Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان جهاد کشاورزی، مهاجرت معکوس و افزایش درآمد روستاییان را از ثمرات و برکات عظیم‌ترین طرح عمرانی کشور در استان کرمانشاه عنوان می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد، طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

با توجه به اینکه اساس اقتصاد کرمانشاه بر پایه کشاورزی است و به بهره برداری رسیدن طرح گرمسیری در تحول کشاورزی و سایر حوزه‌های متاثر از آن می تواند بسیار موثر باشد.

14 هزار هکتار از قطعه اول سامانه گرمسیری در کرمانشاه بهره‌برداری شد

نوربخش حاتمی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: برای سامانه گرمسیری در استان کرمانشاه حدود ۳۴ هزار هکتار از اراضی در ۲ قطعه مشخص شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: قطعه اول آن ۲۳ هزار هکتار از اراضی زراعی و قطعه دوم ۱۱ هزار هکتار و تحت عنوان سرمایه گذاری و اراضی منابع ملی است.

وی به بهره برداری از ۱۴ هزار و هفتصد هکتار از قطعه اول سامانه گرمسیری اشاره کرد و بیان داشت: این سطح تا آبانماه سالجاری به ۱۸ هزار هکتار از ۲۳ هزار هکتار خواهد رسید.

حاتمی گفت: قطعه دوم سامانه گرمسیری استان با ۱۱ هزار و دویست هکتار جزو اراضی ملی است و مربوط به بخش سرمایه گذار است که تاکنون ۲ هزار هکتار آن در حال بهره‌برداری است و مابقی نیز در صورت تامین آب واگذار خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به تاثیرات این طرح در اشتغالزایی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در این طرح حدود ۱۴ هزار هکتار اراضی توسعه ای وجود دارد پیش بینی می شود بین ۱۲ تا ۱۴ هزار نفر در منطقه به طور مستقیم اشتغالزایی داشته باشیم و اگر قطعه دوم نیز به بهره برداری برسد حداقل ۱۲ هزار نفر دیگر اشتغالزایی به دنبال خواهد داشت.

وی بهره‌وری و افزایش درآمد سرانه مردم‌ منطقه را از دیگر دستاوردهای این طرح دانست و گفت: امروز در اراضی آبی درآمدها افزایش یافته و همین امر روند افزایش بازگشت روستاییان مهاجر به منطقه را دوچندان کرده است.

حاتمی رشد اقتصاد مردم‌ منطقه و همچنین افزایش تولید محصولات زراعی در منطقه را از دیگر دستاوردهای این طرح دانست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان داشت: با توسعه محصولات استراتژیک و محصولات صادرات محور در اراضی آبی و با توجه به مرز مشترکی که با کشورهای همسایه داریم بطور قطع زمینه صادرات محصولات استراتژیک و توسعه گلخانه ها و باغات مدرن در منطقه نیز فراهم می شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان کرمانشاه سامانه گرمسیری هزار هکتار جهاد کشاورزی بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه  ، حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، افزود: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای باید تلاش‌های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد.
دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامد‌های منفی حفرچاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است.
وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد.
به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است.
کریمی در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای طرح کاداستر (حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان‌ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد.
وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت.
مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

دیگر خبرها

  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود
  • درآمد تعمیرات برد الکترونیکی چقدر است