؛ قصه‌های خوب برای خانواده‌های خوب

مجموعه داستان کوتاه با موضوع خانواده و سبک زندگی با عنوان «از شما چه پنهان» در مرکز تخصصی خانواده رونمایی شد.

به گزارش ایمنا، مرکز تخصصی خانواده وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان میزبان مراسم رونمایی از یک کتاب بود. «از شما چه پنهان» نام این کتاب است که به گفته محمدحسن مردانی نویسنده آن، مجموعه داستان‌های کوتاه کوتاه با موضوع خانواده و سبک زندگی را پیش روی خوانندگان می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان این اقدام در جهت تمرکز حوزه ستادی این معاونت بر حوزه خانواده و گفتمان خانواده در سال جاری انجام می‌شود.

مرتضی رشیدی ابراز امیدواری کرد رونمایی از این کتاب گامی کوچک در جهت تحکیم مناسبات خانواده در شهر اصفهان باشد و هنر و ادبیات را از جمله ابزارهایی دانست که می‌توان از آنها برای انتقال مفاهیم و دغدغه‌های اجتماعی بهره برد.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز در این آئین گفت: یکی از کلیدواژه‌هایی که حداقل در ۱۰ سال اخیر به صورت مستمر در اسناد بین‌المللی و نامگذاری روزهای جهانی مورد تأکید قرار گرفته فعالیت‌های خانواده‌محور است.

به گفته مسعود مهدویان‌فر، در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کشورمان نیز یکی از محورهای مورد توجه در اسناد سیاستی گوناگون از جمله برنامه ششم توسعه مباحث مربوط به خانواده، روابط میان زوجین و روابط والدین با فرزندان است. همچنین تحکیم خانواده و پیشگیری از طلاق یکی از پنج محور اولویت‌دار در تمام فعالیت‌های اجتماعی است و پیشگیری از اعتیاد، افزایش خودمراقبتی در کودکان، پیشگیری از حاشیه‌نشینی و پیشگیری از مفاسد اخلاقی چهار محور دیگر است که تمام این موارد با حوزه خانواده مرتبط هستند.

وی تأکید کرد، طبق سیاست‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان سال ۹۹ سال توجه ویژه‌تر به مباحث حوزه خانواده تعیین شده که چاپ کتاب "از شما چه پنهان" تنها قطعه‌ای از یک پازل بزرگ‌تر در این زمینه خواهد بود.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان به رونمایی از بسته «سلامت اجتماعی فیروزه‌» حاوی هزار تولید فرهنگی شامل بروشور، کلیپ، تیزر، سیر نمایشگاهی، تابلوهای تبلیغاتی و اینفوگراف اشاره کرد و ادامه داد: یک نقشه کلی شامل قطعات گوناگون داریم که این کتاب نیز قطعه‌ای از این پازل است.

مسئول مرکز تخصصی خانواده سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز، سبک زندگی و مسائلی که این روزها خانواده‌ها درگیر آنها هستند را بهانه نگارش و چاپ این کتاب دانست.

سید محمدصادق سجادزاده افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر کتاب‌های مؤثر در حوزه ادبیات خانواده کمتر به چاپ رسیده و امیدوارم این کتاب با معرفی بیشتر از سوی رسانه‌ها، در حوزه خود منشأ اثر باشد.

در این بخش از مراسم نوبت به محمدحسن مردانی نویسنده کتاب از شما چه پنهان رسید تا از کتاب خود بگوید.

وی با تبریک دهه ولایت اظهار داشت: داستان از قالب‌های بسیار تأثیرگذار در انتقال مفاهیم گوناگون بوده و خداوند در قرآن کریم نیز از قصه و روایت‌گویی برای تبیین مفاهیم مختلف استفاده کرده است.

مردانی با اشاره به احصای چالش‌های مهم حوزه خانواده از سوی معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان افزود: مقرر شد درباره این چالش‌ها قلم زده شود و در قالب داستان‌های کوتاه به چاپ برسد.

به گفته نویسنده کتاب از شما چه پنهان، نگارش این کتاب حدود ۸ ماه زمان برده، سپس برای گرفتن بازخورد در اختیار گروه‌های سنی مختلف با سطح تحصیلات گوناگون قرار داده شده و این داستان‌ها در بازه زمانی ۳ تا ۴ ماهه ویرایش و بازنویسی شده است.

وی با بیان اینکه چاپ این کتاب در مجموع یک سال زمان برد ادامه داد: این کتاب شامل ۸۵ داستان کوتاه در دو فصل خانواده و سبک زندگی است که در نگارش آنها از نثر سلیس و روان استفاده شده است. همچنین تلاش کردم داستان‌ها برای خواننده حس تعلیق و انتظار ایجاد کند و حاوی شگفتی باشد.

مردانی در فصل نخست کتاب خود با عنوان خانواده به چهار دوره زندگی شامل پیش از ازدواج و جوانی و مسائل مرتبط مانند انتخاب همسر، زندگی زوجینی، زندگی با فرزندان و سالمندی پرداخته است. همچنین در فصل دوم با عنوان سبک زندگی به آسیب‌های اجتماعی مانند کودکان کار، اعتیاد و کنترل خشم پرداخته شده است.

نویسنده کتاب از شما چه پنهان ابراز امیدواری کرد این کتاب با پخش مناسب مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد و از آماده چاپ بودن مجموعه داستان کوتاه دیگر خود خبر داد که در مدت ۲ سال آن را به نگارش درآورده است. به گفته وی، این مجموعه نیز شامل ۲۰ تا ۲۵ داستان کوتاه در حوزه خانواده است که در جشنواره‌های گوناگون ملی رتبه‌های اول تا سوم را کسب کرده است.

مجموعه داستان کوتاه از شما چه پنهان از سوی انتشارات حدیث راه عشق راهی بازار کتاب شده که از سال ۱۳۸۲ پا به عرصه فرهنگی کشور گذاشته است. این مجموعه فرهنگی ادامه‌دهنده مسیر مؤسسه حدیث راه عشق است که در حوزه‌های گوناگون مانند ازدواج و خانواده، سبک زندگی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگ و هویت اسلامی اقدام به چاپ کتاب می‌کند.

محمدصادق میرصالحیان مسئول انتشارات حدیث راه عشق از حمایت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برای چاپ کتاب "از شما چه پنهان" و سایر کتب تشکر کرد و گفت: انتشارات حدیث راه عشق از سال ۸۳ تاکنون بیش از ۱۴۰ عنوان کتاب به چاپ رسانده است.

وی افزود: خوشبختانه سال گذشته موفق به چاپ چند عنوان جدید کتاب در راستای نزدیک شدن به گفتمان روز جامعه و مسائل موجود در بطن جامعه و خانواده‌ها شدیم.

میرصالحیان ابراز امیدواری کرد دغدغه سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در حوزه خانواده با هم‌افزایی بین بخش‌های گوناگون به فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر در این حوزه منجر شود چون کتاب به‌عنوان عمیق‌ترین محصول فرهنگی می‌تواند در این بخش بسیار اثرگذار باشد.

کد خبر 437130

منبع: ایمنا

کلیدواژه: كتاب و كتاب خواني کتاب رونمایی از کتاب سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان شما چه پنهان مجموعه داستان حوزه خانواده داستان کوتاه حدیث راه عشق سبک زندگی داستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۸۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟

علی اکبر محزون گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می‌گردد. در نخستین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای نخستین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود. از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و ساز انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد.

وی افزود: هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. در سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تأیید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین‌المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و معاهده طرح کنترل جمعیت در سطح بین‌الملل با عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشور ما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی، کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلاً پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آن ها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت: اما اینها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث نخست تنگ دستی به عنوان مانع افزایش فرزند و بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که موجب پیشرفت فردی آن ها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزندآوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه موجب شد تحرک اجتماعی و فرزندآوری در مقابل هم قرار گیرند و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

محزون تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همین‌طور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله نخست ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر، در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • معناهای آشکار و پنهان در پوستر نمایشگاه امسال کتاب تهران
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟