Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-30@10:48:33 GMT

۲۰ درمان خانگی رفع بوی بد دهان برای همیشه

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۳۳۰۲

۲۰ درمان خانگی رفع بوی بد دهان برای همیشه

پیش از این‌که به فکر رهایی از بوی بد دهان و داشتن تنفسی خوشبو باشید بهتر است دلیل اصلی بوی بد دهان و نفس‌تان را پیدا کنید.

به گزارش شریان نیوز،«بوی بد دهان» از جمله ناخوشایند‌ترین بو‌ها به خصوص برای اطرافیان فردی است که با مشکل بوی بد دهان مبتلاست. از سوی دیگر ۶ آگوست هر سال مصادف با روز جهانی «دهان خوشبو» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد نفس خوشبو و بوی خوش دهان آن‌قدر مهم است که یک روز جهانی به نام آن به ثبت رسیده است.

 

 

دلایل عمده بوی بد دهان چیست؟

پیش از این‌که به فکر رهایی از بوی بد دهان و داشتن تنفسی خوشبو باشید بهتر است دلیل اصلی بوی بد دهان و نفس‌تان را پیدا کنید.

از جمله دلایل عمده بوی بد دهان و نفس عبارتند از:

۱-مسواک زدن غلط

۲-خشکی دهان

۳-بیماری‌های لثه

۴-داشتن یک یا چند دندان فاسد

۵-خوردن خوراکی‌هایی مثل سیر و پیاز به خصوص در وعده شام

۶-باقی مانده خرده‌های غذا در دهان و لابه‌لای دندان‌ها

۷-رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مثل «کتوژنیک»

۸-مصرف دارو‌هایی مثل دارو‌های ضدآلرژی و دارو‌های ضد‌افسردگی

۹-استعمال سیگار و قلیان و سایر دخانیات

۱۰-ابتلا به بیماری‌هایی مثل رفلاکس اسید معده

۱۱-انواع دیابت که معمولا علت تلخی دهان است.

۱۲-عفونت ریه یا گلو درد که علت بوی بدن دهان در کودکان هم معمولا همین است.

۲۰ درمان خانگی برای رهایی از بوی بد دهان؛ رفع بوی بد دهان برای همیشه

۱-سرکه سیب؛ درمان ساده رفع بوی بد دهان برای همیشه

روش‌های طب سنتی را برای رفع بوی بدن دهان امتحان کنید. یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب حل کنید و به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید. هر بار ۳ تا پنج دقیقه آن را در دهان‌تان نگه دارید و غرغره کنید، سپس دهان‌تان را با آب تمیز بشویید. سرکه سیب یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی برای بوی بد دهان است.

۲-زغال فعال بوی بد دهان را از بین می‌برد

½ قاشق غذاخوری ذغال فعال را روی مسواک بمالید و با آن مسواک بزنید. هفته‌ای ۲ تا سه بار این کار را انجام دهید و سپس دهان‌تان را با آب بشورید. زغال فعال هم باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد و هم دندان‌ها را سفید می‌کند. این روش در طب سنتی بسیار توصیه شده است. زغال فعال را از عطاری یا داروخانه تهیه کنید.

۳-آدامس بدون شکر بجوید

جویدن آدامس‌های خوشبو و بدون شکر دهان‌تان را تازه می‌کند و برای چند ساعت دهان و نفس را خوشبو نگه می‌دارد.

۴-روغن نارگیل داخل دهان بمالید

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به داخل دهان‌تان بمالید و با انگشت به صورت ضربه‌ای آن را در دهان‌تان حرکت بدهید. بعد از این مدت دهان‌تان را با آب ولرم بشویید. روغن نارگیل خالص ضد‌التهاب است و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد. این کار را هر روز می‌توانید انجام دهید.

۵-نمک اپسوم؛ آنتی‌باکتریال

یک قاشق چایخوری نمک اپسوم را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و هر روز دهانتان را با آن غرغره کنید و بشورید. این نمک هم باکتری‌ها مضر دهان و زبان را از بین برده و دهان را خوشبو می‌کند. در هفته اول هر روز و در هفته‌های بعد یک روز در میان این کار را انجام دهید.

۶-روغن اکالیپتوس

در طب سنتی برای رفع بوی بدن دهان صبح و سایر ساعات روز روغن اکالیپتوس بسیار توصیه شده است. در یک فنجان آب ۲ تا سه قطره روغن اکالیپتوس بریزید، هر روز در دهان‌تان غرغره کنید و سپس با آب بشورید. روغن اکالیپتوس یک ماده موثر در از بین بردن باکتری‌های مضر است و به خاطر خاصیت ضد‌التهابی که دارد هم درد دندان را از بین می‌برد و هم دهان را خوشبو می‌کند.

۷-دانه رازیانه بجوید

یک درمان خانگی دیگر برای درمان بوی بد دهان این است که روزی یک قاشق چایخوری دانه رازیانه را بجوید. رازیانه دهان را خوشبو می‌کند و بوی بد دهان را از بین می‌برد. این روش برای رفع بوی بد دهان ناشی از مشکل معده هم مفید است.

۸-زنجبیل

یک قاشق چایخوری عصاره زنجبیل تازه را در یک لیوان آب گرم حل کنید و چند دقیقه با آن غرغره کنید. زنجبیل هم بوی بد دهان و هم عفونت گلو را از بین می‌برد.

۹-چای سبز

یک درمان خانگی و موثر دیگر برای رهایی از بوی بد دهان این است که یک عدد چای سبز کیسه‌ای را در یک فنجان آب جوش بریزید و مقداری عسل اضافه کنید. روزی یک تا سه فنجان میل کنید. اگر چای سبز و شیر را در وعده صبحانه جایگزین چای و قهوه کنید هم دهان‌تان خوشبو می‌شود و هم یک ضد‌باکتری قوی است و هم برای بوی بد سیر دهان موثر است.

۱۰-عصاره تخم گریپ‌فروت

۱ تا دو قطره عصاره تخم گریپ‌فروت بوی بد دهان را از بین می‌برد. ابتدا دندان‌ها را مسواک بزنید، سپس همان مقدار عصاره تخم گریپ‌فروت را روی مسواک بریزید و دندان‌ها را با آن مسواک بزنید و سپس با آب بشورید.

۱۱-جعفری بجوید

روزانه چند برگ جعفری تازه بجوید. کلروفیل موجود در جعفری ضد‌باکتری است، دهان را خوشبو می‌کند و باکتری‌های مضر دهان و گلو را از بین می‌برد.

۱۲-ماست و آب لیموترش

یک قاشق چایخوری آب لیموترش را با دو قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید و ۵ تا ۷ دقیقه در دهان نگه دارید و به دندان‌ها بمالید و سپس دهان‌تان را بشورید. آب لیموترش یک ضدباکتری طبیعی است و باکتری‌های خوب موجود در ماست تعادل میان باکتری‌های خوب دهان و دندان را برقرار می‌کند.

۱۳-جوش‌شیرین و آب لیموترش

یک قاشق چایخوری جوش‌شیرین را با ½ قاشق چایخوری لیمو ترش مخلوط کنید. هفته‌ای یک بار (استفاده زیاد از جوش‌شیرین به دندان‌ها آسیب می‌رساند) این مخلوط را به آرامی روی دندان‌ها بمالید، بگذارید یک دقیقه بماند و سپس دهان‌تان را بشورید. جوش‌شیرین سطح PH دهان را در پایین‌ترین سطح اسیدی نگه می‌دارد.

۱۴-آب‌نمک غرغره کنید

یک روش بسیار ساده و توصیه شده در طب سنتی برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده یا عوامل دیگر. یک قاشق چایخوری نمک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط و دهان‌تان را با آن غرغره کنید. روزی یک تا دو بار این کار را تکرار کنید. آب نمک PH دهان را متعادل و طبیعی می‌کند.

۱۵-روغن کنجد

هر روز صبح یک قاشق چایخوری روغن کنجد را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. این محلول را برای چند دقیقه در دهان‌تان نگه دارید و بچرخانید و غرغره کنید. روغن کنجد هم بوی بد دهان را از بین می‌برد و هم دندان‌ها را سفید می‌کند.

۱۶-روغن درخت چای

هر روز یک یا دو قطره روغن درخت چای را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و ۳ تا پنج دقیقه با آن غرغره کنید. علاوه بر این می‌توانید چند قطره روغن درخت چای را روی مسواک‌تان بریزید و دندان‌ها را با آن مسواک بزنید. روغن درخت چای یک آنتی‌اکسیدان و یک آنتی‌باکتریال قوی است و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد.

۱۷-هل بجوید

روزانه یک عدد هل بجوید و سپس آن را قورت بدهید. جالب است بدانید که هل یکی از اجزای اصلی آشپزی «هندی» است که به عنوان عطر غذا از آن استفاده می‌کنند. زمانی که غذایی حاوی سیر یا پیاز خام می‌خورید با جویدن یک عدد هل به سرعت می‌توانید بوی بد دهان را از بین ببرید.

۱۸-آب اکسیژنه

یک قاشق غذاخوری آب اکسیژنه ۳ درصد را در نصف فنجان آب حل و غرغره کنید. سپس دهان‌تان را آبکشی کنید و به آرامی با مسواک دندان‌ها، لثه‌ها و زبان‌تان را بسابید تا باقی‌مانده آن از دهان‌تان خارج شود. این کار را به صورت هفتگی و بعد از مسواک زدن صبح انجام دهید. آب اکسیژنه یک محلول آنتی‌باکتریال قوی و درمان خانگی موثر بوی بد دهان است.

۱۹-دارچین

با ½ قاشق غذاخوری پودر دارچین، ½ قاشق غذاخوری عسل، ۲ عدد لیموترش و یک فنجان آب داغ یک معجون خوشبو درست کنید و هر روز صبح بعد از مسواک زدن دهان‌تان را با آن بشویید و سپس آبکشی کنید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از این معجون کافی است، باقی‌مانده را برای روز‌های بعد نگه دارید. یک تا دو هفته این کار را انجام دهید و نتیجه‌اش را ببینید. برای از بین بردن بوی پیاز از دهان این روش بسیار موثر است.

عسل و دارچین هر دو خاصیت ضد آنتی‌باکتریال دارند و لیموترش سطح PH دهان را متعادل می‌کند به همین خاطر در طب سنتی برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده و حلق و لوزه بسیار توصیه شده‌اند.

۲۰-مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

شاید بهترین درمان خانگی برای رهایی از بوی بد دهان مسواک و نخ دندان باشد. مسواک زدن را فراموش نکنید. روزی سه بار با خمیردندان مناسب دندان‌ها‌یتان مسواک بزنید و مانع از رشد باکتری‌ها مضر روی زبان و دهان بشوید. بعد از مسواک زدن، نخ دندان کشیدن را فراموش نکنید، نخ دندان باقی‌مانده مواد غذایی را که با مسواک از لابه‌لای دندان‌ها بیرون نیامده را بیرون کشیده و در از بین بردن بوی بد دهان موثر است.

منبع: شریان

کلیدواژه: بوی بد دهان را از بین می برد رهایی از بوی بد دهان دهان را خوشبو یک لیوان آب یک لیوان آب ولرم یک قاشق چایخوری روغن اکالیپتوس رفع بوی بد دهان برای رفع بوی بد آنتی باکتریال دهان تان روغن درخت چای بوی بد دهان قاشق غذاخوری درمان خانگی مسواک بزنید دهان تان دندان ها باقی مانده آب لیموترش انجام دهید طب سنتی دهان و نفس مسواک زدن نگه دارید جوش شیرین توصیه شده حل کنید نخ دندان فنجان آب یک تا دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز روش هایی وجود دارند که به کمک آنها می توانید درد شکم و معده خود را به سرعت کاهش دهید و احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. در ادامه با برخی از این راهکارها آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: دم‌کرده گیاه دم‌شیر چه فوایدی دارد؟ آب

زمانی که معده درد دارید، اولین چیزی که باید بنوشید یک لیوان آب است. کم آبی یکی از علل شایع معده درد است و آبرسانی مجدد سریعترین راه برای رفع آن است.

درد شکمی مرتبط با کم آبی (DROP) زمانی رخ می دهد که دستگاه گوارش مایع کافی نداشته باشد. بدن برای هضم غذا به آب نیاز دارد. حتی کم آبی خفیف می تواند روند گوارش را مختل کند و باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع و یبوست شود.

اگر اسهال دارید، نوشیدن آب بسیار مهمتر است. اسهال می تواند باعث کم آبی بدن و تداوم درد شکم شود. برای کنترل حالت تهوع جرعه جرعه های کوچک آب با دمای اتاق بنوشید.

زنجبیل

زنجبیل یک ریشه معطر است که قرن هاست برای درمان ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ استفاده می شود.

زنجبیل به صورت عصاره، تنتور، قرص، مکمل و چای موجود است، اما می‌تواند به صورت خام نیز برای تسکین علائم گوارشی استفاده شود. برخی از افراد از ریشه خام آن برای تهیه چای زنجبیل استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر تکه هایی از زنجبیل تازه پوست کنده را برای کمک به کاهش حالت تهوع می جوند.

برخی دیگر معتقدند که دمنوش زنجبیل در صورت سوء هاضمه می تواند به آروغ زدن کمک کند، در حالی که برخی دیگر از زنجبیل صاف برای رفع غرغر شکم یا ناراحتی معده استفاده می کنند.

عوارض جانبی مانند سوزش سر دل یا اسهال ممکن است رخ دهد اما معمولا خفیف هستند. در حالی که زنجبیل به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اگر از داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون) مانند وارفارین استفاده کنید، می تواند خطر خونریزی و کبودی آسان را افزایش دهد.

چای بابونه

چای بابونه، می تواند برای درمان معده درد مفید باشد.

بابونه دارای خواص ضد التهابی است که ممکن است به کاهش شرایطی مانند گاستریت، گاستروانتریت، GERD و IBS که با التهاب مشخص می شوند، کمک کند.

بابونه همچنین حاوی ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول است که تصور می شود دستگاه گوارش را آرام می کند و علائمی مانند سوء هاضمه، دردهای قاعدگی و استفراغ را کاهش می دهد.

نعناع تند

خانواده نعناع که شامل نعناع فلفلی ( Mentha × piperita ) می شود، می تواند برای تسکین معده درد بسیار مفید باشد.

نعناع حاوی ترکیبات فعال منتول و متیل سالیسیلات است که هر دو دارای اثرات ضد اسپاسم هستند که ناراحتی معده، حالت تهوع و گرفتگی عضلات را آرام می کند.

روغن نعناع رقیق شده در آب گاهی اوقات برای درمان ناراحتی معده ناشی از IBS، آنفولانزای معده و آلرژی های غذایی استفاده می شود، اما چای نعناع تهیه شده از گیاه خشک یا تازه ممکن است به همان اندازه موثر باشد.

نعناع همچنین به مایعات گوارشی به نام صفرا کمک می کند تا به راحتی در دستگاه گوارش حرکت کنند و به غذا اجازه می دهد سریعتر تجزیه شود. این وضعیت ممکن است به افراد مبتلا به یبوست غالب (IBS-C) که در آن درد معده با یبوست همراه است، کمک کند.

پد گرمایشی

پد حرارتی یا بطری آب گرم با شل کردن عضلات معده به تسکین معده درد کمک می کند و باعث شل شدن آنها می شود. این روش یک درمان رایج برای افراد مبتلا به دردهای قاعدگی است که مطالعات نشان داده است که می تواند درد و ناراحتی لگن را در دمای بین ۱۰۴ تا ۱۱۳ فارنهایت (۴۰ تا ۴۵ درجه سانتیگراد) کاهش دهد. اگرچه این مطالعات افرادی را که از پدهای گرمایشی به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت استفاده می کردند، مورد بررسی قرار داد، اما ممکن است با استفاده از گرما برای مدت زمان کوتاه تری احساس آرامش کنید.

پدهای گرم کننده نیز با کاهش گرفتگی و اسپاسم برای افراد مبتلا به IBS مفید هستند.

اگر پد گرم کننده ندارید، به سادگی گرفتن دوش آب گرم یا غوطه ور شدن در وان آب گرم می تواند تسکین مشابهی را ایجاد کند.

سرکه سیب

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سرکه سیب می تواند به کاهش درد معده مرتبط با گاستریت مزمن کمک کند. سرکه سیب همچنین حاوی پروبیوتیک هایی است که می تواند به عادی سازی محیط باکتریایی معده و کاهش نفخ، درد معده و رفلاکس معده ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری کمک کند.

با این گفته، سرکه سیب باید با آب رقیق شود تا از افزایش اسیدیته معده و بدتر شدن علائم GERD و زخم معده جلوگیری کند.

همچنین آدامس های سرکه سیب وجود دارد که می تواند به کاهش سوزش سر دل و رفلاکس اسید در افراد مبتلا به GERD کمک کند.

ورزش

بسته به علت، ورزش ممکن است به کاهش معده درد کمک کند. پیاده روی به هضم غذا کمک می کند، پریستالسیس را تقویت می کند و به رفع یبوست و گازهای به دام افتاده کمک می کند. دوچرخه سواری و شنا نیز مزایای مشابهی دارند.

اگر نمی توانید ورزش سنگین انجام دهید، سعی کنید در جای خود قدم بزنید یا راهپیمایی کنید. حرکات کششی، یوگا و تای چی نیز می توانند ناراحتی شکمی را کاهش دهند. حرکاتی که زانوهای شما را به قفسه سینه نزدیک می کند برای تسکین گرفتگی و درد گاز مفید است.

نفس عمیق

تمرینات تنفس عمیق نیز می تواند برای کاهش معده درد مفید باشد. تنفس دیافراگمی روده ها و معده را ماساژ می دهد و به کاهش گرفتگی شکم، نفخ، یبوست و فوریت کمک می کند. این کار را با فعال کردن پاسخ آرامش سیستم عصبی پاراسمپاتیک و آرام کردن دستگاه گوارش انجام می دهد.

تنفس دیافراگمی شامل باز کردن شکم به جای قفسه سینه هنگام تنفس است. برای تمرین:

یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید.

با شمارش چهار از طریق بینی نفس بکشید و احساس کنید شکمتان بالا می رود.

نفس خود را دو تا بشمارید.

به آرامی از طریق دهان نفس خود را با شمارش شش بیرون دهید.

چند دقیقه این تمرین را تکرار کنید.

پروبیوتیک‌ها

اگر اسهال دارید، ماست غنی از پروبیوتیک، کفیر یا مکمل ها را امتحان کنید. تحقیقات نشان می دهد پروبیوتیک ها می توانند به توقف اسهال ناشی از آنتی بیوتیک ها، عفونت ها، سندرم روده تحریک پذیر و سایر شرایط کمک کنند.

پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که به طور طبیعی در دستگاه گوارش یافت می شوند. اسهال، گاز و نفخ می تواند زمانی رخ دهد که میکروبیوم روده تعادل نداشته باشد. خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک یا مصرف مکمل های پروبیوتیک می تواند به بازیابی تعادل و کاهش ناراحتی معده کمک کند.

منبع: همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1228758 برچسب‌ها طب سنتی

دیگر خبرها

  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند