Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@20:39:53 GMT

اسپیس‌ایکس ۵۷ ماهواره دیگر استارلینک را به فضا فرستاد

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۳۲۲۶

اسپیس‌ایکس ۵۷ ماهواره دیگر استارلینک را به فضا فرستاد

‍‍‍‍‍‍

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از space.com موشک دو مرحله‌ای فالکون-۹ با محموله ۵۷ ماهواره استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس را به همراه دو ماهواره رصدکننده زمین «یلک‌اسکای گلوبال» در ساعت ۱:۱۲ بامداد به وقت ساحل شرقی آمریکا از سکوی پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی ناسا به فضا پرتاب شد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

این پنجمین پرتاب برای این بخش «مرحله اول» موشک فالکون ۹ بود که قبلا چهار بار پس از ماموریت‌های دیگر به روی زمین بازگشته است. این بخش موشک ۸ دقیقه پس از پرتاب بر روی یک سکوی شناور در اقیانوس اطلس فرود آمد.

موشک پس از جدا شدن از مرحله بالایی‌اش رشته‌ای از حرکات مداری را انجام داد تا جهت خودش را برای فرودآمدن تغییر دهد. سپس موشک با روشن‌ کردن‌های موتورهایش سرعتش را آنقدر کاهش داد تا  بتواند به نرمی روی عرشه سکوی شناور فرود آید.

این دهمین ماموریت استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس از سال ۲۰۱۹ تاکنون و دوازدهمین ماموریت این شرکت در سال ۲۰۲۰ است. اسپیس‌ایکس بر ناوگانی از موشک‌های بازیابی‌شده پس از هر پرتاب متکی است که امکان ماموریت‌های متوالی در فواصل کوتاه را  به آن می‌دهند.  اسپیس‌ایکس همچنین در این تابستان با در ماموریت Demo-2 با فرستادن دو فضانورد به ایستگاه فضایی بین‌المللی به نخستین شرکت خصوصی بدل شد که چنین ماموریتی را انجام داده است.

۵۷ ماهواره استارلینک که درون مخروط دماعه فالکون ۹ قرار داشتند،بخشی از مجموعه بزرگ ماهواره‌های استارلینک هستند که صدهاتای‌شان از قبل در مدار قرار داشتند. تا به حال اسپیس‌ایکس ۵۹۵ ماهوارهاستارلینک را به فضا فرستاده است و به دنبال تکمیل این مجموعه عظیم ماهواره‌های اینترنتی است.

ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس گفته است که لازم است بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ ماهواره در مدار قرار گیرند تا پوشش حداقلی اینترنتی بوسیله آنها آغاز شود. اسپیس‌ایکس که در حال نزدیک شدن به این هدف است، آماده اجرای بک برنامه بتای ارائه اینترنت فضایی می‌شود که به این شرکت امکان آزمایش این سرویس را برای کاربران در سراسر جهان را می‌دهد.

اسپیس‌ایکس قدم‌های دیگری را برای تحقیق بخشیدن به سرویس اینترنت فضایی استارلینک برداشته است، از جمله این شرکت تایید کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا برای تا یک میلیون ترمینال کاربری را گرفته است.

۵۷ ماهواره‌ای که دراین ماموریت به فضا پرتاب شدند، اندکی با ماهواره‌های قبلی متفاوت هستند. این ماهواره‌ها یک آفتابگیر مخصوص دارند که به کاهش درخشندگی‌شان کمک می‌کند. این سایه‌بان برای پیشگیری از بازتاب نور خورشید از روی براق‌ترین بخش‌های ماهواره از جمله آنتن‌های آن طراحی شده‌اند.

ایپیس‌ایکس و منجمان و طرفداران آسمان تاریک شب در سراسر جهان امیدوارند این اقدام باعث کاهش درخشش ناوگان ماهواره‌های استارلینک شود. نصب این آفتابگیرها اجازه می‌دهد کهاین ماهواره‌ها در اسمان شب تا جایی که ممکن است تاریک بمانند و تاثیرشان بر مشاهده‌های نجومی به حداقل برسد

کد خبر 538251 برچسب‌ها اینترنت اسپیس‌ ایکس - فضا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اینترنت اسپیس ایکس فضا اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت

شناور شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه مجهز به موشک‌های برد بلند بالستیک و کروز، در جریان ماموریت خود، از مدار صفردرجه زمین عبور کرد و وارد نیمکره جنوبی زمین شد.   به گزارش  تسنیم، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.   این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.   ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.       این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه‌ سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.   علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک های بالستیک دوربرد است.   در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.   به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲هزار کیلومتری با نام «قدر۴۷۴» نیز نصب شده است.   سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیروهای دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است اما در سالهای اخیر، مامور به حضور در آبهای اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناورهای مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.   به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آبهای دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.   در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مرگبارترین و ترسناک ترین زیردریایی جهان در صورت وقوع جنگ بین ایالات متحده و چین(+عکس) فوجیان؛ بزرگ ترین و پیشرفته ترین کشتی جنگی چین (+فیلم و عکس) ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی

دیگر خبرها

  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • (ویدئو) چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)
  • آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه