Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@18:51:27 GMT

جنگ سارقان برای نفت سوریه

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۲۴۹۵

با انعقاد قرارداد غیرقانونی امریکایی‌ها با کُردهای سوریه برای تولید نفت، ترکیه عصبانی‌تر از گذشته شده و جنگ سارقان نفت سوریه با این قرارداد گویا بالا گرفته است. ناطقان: نفت سوریه و عراق از دو دهه پیش مورد توجه امریکا بوده است؛ امریکایی که در این دو کشور جنگ‌های بسیاری به پا کرده و از قبل آن به قراردادهای بسیاری در نفت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۲۰۰۳ که بوش به عراق حمله کرد، شرکت‌های امریکایی و نزدیک به جمهوری‌خواهان با هدایت رئیس‌جمهور وارد نفت عراق شدند و بخش عمده‌ای از قراردادهای نفتی را از آن خود کردند.

نفت‌خواران امریکایی

یکی از این شرکت‌ها «هالی برتون» بود؛ شرکتی که در پشت پرده خود «دیگ چنی» معاون جرج بوش را می‌دید که پیش از ورود به کاخ سفید، مدیریت آن را بر عهده داشت.

دو سال پیش بود که رسانه امریکایی «انتلیکجول» در گزارشی نوشت: شرکت خدمات نفتی هالیبرتون متعلق به دیگ چنی، معاون وقت رئیس‌جمهوری (جرج بوش پسر) و شرکت کی بی‌آر شعبه امنیتی آن در عراق یکی از بزرگ‌ترین کاسبان جنگ و شرکت‌هایی به حساب می‌آید که از اشغال و ویرانی عراق سود بردند. امریکا حداقل ۱۳۸ میلیارد دلار برای شرکت‌های خصوصی امنیتی و شرکت‌های پشتیبانی و پیمانکاران بازسازی هزینه کرده که سهم چنی ۴۰ میلیارد دلار بوده است.

این در حالی بود که چنی و امریکایی‌ها در برنامه نفت در برابر غذا که به عراق تحمیل شده بود، سودهای کلانی به جیب زدند و نفت صدام را با روش‌ها و پوشش‌های مختلف با قیمتی ناچیز قاچاق کردند. جالب است بدانید از طرف دیگر، چنی معتقد بود هالی برتون تحریم‌های چندجانبه علیه عراق را بعد از جنگ ۱۹۹۱- ۱۹۹۰ خواهد پذیرفت، اما در سال ۱۹۹۸ سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را به تصویب رسانید که به‌موجب آن به عراق اجازه داده می‌شد تا برای صنعت نفت و گاز ویران‌شده خود قطعات یدکی خریداری کند.

چنی سریعاً دست به کار شد تا از این فرصت استفاده کند، اما تلاش کرد اقدامات هالیبرتون در باره عراق از چشم سیاستمداران و مردم امریکا مخفی بماند. در خلال مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۰۰، چنی هرگونه معامله با عراق را انکار کرد و گفت: «سیاست قاطع من این بوده که هیچ کاری در عراق انجام ندهیم حتی اقداماتی که ممکن است جنبه قانونی داشته باشد.»

تکرار تاریخ در سوریه

با گذشت ۱۷ سال از آن روزها، اما امریکایی‌ها همچنان از همان روش پیروی می‌کنند. چند روز پیش بود که یک سناتور امریکایی فاش کرد فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) توافقی را با یک شرکت نفتی امریکا برای توسعه میادین نفتی در شمال شرق سوریه امضا کرده است. این قرارداد غیرقانونی به حساب می‌آید؛ چراکه با یک طرف مسلح غیرقانونی در سوریه بدون هماهنگی با دولت دمشق امضا شده است.

به نظر می‌رسد نیروهای امریکایی با این توافق به دنبال تثبیت حضور خود در سوریه و ماندن در این کشور هستند.

پس از امضای این قرارداد بود که دمشق به شدت توافق امضا شده میان شبه نظامیان سوریه دموکراتیک (قسد) و یک شرکت نفتی امریکایی را برای سرقت نفت سوریه محکوم و تأکید کرد این توافق را باطل و فاقد وجاهت قانونی می‌داند.

این منبع دیپلماتیک تأکید کرد این توافق به منزله یک دزدی تمام عیار است و تنها می‌توان آن را معامله‌ای میان دزدانی توصیف کرد که برخی از آن‌ها دست به سرقت زده و دزدان دیگر قصد خریداری آن را دارند و حاکمیت سوریه را نقض می‌کنند. این کار ادامه روش خصمانه امریکا در قبال سوریه در سرقت منابع و ثروت‌های مردم این کشور و سنگ‌اندازی در مسیر تلاش‌های دمشق برای بازسازی آنچه محسوب می‌شود است که تروریسم مورد حمایت خود امریکا تخریب کرده است.

عصبانیت ترکیه

آنکارا که به دلیل مشکلات عمیق خود با کُردهای سوریه، سعی در قلع و قمع آن‌ها دارد نیز از این قرارداد عصبانی شده است. کشوری که خود نفت داعش را تجارت می‌کرد، در شرایطی اعتراض خود را اعلام کرده است که ترامپ بارها گفته عاشق نفت سوریه است. وزارت خارجه ترکیه روز دوشنبه اقدام یک شرکت امریکایی در امضای توافقنامه‌ای با نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در حوزه منابع نفتی سوریه را محکوم کرده و آن را به معنای نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی دانسته است.

شرکت امریکایی Delta Crescent Energy LLC این توافقنامه را با نیروهای «قسد» برای استخراج و فروش نفت در شمال شرق سوریه به امضا رسانده است. در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: «گروه «تروریستی ی. پ. گ/پ. ک. ک با به دست گرفتن منابع طبیعی متعلق به مردم سوریه، آرزوی خود برای جدایی از سوریه را آشکارا نشان داد.»

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه خود ضمن تأکید بر لزوم بازگرداندن منابع طبیعی سوریه به مردم این کشور، نسبت به حمایت امریکا از این اقدام که در نقض قوانین بین‌المللی بوده و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه را تهدید کرده است و پوششی برای تأمین مالی تروریسم را فراهم می‌کند، ابراز تأسف کرد.

بر اساس گزارش‌ها، منطقه تحت کنترل کردها در شمال شرق سوریه روزانه ۴۵ هزار بشکه تولید نفت دارد که ارزش این میزان از نفت با قیمت‌های کنونی نفت در بازارهای جهانی نزدیک ۹۵۰ میلیون دلار در سال است.

البته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا اخیراً اعلام کرده ارزش ماهانه میزان تولید نفت از مناطق کردنشین سوریه ماهانه ۴۵ میلیون دلار است که با این حساب سالانه نزدیک نیم میلیارد دلار درآمد برای کردها خواهد داشت.

با این حال، ترکیه در حالی امریکا را به سرقت نفت سوریه متهم می‌کند که پیشتر و در سال‌های گذشته خبرهای متعددی درباره انتقال نفت سوریه به ترکیه از سوی داعش منتشر شده بود. هفته گذشته نیز روسیه اتهام مشابهی را به امریکا وارد کرده بود، اما در پاسخ به این اتهامات، وزارت دفاع امریکا می‌گوید درآمد ناشی از استخراج و فروش نفت سوریه قرار نیست به ایالات متحده تعلق گیرد، بلکه به کردها و متحدان آن‌ها در شمال‌شرق سوریه خواهد رسید. منبع: مشرق برچسب ها: جنگ سارقان ، نفت ، سوریه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نفت سوریه شمال شرق سوریه نفت سوریه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امریکا: آغاز ساخت اسکله در ساحل غزه

به گزارش صدای ایران از ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، این مقام ارشد نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود با بیان اینکه ایالات متحده قصد دارد ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق دریا را از اوایل ماه مه آغاز کند، گفت: حجم کمک‌های بشردوستانه‌ای که قرار است از مسیر دریایی وارد غزه شود در ابتدا حدود ۹۰ کامیون در روز خواهد بود که این عدد می‌تواند به سرعت به حدود ۱۵۰ کامیون در روز افزایش یابد.

 بایدن که دولت وی از ابتدای حمله وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، اصلی‌ترین پشتیبان این رژیم در ارتکاب به جنایات در این منطقه بوده است، در ماه مارس ادعا کرد که پنتاگون قصد دارد یک اسکله در نوار ساحلی غزه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه از راه دریا به این منطقه بسازد.

این ادعا‌ها در حالی مطرح می‌شود که در حال حاضر بر اساس گزارش منابع فلسطینی کل جمعیت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری غزه با ناامنی غذایی مواجه هستند و وزارت بهداشت غزه با انتشار تازه‌ترین آمار شهدا و مجروحان تجاوز‌های رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش این رژیم به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲) به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر افزایش یافته است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • ویدیو/ تداوم اعتراضات دانشجویان امریکایی در حمایت از فلسطین
  • امریکا: آغاز ساخت اسکله در ساحل غزه
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان االقوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • امریکا : به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • ببینید | موشک‌ ها و پهپادهای ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی امنیت و دفاع در عراق
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟