Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:04:12 GMT

نگاهی به حواشی پیرامون ۴ آزمون کرونایی مرداد

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۲۱۸۰

نگاهی به حواشی پیرامون ۴ آزمون کرونایی مرداد

به دنبال شیوع کرونا در کشور اجرای بسیاری برنامه ها تحت الشعاع قرار گرفت، در این بین برنامه ریزی ها برای برگزاری آزمون های مهم دانشگاهی هم مصون نماند و علی رغم تلاش ها و مخالفت های گروهی مبنی بر لغو آزمون های ملی سال ۹۹ طی روزهای گذشته، چهار آزمون مهم و بزرگ دو وزارت خانه علوم و بهداشت با چهره ای متفاوت از سالهای پیش و با اجرای پروتکل های بهداشتی در حوزه های امتحانی سراسر کشور برگزار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، پس از کش و قوس های فراوان و اظهار نظرهای مختلف افراد مرتبط و غیرمرتبط،زمان برگزاری های آزمون های ملی سال ۹۹ که در سایه شیوع کرونا چندین بار به تعویق افتاده بود، نهایی شد و بالاخره داوطلبان ورود به دانشگاه ها روزهای سخت و استرس زا را پشت سر گذاشتند و موفق به شرکت در جلسه آزمون شدند. 

استارت برگزاری این آزمون ها با اجرای آزمون دکتری تخصصی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در نهم مرداد ماه جاری زده شد و در فاصله یک هفته سه آزمون مهم دیگر یعنی"دکتری تخصصی وزارت بهداشت"، "کارشناسی ارشد سال ۹۹" و "چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی" نیز برگزار شدند و کمتر از دو هفته دیگر نیز با برگزاری "کنکور" به عنوان بزرگترین و سرنوشت سازترین آزمون ورودی دانشگاه های کشور پرونده آزمون های حاشیه ای مردادماه سال ۹۹ بسته خواهد شد.

در اولین آزمون کرونایی کشور تعداد ۱۷۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب صبح روز پنج شنبه نهم مرداد ماه برای تصاحب صندلی های دکتری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی رقابت خود را در هفت گروه آزمایشی آغاز کردند. به این ترتیب که تعداد ۱۰۹ هزار و ۳۴۹ نفر آنها در گروه آزمایشی علوم انسانی، ۱۵ هزار و ۴۶۰ نفر در گروه علوم پایه، ۳۰ هزار و ۵۵۴ نفر در گروه آزمایشی فنی مهندسی، ۹ هزار و ۳۲۰ نفر در گروه آزمایشی هنر، ۲۲۵۵ نفر در گروه دامپزشکی و ۳۷۷۱ نفر نیز در گروه آزمایشی زبان به رقابت پرداختند.

حاشیه های اولین آزمون کرونایی

با توجه به اینکه آزمون های فوق در سایه اوج گیری مجدد ویروس کرونا برگزار شد، طبیعتا حساسیت ها و نگرانی ها در خصوص ابتلای داوطلبان به این ویروس در جامعه اوج گرفت به همین منظور نیز پروتکل های بهداشتی شدیدی از سوی ستاد ملی مقابله به کرونا به متولیان برگزاری آزمون ها ابلاغ شد و این مراکز موظف به رعایت و اجرای بندبند پروتکل های ابلاغی شدند.

 یکی از مباحث مهم رعایت فاصله فیزیکی داوطلبان و حوزه های امتحانی آزمون بود که بر این اساس حوزه های امتحانی و تعداد عوامل اجرایی تا  ۴۰ درصد افزایش یافت. ضمن اینکه زمان ورود داوطلبین در جلسه آزمون از یک به دو ساعت افزایش یافت و برخلاف روند رایج و مرسوم سال های گذشته بازرسی بدنی داوطلبان به طور مطلق حذف شد، هیچ حوزه ای از داوطلبان اثرانگشت نگرفت و صرفا به امضای داوطلب اکتفا شد.

 همچنین سازمان سنجش آموزش کشور خبر از توزیع بیش از ۵۰ هزار ماسک در بین داوطلبین آزمون دکتری داد و بنا بر این شد به داوطلبانی که ماسک همراه نداشته باشند ماسک رایگان داده شود.

ضمن اینکه با نظارت و همراهی وزارت بهداشت تمهیداتی برای آزمون بیماران مبتلا به کرونا اندیشیده شد تا آنها بتوانند در بیمارستان ها و محل های مورد تایید وزارت بهداشت آزمون خود را برگزار کنند. به گونه ای که در آزمون دکتری تعداد  ۵۴ داوطلب که اظهار کرده بودند به کرونا مبتلا هستند، در محل های مورد تایید وزارت بهداشت آزمون خود را برگزار کردند.

پس از برگزاری آزمون دکتری نیز سازمان سنجش آموزش کشور با استناد به نتیجه فرم نظرسنجی از داوطلبان نمره رضایت ۸۵ درصدی به خود داد و وزارت بهداشت هم تاکید کرد آزمون دکتر وزارت علوم نمره قبولی را از نظر اجرای پروتکل های بهداشتی دریافت می کند.

این در حالی است انتشار برخی تصاویر در رسانه ها و شبکه های مجازی حکایت از بروز تخلفاتی از قبیل بردن تلفن همراه به سر جلسه آزمون توسط برخی داوطلبان از جمله یکی از بازیکنان تیم استقلال در جلسه آزمون و عدم اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی در برخی حوزه ها  از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مورد نقد عده ای به ویژه مخالفان برگزاری کنکور قرار گرفت و تلاش ها برای تعویق کنکور با استناد به این موارد مجدد قوت گرفت اگر چه این بار مخالفان دیگر همراهی کمیسیون های آموزش و بهداشت مجلس را نداشتند صرفا تاکید شد تعداد ناظرین برگزاری این آزمون افزایش یابد و علاوه بر وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس نیز به عنوان ناظران اجرای پروتکل ها در این زمینه ورود کنند.

برگزاری دومین آزمون کرونایی در غیاب عکاسان و خبرنگاران

پس از برگزاری اولین آزمون کرونایی کشور، در حالی که فضای رسانه ای و شبکه های مجازی درگیر حواشی برگزاری کنکور دکتری وزارت علوم بود، آزمون "دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" در تاریخ ۱۱ مرداد ماه به عنوان دومین آزمون کرونایی کشور بدون حضور هیچ دوربین یا خبرنگاری طی سه روز متوالی برگزار شد و تمامی رسانه ها گزارش های خبری خود را با استناد به عکس های دریافتی از متولیان برگزاری آزمون مخابره کردند و طبیعتا هیچ گونه حاشیه ای هم پس از برگزاری آزمون در فضای رسانه ای ایجاد نشد.

آزمون دکتری سال ۹۹ وزارت بهداشت به مدت سه در پنج نوبت صبح و عصر روز جمعه ۱۰ مرداد، صبح و عصر روز شنبه ۱۱ مرداد و صبح یکشنبه ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۹ در ۲۹ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد. بر اساس اعلام مسئولان مرکز سنجش آموزش پزشکی، تمامی پروتکل های بهداشتی در این آزمون به طور دقیق اجرا شد به طوریکه قبل از برگزاری آزمون، تمامی محل‌های مربوط به برگزاری آزمون ضدعفونی شدند و آزمون با رعایت حداکثری موارد بهداشتی برگزار شد.

در مجموع ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر رشته در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت ثبت نام کرده بودند که از این تعداد ۴۰۵۷ داوطلب در نوبت اول، ۴۲۱۳ نفر در نوبت دوم، ۴۲۰۵ نفر در نوبت سوم و ۴۶۲۷ نفر در نوبت چهارم ثبت نام کرده بودند. ۱۱۳۹ داوطلب نیز برای آزمون صبح یکشنبه ثبت نام کرده‌ بودند.

سومین آزمون کرونایی و عکس های جنجالی آن

پس از برگزاری دو آزمون دکتری وزارت بهداشت و علوم برای ورود داوطلبان به دانشگاه های علوم پزشکی و غیر پزشکی، رقابت داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های وزارت علوم به عنوان سومین آزمون مهم سال جاری از ساعت ۸ صبح  ۱۶ مرداد با اجرای پروتکل های بهداشتی در ۲۳۶ حوزه امتحانی و ۸۰ شهرستان کشور آغاز شد و برگزاری این آزمون طی روزهای جمعه  ۱۷ و شنبه ۱۸ مرداد نیز ادامه پیدا کرد. از بیش از ۶۴۷ هزار داوطلب شرکت کنند بیش از ۵۱۴ هزار طی این سه روز برای کسب ۱۵۷ هزار صندلی دانشگاه دولتی و حدود ۱۴۰ هزار صندلی دانشگاه آزاد به رقابت پرداختند.

در این آزمون نیز داوطلبان موظف به تکمیل فرم های خوداظهاری که وزارت بهداشت طراحی کرده بود شدند، تعداد ۸۵ داوطلب به ویروس کرونا مبتلا بودند که این داوطلبان نیر با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محلی جداگانه در جلسه آزمون حاضر شدند و سایر داوطلبان نیز موظف به اجرای تمامی تمهیدات و الزامات بهداشتی فوق شدند. به طوریکه بیش از ۵۰۰۰  نفر از حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای اجرای پروتکل های بهداشتی نظارت کردند، در نهایت نیز اعلام شد قواعد ابلاغی بهداشتی در آزمون کارشناسی ارشد بیش از ۹۱ درصد رعایت شده است.

عکس های منتشر شده از تراکم جمعیت در برخی از حوزه های امتحانی، برگزاری این آزمون را نیز از حواشی بی نصیب نکرد و عده ای با استناد به این عکس ها برگزاری کنکور در این شرایط را مورد نقد قرار دادند البته این بار نیز همراهی که انتظار داشتند از سوی مسئولان مخالف برگزاری کنکور حاصل نشد.

چهارمین آزمون کرونایی کشور

چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی سال ۹۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درست در اولین روز آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یعنی صبح روز پنجشنبه ۱۶ مرداد و با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب در ۳۱ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد، این آزمون نیز همانند آزمون "دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) دانشگاه های علوم پزشکی بدون حضور خبرنگار و عکاس در سکوت کامل خبری برگزار و تمامی گزارش های ارسالی این آزمون نیز متکی به اخبار دریافتی از سوی متولیان برگزاری آزمون مخابره شد.

به گزارش ایسنا، اگر چه برگزاری آزمون های سال ۹۹ در شرایط فعلی که با شیوع کرونا ویروس مواجه هستیم، می تواند خطراتی برای سلامتی داوطلبان شرکت کننده داشته باشد، اما با توجه به اینکه هیچ پیش بینی برای پایان شیوع این ویروس در ایران و حتی در دنیا نشده، بنابراین امکان لغو، تعویق و یا حتی تعریف جایگزین برای هیچ کدام از آزمون های ورودی وجود ندارد؛ چرا که این آزمون ها نیز جزئی از زندگی ما در شرایط کرونایی به شمار می روند و اگر مسئولان برگزاری آزمون ها با تکذیب یا نقد اخبار، اطلاعات و عکس های برگزاری آزمون، صورت مساله را پاک نکنند و به جای پاسخگویی به منتقدان خود در فضای حقیقی و مجازی و شبکه های اجتماعی، هم و غم خود را برای برگزاری هرچه بهتر آزمون ها را با رعایت دقیق تمامی الزامات و تمهیدات بهداشتی به کار گیرند، می توانند بسیاری از نگرانی ها و خطرات احتمالی ناشی از شیوع ویروس را کاهش دهند.

بنابراین انتظاری که از متولیان برگزاری کنکور که بیش از یک میلیون داوطلب در آن رقابت می کنند، وجود دارد این است که دقت، حساسیت و تلاش بیشتری برای اجرای الزامات بهداشتی این آزمون بکار بگیرند و با بهره گیری از تجربیات آزمون های اخیر، کنکور پیش رو را با کمترین نقض برگزار نمایند چرا که عدم رعایت حتی ۱۰ درصدی این پروتکل ها با توجه به آمار بالای داوطلبان می تواند تهدید جدی برای سلامتی  آنها و خانواده هایشان به شمار برود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آزمون دکتری وزارت بهداشت آزمون کارشناسی ارشد 99 زمان برگزاری آزمون دستیاری 99 آزمون دکتری 99 تعویق آزمون ها کنکور 99 پروتکل های بهداشتی آزمون ها پروتکل های بهداشتی آزمون کرونایی کشور برگزاری این آزمون برگزاری آزمون ها حوزه های امتحانی متولیان برگزاری اجرای پروتکل ها گروه آزمایشی برگزاری کنکور کارشناسی ارشد دکتری تخصصی پس از برگزاری جلسه آزمون وزارت بهداشت آزمون دکتری آموزش پزشکی نفر در گروه دانشگاه ها سنجش آموزش مرداد ماه برگزار شد سه آزمون حوزه ها عکس ها سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۲۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی 

‌ رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: علیرغم تلاش‌های انجام شده، ۵۰ نفر از داوطلبان از شهرستان زیرکوه و حاجی آباد از توابع خراسان جنوبی به‌دلیل سیل از آزمون جا ماندند و این نوید را به داوطلبان استان خراسان جنوبی و حاجی‌آباد می‌دهم که آزمون اختصاصی فرهنگیان و سراسری را ظرف ۲ هفته آینده برگزار می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عبدالرسول پورعباس امروز_جمعه هفتم اردیبهشت_ با حضور در دانشگاه امیرکبیر ضمن نظارت بر بررسی نحوه برگزاری آزمون سراسری اظهار کرد: امروز حدود ۵۰۱۰۰۰ نفر داوطلب در سراسر کشور آزمون تجربی شرکت کردند و دانشگاه امیرکبیر نیز به‌عنوان یکی از حوزه‌های آزمون سراسری میزبان ۵۷۰۰ داوطلب پسر و دختر است.

وی افزود: آزمون دیروز با موفقیت برگزار شد، با وجود تلاش ارتش و نیروهای مسلح برای ایجاد شرایط به منظور حضور داوطلبان در حوزه آزمون، حدود ۵۰ نفر از داوطلبان از شهرستان زیرکوه و حاجی‌آباد از توابع خراسان جنوبی به دلیل سیل از آزمون جا ماندند اما این نوید را به داوطلبان استان خراسان جنوبی و حاجی‌آباد خواهم داد که آزمون اختصاصی فرهنگیان و سراسری را ظرف دو هفته آینده برگزار خواهیم کرد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: روز گذشته ۴ آزمون در سراسر کشور برگزار شد و ۴ مورد تخلف و دستگیری ثبت شده که این موضوع نشان از اعتماد مردم به سیستم سنجش دارد، از این ۴ مورد ۲ نفر به دنبال عکس گرفتن از سوالات بودند و ۲ نفر نیز در استان‌های جنوبی به دنبال استفاده از تجهیزات برای تقلب بودند که با آن‌ها مطابق بخشنامه برخورد شد.

وی ادامه داد: ثبت ۴ تخلف در آزمون سراسری امسال نسبت به حدود ۱۰۰۰ نفر سال گذشته بی‌نظیر است، رشته تجربی به دلیل تعداد بالای شرکت کنندگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مخازن سوالات امروز از ۵ لایه امنیتی تشکیل شده است، برای اولین بار زمانی که مخازن قفل و پلمب شد، کلید سوالات در جای دیگری نگهداری شد.

پورعباس بیان کرد: امیدوارم امروز شاهد تخلف و تقلبی نباشیم؛ اما با حمایت پلیس، پلیس فنا و قوه قضائیه تمامی توان حفاظتی سازمان و کشور آمادگی مناسبی برای برگزاری آزمون وجود دارد و در صورت تخلف همان ثانیه با آن برخورد می‌شود.

کد خبر 748057

دیگر خبرها

  • نوبت اول کنکور۱۴۰۳ به ایستگاه پایانی رسید / داوطلبان مرداد منتظر نتایج باشند
  • برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی 
  • رییس سازمان سنجش آموزش کشور: نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • انتشار کارنامه اولیه کنکور ۱۴۰۳ در مرداد
  • نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود
  • اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ در نیمه مرداد
  • نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود
  • نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • نمرات کنکور سال گذشته داوطلبان همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می شود