Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@01:12:08 GMT

تقویت فرهنگ پارکلت در شهرهای برزیلی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۶۹۸۷

تقویت فرهنگ پارکلت در شهرهای برزیلی

هنگام طراحی شهری، توجه به پارکلت‌ها می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای ایجاد شهری دوستدار مردم و نه خودروها باشد چرا که در آن شهروندان می‌توانند پس از یک روز پر کار، برای مدتی هرچند کوتاه به استراحت بپردازند، با سایر افراد به گفتگو مشغول شوند و خود را از بی‌نظمی‌های شهر رها کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پارکلت‌ها اغلب پارک‌های کوچکی هستند که از پیاده‌روها به سمت خیابان‌ها امتداد می‌یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیدایش این فضاهای عمومی به سال ۲۰۰۵ باز می‌گردد زمانی که فروشندگان سانفرانسیسکویی برای رونق کارشان فضاهای سبز کوچکی در مقابل قلمرو خود در محل پارک خودروها نصب کردند.

پس از آن، طراحان شهری در سراسر دنیا به این نتیجه رسیدند که عابران پیاده به فضای شهری بیشتری نیاز دارند و به سرعت شروع به گسترش پارکلت‌ها در شهرهای خود کردند. پارکلت‌ها تنها به مشتریان سازنده آن‌ها تعلق ندارد، بلکه هر عابر پیاده‌ای هنگام عبور از کنار یک پارکلت می‌تواند به استراحت، برقراری تعامل با سایرین و دیگر فعالیت‌های کوتاه مدت بپردازد.

مردم برزیل از جمله افرادی هستند که بیشترین استقبال را از پارکلت‌ها کرده‌اند و به گسترش این فضاهای سبز کوچک در گوشه و کنار شهرهای خود پرداخته‌اند. در این کشور، اصطلاح "پارکلت" برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ مورد توجه مقامات رسمی دولتی قرار گرفت و درست یک سال بعد نصب این فضاهای عمومی در شهرهای مختلف آن گسترش یافت.

سائوپائولو پیشرو جنبش پارکلت در برزیل است که مقامات شهری و صاحبان فروشگاه‌ها در آن برای ایجاد پارکلت‌ها از هم پیشی می‌گیرند. اگر از ارتفاعات بلند به شهر نگاه کنیم خواهیم دید که خیابان‌ها مملو از فضاهای سبز کوچکی است که اغلب یک طرف خیابان و در بعضی از مناطق نیز سراسر خیابان را به خود اختصاص داده‌اند. پارکلت‌های سائوپائولو را اغلب نیمکت‌ها، صندلی‌ها، باغچه‌هایی کوچک، چترهایی به عنوان سایبان و تجهیزات ورزشی تشکیل می‌دهد.

شهردار ایالت ریو دو ژانیرو، دومین اقتصاد بزرگ برزیل پس از سائوپائولو، برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ مفهوم پارکلت را در طراحی‌های شهری پیاده کرد. هدف شهردار از ایجاد پارکلت‌ها در سراسر شهر افزایش تعامل اجتماعی بین مردم بود و در این راستا، گسترش این فضاهای عمومی در سراسر شهر یک ایده بسیار کارآمد به شمار می‌رفت.
یکی از اقدامات بسیار جالبی که مقامات رسمی ریو دو ژانیرو در زمینه گسترش پارکلت‌ها انجام داده‌اند، نصب چنین فضاهایی در سراسر شهر برای ورزشکاران بوده است. ورزشگاه‌های کوچک خیابانی فضایی به مساحت ۲۰ متر مربع را به خود اختصاص داده و پذیرای تمام افراد جامعه، ورزشکار و غیر ورزشکار، است.

در اطراف این فضاهای ورزشی کوچک امکانات مختلفی نظیر کافه‌ها، نیمکت‌های استراحت، آب‌خوری، سیستم روشنایی ال ای دی و پریزهایی برای شارژ تلفن‌های همراه کاربران تعبیه شده است. جالب است بدانید که پنل‌های خورشیدی نصب شده در قسمت‌های مختلف این پارکلت‌ها انرژی مورد نیاز برای شارژ گوشی‌های همراه و روشن شدن لامپ‌ها را تأمین می‌کند.

پیدایش پارکلت در کشور برزیل به شهرهای سائوپائولو و ریو دو ژانیرو باز می‌گردد اما پس از نصب اولین فضاهای سبز عمومی در پیاده‌روهای این دو شهر، مقامات رسمی در بسیاری از سایر نقاط کشور ایجاد پارکلت‌ها را در اولویت برنامه‌های خود قرار دادند به طوری که پس از مدت زمان کوتاهی، شهرهای برزیلی را فضاهای سبز کوچکی در پیاده‌روها و خیابان‌ها فرا گرفت.

گزارشات حاکی است که دنیای پس از پیدایش پارکلت در شهرهای برزیلی بسیار متفاوت با دنیای ماقبل آن است؛ پیش از ظهور این فضاهای سبز، شهرهای برزیل را سازه‌هایی بتنی فراگرفته بود که جو شهر را بسیار آلوده و کسل کننده کرده بود و به همین دلیل، مردم زمان کمی را به پرسه زدن در خیابان‌ها و برقراری ارتباط با همشهریان خود می‌پرداختند. اما پارکلت‌ها باعث شد مردم در این فضاهای سبز کوچک گرد هم بیایند، به تعامل با یکدیگر بپردازند و خود را از فضاهای بتنی شهر رها کنند. علاوه بر این، شواهد نشان داده که در مناطقی که پارکلت‌ها به تعداد زیاد وجود دارد، هوا پاک‌تر و خنک‌تر از سایر نقاط شهر است که این پیامد مثبت نیز، مقامات برزیلی را به گسترش هرچه بیشتر این فضاهای محبوب سوق داده است.

کد خبر 437279

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برزیل پارکلت طراحی شهری شهرهای جهان فضای عمومی فضای شهری طراحی فضای شهری فضاي سبز شهري فضاي سبز فضای عمومی شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرهای برزیل خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۶۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن ماه آوریل رئال مادرید

ستاره برزیلی برای دومین ماه متوالی بهترین بازیکن تیمش شد.

طرفداری | وینیسیوس جونیور، وینگر برزیلی رئال مادرید عملکرد درخشان خود در ماه مارس را در ماه آوریل نیز تکرار کرد.

با اعلام باشگاه رئال مادرید، وینیسیوس جونیور بالاتر از سایر بازیکنان این تیم به عنوان بهترین بازیکن ماه رئال مادرید برگزیده شد. وینیسیوس جونیور در 4 بازی در ماه آوریل با پیراهن رئال مادرید، یک گل و سه پاس گل به نام خود ثبت کرد و عملکرد خوبی مقابل منچسترسیتی و بارسلونا داشت. این سومین جایزه بهترین بازیکن ماه رئال مادرید در سال 2024 برای وینیسیوس جونیور است.

از دست ندهید ????????????????????????

درخواست دروسی: سردار را در رم حفظ کنید اختلاف علنی رئیس فدراسیون با مجری تلویزیون اعتراض هوادار بارسلونا: ژاوی، مرد سر حرفش می‌ماند! رد پای آرتتا؛ اورتون بعد از 14 سال لیورپول را در خانه شکست داد!

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی
  • وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن ماه آوریل رئال مادرید
  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است
  • توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • راهنمای خرید پارتیشن اداری و کاربرد های آن