Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@00:54:11 GMT

جامعه معلولان ایرانی چه نیازهایی دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۹۲۰۱

جامعه معلولان ایرانی چه نیازهایی دارند؟

بر اساس نتایج یک پژوهش، نامناسب بودن امکانات شهرسازی، ضعف خدمات و فضاهای اجتماعی، آموزش، اشتغال، نابرابری فرصت‌ها، منابع اقتصادی و ازدواج از مشکلاتی هستند که در جامعه معلولان با آن‌ها مواجه هستند. همچنین در این پژوهش به اثر مثبت فعالیت بدنی و ورزش بر افزایش کیفیت زندگی، رضایت از زندگی و کاهش افسردگی، تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت،۱۵ درصد از افراد جهان با نوعی معلولیت زندگی می‌کنند که از این آمار ۲ تا ۴ درصد، مشکلات عملکردی قابل‌توجهی دارند. در ایران نیز نتایج سرشماری سال ۱۳۹۰ نشان داد که ۵.۱ درصد از جمعیت کشور، معادل یک میلیون و ۱۷ هزار و ۶۵۹ نفر، دارای معلولیت هستند.


با توجه به این‌که معلولیت بیش از آن‌که جنبه پزشکی داشته باشد، از نظر اجتماعی اهمیت دارد، پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و دانشگاه تهران در این پژوهش،‌ نیازها و اولویت‌های زندگی جمعیت معلولان در ایران را مورد بررسی قرار دادند. سید مرتضی عرب و سید رضا معینی به همراه همکارانشان، در این پژوهش مشارکت داشتند.


برای انجام این مطالعه کلیه پایان‌نامه‌ها و مقالات علمی پژوهشی در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۸ بررسی شده‌است. در پایان ۱۱ پایان‌نامه و ۴۹ مقاله علمی پژوهشی داخلی هم‌راستا با هدف پژوهش، توسط پژوهشگران برای بررسی تایید شد. برای دسترسی به این مقالات و پایان‌نامه‌ها، از سایت‌های SID جهاد دانشگاهی، Magiran.com، Noormags.ir و Enasani.ir استفاده شد.


با توجه به یافته‌های به‌دست‌آمده از این مقالات و پایان‌نامه‌ها، نیازهای معلولین در پنج دسته نیازهای فرهنگی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و درمانی تقسیم شده‌اند. سه نیازی که بیش از همه تکرار شدند، نیازهای اجتماعی، روانی و درمانی بودند.


بر اساس نتایج پژوهش‌های بررسی شده، سه یافته کلیدی در خصوص نیازها و مشکلات جامعه معلولان وجود دارد: ۱. نامناسب بودن امکانات شهرسازی برای آن‌ها ۲. ضعف خدمات و فضاهای اجتماعی، آموزش، اشتغال، برابری فرصت‌ها، منابع اقتصادی و ازدواج ۳. اثر مثبت فعالیت بدنی و ورزش بر افزایش کیفیت زندگی، رضایت از زندگی و کاهش افسردگی


به گفته پژوهشگران این مطالعه: «داده‌های جهانی و ملی گزارش می‌کند که معلولان در دسترسی به آموزش،‌ اشتغال، فضاها و فرصت‌های اجتماعی در شرایط نابرابری با افراد بدون معلولیت قرار دارند و مورد تبعیض قرار گرفته‌اند».


با توجه به یافته‌های به‌دست آمده این پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند:
- با برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های زندگی، سطح کیفیت زندگی معلولان را ارتقا بخشند.


- احداث مراکز عمومی تفریحی و فرهنگی، خیابان‌ها و باشگاه‌ها متناسب با نیازهای معلولان طراحی شود. معابر عمومی، وزارت‌خانه‌ها، سازمان‌ها و ... برای استفاده افراد معلول مناسب‌سازی شوند.


- توجه بیشتری به توسعه کمی و کیفی امکانات و فرصت‌ها، به‌ویژه در سطح کلان و توزیع عادلانه آن‌ها صورت گیرد. ایجاد فرصت‌های برابر برای همه، می‌تواند زمینه مناسبی را برای تحقق عدالت در جامعه فراهم کند.


نتایج این مطالعه در فصل‌نامه «جمعیت» وابسته به سازمان ثبت احوال کشور، منتشر شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معلولان ايران پایان نامه فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۹۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد

به گزارش خبرنگار مهر، آمنه غلام‌ویسی صبح چهارشنبه در جلسه قرارگاه رسانه‌ای استان که با موضوع روز دختر در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: با بیان اینکه دشمنان و جوامع غربی هجوم گسترده‌ای برای ضربه زدن به هویت دختران ایران اسلامی را پیش گرفته‌اند، اظهار کرد: خوشبختانه زن و دختر ایرانی جایگاه، احترام و حرمت بالایی دارند و براحتی در اماکن عمومی تردد می‌کنند.

وی افزود: بهترین سبک زندگی سبک زندگی ایرانی است و باید ترویج و تقویت شود و اجازه ندهیم دشمن بر این سبک زندگی اثر بگذارد.

غلام‌ویسی تصریح کرد: باید الگوسازی از زن و دختر موفق در جامعه ترویج یابد و دختران موفق معرفی شوند تا همه دختران با توانمندی انها آشنا شوند.

وی بر لزوم معرفی دختران موفق کرد اضافه کرد: این مهم نیازمند تولید محتوا در فضای مجازی و رسانه‌ها است و همه باید دست در دست هم دهند و در این عرصه ورود کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان اذعان کرد: غرب بدنبال معرفی الگوی غربی و توخالی است و نباید اجازه داد این الگوها بر جوانان ما اثربگذارد.

مسوول امور بانوان آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش در راستای روز دختر برنامه‌های متنوعی را در سطح مدارس استان خواهد داشت و معرفی دختران موفق دانش‌آموز یکی از این برنامه‌ها خواهد بود.

لیلا حیدری عنوان کرد: باید دختران موفق عرصه‌های مختلف علمی، ورزشی، هنری و غیره معرفی شوند.

کد خبر 6094047

دیگر خبرها

  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط
  • جغرافیای لایک‌ها و دیس لایک‌ها
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود