Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساکنان جزیره هرمز از وزیر میراث فرهنگی خواستند تا در اقدامی فوری از مرمت قلعه پرتغالی‌ها که در نهایت به تخریب این بنای تاریخی منجر می‌شود، جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا، هر چند مرمت بناهای تاریخی در هرمزگان در طول چند سال گذشته، باعث شگفتی مرمت‌گران و حتی معاون میراث فرهنگی سازمان وقت میراث فرهنگی شده بود، اما شیوه مرمت قلعه پرتغالی‌ها در جزیره هرمز، یکی از سرآمدان این نوع مرمت بود که می‌توان گفت همه را شگفت‌زده کرد؛ آن هم برای قلعه‌ی با قدمت بیش از ۵۰۰ سال که در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکس‌های منتشرشده از شیوه مرمت این اثر تاریخی نشان می‌دهد، این اثر بدون در نظر گرفته‌شدن بافت بنا و بدون استفاده از مصالح هماهنگ با اثر اصلی با سنگ‌های سفید و ناهماهنگ با آجرهای قرمز رنگ بنا در حال بازسازی است.

منتقدان از زمان انتشار تصاویر توسط مشاور گردشگری استاندار در جزیره هرمز درباره این مرمت‌ها اظهارنظرهای مختلفی داشته‌اند؛ آنها معتقدند که برای بازسازی این قلعه هیچ‌کدام از استانداردهای مرمت و بازسازی آثار تاریخی به کار گرفته نشده و این کار بیشتر به تخریب بنا شباهت دارد تا مرمت آن؛ در حالی که مدیر کل میراث فرهنگی استان هرمزگان اصل ماجرا را اصلا به سنگ و گذر زمان و تغییر رنگ سنگ‌ها مربوط دانسته بود که «نمای قبلی قلعه به دلیل فرآیند فرسایش و تحلیل عناصر سنگ ها بر اثر رطوبت و زمان تغییر رنگ داشته است از این رو تغییرات محیطی و زمان لازم است تا سطح ظاهری نمای اصلاح شده در مرمت اضطراری به سطح قبلی بازگردد.»

از سوی دیگر معاون میراث فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که «این مرمت اضطراری است و در صورت اشتباه بودن انتخاب مصالح، قلعه به حالت اولیه بازگردانده می‌شود.» با این وجود اما نگرانی‌ها همچنان وجود دارد.

به حدی که کارزاری مردمی برای جلوگیری از تخریب قلعه پرتغالی‌ها راه‌اندازی شده که فعالان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و مردمِ بومی جزیره هرمز در حال امضا کردن آن و درخواست از وزیر میراث فرهنگی هستند تا هر چه زودتر جلوی روند مرمتی که بیشتر به از بین بردن نشانه‌های تاریخی این قلعه شبیه است، را بگیرند.

در این نامه‌ی سرگشاده خطاب به علی‌اصغر مونسان - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - که با عنوان «درخواست توقف قلعه پرتغالی‌ها در جزیره هرمز منتشر شده، تاکید شده است که «ما جمعی از مردم استان هرمزگان، خصوصا ساکنان جزیره هرمز که این روزها شاهد نابودی و تخریب بنای تاریخی قلعه پرتغالی‌ها به بهانه مرمت و بازسازی آن هستیم، تقاضا می‌کنیم در اقدامی فوری مانع تخریب فرهنگی بیشتر این بنا شده و از تغییر هویت این مکان تاریخی ممانعت شود.

لازم به ذکر است با استناد به ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی که هرگونه تخریب اماکن و بناهای تاریخی را جرم بوده و پیگرد قانونی دارد»

قلعه پرتغالی‌های جزیره هرمز، قلعه‌ای بازمانده از زمان تسلط پرتغالی‌ها بر سواحل و جزیره‌های خلیج‌ فارس است که در سال ۱۵۰۷ میلادی ساخته شده است. این قلعه در زمان شاه عباس، به دست امامقلی‌خان یکی از سرداران سپاه ایران فتح شد. این اثر به دلیل قدمت بسیار زیاد و همچنین معماری آن از آثار ارزشمند تاریخی محسوب می‌شود و هرگونه دخل و تصرف در آن باید با حضور و نظر کارشناسان و با دقت مختص به مرمت آثار تاریخی انجام شود.

کارزار مخالفت با تخریب قلعه پرتغالی‌ها همچنان در حال جمع‌آوری امضا است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قلعه پرتغالی ها جزيره هرمز نامه سرگشاده علی اصغر مونسان قلعه پرتغالی ها میراث فرهنگی جزیره هرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۶۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

دیگر خبرها

  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • فوت ۳ سرنشین لنج آتش گرفته در آب‌های جزیره هرمز
  • فوت 3 سرنشین لنج آتش گرفته در آب های جزیره هرمز
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند