Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

تحریم‌ها، تورم شدید و شیوع ویروس کرونا مشکلات اقتصادی مردم به خصوص اقشار پایین درآمدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روز به روز افزایش داده به طوری که اغلب مردم و به خصوص دهک های پایین درآمدی حتی برای تامین اصلی‌ترین مایجتاج خود یعنی تأمین کالاهای اساسی با مشکل مواجهند.

بنابراین در چنین شرایطی لازم است تا دولت به نحوی بخشی از معیشت مردم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا نمایندگان مجلس طرحی را‌‌‌‌‌‌‌‌ ارائه داده‌اند که بر اساس آن دولت مکلف می‌شود که کالاهای اساسی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به شکلی متفاوت‌ از گذشته در بین مردم توزیع کند و بر اساس آن دولت باید با کالابرگ یا کارت هوشمند، کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی و یا از منابع داخلی تبصره 14 بودجه کشور تأمین می‌شود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توزیع کند.

جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که مسائل اقتصادی و معیشتی مردم از مهم‌ترین موضوعاتی به شمار می‌رود که مجلس سعی دارد با استفاده از رسالت کاری خود و در راستای بهبود آن تلاش کند، گفت: نحوه توزیع کالاهای اساسی و ضروری در کشور به علت ضعف‌های موجود تاکنون به خوبی اجرا نشده است و از طرفی افزایش قیمت کالاهای اساسی به محرومان و قشر ضعیف جامعه فشارهای بسیار زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وارد کرده است، لذا با توجه به این مسأله دولت باید با کالابرگ یا کارت هوشمند کالاهای اساسی که طرح مجلس برای جبران معیشت اقشار آسیب‌پذیر است، از مردم حمایت کند.

* مخالفت معاون اول رئیس جمهور با اجرای طرح کالا برگ

علی‌رغم این که بسیاری از کارشناسان اقتصادی طرح مجلس در خصوص کالابرگ یا کارت هوشمند الکترونیک را مورد تأیید قرار داده‌اند و آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یکی از راه‌های حمایت از مردم در شرایط فعلی اقتصاد کشور عنوان کرده‌اند، اما اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در حاشیه جلسه اخیر دولت صراحتا مخالفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با این طرح اعلام کرد و بیان داشت ما تا این لحظه با کالا برگ موافق نیستیم؛ علت هم این است که کالابرگ به این معناست که دولت باید خود تأمین‌کننده و توزیع‌کننده باشد و کالا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به اقصا نقاط کشور برساند.

وی بیان داشت: کسی که می‌خواهد موضوع کالابرگ را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مطرح کند، باید سازوکار دولتی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ایجاد کند و ایجاد آن سازوکار به معنای هزینه سنگین و نیروی انسانی بسیار زیاد و یک شبکه توزیع مناسب است.

به گزارش فارس، استفاده از کوپن یا کالابرگ موضوعی است که کشورهای مختلف در شرایط اقتصادی سخت برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر از آن بهره گرفته‌اند، اما نکته مهم برای بهره‌گیری درست از این مقوله در کشورمان به  گفته احمد توکلی، نماینده ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی آن است که جامعه هدف توزیع کوپن‌ها باید به درستی شناخته شود، زیرا در صورتی که این کار به درستی انجام نشود شکست طرح حتمی است.

* لزوم برنامه ریزی بلند مدت دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر

حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی که موافق اجرای طرح کالابرگ برای جبران معیشت مردم به خصوص دهک‌های پایین درآمدی در شرایط فعلی اقتصاد است، در باره لزوم اجرای این طرح، به فارس گفت: اختصاص یک یا دو سبد معیشتی طی یک سال کافی نیست و باید اقدامات دولت در تأمین معیشت اقشار آسیب‌پذیر جامعه به صورت بلندمدت و بر اساس برنامه ریزی‌های دقیق مثلاً تخصیص کالابرگ الکترونیک باشد.

وی بیان داشت: با افزایش فشارهای اقتصادی مشکلات اقتصادی دهک‌های پایین جامعه نیز بیشتر می‌شود، لذا این مسائل باعث شده تا هر سال بخشی از جمعیت طبقه متوسط جامعه کاسته شود.

* کالاهای وارداتی با ارز دولتی به قیمت مناسب به مصرف کننده نمی رسد

یحیی آل اسحاق کارشناس اقتصادی و وزیر اسبق بازرگانی نیز ضمن تأکید بر لزوم حمایت دولت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه گفت: در راستای دستیابی مردم به کالاهای اساسی با قیمت مناسب در شرایط فعلی اقتصاد لازم است تا طرح کارت هوشمند کالاهای اساسی یا کالابرگ اجرایی شود.

آل اسحاق بیان داشت: اگرچه دولت اعلام کرده که ذخایر کالاهای اساسی به اندازه کافی موجود است، اما سیستم توزیع به گونه‌ای نیست که کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی به قیمت مناسب به مصرف‌کننده برسد.

وی افزود: بنابراین در شرایط فعلی اقتصاد و با وجود مشکلات فراوان اقتصادی بهتر است از روش کالابرگ برای توزیع کالاهای اساسی با قیمت مناسب به مردم و به خصوص اقشار آسیب‌پذیر جامعه استفاده کرد.

* لزوم جداسازی ارتباط قیمت کالاهای اساسی با نرخ ارز

میثم پیله فروش کارشناس اقتصادی درباره لزوم اجرای طرح کالابرگ معتقد است که رکن مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی افزایش قدرت مقاومت مردم است که متأسفانه از سال 97 بارها به دولت و مجلس این تذکر داده شده، اما گوش نکردند.

به گفته وی باید ارتباط معیشت و زندگی مردم و تأمین نیازهای اساسی آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از افزایش نرخ ارز جدا کرد و این روش هم با کارت هوشمند سبد کالا امکان‌پذیر است.

وی بیان داشت: ما زیرساخت‌های کارت ملی و شبکه بانکی اینترنتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در کشور داریم، بنابراین تأمین نیازهای اساسی مردم از این طریق امکان‌پذیر است تا مردم مطمئن باشند هر اتفاقی رخ دهد دسترسی آنها به نیازهای اساسی با قیمت‌های مطمئن تضمین‌شده است.

به گزارش فارس نمایندگان مجلس به یک فوریت طرح تأمین کالاهای اساسی از طریق کالابرگ الکترونیک رأی داده‌اند و در صورت تصویب نهایی قرار است به دهک‌های پایین جامعه و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی کارت خرید کالا تعلق گیرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کوپن الکترونیک ویروس کرونا مشکلات اقتصادی صراط شرایط فعلی اقتصاد کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیر دهک های پایین کارت هوشمند قیمت مناسب اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۷۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، ۳ میلیارد و 465 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان ۶۶۲ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۱۰۸  میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۰ میلیون دلار  به نرخ ۴۴۰۳۸ تومان و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۵۸۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵۷۸ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۸۳  میلیون دلار و در مجموع ۶۶۲ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۴۵۰ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۱۸۲ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۴۵ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۲۲ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۸۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۱۷۴، ۲۷، ۱۴۲، ۹۴ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز چهارم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۴۷ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
   

  برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است