Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات در خصوص دلایل و عوامل انفجار عصر سه شنبه بیروت در ابتدای مسیر خود قرار دارد و طبق گزارش رسانه‌های لبنانی، سؤالات و ابهامات بسیاری در این خصوص بر جا مانده است.

روزنامه الاخبار  چاپ لبنان، در گزارشی به داستان وجود حجم وسیعی از مواد «نیترات آمونیوم» در ساحل بیروت که تا کنون عامل اصلی انفجار معرفی شده، پرداخته و نوشته است که مسئولان مربوطه به هشدارهای امنیتی بی توجهی کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الاخبار نوشت: هرچند فرضیه خرابکاری و عامدانه بودن انفجار بعید نیست و جزء فرضیات تحقیقات به شمار می‌رود، اما روایت رسمی امنیتی از اهمال‌کاری و بی توجهی به عنوان عامل حادثه سخن می‌گوید.

تا کنون افرادی چون «جاد ملحم المعلوف» به عنوان قاضی پرونده، «بدری ضاهر» مدیر کل امور گمرک، رئیس اطلاعات لبنان، رئیس هیأت مدیریت بندر، وزیر دارایی و نخست‌وزیر در مظن اتهام به علت اهمال‌کاری و عدم توجه به خطرات این حجم از مواد «نیترات آمونیوم» هستند.

تا بدین جا همه این افراد تلاش کرده‌اند به نوعی از گردن خود احاله مسئولیت کنند. «بدری ضاهر» به الاخبار گفته است که بارها نامه نگاری کرده و از قاضی پرونده خواسته تا هرچه سریع‌تر تکلیف این مواد شیمیایی را مشخص کند.

کشتی حامل پرچم مولداوی که حامل نیترات آمونیوم بوده در اکتبر ۲۰۱۳ در بندر بیروت پهلو گرفت و پس از اینکه محموله آن در بندر تخلیه شد، سه سال بعد این کشتی در ساحل غرق شد.

به نوشته الاخبار سازمان امنیت لبنان در دسامبر ۲۰۱۹ در گزارشی در خصوص خطرناک بودن این مواد هشدار داده و گزارش را برای نهاد قضایی، نخست‌وزیر، مدریت سازمان امنیت و مدیریت گمرک ارسال کرده بود؛ اما هیچ اقدامی صورت نگرفت.

در این میان سازمان امنیت لبنان در گزارش خود توصیه کرده بود یک شکاف موجود در انبار شماره ۱۲ جهت ممانعت از سرقت نیترات آمونیوم باید تعمیر شود. طبق این بخش از گزارش، قاضی دادگاه نیز از مدیریت بندرگاه خواسته بود تا انبار شماره ۱۲ را تعمیر کند. از این رو مدیریت بندر نیز کارگران را برای جوش دادن شکاف موجود در انبار به کار می‌گیرد. پس از پایان کار کارگران بود که آتش‌سوزی آغاز شد و احتمال اینکه بر اثر پرتاب جرقه‌های جوش کاری آتش‌سوزی شکل گرفته باشد، وجود دارد.

الاخبار همچنین نوشت که آیا کسی به کارگران در خصوص حجم خطرناک بودن مواد «نیترات آمونیوم» چیزی نگفته بود؟

اما بیانیه «حسن قریطم» مدیر کل سابق سرمایه‌گذاری بندر بیروت، ابهامات دیگری به ماجرا می‌افزاید. او در بیانیه خود گفته است که کار کارگران بعد از ظهر سه شنبه پایان یافته بود و آتش‌سوزی چند ساعت پس از آن شکل گرفت.

«حسن قریطم» در بیانیه خود نوشته است: «از مدیریت بندر خواسته شده بود تا شکاف موجود در یکی از درهای انبار را تعمیر کند. ما هم انجام دادیم. کار جوشکاری ظهر سه شنبه تمام شد و اینکه بعداز ظهر آن روز چه اتفاقی افتاد، اطلاعی ندارم.» او همچنین وجود مواد آتش‌بازی و محترقه در انبار را هم تکذیب کرد. 

اما تحقیقات امنیتی اظهارات «حسن طریقم» را رد می‌کند. طبق این تحقیقات، جوش‌کارها کارشان را در ساعت پنج بعداز ظهر تمام کردند و در ساعت ۵:۴۰ دقیقه دود از انبار بلند شد. پس از ده دقیقه نیروهای آتش‌نشانی رسیدند اما آتش‌همچنان گسترش می‌یافت تا اینکه انفجار بزرگ در ساعت ۶:۰۸ دقیقه رخ داد.

نهاد قضایی و سازمان امنیت لبنان احتمال اقدام خرابکارانه را بعید نمی‌داند، اما کارشناسان تحقیقات، احتمال می‌دهند که حرارت جوش‌کاری موجب آتش‌سوزی شده و در نهایت انفجار شده است. به گفته‌ آن‌ها آتش‌سوزی ۵۰ دقیقه به صورت مخفی وجود داشته تا اینکه دود حاصل از آن رؤیت شده است.

در پی انفجار مهیب عصر روز سه‌شنبه در بیروت تا کنون مرگ بیش از ۱۳۷ تایید شده و بیش از ۵۰۰۰ نفر نیز مجروح شده‌اند.

311311

کد خبر 1418791

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: لبنان نیترات آمونیوم سازمان امنیت مدیریت بندر آتش سوزی سه شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۲۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد

 فریبرز راشدی  اظهار کرد: در ششمین روز از هفته سلامت و در راستای اجرای طرح تشدید کنترل بهداشتی واحدهای عرضه کننده مواد غذایی ، یک انبار زیرزمینی که مملو از مواد غذایی تاریخ گذشته بود کشف شد.

وی ادامه داد: اقلام غذایی کشف شده در این انبار شامل انواع آبمیوه و آبلیمو به وزن تقریبی سه تن است که چهار تا پنج ماه از تاریخ انقضای آنها گذشته بود.

رئیس مرکز بهداشت زاهدان تصریح کرد: این مرکز بهداشت، سلامت شهروندان را خط قرمز خود دانسته و با متصدیان متخلف از مقررات بهداشتی برخورد قانونی خواهد کرد.

وی افزود: در روز جاری نزدیک به ۱۹ تن مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی غیر قابل توزیع معدوم شد.

راشدی بیان کرد: این میزان مواد غیرقابل مصرف توسط بازرسان بهداشت محیط از انبارها و مراکز تهیه و توزیع سطح شهر زاهدان جمع آوری شده است.

وی تاکید کرد: پس از انجام مراحل قانونی و کسب مجوزهای لازم در محل سایت زباله شهرداری زاهدان و با حضور نماینده قوه قضائیه معدوم شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • یک فوتی و یک مصدوم در پی آتش سوزی و انفجار گاز نیشابور
  • آتش سوزی دو انبار کالا در شهر ری
  • آتش سوزی و انفجار گاز در نیشابور یک فوتی و یک مصدوم بر جای گذاشت
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • کشف انبار دپوی ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر ماهشهر
  • حادثه انفجار گاز در یک منزل مسکونی در نیشابور
  • یک فوتی و یک مصدوم بر اثر انفجار گاز در نیشابور
  • وقوع انفجار گاز در نیشابور با یک کشته و یک مصدوم
  • (ویدئو) مهار آتش سوزی انبار لوازم آرایشی در شهر ری
  • واکنش حماس به ادعای انتقال مقر این جنبش به سوریه