Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید عباس موسوی روز پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص حل مشکلات راه‌های مواصلاتی و ترانزیتی با جمهوری آذربایجان اظهار داشت: با تحقق اهداف اجرای این طرح، بخشی از مشکلات حوزه کشاورزی آذربایجان‌غربی از طریق صادرات محصولات به این کشور رفع و رونق  اقتصادی در منطقه حاصل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ظرفیت‌های استان‌های مرزی در شمال‌غرب کشور به ویژه آذربایجان‌غربی برای افزایش تبادلات اقتصادی، علمی و فرهنگی با جمهوری آذربایجان بسیار بالاست.

سخنگوی وزارت امور خارجه و سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان گفت: حجم مبادلات تجاری بین جمهوری اسلامی ایران نسبت به روابط سیاسی و فرهنگی با کشور جمهوری آذربایجان در سطح پایین تری قرار دارد که امید است با استفاده از ظرفیت‌های استان های هم مرز حجم این مبادلات را در حوزه اقتصادی افزایش دهیم .

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه نیز در این دیدار اظهار داشت: جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران دارای ریشه‌های یکسان و اشتراکات فرهنگی و دینی متعددی هستند که لازم است در جهت تقویت و گسترش این اشتراکات تلاش‌های زیادی صورت گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی گفت:  آذربایجان‌غربی با ویژگی‌های مختلف و متنوع مرزی، تولیدات کشاورزی و کارخانجات صنعتی ظرفیت عظیمی برای گسترش مبادلات اقتصادی و صنعتی دارد.

وی تاکید کرد: این امرمی‌تواند باعث رشد اشتغال و توان اقتصادی در استان شود و توجه ویژه سفیر برای تسهیل روابط تجاری در این حوزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که امیدواریم در آینده شاهد این تحولات باشیم.

وی اظهار داشت: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه در استان از سطح بسیار بالایی برخوردار هستند که می‌توان با رایزنی‌های علمی و دانشگاهی از سوی سفارت زمینه تبادل طلبه، دانشجو و اساتید را میان ۲ کشور تقویت کرد و انتظار داریم یکی از اولویت‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان به این مسأله اختصاص یابد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه گفت: این استان به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی درکشور بوده و سالانه تولیدات کشاورزی  فراوانی را برای مصارف داخلی و برای صادرات فراهم می‌کند که لازم است روند صادرات این محصولات به کشورهای همسایه به ویژه جمهوری آذربایجان مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی ادامه داد: باید به این امر توجه شود که زحمات کشاورزان برای این تولید در صورت صادر نشدن به هدر رفته و باعث از بین رفتن انگیزه کشاورزی دراستان می‌شود.

آذربایجان‌غربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با عراق، ترکیه و نخجوان دارد و یکی از مهمترین استان‌های کشور در صادرات و واردات کالا به شمار می‌رود.

وسعت مرزهای آذربایجان‌غربی با نخجوان به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان، ۱۴۹ کیلومتر است.

سیدعباس موسوی، سخنگوی کنونی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، طی حکمی به عنوان سفیر جدید در جمهوری آذربایجان منصوب شده و قرار است تا شهریور ماه در سمت سخنگویی انجام وظیفه کند.

پیش از این جواد جهانگیرزاده، سفیر تهران در باکو بود.

برچسب‌ها آذربایجان غربی آذربایجان ارومیه وزارت امور خارجه سید مهدی قریشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی آذربایجان ارومیه وزارت امور خارجه سید مهدی قریشی آذربایجان غربی آذربایجان ارومیه وزارت امور خارجه سید مهدی قریشی جمهوری اسلامی ایران جمهوری آذربایجان آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۱۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد

راه آهن با اعلام اینکه لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان توسط کنسرسیوم توسعه ریلی در مرز شمتیغ رها شده بود، از حرکت بدون مجوز این محموله به سمت مرز رازی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و‌ عدم هماهنگی با راه آهن، 10 واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه 13 اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران بعنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این 10 واگن در شمتیغ کرد و تلاش نمود با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران برغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه 13 اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه 15 اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرد و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمالغرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می کند.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران، تاکید میکند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوز‌های مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند