Web Analytics Made Easy - Statcounter

جریان تحریف، جریانی است که با بزرگنمایی تحریم، توان و ظرفیت های عظیم داخلی را تضعیف و تحقیر کرده و بر سوءمدیریت در حوزه اجرایی نیز سرپوش می گذارد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

** دولت روحانی، دولت جنگ است

روزنامه ایران در یادداشتی با عنوان «تحریف؛ روایت شکست و ناکارآمدی» به قلم «علیرضا معزی» معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهوری نوشت: «وقتی در روایتی غیرواقعی و البته خطرناک از شرایط کنونی، افکار عمومی از تأثیرات مخرب تحریم‌ها منحرف و صرفاً به سوی ناکارآمدی دولت و ساختار اجرایی هدایت می‌شود بیش از هر زمانی روایت شکست، درونی خواهد شد و امید از دست خواهد رفت...وقتی می‌دانیم دولت ترامپ در رسیدن به آنچه تصور می‌کرده ناکام مانده است اصرار بر ناکارآمدی دولتی که در صف مقدم می‌رزمد جز القای شکست نخواهد بود. دولت دوازدهم هم بسان دولت‌های دهه‌ شصت، دولت جنگ است؛ جنگی که فشار اقتصادی‌اش بر دولت حتی از جنگ هشت ساله هم فراتر رفته است».

‌ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت: «تحریف، گاهی واژگون کردن دریچه‌ نگاه به مسأله است. می‌شود در روایتی واقعی از ناکامی ایران‌ستیزان در رساندن ایران به فروپاشی گفت و البته از شکست تحریم هرچند با هزینه‌های غیرقابل کتمان؛ می‌شود در هنگامه‌های سخت تاریخ معاصر، روایت پیروزی را به افکار عمومی ارائه داد و به شهروندان آگاهی بخشید که تاب‌آوری ایران به شکست خصمانه‌ترین رویکردها انجامیده. اما می‌شود در روایتی دیگر، عامداً عامل بیرونی تحریم و کارزار فشار حداکثری را سانسور کرد و شرایط اقتصادی سخت کنونی را صرفاً متوجه ناکارآمدی دولت و دستگاه اجرایی کشور دانست و نهایتاً به منافعی کوتاه‌مدت در سیاست داخلی هم دل بست...تحریف در تمنای آن است که مخاطبش به یاد نیاورد که دولت، ایستادگی را به وقت ایستادگی و صلح را به وقت صلح به جای آورده است. تحریف در سودای آن است که همه روایت‌ها به شکست منتهی شود و همه چراها با ناکارآمدی دولت پاسخ داده شود».

در روزهای اخیر رسانه های دولتی و اصلاح طلب اینگونه وانمود کرده اند که جریان تحریف، همان منتقدان دولت هستند. این در حالی است که جریان تحریف آن جریانی است که در سالهای اخیر با بزک برجام و وعده های رنگارنگ اقتصادی، غلاوه بر بزرگنمایی تاثیر تحریم ها، اقتصاد کشور و معیشت مردم را شرطی کرد.

طیفی که یکروز برای جاانداختن برجام مدعی شد که «هر روز تاخیر در اجرای برجام، ۴۰۰ میلیاردتومان خسارت در پی دارد» ولیکن در زنگ حساب مدعی شد که «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود»!

طیفی که یکروز امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمینِ اجرای بی چون و چرای برجام نامید و روز دیگر مدعی شد که مقامات اروپایی گفته اند «هر چه مقامات ایران بگویند»!

جریان تحریف در کنار تحریم همانند دو لبه قیچی، معیشت مردم را با مشکلات عدیده مواجه کرد. جریان تحریف، جریانی است که با بزرگنمایی تحریم، توان و ظرفیت های عظیم داخلی را تضعیف و تحقیر کرده و بر سوءمدیریت در حوزه اجرایی نیز سرپوش می گذارد.

متاسفانه علیرغم اینکه دولت روحانی در آخرین سال فعالیت خود به سر می برد، همچنان ظرفیت عظیم دولت به وزارت خارجه خلاصه شده و در ادامه، ظرفیت عظیم وزارت خارجه به برجام خلاصه شده است.

نکته قابل تأمل این است که در حالیکه ما در مقابل آمریکا در شرایط جنگ اقتصادی هستیم،  متاسفانه دولت آقای روحانی آرایش جنگی ندارد و به عبارت دیگر آرایش بزم به خود گرفته است.

دولت اوباما، عامل ترور دانشمندان هسته ای و مجری حملات سایبری علیه تاسیسات ایرانی و حامی اصلی فتنه ۸۸ و تصویب کننده قطعنامه ضدایرانی ۱۹۲۹ و رکورددار تحریم‌های ضدایرانی و بانی جنگ نیابتی و حامی درجه یک گروهک تکفیری تروریستی داعش در کنار مرزهای ایران بود. اما با اینحال مقامات ارشد دولت روحانی، اوباما را فردی باهوش و مودب و امضای وزیر خارجه او را تضمین اجرای توافق نامیدند. این تنها یکی از مصادیق آرایش بزم در دولت روحانی در شرایط جنگی بود.

اگر دولت روحانی، دولت جنگ بود، وقتی کارشناسان و صاحبنظران هشدار دادند که دلار ۴۲۰۰ تومانی، عامل ایجاد رانت های گسترده است، به این هشدارهای دلسوزانه و کارشناسی توجه کرده و از این کار امتناع می کردند. نه اینکه آن را اجرا کرده و تصویر دولتمردان را در لباس سوپرمن در رسانه های اصلاح طلب چاپ کنند. اقدامی غیرکارشناسی و غلط که ۱۸ میلیارد دلار به کشور خسارت زد.

اگر دولت روحانی، دولت جنگ بود، کارت سوخت را حذف نمی کرد. اقدامی غیرکارشناسی که حدود ۱۵۰ هزارمیلیاردتومان به کشور خسارت زد.

اگر دولت آقای روحانی، دولت جنگ بود. مسکن را رها نمی کرد. اقدامی خسارت بار که موجب ۶ برابر شدن قیمت مسکن و اجاره بهای واحد مسکونی شد.

**بی انصافی نکنید، دولت «بدشانس» بود

«غلامرضا ظریفیان» معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «اگر بی‌انصافی‌ها را کنار بگذاریم، باید ببینیم که دقیقا چه مشکلاتی برای این دولت رخ داده است. در واقع این دولت سعی کرده دیدگاه‌هایی که داشت را محقق کند اما متاسفانه موفق نشد. بخشی از آن به ضعف‌های خودش و بخشی هم به مشکلاتی که داشت برمی‌گردد. دست این دولت برای هر چیزی باز نبود و طبیعتا هم در بحث سیاست خارجی و هم در بخش‌هایی از مسائل داخلی، موانعی برایش ایجاد شد. به نظر می‌رسد که آقای روحانی در عین حالی که در بعضی موارد دولتش ضعیف عمل کرده، در بیشتر مواقع هم بدشانسی‌ها به او روی آوردند. مثلا در مسائل اقتصادی، اقداماتی که آقای روحانی انجام داد، کاری بسیار مهم است».

ظریفیان در ادامه گفت: «به نظر من این کارهایی که دولت انجام داد، فارغ از بدشانسی‌ها و برخی فراز و فرودهای اقتصادی، عملکردی مثبت را از او به ثبت رسانده است. هرچند وضعیت کشور در بحث مسائل اقتصادی و سرمایه اجتماعی خوب نیست، طبیعی است که رقبا تمام سعی‌شان را می‌کنند که آنچه رخ داده را تماما به پای دولت بگذارند. در حالی که آنچه رخ داده سهم دولت نیست و بی‌انصافی است که همه را به پای دولت بنویسیم».

چندی پیش «صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب در مطلبی در روزنامه شرق نوشته بود: «معضلاتی که کشور را در خود فروبرده، دارد دامنه وسیع‌تری پیدا می‌کند. اصولگرایان مدت‌هاست انگشت اتهام را به سمت روحانی نشانه رفته‌اند. ای ‌کاش این‌گونه بود و مقصر بحران، روحانی و دولتش بودند...فرض بگیریم به‌جای روحانی و نوبخت، کینز، فریدمن و آدام اسمیت و به‌جای مدیران و وزرای «بی‌حال» روحانی (حسب ادعای اصولگرایان)، تورگوت اوزل،  ماهاتیر محمد یا آنگلا مرکل، سکاندار قوه مجریه در ایران می‌شدند. با بودجه‌ای که حداقل نیمی از درآمدهای آن از میان رفته، چگونه قرار است یک کشور ۸۵ میلیونی را اداره کنند؟ ».

اصلاح طلبان در اظهارات متعدد دولت را بی تقصیر جلوه می دهند و وضع فعلی را صرفا نتیجه بدشانسی دولت جا می زنند ... این در حالی است که آقای روحانی که از ابتدای انقلاب تاکنون در مسئولیت های ارشد حضور داشته است، سال ۹۲ قسم جلاله خورد که اگر مشکلات کشور چاره نداشت، هرگز کاندیدای ریاست جمهوری نمی شد.

روحانی در سال ۹۶ باز هم وعده های پیشین و از جمله وعده جنجالی گشایش و گزارش ۱۰۰ روزه را مطرح کرد و تاکید کرد که در دولت دوم، میوه و ثمره عملکرد دولت از جمله سیب و گلابی های برجام به ثمر خواهد رسید.

«عبدالله ناصری»  مشاور رئیس دولت اصلاحات پیش از این گفته بود: «من معتقدم انتظار مدیریت این شرایط از آقای روحانی اساسا انتظاری واهی است زیرا او مدت‌هاست که به طور جدی نشان داده هیچ برنامه‌ای ندارد و دچار روزمرگی شدید است...حتما ارزیابی جامعه مدنی در سال آینده از عملکرد روحانی و دولت به مراتب منفی‌تر و سیاه‌تر از قبل خواهد بود...البته اگر آقای روحانی این وزرای ضعیف و نالایق را از دور خود کنار بزند و یکسری آدم‌های باتجربه را برای مدیریت کرونا روی کار آورد، در همین شرایط تحریم و با همین محدودیت منابع هم می‌توان تصمیمات خوبی گرفت».

وضع فعلی نتیجه «تَکرار می کنم» های رئیس دولت اصلاحات و حضور حداکثری اصلاح طلبان در دولت است.

**یادآوری یکی از شاهکارهای وکیل الدوله ها

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «سرنوشت نافرجام وزرای اقتصادی روحانی» نوشت: «وزرای اقتصادی کابینه حسن روحانی در دولت دوم او، پایداری دولت اول را نداشتند و بارها عوض شده‌اند؛ چه آنها که استعفا دادند و چه آنها که با استیضاح مجلس از ادامه راه ماندند...عباس آخوندی از وزرای اصلاح‌طلب دولت محسوب می‌شد که تا مهر سال ۹۷، به مدت پنج سال وزیر دولت حسن روحانی بود، اما ناگهان استعفا داد و رفت. او در کابینه مرحوم هاشمی‌رفسنجانی نیز به‌عنوان وزیر مشغول به کار بود».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: « آخوندی متن استعفای خود را در کانال شخصی خود منتشر کرد. او در سه سال آخر وزارت خود سه بار استیضاح شد و هیچ‌کدام رأی نیاورد. آخوندی در متن استعفای خود نوشته که به نظرش از سوی رئیس‌جمهور سه اصل نقض شده است: «پایبندی به قانون»، «احترام به حقوق مالکیت» و «اقتصاد بازار رقابتی».».

این روزنامه اصلاح طلب در این گزارش به هیچ عنوان به کارنامه بسیار ضعیف و غیرقابل قبول آخوندی اشاره نکرده است. روزنامه شرق تاکید کرده است که آخوندی در سه سال آخر وزارت خود، سه بار استیضاح شد و هیچکدام رأی نیاورد. این مسئله از یکسو حاکی از عملکرد بسیار ضعیف وزیر سابق راه و شهرسازی و از سوی دیگر مصداقی از عملکرد بسیار ضعیف نمیاندگان مجلس دهم است. نمایندگانی که بجای آنکه نماینده ملت باشند، وکیل دولت بودند!

۵ سال و اندی از عمر دولت روحانی مربوط به دوره وزارت آخوندی است. وی در دولت هاشمی نیز مدت ۴ سال وزیر مسکن و شهرسازی بود. به استناد آمار و ارقام موجود، در آن دوره نیز بخش مسکن با افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت مواجه شد.

وعده توخالی اجرای مسکن اجتماعی، عدم تکمیل مسکن مهر و توهین به خانوارهای ساکن در مسکن مهر، بی توجهی به نوسازی بافت های فرسوده،  عدم برخورد جدی با سوداگران زمین و مسکن،  بی توجهی به مطالبات کامیون داران، عدم توجه به ساخت و نوسازی مسکن روستایی، قراردادهای مسئله دار خرید هواپیما،  کاهش روند جذب بار و مسافر توسط ناوگان ریلی، توسعه کند قطارهای سریع‌السیر و برقی، سپردن ۱۰ ساله  طبخ غذای راه‌آهن ایران و شرکت‌های وابسته به یک شرکت اتریشی، دفاع از رویکرد غلط و لیبرالی آزادسازی قیمت ها و...از جمله نقاط ضعف جدی کارنامه آخوندی در وزارت راه و شهرسازی است.

در آذرماه سال گذشته،   «مهدی آخوندی» فرزند عباس آخوندی به اتهام «کارچاق کنی» و تخلفات مالی بازداشت شد. پسر آخوندی در وزارتخانه ای که پدرش در رأس آن بود، با دریافت مبالغی از بعضی پیمانکاران برای آنها در وزارتخانه دستور گرفته یا کارسازی می کرد.

روحانی چندی پیش گفت: «اعتراف می کنم در بخش مسکن دچار عقب ماندگی شدیم».

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین ویژه های مشرق وزارت خارجه اوباما مسکن مهر امریکا دولت دوازدهم روحانی ویژه های مشرق مجلس دهم دولت اصلاحات آدام اسمیت دولت هاشمی هاشمی رفسنجانی غلامرضا ظریفیان روزنامه اصلاح طلب محمد باقر نوبخت عبدالله ناصری علیرضا معزی روزنامه اصلاح طلب آخوندی دولت ترامپ عباس آخوندی روزنامه شرق ماهاتیرمحمد صادق زیباکلام روزنامه آرمان برجام مسکن اجتماعی اخبار داغ ناکارآمدی دولت اصلاح طلب دولت روحانی جریان تحریف آقای روحانی بی انصافی دولت جنگ رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبرها از سیلاب زیرکوه/کنکوری ها با کمک ارتش به آزمون رسیدند

محمدعلی آخوندی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره سیلاب ۲۴ ساعت گذشته در برخی از روستاهای شهرستان زیرکوه اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم در سیلاب ۲۴ ساعت گذشته به ویژه در روستای نوده تخلیه به موقع این روستا بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: اگر شب گذشته این روستا به موقع تخلیه نمی‌شد جان اعضای حدود ۷۰ خانوار در خطر بود که باید این نکته را مد نظر قرار داد.

آخوندی با اشاره به اینکه ۱۶ تیم امدادی هلال احمر خراسان جنوبی آماده کمک به سیل زدگان هستند، بیان کرد: ماشین آلات مورد نیاز نیز به منطقه آورده شده است و از ارتش و سپاه نیز به میدان آمده‌اند.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که برخی از جوانان منطقه سیل زده امروز کنکور داشته‌اند که با کمک ارتش و با استفاده از ماشین آلان سنگین این عزیزان را به مراکز آزمون کنکور رسانده‌ایم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نقطه اصلی سیل شهر حاجی آباد بوده است، گفت: روستاهایی چون محمد آباد، نوده، بمرود و کلاته نو تحت تأثیر سیلاب قرار گرفتند.

آخوندی با اشاره به اینکه باران همچنان ادامه دارد، گفت: نکته اصلی این است که تا فروکش نکردن باران‌های شدید نمی‌توانیم ارزیابی دقیقی از خسارت‌ها داشته باشیم.

وی یادآور شد: خوشبختانه با تلاش مستمر امدادگران و توکل به خداوند سیلاب خسارت جانی نداشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: تمامی ادارات شهرستان زیرکوه به جز دستگاه‌های خدمات رسان در شهرستان زیرکوه تعطیل است.

کد خبر 6088267

دیگر خبرها

  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • آخرین خبرها از سیلاب زیرکوه/کنکوری ها با کمک ارتش به آزمون رسیدند
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!
  • داستان یک راننده نگون‌بخت؛ مستعدِ بدشانس یا سلطان فاجعه‌؟
  • سرپرست فرمانداری مهریز معرفی شد
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید 
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است