Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد با بیان این که بستر رودخانه قابل واگذاری نیست و هر گونه دخل و تصرف در آن مجازات قانونی دارد، گفت: آزادسازی ۱۱۴ کیلومتر از رودخانه های استان یزد در دست اقدام است.

«جواد منصوری» در خصوص وضعیت حریم و بستر رودخانه‌های استان، اظهار کرد: در استان یزد حدود دو هزار و ۸۰۰ کیلومتر رودخانه وجود دارد که حد تقریبی دو هزار کیلومتر آن در دست اقدام و ۸۰۰ کیلومتر دیگر نیز تعیین حد حریم و بستر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی متوسط بارندگی استان را ۹۳ میلی متر ذکر کرد و گفت: میزان بارندگی استان در سال گذشته ۱۲۱ میلی متر و سال آبی جاری نیز ۱۰۹ میلی متر ثبت شده است به طوری که بارندگی‌ها نسبت به بلند مدت ۱۴ درصد افزایش ولی نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد به تغییر اقلیم و اثرات آن در استان اشاره و بیان کرد: پس از خشکسالی‌های ممتد، شاهد بارش مناسب طی دو سال اخیر در استان بودیم که منجر به جاری شدن سیلاب‌هایی در رودخانه‌های یزد شد.

وی با بیان این که بیشترین دبی رودخانه در بهار امسال مربوط به رودخانه گاشار در ابرکوه به میزان ۱۰۲ مترمکعب در ثانیه بوده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اثر سیلاب در فروردین امسال در شهرستان اردکان دو کودک جان خود را از دست دادند و در سال گذشته نیز بر اثر سیلاب در شهرستان میبد شاهد از دست دادن جان دو کودک بودیم و این موضوع اهمیت، حفظ حریم و بستر رودخانه‌ها را در استان‌های کویری دو چندان می‌کند.

منصوری افزود: در استان‌های کویری مشابه یزد که خشکسالی‌های طولانی مدتی را تجربه کردند، بیشتر شاهد تصرفات و تعرضات در حریم و بستر رودخانه‌ها هستیم.

وی با اشاره به این که قانون‌گذار در ماده یک آیین‌نامه تعیین حریم و بستر، برای حریم و بستر تعاریفی مطرح کرده است، تصریح کرد: بستر عرضی از رودخانه است که حداکثر دبی سیلاب ۲۵ ساله را می‌تواند از خود عبور دهد و تحت مالکیت حکومت اسلامی است.

این مسئول با بیان این که  بستر رودخانه قابل واگذاری نیست و هرگونه دخل و تصرف در آن مجازات قانونی دارد، اضافه کرد: حریم نیز بعد از بستر در رودخانه تعریف می‌شود و افراد حتی با دارا بودن سند مالکیت مجاز به ساخت و ساز در این محدوده نیستند، میزان حریم یک تا ۲۰ متر توسط وزارت نیرو مشخص می‌شود.

وی با اشاره به این که در استان یزد تصرفاتی در حریم و بستر رودخانه‌ها رخ داده است، گفت: سال گذشته این موضوع در شورای حفاظت منابع آب مطرح شد و در نهایت با همکاری همه ارگان‌ها، آزادسازی بستر رودخانه ده بالا در شهرستان تفت انجام شد و آزادسازی حریم هم در مرحله بعد انجام می شود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد خاطرنشان کرد: به استناد ماده دو قانون توزیع عادلانه آب هرگونه دخل و تصرف در حریم و بستر ممنوع است و با متخلفین برخورد خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای یزد، منصوری در پایان به برنامه آزادسازی سراسری ۱۱۴ کیلومتر از رودخانه های استان اشاره کرد و گفت: شناسایی متصرفین حریم و بستر در رودخانه‌های استان با اولویت حوضه شیرکوه انجام شده و پس از صدور اخطار و در صورت عدم تمکین نسبت به آزادسازی اقدام و هزینه‌های آن از متخلف اخذ خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شركت آب منطقه اي يزد آزادسازی رودخانه يزد حریم و بستر رودخانه ها رودخانه های استان آب منطقه ای یزد سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرقت بیش از ۸۰ کیلومتر کابل برق در سراوان

سمیرا رحمانی مدیر برق شهرستان سراوان   بیان کرد: عمده دلیل خاموشی‌های سطح شهر سرقت‌های متعدد کابل‌های برق است، در طی سال گذشته در شهرستان سراوان بیش از ۸۰ کیلومتر سیم سرقت شده است.
 
وی افزود: اداره برق در جلسات متعدد به دستگاه‌های متولی اعلام کرده است که ضایعاتی‌های سطح شهر کنترل شوند تا از حجم سرقت‌ها کاسته شود، ما برای پیشگیری از این سرقت‌ها برنامه تبدیل شبکه سیمی به کابل خود نگهدار در سال جدید و استفاده از اسپیسرهای بین فازی را در دست اقدام داریم، که کار اجرایی ما از نبوت جنوبی آغاز شده است، از شهروندان عزیز استدعا داریم در صورت مشاهده افراد مشکوک در اطراف شبکه سیمی و تجهیزات اداره برق با سامانه ۱۲۱ یا ۱۱۰ تماس حاصل فرمایند.
 
مدیر اداره برق سراوان ادامه داد: در سال گذشته حدود ۸۰ کیلومتر شبکه سیمی برق تبدیل به کابل خودنگهدار شده است، هم‌زمان با پروژه تبدیل سیم به کابل خودنگهدار که در سال ۱۴۰۲ بالای ۳۵۰ پایه در سطح شهر اصلاح شده است، شهروندان در صورت مشاهده تیرهای فرسوده به سامانه ۱۲۱ اطلاع و یا به دفتر بهره‌برداری اداره برق مراجعه کنند.
 
رحمانی اضافه کرد: عمده دلیل افت ولتاژ‌های سطح شهرستان سرقت است، در سال ۱۴۰۲ برای جلوگیری از افت ولتاژ بالای ۶۰ ترانس در سطح شهر سراوان و حومه اصلاح و نصب شده و طرح تبدیل سیم به کابل به طول ۵۰ کیلومتر در دست اقدام است و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ این حج به ۱۰۰ کیلومتر برسد، همچنین مناطقی که افت ولتاژ دارند پس از بررسی اگر نیاز به نصب ترانس باشد این اقدام صورت می‌گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: همه معابر سطح شهر سراوان که با خاموشی مواجه‌اند در برنامه اصلاح اداره برق شهرستان هستند، تیم تعمیراتی این اداره در ماه رمضان بعد از نماز تراویح تا سحر اقدام به رفع خاموشی‌های شهر می‌کردند، حجم زیادی از روشنایی معابر در خیابان مکران مسکنِ‌مهر، شهرک لبسنگی، شهرک سبحان روبروی بیمارستان ایرانمهر، پشت مدرسه نوآوران، خیابان حافظ، خیابان سجاد، خیابان آزادی، خیابان امام خمینی از کوچه کلانتری قدیم تا مسجد جامع مدنی بخشان (علت خاموشی این مکان سرقت کابل نول و سوختن لامپ‌ها بوده است) و بلوار خلیج فارس تا تقاطع شهید بهشتی اصلاح صورت گرفته است.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: بلوار بهداشت با توجه به اینکه تازه تأسیس است باید شهرداری اقدام به نصب پایه روشنایی آنجا کند، اما در بحث کوچه‌ها با توجه به اینکه تیرکوبی آنها انجام و هماهنگ شده تا پیمانکار به زودی کل کوچه‌ها را تجهیزات روشنایی نصب کند، بلوارهای تازه تأسیس فاقد پایه روشنایی سراوان بلوار بهداشت، بلوار خلفای راشدین، بلوار شستون و... هستند، خیابان حمزه بالاخص بعد از میدان عبداللهی که با خاموشی مواجه شده دلیل خاموشی آن سرقت کابل عنوان شده که این مورد هم جزو برنامه‌ریزی ما جهت اصلاح روشنایی آن است.
 
رحمانی گفت: روستاهایی که فاقد تیرگذاری هستند اگر مشکل اراضی نداشته باشند از محل برنامه توسعه روستایی برحسب اعتباراتی که تعلق می‌گیرد و هم از اعتبارات داخلی خود مشکلشان رفع خواهد شد، آخرین بار طرح تیر گذاری در سال ۹۶ در روستاهای هوشک و مناطق بالادست دزک تا زیارت اجرایی شده زیرا یک سری اعتبارات هم از طریق شرکت توزیع و هم از بنیاد مسکن و هم از استانداری اختصاص یافت اما برای قسمت‌های باقیمانده باید تصمیم گیری شود و اداره برق آمادگی لازم را دارد.
 
وی بیان کرد: در روستای کوهک تیرگذاری کاملاً انجام شده و ترانس‌ها برق‌دار شده‌اند برخی نقاط این روستا که تیرگذاری نشده‌اند مثل محله نوک‌جو و وکیلی‌ها(حمّل‌آباد) مشکل اراضی داشتند و منطقه وکیلی‌ها با حجم زیادی از شبکه متأسفانه جزو اراضی ملی محسوب می شوند و تا زمانی که تعیین تکلیف اراضی نشود نمی‌توانیم اقدام به برق‌‌رسانی این مناطق بکنیم، همچنین در این روستا ۲ دستگاه پست ترانس، ۲ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۱۸۰ متر فشار متوسط جهت برق‌‌رسانی و داشتن برق پایدار در منطقه نوک‌جوی کوهک تا پایان سال ۱۴۰۲ صورت گرفت، ۳۴۰ متر شبکه فشار ضعیف جهت داشتن برق پایه‌دار برای ۳۰ خانوار در دست اقدام است.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: منازل پشت نمایندگی سایپا اراضی واگذاری بنیاد مسکن است که باید اعتباری در این خصوص اختصاص یابد و صرفاً بر عهده اداره برق نیست و باید یک تصمیم گیری در این خصوص شود که این مورد در جلسات متعدد فرمانداری نیز مطرح شده است، اما در قسمت بافت قدیم بر عهده ماست و ما از محل توسعه روستایی کار می‌کنیم.
 
رحمانی افزود: در خصوص روشنایی معابر روستایی تاکنون هیچ‌گونه اعتباری به اداره برق تعلق نگرفته و روشنایی معابر روستاها بر عهده دهیاری روستاهاست، فقط زمان احداث شبکه در حالت اولیه روشنایی برعهده اداره برق و نگهداری و تعمیرات و... برعهده دهیاری است، همچنین طبق قانون روشنایی مربوط به بزرگراه‌ها مربوط به اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.
 
وی تصریح کرد: در خصوص قرار‌گرفتن تیرهای برق جهادآباد در وسط خیابان شهید شوشتری، طبق قانون اگر چنانچه بازگشایی معبر منجر به قرار گرفتن پایه‌ها در وسط خیابان شود باید همان ارگان‌ که جدول‌گذاری یا طرح عقب‌نشینی و... را اجرایی کرده نسبت به جابجایی پایه‌ها اقدام کند.
 
مدیر اداره برق سراوان خاطرنشان کرد: الگوی مصرف در شهرستان سراوان در ماه‌های عادی سال در دوره (دوماهه) ۴۰۰ کیلووات است که این الگوی مصرف بر اساس وضعیت آب و هوایی هر شهرستان مشخص شده، در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد تعرفه برق بر اساس منطقه گرمسیری نوع ۳ در دوره ۱۰۰۰ کیلووات است و چنانچه بالاتر از الگوی مصرف استفاده شود، هزینه‌ها به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود، با توجه به پیگیری‌های مدیر عامل شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان با وزیر نیرو تخفیفاتی در سال ۱۴۰۲ (دی بهمن اسفند) برای قبوض در نظر گرفته شد.
 
رحمانی گفت: استفاده از لوازم برقی پر مصرف در ساعات پایانی شب در کم باری مد نظر مردم باشد، ساعت ۱۷ تا ۲۳ شب اوج‌بار مصرف، ساعت ۲۳ تا ۵ صبح کم‌بار مصرف، ساعت ۵ صبح تا ۱۷ میان‌بار مصرف، پیک شبانه در تابستان از ساعت ۱۹ تا ۲۳ و پیک ظهر در تابستان از ساعت ۱۱ تا ۱۷ است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • فیلم | جاده شهداد - نهبندان مسدود است
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر
  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»
  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود
  • افزایش ۴ برابر لایروبی رودخانه‌های مازندران
  • سرقت بیش از ۸۰ کیلومتر کابل برق در سراوان