Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکره‌کننده هسته‌ای سابق آمریکا استدلال دولت فعلی این کشور برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران را رد کرد.

به گزارش مشرق، «آنتونی بلینکن»، مشاور «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ضمن تمجید از مفاد برجام گفته این توافق به گونه‌ای طراحی شده که دولت آمریکا می‌توانست با ماندن در آن تحریم‌های تسلیحاتی ضد ایران را تمدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: مخالفت چین با قطعنامه آمریکا درباره تمدید تحریم‌های ایران هفته آینده قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ارائه میگردد

بلینکن که در اجلاس امنیتی آسپن سخنرانی می‌کرد درباره تلاش دولت فعلی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران گفت: «تا آنجا که الان می‌دانم حتی یک متحد ما با تمدید این تحریم‌ها برای مدت نامعلوم موافق نیست.»

«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت که دولت این کشور به زودی قطعنامه‌ای را که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است تقدیم شورای امنیت خواهد کرد.

بلینکن تأکید کرد که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران یکی از مفاد کلیدی این توافق است. او گفت: «دولت [ترامپ] ممکن است درباره به پایان رسیدن تحریم‌ها علیه سلاح‌های متعارف ایران گلایه کند، اما این تحریم‌ها با کار سخت و دیپلماسی اصولی دولت اوباما تدوین و مستقر شد.»

بیشتر بخوانید: آمریکا: روسیه و چین قطعنامه علیه ایران را وتو می‌کنند

بلینکن که یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با ایران بوده تأکید کرد که در توافق هسته‌ای برجام بندهایی برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران در نظر گرفته شده است.

او گفت: «البته ما در داخل خود متن برجام روی مفاد مهمی برای بازگرداندن تحریم‌ها اصرار کردیم. فقط یک مشکل جود دارد: بند بازگشت خودکار تحریم‌ها باید توسط یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در توافق هسته‌ای فعال شود.»

بلینکن با رد استدلال‌های دولت ترامپ که مدعی است علی‌رغم خروج از برجام هنوز هم یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در این توافق است و می‌تواند از مفاد این توافق برای فعال کردن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند گفت: « دولت ترامپ هنگام خروج از برجام متن بیانیه‌ مطبوعاتی خودش را "پایان دادن به مشارکت آمریکا در برجام" انتخاب کرده است. بنابراین، آنها (مقام‌های دولت ترامپ) آزادند هر استدلالی که می‌خواهند بیاورند ولی به نظر می‌رسد که استدلال‌های آنها بنیادهای لرزانی دارد و به آنها برای استفاده از مفاد بازگشت خودکار که با مذاکره ما به دست آمد کمکی نمی‌کند.»

دولت ترامپ گفته در صورتی که در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد از یکی از بندهای برجام که با نام‌هایی مانند «مکانیسم ماشه»، «ساز و کار حل و فصل اختلاف» یا «ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها» شناخته می‌شود برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند.

با این حال کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

از طرف دیگر، مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کنند آمریکا با خروج از برجام این توافق را «نقض» نکرده و هنوز یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در آن محسوب می‌شود. 

آنتونی بلینکن در ادامه تصریح کرد: «در اینکه دولت ترامپ دولت اوباما-بایدن را بابت اتمام تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران گلایه می‌کند دوگانه‌گویی‌های زیادی وجود دارد چون بخشی زیادی از این تحریم ها توسط دولت خود ما (دولت اوباما) وضع شد.»

وی در ادامه اضافه کرد که دولت فعلی آمریکا می‌توانسته با استناد به مفاد داخلی توافق برجام تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند. او گفت: «ما احتمالاً می‌توانستیم با داشتن جبهه‌ای متحد همراه با متحدانمان آن تحریم‌ها را از داخل خود توافق تمدید کنیم.»

ادعای مقام‌های آمریکا درباره اینکه هنوز هم یکی از طرف‌های توافق برجام هستند و می‌توانند تحریم‌ها علیه ایران را کلید بزنند قبلاً حتی توسط مقام‌های دولت این کشور هم زیر سئوال رفته است.

«جان بولتون»، مشاور وقت امنیت ملی کاخ سفید بعد از خروج آمریکا از برجام اعتراف کرده بود که واشنگتن دیگر طرف توافق در برجام نیست و نمی‌تواند از ساز و کار حل و فصل اختلاف برای احیای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند.

علاوه بر این، «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران هم مردادماه سال گذشته به صراحت به همین موضوع اعتراف کرد.

این مقام آمریکایی روز ۳۰ مرداد در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا آمریکا می‌تواند از بند موسوم به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند یا خیر گفت: «در خصوص مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) باید بگویم ما دیگر داخل آن توافق (برجام) نیستیم. طرف‌هایی که هنوز داخل توافق هستند باید تصمیم خودشان را بگیرند که می‌خواهند از مکانیسم حل اختلاف استفاده کنند یا خیر. تردیدی وجود ندارد که ایران در حال نقض توافق هسته‌ای است ولی این تصمیمی است که آنهایی که داخل توافق هستند باید بگیرند.» 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین تیم مذاکره کننده هسته ای برجام آمریکا مایک پامپئو ایران مکانیسم ماشه جان بولتون دولت ترامپ دولت اوباما تحریم های بین المللی علیه ایران استفاده تحریم های تسلیحاتی علیه ایران برای بازگرداندن تحریم ها تحریم ها علیه ایران تمدید تحریم تمدید تحریم ها یکی از طرف بازگشت خودکار علیه ایران دولت ترامپ هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۶۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالتیکو: آمریکا ارسال بمب به اسرائیل را تعلیق کرد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، این مجله امروز سه شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا که از ابتدای جنگ غزه تاکنون حامی اصلی رژیم صهیونیستی بوده است ارسال دو نوع بمب دقیق ساخت شرکت بوئینگ به رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد.

پالتیکو نوشت دولت بایدن در حال اتخاذ تدابیری برای به تاخیر انداختن انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی است تا پیامی سیاسی به تل‌آویو منتقل کند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که رژیم صهیونیستی همچنان برای حمله به رفح، جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی پناه گرفته‌اند، تهدید می‌کند.

سازمان‌های بین‌المللی و دولت‌های خارجی، از جمله آمریکا نسبت به حمله به این منطقه فشرده هشدار داده‌اند و گفته‌اند که این یک فاجعه انسانی خواهد بود. با این حال، دولت بایدن هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه در صورت ادامه حمله، عرضه تسلیحات را قطع خواهد کرد، ارائه نکرده است.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک منبع آگاه گزارش کرد آمریکا فروش چندین محصول تجاری را که برای رژیم صهیونیستی در نظر گرفته شده بود، تعلیق کرد.

رویترز گزارش داد آمریکا حداقل دو هفته است که ارسال چندین محموله تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی از جمله تجهیزات مربوط به ساخت بمب‌های دقیق را متوقف کرده است.

همزمان، نشریه هیل نیز در گزارشی به احتمال قطع کمک‌های آمریکا به رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت بایدن در هفته جاری چالش بزرگی برای ارائه گزارش عملکرد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کنگره پیش رو دارد که در نتیجه آن احتمال قطع کمک‌های آمریکا به تل‌آویو دور از ذهن نیست.

طبق گزارش این رسانه وابسته به مجلس نمایندگان آمریکا، بایدن ملزم است هفته جاری گزارش دولت ایالات متحده درباره نتایج بررسی نحوه کاربرد تسلیحات آمریکایی ارایه شده به رژیم صهیونیستی و مطابقت استفاده از آنها با قوانین بین‌المللی ناظر بر جنگ و حقوق بین‌المللی را به کنگره ارائه کند و در صورتی که مطابق این گزارش، رژیم صهیونیستی در حال نقض قوانین بین‌المللی باشد، دولت ملزم خواهد بود ظرف ۴۵ روز اقدام بعدی خود را اعلام کند.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904115

دیگر خبرها

  • بایدن: در صورت حمله به رفح، به اسرائیل سلاح نخواهیم داد
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • پالتیکو: آمریکا ارسال بمب به اسرائیل را تعلیق کرد
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا