Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج نظرسنجی از مردم ترکیه نشان دهنده این است که علایق و گرایش حزبی مردم، در قضاوت آنها نسبت به عملکرد دولت در مسیر مبارزه با کرونا، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در هفته‌ها و ماه‌های اخیر، مخالفین حزب عدالت و توسعه و رجب طیب اردوغان، همواره تلاش کرده‌اند تا از موضوعی به نام شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی تلخ آن، اهرم و ابزاری برای کنار زدن حزب حاکم بسازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که توقف درآمدهای سه بخش حیاتی و حساس توریسم، تجارت و مالیات، موجب آن شده که بخش قابل توجهی از منابع ارزی ترکیه از بین رفته و نرخ دلار آمریکا از 7 لیره نیز فراتر برود.

به موازات این، بیکاری نیز مزید علت شده و این مساله، جامعه ترکیه را با نگرانی‌های جدیدی مواجه کرده است. اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ظاهراً، هواداران حزب عدالت و توسعه، هنوز هم به شکل جدی از این حزب فاصله نگرفته‌اند.

تحلیل تازه‌ترین نتایج یک نظرسنجی عمومی از مردم ترکیه نشان دهنده این است که علایق و گرایش حزبی مردم، در قضاوت آنها نسبت به عملکرد دولت در مسیر مبارزه با کرونا، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. به نحوی که 34 درصد از پاسخ‌دهندگان از عملکرد دولت اردوغان در مسیر مبارزه با کرونا راضی هستند که دقیقاً معادل آرای به همین حزب در همین نظرسنجی است.

آکپارتی چند درصد رای دارد؟

روزنامه جمهوریت از روزنامه‌های مخالف دولت اردوغان، با ارائه گزارشی به بررسی نتایج یک نظرسنجی مردمی پرداخته است. در این نظرسنجی توسط موسسه نظرسنجی میدانی «آرتی بیر» (Artıbir) در 25 استان از 81 استان ترکیه، در مورد مسائل سیاسی و اقتصادی، نظرات 1 هزار و 500 نفر از شهروندان را به صورت تلفنی دریافت و ثبت کرده است.

بر اساس نتایج نظرسنجی مزبور، اگر در هفته آینده انتخابات برگزار شود، 34 درصد از مردم، حاضرند به حزب عدالت و توسعه رای دهند. اما رای احزاب دیگر به این شکل است:

حزب جمهوری خلق 25 درصد.

حزب دموکراتیک خلق‌ها 11 درصد.

حزب خوب 10 درصد.

حزب حرکت ملی 8 درصد.

تصمیم نگرفته‌ام 6 درصد.

حزب جهش و دموکراسی باباجان 2 درصد.

حزب آینده داوود اوغلو 1 درصد.

حزب سعادت 1 درصد.

رای نمی‌دهم 1 درصد.

معضلات مهم ترکیه کدامند؟

بر اساس همین نظرسنجی، 33 درصد از مردم معتقدند که مشکلات اقتصادی اصلی‌ترین مشکل ترکیه است. کرونا با 19 درصد و آموزش با 16 درصد، دومین و سومین مشکل مهم ترکیه به شمار آمده است.

3 چالش بزرگ حزب حاکم ترکیهیادداشت نشریه قرار | حزب حاکم ترکیه و حلقه‌های گمشده

به کدام نهادها اعتماد بیشتری دارید؟

پاسخ دهندگان به نظرسنجی تلفنی آرتی بیر، با بیان نظرات خود نشان داده‌اند که میزان اعتماد شهروندان ترکیه به بسیاری از نهادهای دولتی و حاکمیتی به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

اعتماد پاسخ دهندگان به شکل درصد به نهادهای مختلف از این قرار است:

1.نیروهای مسلح ترکیه 36 درصد.

2.تشکیلات پلیس 12 درصد.

3. نهاد ریاست جمهوری 26 درصد.

4.هیچکدام 17 درصد.

5. احزاب سیاسی 3 درصد.

6.نهادهای مدنی 3 درصد.

7.قوه قضائیه کمتر از 2 درصد.

8.پارلمان کمتر از 2 درصد.

9.رسانه کمتر از 1 درصد.

10.تشکیلات دینی دولت کمتر از 1 درصد.

بی‌اعتمادی پاسخ‌دهندگان به 4 نهاد مهم قوه قضائیه، تشکیلات دینی، احزاب و رسانه ها، بسیار محل تامل است.

پس از اردوغان، چه کسی رهبر آکپارتی شود؟

یکی از سوالات سیاسی مهمی که هر از چندگاهی در فضای رسانه‌ای و اجتماعی ترکیه مطرح می‌شود، این است که پس از رجب طیب اردوغان، چه کسی توانایی و شایستگی آن را دارد که سکان هدایت حزب عدالت و توسعه را در دست بگیرد.

در پاسخ به این سوال، بارها این اسامی از سوی رسانه‌ها و هواداران اردوغان، مطرح شده‌اند:

1.برات آلبایراک داماد ارشد اردوغان و وزیر امور مالی و دارایی.

2.هاکان فیدان رئیس سرویس اطلاعاتی میت.

3.نوعمان کورتولموش مرد شماره 2 حزب عدالت و توسعه.

4.بن علی ییلدرم نخست وزیر اسبق.

5.سلیمان سویلو وزیر کشور.

در نظرسنجی انجام شده از سوی موسسه «آرتی بیر» با این واقعیت روبرو می‌شویم که برخلاف انتظارات و پیش‌بینی‌ها، سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه با فاصله‌ای بسیار معنی‌دار، از سایرین پیش زده و میزان محبوبیت شخصیت‌های مختلف آکپارتی و نظر دادن مردم در مورد تکیه آنها بر کرسی رهبری حزب حاکم به شرح زیر است:

1. سلیمان سویلو وزیر کشور 38 درصد.

2.هیچکس 21 درصد.

3. فخرالدین کوجا وزیر بهداشت 18 درصد.

4.نمی‌دانم 10 درصد.

5. برات آلبایراک داماد ارشد اردوغان 6 درصد.

6. نوعمان کورتولموش مرد شماره 2 حزب عدالت و توسعه 3 درصد.

7. بن علی ییلدرم نخست وزیر اسبق 3 درصد.

8.خلوصی آکار وزیر دفاع کمتر از 1 درصد.

9.مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه کمتر از 1 درصد.

10.سایر کمتر از 1 درصد.

38 درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که پس از اردوغان، سلیمان سویلو وزیر کشور بهترین گزینه برای رهبری آکپارتی است و این در حالی است که فقط 6 درصد با رهبر شدن برات آلبایراک داماد ارشد رئیس جمهور، موافقند.

شکاف قابل توجه بین میزان محبوبیت این دو چهره مهم و برجسته حزب حاکم از آن رو اهمیت دارد که سویلو از یاران قدیمی اردوغان و از موسسین حزب عدالت و توسعه نیست و خود دارای یک حزب بود و اتفاقاً در سخنرانی‌های تند خود، بارها علیه اردوغان موضع گرفت.

اما پس از مدتی، حزب خود را تعصیل کرده و به دعوت اردوغان به آکپارتی پیوست. سویلو، در دو پرونده مهم مبارزه با شبکه فتح الله گولن و مبارزه با پ.ک.ک، کارنامه خوبی به نمایش گذاشته و دو تشکیلات مسلح ژاندارمری و پلیس را متحول کرده است.

محبوب ترین سیاستمداران ترکیه کدامند؟

در نظرسنجی موسسه «آرتی بیر» از مردم ترکیه پرسیده شده کدام یک از سیاستمداران کشور را بیشتر از دیگران دوست دارید؟ پاسخ‌ها از این قرار است:

رجب طیب اردوغان 36 درصد.

کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق 13 درصد.

دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی 7 درصد.

صلاح‌الدین دمیرتاش رهبر سابق حزب دموکراتیک خلق ها 11 درصد.

محرم اینجه 8 درصد .

مرال آکشنر رهبر حزب خوب 8 درصد.

اکرم امام اوغلو شهردار استانبول 5 درصد.

منصور یواش شهردار آنکارا 4 درصد.

علی باباجان، احمد داوود اوغلو، تمل کارامولا اوغلو و عبدالله گل کمتر از یک درصد.

اردوغان یا امام اوغلو؟

پاسخ‌دهندگان به این سوال که اگر هفته آینده انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود، از بین اردوغان و امام اوغلو، کدامیک را به عنوان رئیس جمهو رانتخاب می‌کنید، به این شکل پاسخ داده‌اند:

اردوغان 39 درصد.

امام اغلو 33 درصد.

تصمیم نگرفته‌ام 12 درصد.

هیچکدام 14 درصد.

رای نمی‌دهم 2 درصد.

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ترکیه قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان واژه های کاربردی مرتبط ترکیه پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ کارکنان کدام سفارتخانه‌ها در انفجار بیروت کشته یا زخمی شدند؟ ۲ ورود اولین محموله کمک‌های ایران به بیروت+عکس ۳ اخبار انفجار بیروت|۱۳۵کشته و بیش از ۵ هزار زخمی؛ دهها مفقود و ۳۰۰هزار بی خانمان/ ورود اولین محموله کمک‌های ایران به بیروت ۴ آیا قدرت انفجار بیروت به اندازه انفجار هیروشیما بود؟ ۵ آخرین تحلیل‌ها از انفجار بیروت| وقتی مصیبت لبنانی‌ها عرصه تسویه‌حساب مغرضانه عربستان می‌شود ۶ تداوم آتش سوزی ۵۰ انبار مواد غذایی در نجف+عکس ۷ لحظه به لحظه با انفجار بیروت|همبستگی محور مقاومت با مصیبت‌دیدگان/ پدیدار شدن رگه‌هایی از دخالت تل‌آویو در فاجعه ۴ آگوست ۸ مسکو: مواضع روسیه در مخالفت با قطعنامه ضدایرانی آمریکا تغییر نمی‌کند مهمترین اخبار بین الملل لحظه به لحظه با انفجار بیروت|همبستگی محور مقاومت با مصیبت‌دیدگان/ پدیدار شدن رگه‌هایی از دخالت تل‌آویو در فاجعه ۴ آگوست اردوکشی جریان غرب‌گرا در لبنان در سوءاستفاده از حوادث بیروت مسکو: مواضع روسیه در مخالفت با قطعنامه ضدایرانی آمریکا تغییر نمی‌کند فاجعه انفجار بیروت| تاکید حزب‌الله بر اتحاد ملی در لبنان/ هشدار درباره سوءاستفاده‌های دشمن صهیونیستی مهمترین اخبار تسنیم بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی متانول ‌جهان ‌به دستور رئیس جمهور ‌افتتاح شد / تولید روزانه ۷ هزار تن متانول با گرید AA در ایران روحانی: می‌خواهیم از صادر کردن نفت خام فاصله بگیریم شرمن: ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ مقاومت را برگزیده است جزئیاتی از طرح تأمین کالاهای اساسی| واریز یارانه غیرنقدی به حساب سرپرستان خانوار لحظه به لحظه با انفجار بیروت|همبستگی محور مقاومت با مصیبت‌دیدگان/ پدیدار شدن رگه‌هایی از دخالت تل‌آویو در فاجعه ۴ آگوست درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه سلیمان سویلو وزیر کشور حزب عدالت و توسعه پاسخ دهندگان کمتر از 1 درصد مردم ترکیه انفجار بیروت ترین اخبار بین الملل حزب حاکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۱۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟

کارشناسان سیاسی ترکیه معتقدند که در دیدار رئیس جمهور آمریکا با همتای ترک او، نشانه‌ای از یک تنش جدید در روابط واشنگتن – آنکارا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، لغو سفر اردوغان به آمریکا، اتفاق مهمی است که توجه اغلب رسانه‌های آنکارا و استانبول را به سوی خود جلب کرده است. آن هم در حالی که لغو سفر، به اراده میزبان بود و ترکیه تا لحظات آخر امیدوار بود که این خبر صحت نداشته باشد!

مقامات ترکیه در هفته‌های اخیر، به این جمع بندی رسیده بودند که قرار است اتفاقات خوبی در مسیر روابط آنکارا – واشنگتن روی دهد. تیم اردوغان امیدوار بود، دعوت جو بایدن از رئیس جمهور ترکیه برای سفر به واشنگتن، بتواند فصل نوینی را در همکاری‌های دوجانبه رقم بزند و تنش‌های پیشین را بزداید. اما این اتفاق نیفتاد و جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید دریک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که برنامه‌ای برای دیدار بایدن و اردوغان وجود ندارد!


به دنبال انتشار سخنان کربی، رسانه‌ها طرفدار حزب عدالت و توسعه در گام نخست، این خبر را تکذیب و تمسخر کردند. اما نهایتاً وزارت امور خارجه ترکیه نیز با انتشار یک بیانیه اما با ادبیاتی متفاوت، آن را تایید کرد.

دستگاه دیپلماسی ترکیه ترجیح داد بجای عبارت «لغو دیدار» از «تغییر برنامه دیدار» خبر دهد. کارشناسان سیاسی ترکیه معتقدند که در دیدار رئیس جمهور آمریکا با همتای ترک او، نشانه‌ای از یک تنش جدید در روابط واشنگتن – آنکارا است. 

آیا پای حمایت از حماس در میان است؟
عبدالقادر سلوی از تحلیلگران روزنامه حریت و از روزنامه نگارانی که در اغلب سفرهای خارجی اردوغان را همراهی می‌کند، در همان ساعات نخست نوشت: «گمانه زنی‌ها در مورد سفر رئیس جمهور اردوغان به آمریکا ادامه دارد. اغلب احساس می‌کنم لازم است از منابع خبری خود درباره جزئیات این موضوع سوال کنم. من می‌دانم که پس از دیدار اسماعیل هنیه با اردوغان، گروهی از لابی گران اسراییلی در آمریکا تلاش کردند از سفر اردوغان به واشنگتن جلوگیری کنند. آمریکا و ترکیه نباید طعمه چنین لابی‌هایی شوند. این دیدار باید اتفاق بیفتد. زیرا ما موضوعات بسیار مهمی برای گفتگو با ایالات متحده داریم. مانند فروش جنگنده F-16، بررسی موضوع اف 35، عملیات بزرگی که در عراق انجام خواهیم داد، حضور پ.ک.ک در سوریه، گسترش تنش اسراییل و ایران به منطقه و جنگ روسیه و اوکراین. ما با حمایت خود از عضویت سوئد در ناتو، به یک موقعیت بسیار مهم دست یافته‌ایم، نباید این را قربانی لابی‌ها کنیم. آخرین وضعیت به شرح زیر است: رئیس جمهور اردوغان دستور لغو این سفر را نداده و هیئت‌های ترکیه و آمریکا در حال بررسی برنامه سفر هستند. وظیفه من این است که هر تحولی را رصد و به اشتراک بگذارم». 


چه کسی دعوت کرده بود؟

عصمت برکان از دیگر تحلیلگران سیاسی ترکیه نوشته است: «تا دیروز می‌گفتند که این جو بایدن بوده که اردوغان را به واشنگتن دعوت کرده است. اما کربی گفت، چنین برنامه‌ای وجود ندارد و هیچ سفر برنامه‌ریزی شده‌ای وجود نداشته است. البته طی 3 سال گذشته، طیب اردوغان حتی یک بار هم به کاخ سفید دعوت نشد. طیب اردوغان قبل از به قدرت رسیدن بایدن، بارها با باراک اوباما و دونالد ترامپ، دیدار کرد. اما به ندرت و فقط در حاشیه سفرهای خارجی توانست بایدن را ببیند». 

برکان در ادامه نوشته است: بعضی رسانه‌ها مدعی شدند که اردوغان از رفتن به واشنگتن و دیدار با بایدن منصرف شده و دلیل آن تصمیم سنای آمریکا برای کمک 26 میلیارد دلاری به اسراییل است. اما عبدالقادر سلوی، نویسنده روزنامه حریت که خبرهای خوشی از محافل حاکم دریافت کرده بود، در 24 آوریل این خبر را تکذیب کرد. ولی در ادامه، کربی آشکارا گفت: چنین چیزی در برنامه نبوده و بنابراین من هیچ نظری در این مورد ندارم. خیلی عجیب است! اول می‌گویند به واشنگتن بیا، بعد می‌گویند چنین دعوتی در کار نبوده است! ماجرا چیست؟ اگر طرف آمریکایی ابتدا رئیس جمهور اردوغان را دعوت کرد و سپس از این دعوت منصرف شد، این یک وضعیت وخیم است. از آنجایی که خود این دعوت قبلاً با مشکلات زیادی همراه بود، تصویب اخیر عضویت سوئد در ناتو این در را باز کرد. اکنون گفته می‌شود که دیدار رئیس جمهور اردوغان با اسماعیل هنیه رهبر حماس باعث لغو این دعوت شده است. هنوز این را هم نمی‌دانیم که آیا رئیس جمهور اردوغان همچنان برای حضور در نشست سران ناتو در 9 تا 11 جولای به آمریکا می‌رود یا نه؟ یاد شعر اورهان ولی افتادم که چنین سروده: دلبر جانان که روزها نمی‌آمد، نیمه شب هم قطعا نخواهد آمد!»

مراد یتکین از دیگر تحلیلگران مشهور ترکیه که سالها در واشنگتن به فعالیت روزنامه نگاری پرداخته، درباره این سفر نوشته است: «موضوع را بررسی کردم. یک مقام ترک که نخواست نامش فاش شود، گفت که این تعویق به درخواست آنکارا به دلیل تغییرات در برنامه رئیس جمهور بوده است. همان منبع در پاسخ به این سوال که آیا این دیدار قبل از حضور اردوغان در نشست ناتو در تاریخ 9 تا 11 ژوئیه در واشنگتن برگزار می‌شود یا نه، چنین پاسخ داد: مطمئن نیستم. اما احتمالاً بعد از آن سفر. این منبع جزئیاتی در مورد تغییر برنامه اردوغان که باعث به تعویق افتادن سفر وی به آمریکا شد، ارائه نکرد».


یتکین در ادامه نوشته است: «جف فلیک سفیر ایالات متحده در آنکارا در پاسخ به سوالی درباره این موضوع در نشست شورای بازرگانی ترکیه و ایالات متحده آمریکا (TAIK) در استانبول در 26 آوریل گفت که مقدمات و برنامه‌ریزی برای این سفر همچنان ادامه دارد، اما بیانیه رسمی بعداً اعلام خواهد شد».

این سفر که تاریخ جدید آن هنوز مشخص نشده، اولین سفر اردوغان به کاخ سفید به دعوت بایدن از زمان روی کار آمدن او خواهد بود. 

چرا سفر اردوغان مهم است؟

اردوغان همواره علاقه وافری به صحبت و دیدار با روسای جمهور آمریکا نشان داده است. او در انتخابات اخیر، آشکارا آرزومند پیروزی ترامپ بود و بارها به اعضای تیم خود گفته بود؛ مسائل و چالش‌های مهم را در دیدار خصوصی با خود ترامپ حل می‌کنم و لازم نیست کسی بر روی این مسائل با وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید بحث کند. اما رابطه با جو بایدن هیچگاه تعریفی نداشته است.

گفته می‌شود که جو بایدن در دوران 33 ساله سناتوری خود، همواره با ترکیه زاویه داشته و پس از کودتای سال 2016 میلادی هم، خیلی دیر حاضر شد برای اعلام حمایت و همدلی در مقام معاون اوباما به ترکیه برود. 

اردوغان امیدوار است در دیدار با بایدن، موضوع خرید 40 فروند جنگنده اف 16 را نهایی کند و علاوه بر این در مورد وضعیت پ.ک.ک در سوریه و عراق، با همتای آمریکایی خود بحث کند. از این گذشته، تلاش برای جذب سرمایه گذاران آمریکایی برای تیم اردوغان مهم است. اما شواهد نشان می‌دهد که دست کم در شرایط کنونی، خبری از پویایی و جنب و جوش در روابط ترکیه و آمریکا نیست و ابهام و بلاتکلیفی بر سر این رابطه سایه انداخته است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • کنایه تمسخر آمیز وزیرخارجه رژیم اسرائیل به اردوغان؛ سریالت را ببین + عکس | واکنش ترکیه
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • کنایه وزیر خارجه اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • کنایه وزیر خارجه رژیم اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین