Web Analytics Made Easy - Statcounter

سایت المانیتور آمریکا گزارش داد که عراق با این چالش امنیتی جدید مواجه است که نمی‌تواند پهپادهایی را که استفاده از آنها به صورت گسترده طی ماه‌های گذشته افزایش یافته است، کنترل کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، پیشتر منابع عراقی در ۳۰ ژوئیه گذشته اعلام کرده بودند که پهپادهای دیده شده در استان الانبار در غرب کشور وابسته به داعش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داعش در درگیری‌های موصل در چند سال قبل برای حمله به نیروهای امنیتی از پهپاد استفاده و موشک‌هایی را بر این پهپادها سوار می‌کرد و آنها را بر پایگاه‌های نیروهای عراقی فرود می‌آورد.

طبق گزارش المانیتور، داعش تنها طرف غیردولتی نیست که از پهپاد در عراق استفاده می‌کند.

این سایت نوشت، در ۲۳ ژوئیه گذشته یک پهپاد که دو کیلوگرم مواد منفجره حمل می‌کرد، در منطقه الجادریه در مرکز بغداد پیدا شد. طرفی که این پهپاد متعلق به آن بود، مشخص نشد که این مساله نگرانی‌هایی را برای بغداد دچار بحران‌های سیاسی و امنیتی ایجاد می‌کند.

مسؤولان هیچ اطلاعاتی در مورد این پهپاد که فقط صدها متر با منطقه الخضراء فاصله داشت، منتشر نکردند. این پهپاد در یک مجتمع مجاور با منزل برهم صالح، رئیس جمهوری عراق فرود آمد. حسین علاوی، استاد دانشگاه النهرین گفت که این رخداد "نقض شدید امنیت ملی عراق است".

در همان روز، پهپاد دیگری در بیجی در استان صلاح الدین در روستایی فرود آمد که گمان می‌رود داعش از این روستا در مرکز صحراء به عنوان نقطه اتصالی با الانبار استفاده می‌کند که معمولاً در آنجا اقدام به آموزش و دیگر فعالیت‌های تروریستی می‌کند.

المانیتور از تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک نقل کرد: هر هواپیمایی که با عملیات مشترک هماهنگی به عمل نیاورده و اجازه آن را کسب نکرده باشد، ما به آن اجازه پرواز در آسمان عراق را نمی‌دهیم.

وی تصریح کرد: پس از آن، عملیات مشترک به فرماندهی دفاع هوایی و هر هواپیمایی که در آسمان عراق بدون موافقت دولت پرواز کند، ابلاغ می‌کند که آن هواپیمایی متخاصم است. ما هرکس را که بدون موافقت از پهپاد استفاده کند، بازداشت می‌کنیم. داعش در موارد بسیاری از پهپادها استفاده کرد و ما همچنان می‌توانیم آنها را از دور متوقف کنیم. گاهی موفق می‌شویم که پهپادها را بر زمین بنشانیم.

طبق گزارش المانیتور، بیشتر پهپادهای غیردولتی در عراق در حال حاضر، پهپادهای نظامی نیستند؛ همانند آن پهپادی که برای به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس مورد استفاده قرار گرفت، بلکه پهپادهایی برای گرفتن عکس هستند و به صورت داخلی، این پهپادها جهت اهداف دیگر توسعه داده می‌شوند.

حاکم الزاملی، رئیس سابق کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در ۲۶ ژوئیه گفت که پهپادها در عراق برای قاچاق مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای ترورها نیز ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد.

الزاملی به این امر اشاره کرد که برخی احزاب سیاسی و گروه‌های مسلح از پهپادها در انجام قاچاق‌ها استفاده می‌کنند.

المانیتور از یک منبع اطلاعاتی عالی رتبه که نخواست نامش فاش شود، نقل کرد که پهپادها از سوی باندها، عشایر و همچنین داعش مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از عشایر با استفاده از پهپادها، اقدام به نظارت و سپس اجرای عملیات می‌کنند.

این منبع امنیتی تصریح کرد عشایر از پهپاد با هدف نظارت استفاده می‌کنند. باندها نیز از آنها برای قاچاق مواد مخدر و انتقال آن استفاده می‌کنند. اما داعش برای نظارت بر ورود و خروج نیروهایش از عراق و سوریه این پهپادها را به کار می‌گیرد.

نیروهای امنیتی چند خبرنگار و عکاس را به دلیل استفاده آنها از پهپاد جهت گرفتن تصاویر رسانه‌ای بازداشت کردند، چراکه این افراد برای تصویربرداری موافقت مسؤولان برای استفاده از پهپادها را نگرفته بودند.

در مورد کشوری همچون عراق که سامانه‌های پدافند هوایی ندارد، پهپادها می‌توانند وارد آسمان عراق شوند. تصاویر مختلفی نیز از پرواز پهپادها در مناطق مختلف عراق وجود دارد.

در اوایل ماه آوریل گذشته، گروه "عصبة الثائرین" فایل ویدئویی را از یک پهپاد بر فراز سفارت آمریکا در بغداد منتشر کرد که این اقدامی بی‌سابقه به حساب می‌آید. در هفتم دسامبر ۲۰۱۹، یک پهپاد، موشکی را به منزل مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق شلیک کرد.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که گروه‌های مسلح مخالف آمریکا، تاکتیک‌های جدیدی را برای هدف قرار دادن منافع آمریکا در عراق در پیش بگیرند و در این راستا، مثلا از پهپادها استفاده کنند همانطور که نیروهای انصارالله نیز در انجام حملات با استفاده از پهپادها به جای حملات زمینی موفق بودند.

المانیتور پیش‌بینی کرد که عراق شاهد افزایش به کارگیری از پهپادها به دلایل سیاسی و عشایری باشد و ممکن است گروه‌های مخالف آمریکا نیز از این پهپادها استفاده کنند که این مساله باعث می‌شود کار نیروهای عراقی برای تعیین طرفی که از پهپادها استفاده می‌کند، دشوار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عراق مورد استفاده قرار پهپادها استفاده آسمان عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۸۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی تولید بنزین از متانول پتروشیمی‌ها اظهار داشت: متانول یکی از مهمترین محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی است که حدود ۱۶ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده، حدود ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود و از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون صادر و یک میلیون تن نیز به مصرف بازار داخل می‌رسد.

ظرفیت تولید متانول به ۲۷ میلیون تن می‌رسد

وی افزود: ما اکنون بعد از چین، عربستان و ترینیداد و توباگو مقام چهارم تولید متانول جهان را داریم که بنا بر این است تا ۲۰۲۸ ظرفیت تولید این محصول به ۲۷ میلیون تن برسد و در این صورت به تولیدکننده دوم جهان در حوزه تولید متانول تبدیل خواهیم شد.

در دنیا با متانول چه می‌کنند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: متانول از طریق گاز متان پارس جنوبی و سایر میادین تولید می‌شود، گاز پروپان و بوتان را جدا می‌کنیم و گاز ترش متان به واحدهای متانول‌سازی تحویل داده می‌شود البته از زغالسنگ هم متان را استخراج از آن متانول تولید می‌کنند یعنی تولید گاز چین عمدتا بر منبای زغالسنگ است بنابراین تعرفه‌هایی بر متانول وارداتی ایران وضع می‌کنند که تولید متانول از زغالسنگ در کشورشان دچار مشکل نشود.

بازار صادراتی ایران

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید فعلی متانول ما به بازار چین و ۱۰ درصد به بازار هند می‌رود، تصریح کرد: علت اینکه ایران سرمایه‌گذاری زیادی روی این متانول کرده این است که اولا از اولین واحدهایی بود که در حوزه پتروشیمی راه‌اندازی شده و ما تقریبا تکنولوژی آن را داریم، همچنین سودآوری زیاد این صنعت باعث شده که به توسعه آن گرایش وجود داشته باشد و علیرغم برنامه‌هایی که برای توسعه صنایع پایین‌دست این محصول وجود دارد اما سرمایه‌گذاران تمایل دارند که واحد متانول احداث و گاز تولیدی تبدیل به متانول و در بازار داخل و صادرات بفروشند.

کاربرد متانول

به گفته حسینی؛ وزارت نفت ادعا دارد که در این سال‌ها واحدهای متانولی ۷ میلیارد دلار سود بین سهامداران توزیع واحدهای تولیدی کرده‌اند که سود بسیار بالایی است، ما قطعا می‌توانیم از این فرصت و سرمایه‌گذاری که ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنیم، یعنی می‌توان از متانول به صورت ساده برای اکتان‌افزایی، برای تهیه MTB و همچنین مواد تولید لاستیک استفاده کرد و یا اینکه در برخی جاها به عنوان سوخت به مصرف می‌رسد، یعنی می‌توان به بنزین اضافه کرد.

وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مجوز داده تا ۵ درصد به بنزین متانول اضافه شود، بیش از ۵ درصد اضافه شود هم میزان اکتان به شدت بالا می‌رود و هم اینکه باعث می‌شود خورندگی افزایش یافته و موتور خودرو خشک شود، البته در دیگر کشورها اقداماتی برای استفاده از متانول در سوخت انجام داده‌اند، یعنی باید فرایند جدیدی طی شود.

کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناترازی بنزین

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در دنیا برای اضافه کردن متانول به بنزین از یک روان‌کننده ویک نوع ادتیو استفاده می‌کنند که اولا اکتان بنزین را در حد ۹۵ درجه نگاه می‌دارد و نگرانی در مورد خورندگی (کروژن) موتور را برطرف می‌کند، همچنین گازهای خروجی از اگزوز فاقد آلایندگی می‌شود، بنابراین می‌تواند برای کشور مفید باشد، ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بنزین را تامین کنیم.

وی بیان داشت: متانول را می‌توان هم ساده به عنوان اکتان‌افزا استفاده کرد و هم اینکه می‌تواند به زنجیره تولید رفته و تبدیل به اتانول، پروپیلن و الفین شود، اکنون پروژه‌هایی در ایران برای تبدیل متانول به اتانول شروع شده حتما ما می‌توانیم بر پایه متانول تولیدی؛ صنعت پتروشیمی را در پایین دست‌توسعه داده و زنجیره سوم پتروشیمی را در کشور تکمیل کنیم.

صرفه متانولی شدن بنزین

حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از ادتیو و سایر کمک‌کننده‌ها متانول را به بنزین اضافه کنیم هم بابت صادرات این محصول نگرانی نداریم و هم اینکه مقرون به صرفه است، اکنون قیمت بنزین حداقل ۸۰۰ دلار در تن است در حالی که متانولی که صادر می‌کنیم به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون دلار است، بنابراین هم می‌تواند باعث کاهش قیمت بنزین تولیدی برای کشور شود و هم اینکه از صادرات متانول به صورت خام جلوگیری می‌کند.

در نیروگاه‌ها هم کاربرد دارد؟

وی گفت: در حال حاضر کشورهای دیگر از متانول در حوزه تولید بنزین استفاده می‌کنند حتی چینی‌ها در برخی شهرهای بزرگ از متانول برای خطوط تاکسی استفاده می‌کنند، شاید بتوان به صورت مستقیم به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها نیز به مصرف رساند و هم اینکه با ترتیباتی به بنزین اضافه کرد، قطعا استفاده از ترکیب بنزین متانول و ادتیو کمک زیادی به کاهش کسری تراز بنزین خواهد کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: در کشورهایی مثل مالزی و چین بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها را تبدیل به بنزین ۹۵ و ۹۷ می‌کنند و با استفاده از متانول و ادتیو به بازار سایر کشورها صادر می‌کنند، هیچ متخصص و کارشناسی هم بر بنزین تولیدی از این ترکیب ایراد وارد نمی‌کند زیرا آزمایش انجام شده نشان داده بقیه آیتم‌ها هیچ تغییری نکرده و در حالی که گازهای سمی تثبیت شده و خورندگی هم زیاد نشده، اکتان افزایش یافته است.

کاهش آلایندگی

وی تاکید کرد: یکی از علت‌های فعلی آلودگی هوای کشور اکتان پایین بنزین تولیدی است و هم اینکه بعضا استانداردهای یورو ۴ را ندارند در حالی که با استفاده از متانول می‌توان اکتان همه بنزین تولیدی کشور را در حد ۹۵ افزایش داد و به این ترتیب حتما باعث کاهش آلودگی می‌شود چون بنزن و آروماتیک افزایش پیدا نمی‌کند و سولفور کم می‌شود نتیجه اینکه به کاهش آلودگی و بهبود سوخت خودروهای کشور کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • فرودگاه بین‌المللی سمنان مهیای بهره‌برداری است
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت