Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@02:05:03 GMT

استاندار: قم خط‌شکن شناسایی ویروس کرونا در کشور بود

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۴۴۲۳

استاندار: قم خط‌شکن شناسایی ویروس کرونا در کشور بود

به گزارش عصر پنج شنبه روابط عمومی استانداری قم در متن یادداشت بهرام سرمست که به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شده، آمده است: بالغ بر پنج ماه از شیوع اپیدمی کرونا در کشور و استان ما می گذرد، ویروسی نوپدید، تهدید کننده سلامت مردم و تاثیر گذار بر سایر بخش های جامعه، که مبارزه قاطعانه با آن از همان ابتدا، در دستور کار دولت قرار گرفت و با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا به فرماندهی و هدایت شخص رئیس جمهوری و ستادهای متناظر استانی به ریاست استانداران، تلاش ها و اقدامات جدی و برنامه ریزی شده برای کنترل و مهار این بیماری انجام و با نتایج خوبی همراه شد به طوری که در ماه های گذشته، هم امنیت و سلامت مردم به شکل مطلوبی تامین شده و هم با کمک خیرین و نیکوکاران، به معیشت مردم پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادداشت ادامه یافته است: این در شرایطی است که کشورهای مدعی غربی، عملکرد بسیار ضعیفی را در این زمینه داشته اند و حقیقتا نوع مواجهه جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه کرونا و تلاش های هوشمندانه صورت گرفته برای تبدیل این تهدید به فرصت، مایه افتخار و الگوی مناسبی برای دیگر کشورها می باشد، به موازات تلاش های موثر و منجر به نتیجه در سطح ملی، در استان قم به عنوان اولین استان درگیر بحران و کشف کننده کرونا در کشور نیز فعالیت های بسیار خوبی برای مقابله با این بیماری انجام گرفت، استانی که در یک شرایط خاص زمانی و در فاصله کمتر از ۴۸ ساعت به برگزاری همزمان دو انتخابات مهم و یکباره و بدون هیچ گونه فرصت پیشگیری، وارد این بحران شد، اما با ایثار و جانفشانی مدافعان سلامت و همراهی موثر مردم، خیرین و دیگر بخش ها و ارکان حاکمیت در استان، به سرعت شرایط نگران کننده روزهای اولیه شیوع، مدیریت شد.

در ادامه این یادداشت آمده است: مرور کارنامه چند ماهه استان قم در حوزه مقابله با کرونا، نشان گر چندین ویژگی منحصربفرد و نکته کلیدی متمایز کننده این استان از سایر استان های کشور می باشد، خدمت بزرگ قم به کشور در موضوع کشف کرونا اگر چه در آغازین روزهای شیوع کرونا، تلاش های ناآگاهانه و آگاهانه زیادی برای نسبت دادن منشا این بیماری به قم و ایجاد موجی از قم هراسی و تخریب چهره این شهر مقدس در فضای مجازی، تریبون های عمومی و شبکه های معاند صورت گرفت ولی واقعیت ماجرا این است که قم در واقع خط‌شکن شناسایی ویروس کرونا در کشور بود و ورود به موقع قم در این موضوع و اعلان کشف آن، باعث هوشیاری همه استان ها و اتخاذ تدابیر و اقدامات پیشگیرانه در جهت مهار این بیماری همه گیر شد و این مساله خدمت بزرگی است که قم به کشور و نظام سلامت در آن مقطع حساس داشته و همه باید قدردان شجاعت، صداقت و وظیفه شناسی پزشکان و کادر درمانی استان قم باشیم.

یادداشت ادامه یافته است: قم در صدر استان های آسیب دیده از کرونا قم اولین استانی بود که با توجه به تأیید مواردی از ابتلا به ویروس کرونا در این استان و اجرای زودهنگام طرح های قرنطینه و تعطیلی کسب و کارها و فعالیت ها، بیشترین آسیب و خسارت را در حوزه های مختلف تولیدی، اقتصادی و اجتماعی دیده است، به ویژه بخش گردشگری و خدمات به عنوان تامین کننده نیمی از درآمدهای استان که به دلیل ممنوعیت سفرها و تعطیلی چند ماهه هتل ها و مراکز اقامتی که بیشتر آن در پیک سفر واقع شده بود، این بخش مهم را با چالش و بحران جدی مواجه کرده و نیاز است که از سوی دولت و با نگاه ویژه ای مورد حمایت قرار گیرد. شکل گیری الگوی وحدت فرماندهی بحران در استان قم ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان از همان ابتدا، به عنوان یگانه مرجع رسمی تصمیم گیر در حوزه مقابله با کرونا تشکیل و آغاز بکار کرد و همه دستگاه ها و بخش های حاکمیتی به صورت منسجم و یک صدا و بدون کوچک ترین تقابل و ناهماهنگی تا به امروز این مجموعه را همراهی کرده اند.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: موضوع مهمی که موجب شده تا قم در حوزه مقابله با کرونا به عنوان یک استان موفق، صاحب ایده و تصمیم ساز در سطح ملی معرفی شود. این ستاد تاکنون، ۴۲ جلسه کاری با ۵۱۰ مصوبه داشته که ۹۰ درصد از این مصوبات اجرایی شده است. علما و مراجع، سرمایه های گرانبهای کشور در مسیر مقابله با کرونا در بحث مقابله با کرونا اگر چه همه اقشار با یک احساس مسئولیت خاصی پای کار آمده و کمک حال و همراه دولت و نظام سلامت در این مسیر دشوار بودند اما در قم علما، مراجع عظام و نهاد حوزه پیشگام این همراهی بودند و توصیه ها و رهنمودهای این بزرگان، زمینه بسیاری از تصمیمات مهم و کلیدی را برای مقابله با کرونا فراهم کرد، اوج و شاه بیت این همراهی های قابل تقدیر مراجع و حوزه های علمیه را در بسته شدن حرم های مقدس، برگزار نشدن نماز جمعه و جماعات و اعتکاف شاهد بودیم.

یادداشت ادامه یافته است: همراهی ها و حمایت هایی که سبب شد تا توطئه دشمنان و کج اندیشان در القاء باور دوگانگی بین علم و دین به شکست بینجامد. قم پیشرو در جلب مشارکت خیرین و تشکل های مردمی بدون شک قم جزء استانی های شاخصی است که از همان ابتدای بحران کرونا و تمام ظرفیت و با بسیج همه داشته های خود در عرصه مقابله با کرونا حاضر شد و برنامه ریزی ها و سازماندهی های مناسبی در راستای بهره مندی هر چه مؤثرتر از ظرفیت مشارکت خیرین سلامت،سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی انجام گرفت و به همت و همراهی خوب مردم فهیم و خیرین و نیکوکاران نوع دوست استان، امکانات و کمک های بسیار خوبی در قالب های مختلف و از جمله طرح مواسات و کمک های مومنانه، جمع آوری و در بین خانواده ها و گروه های نیازمند و آسیب دیده از کرونا توزیع گردید.

یادداشت ادامه پیدا کرده است: خوشبختانه عملکرد خیرین استان قم در این عرصه، عملکردی قابل تحسین و الگوی خوبی برای سایر استان ها محسوب می شود. تلاش برای تبدیل تهدید کرونا به فرصت به موازات مدیریت بحران کرونا در استان قم، تلاش های خوبی برای تبدیل این تهدید به فرصت صورت گرفت و با رایزنی ها و پیگیری های انجام گرفته، اعتبارات و کمک های قابل توجهی را از ناحیه دولت و خیرین برای سرعت بخشی به روند ساخت و تکمیل مراکز درمانی نیمه تمام و در دست احداث به ویژه بیمارستان های بزرگ امیرالمؤمنین(ع) و مادر همچنین تامین تجهیزات بیمارستانی و تقویت زیرساخت‌های حوزه بهداشت و درمان استان جذب گردید.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

برچسب‌ها قم بیماری های ویروسی بهرام سرمست بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم بیماری های ویروسی بهرام سرمست بهداشت و سلامت قم بیماری های ویروسی بهرام سرمست بهداشت و سلامت مقابله با کرونا یادداشت ادامه کرونا در کشور ویروس کرونا استان قم استان ها تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۴۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد

در گفت‌وگوی ویژه خبری موضوع توسعه روابط تجاری با آفریقا مورد بررسی قرار گرفت و به سوالاتی پاسخ داده شد. محمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت و داریوش صفرنژاد و مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا به سوالاتی پاسخ دادند.

قنادزاده گفت: مطالعه عمیقی در حیطه ظرفیت‌های مشترکی که با کشور‌های قاره آفریقا داریم، انجام دادیم. سعی کردیم در حوزه‌هایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، تجار شناسایی شوند. مجموعه این بررسی‌ها منجر به این شد که بیش از ۲۰۰ تاجر را از کشور‌های مختلف آفریقا، ثبت نام کنیم. نگاه ما به قاره آفریقا باید دو سویه باشد. یکی از مشکلات ما این بوده که بازار آفریقا را به عنوان بازار مصرف نگاه می‌کردیم. در حالی که بقیه کشور‌ها آفریقا را به عنوان کارخانه تولید مواد اولیه محصولات خود می‌بینند.

او افزود: سعی کردیم صادرکنندگان در حوزه‌های فنی و مهندسی، سلامت، کشاورزی، صنایع غذایی، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع فلزی را شناسایی و این افراد را دعوت کنیم.

صفرنژاد گفت: آفریقا به دلیل موقعیت اقتصادی ویژه که دارد باید مورد اهتمام قرار گیرد. آفریقا در دهه اخیر یکی از مناطقی بوده که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نگاه به آفریقا به عنوان یک مجموعه واحد، این امکان را میسر می‌کند که ما بازیگری خود را در عرصه‌های مختلف در سطح این قاره داشته باشیم. نباید نگاهی به عنوان بازار مصرف داشته باشیم و نگاه باید هم افزا باشد.

مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا نیز گفت: کشور‌های آفریقایی از نظر اقتصادی یکدست هستند و به یک بازار بزرگ تبدیل شده‌اند. ایران وارد منطقه‌ای شده است که می‌تواند برای هر دو طرف منافع بسیاری را به همراه داشته باشد. سوابق همکاری‌های دو کشور به صورت دوطرفه بوده است.

قنادزاده گفت: در آفریقا یکی از بهترین مدل‌ها این است که بر منابع اولیه آفریقا سرمایه گذاری انجام دادند و در ازای آن کالا‌های نهایی با ارزش افزوده بالا را به این کشور صادر کنند. به جهت رشد فناوری ایران، یکی از فرصت‌های جدی ما انتقال فناوری و تکنولوژی به آفریقا و نقش آفرینی در توسعه صنعتی کشور‌های این قاره است و در ازای آن بتوانیم تمانی منابع اولیه انجام دهیم. این اجلاس باعث شد که ظرفیت‌های فناوری خود را به طرف‌های آفریقایی معرفی کنیم و پتانسیل آن‌ها را نیز شناسایی کنیم. در حوزه تهاتر به آفریقا که محدود به تهاتر کالا نمی‌شود نیز فضای بازی وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • جزئیات تکان‌دهنده از عملیات پلیس در زیرپوست شهر؛ از انهدام خانه‌های فساد تا مقابله باقاچاق زنان
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران