Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@16:20:57 GMT

اصلاح فرآیندهای مرتبط با سازمان نظام‌مهندسی آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۹۵۶۰

اصلاح فرآیندهای مرتبط با سازمان نظام‌مهندسی آغاز شد

به‌منظور کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی، اجرای دقیق قانون و اصلاح فرآیندهای مرتبط با سازمان نظام‌مهندسی، طی تفاهم‌نامه‌ای بین مدیران شهری در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران؛ به‌منظور کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی، اجرای دقیق قانون و اصلاح فرآیندهای مرتبط با سازمان نظام‌مهندسی، طی تفاهم‌نامه‌ای با امضاء عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران و سعید سعیدیان رئیس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان تهران، بازنگری تعاملات فی‌مابین شهرداری تهران و سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان تهران در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

                                 

عبدالرضا گلپایگانی معاون شهردار تهران در این خصوص گفت: نوع تعامل شهرداری با نهادهای مؤثر در ساخت‌وسازها ازجمله سازمان نظام‌مهندسی ساختمان در زمان صدور پروانه مؤثر است، در این جهت آسیب‌شناسی فرآیندهای موجود و بازنگری تعاملات به‌منظور تسهیل در امور جاری و سرعت بخشی در خدمت‌رسانی به شهروندان محترم امری ضروری است.

وی افزود: با این هدف و با همراهی سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان تهران، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و این سازمان منعقد شد که ثمره آن می‌تواند موجب کاهش زمان صدور پروانه، ارتقاء کیفیت طراحی، شفافیت، اجرای دقیق قانون و مبارزه با برگه فروشی باشد. گلپایگانی در توضیح مفاد این تفاهم‌نامه گفت: بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان پیش‌بینی شده است که کنترل نقشه‌های اجرائی توسط سازمان نظام‌مهندسی صورت پذیرد که در این تفاهم‌نامه با توجه به تجربه چندین ساله نظام‌مهندسی و برای جلوگیری از طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی قرار شد کنترل نقشه‌های فاز دو توسط سازمان نظام‌مهندسی از مرحله فرآیند صدور پروانه حذف شود و پس از وصول قطعی عوارض شهرداری، کلیه نقشه‌های معماری، سازه، برق و مکانیک و همچنین مطالعات ژئوتکنیک جهت کنترل (مبحث دوم مقررات ملی ساختمان) به سازمان نظام‌مهندسی ارسال شود. گلپایگانی افزود: نظام‌مهندسی پس از بررسی نقشه‌ها، اشکالات را به مهندس طراح عضو خود اعلام می‌کند و طراح لازم است نقشه‌ها را اصلاح  نماید؛ در آیین‌نامه زمان لازم برای این کنترل، 30 روز پیش‌بینی شده است.         معاون شهردار تهران بیان کرد: طبق این تفاهم‌نامه مبلغ دستمزد مهندس ناظر از فیش عوارض شهرداری جدا شده و توسط سازمان نظام‌مهندسی ساختمان و بر مبنای تعرفه مصوب از طریق "سامانه تهران من" به مالک اعلام می‌شود. گلپایگانی گفت: همچنین به ‌منظور توزیع عادلانه‌تر کار بین همه مهندسان در استان تهران پیش‌بینی شده است که   پذیرش برگه تعهد مهندسان طراح و کنترل ظرفیت طراحان از طریق ارتباط سیستمی شهرداری تهران با نظام‌مهندسی، به‌صورت یکپارچه و در کل استان صورت ‌گیرد که امیدواریم با این کار  بتوانیم گام‌های مؤثری برای بهبود کیفیت طراحی و ارتقا پایگاه اجتماعی مهندسان برداریم.  وی تأکید کرد: تعیین سقف زمانی 6 روز، برای معرفی مهندسان  ناظر و تشکیل کارگروه مشترک برای پی گیری رفع اشکالات ارجاع انتخابی نظارت از دیگر مفاد این تفاهم‌نامه هست و قرار شد به‌منظور تحقق برنامه‌های دولت الکترونیک و شتاب دادن به ارائه خدمات فنی و مهندسی، سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان تهران همه ظرفیت‌های خود را برای فعال‌سازی امضای الکترونیکی به کار بندد.  گلپایگانی در پایان گفت: یکی از نکات مهم این تفاهم‌نامه، پافشاری بر رویکرد شفاف‌سازی کارهای شهرداری تهران و سازمان نظام‌مهندسی استان تهران است؛ بر این اساس قرار شد چگونگی روند ارجاع نظارت توسط سازمان نظام‌مهندسی ساختمان در سامانه شفافیت شهرداری تهران بارگذاری شود تا همه مردم و مهندسان عضو سازمان، به‌صورت آشکار بر چگونگی توزیع کار نظارت و دیدبانی داشته باشند.

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران توسط سازمان نظام مهندسی شهرسازی و معماری زمان صدور پروانه تفاهم نامه شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۹۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

دکتر لورنزو تراواگلینی، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: یافته‌های ما فرصت‌های تازه‌ای در بخش رشته‌های سیم رسانا باز می‌کند، رشته‌هایی که مبتنی بر پروتئین بوده و برای توسعه قطعات و دستگاه‌های الکتریکی پایدار و سازگار با محیط‌زیست، قابل استفاده هستند. این نانوسیم‌های مهندسی شده در آینده می‌توانند به نوآوری‌هایی در برداشت انرژی، کاربردهای زیست‌پزشکی و حسگری محیطی منجر شوند.

پیشرفت‌ها در زمینه‌های میان رشته‌ای که ترکیبی از مهندسی پروتئین و نانوالکترونیک است، نویدبخش توسعه فناوری‌های پیشرفته بوده که شکاف بین سیستم‌های بیولوژیکی و دستگاه‌های الکترونیکی را پر می‌کند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: هدف ما اصلاح مواد تولید شده توسط باکتری‌ها برای ایجاد قطعات الکترونیکی است. این دستاوردها می‌تواند به عصر جدیدی از الکترونیک سبز منجر شود و به شکل‌گیری آینده‌ای پایدارتر کمک کند.

وی می‌افزاید: بسیاری از رویدادها در طبیعت به حرکت الکترون‌ها نیاز دارند و این منبع الهام‌بخش روش‌های جدید دریافت الکتریسیته هستند. به عنوان مثال، کلروفیل در گیاهان برای فتوسنتز نیاز به حرکت الکترون‌ها بین پروتئین‌های مختلف دارد.

باکتری‌های طبیعی نیز از رشته‌های رسانا موسوم به نانوسیم برای انتقال الکترون‌ها در غشاهای خود استفاده می‌کنند. نکته مهم این است که نانوسیم‌های باکتریایی که رسانای الکتریسیته هستند، پتانسیل تعامل با سیستم‌های بیولوژیکی مانند سلول‌های زنده را دارند و می‌توانند در حسگر زیستی برای نظارت بر سیگنال‌های داخلی بدن استفاده شوند. البته هنگامی که به طور مستقیم از باکتری استخراج می‌شود، این نانوسیم‌های طبیعی به سختی اصلاح می‌شوند و عملکرد محدودی دارند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: برای غلبه بر این محدودیت‌ها، ما یک فیبر را با استفاده از باکتری E. coli مهندسی ژنتیکی کردیم. ما DNA باکتری E. coli را اصلاح کردیم تا باکتری‌ها نه تنها پروتئین‌های مورد نیاز خود را برای زنده ماندن تولید کنند، بلکه پروتئین خاصی را که طراحی کرده بودیم، ساخته و سپس آن را مهندسی کند. ما در آزمایشگاه آن‌ها را به نانوسیم تبدیل کردیم.

این تیم می‌دانست که پروتئین تولید شده توسط باکتری‌ها به خودی خود رسانایی بالایی نخواهد داشت، آنها باید ماده‌ای را به آن اضافه کنند.

هِم (Heme) یک ساختار حلقوی دارد که به حلقه پورفیرین معروف است و یک اتم آهن نیز در وسط آن قرار دارد. این ترکیب وظیفه حمل اکسیژن در گلبول‌های قرمز از ریه‌ها به بقیه بدن را بر عهده دارد.

به نقل از ستاد نانو، تحقیقات اخیر نشان داده است که وقتی مولکول‌های هِم نزدیک به هم چیده می‌شوند، انتقال الکترون را امکان‌پذیر می‌کنند. بنابراین، دکتر تراواگلینی و تیمش هِم را در رشته‌های تولید شده توسط باکتری‌ها ادغام کردند. دکتر تراواگلینی می‌گوید: همانطور که انتظار داشتیم، با افزودن هِم به این رشته، پروتئین رسانا می‌شود، در حالی که رشته بدون هِم هیچ جریانی را نشان نمی‌داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آتش سوزی مجتمع مسکونی در منطقه پردیسان قم
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی