Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین - ترجمه: دامون افضلی، نیما فاتح: پژوهشگران دانشگاهی رازهای موفقیت نیوزلند در ریشه‌کنی کروناویروس را فاش کردند: رعایت کامل مراقبت‌های بهداشتی اصلی و اعتماد تمام‌وکمال به رهبری بحران.

پژوهشگران دانشگاه ماسّی پس از برچیده‌شدن محدودیت‌ها و تعطیلی‌ها با بیش از هزار تن از نیوزلندی‌ها مصاحبه کردند تا درباره‌ی نحوه‌ی واکنش مردم این کشور به پاندمی تحقیق کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر جاگادیش تکر، مدرس ارشد مدرسه‌ی اطلاع‌رسانی، روزنامه‌نگاری و بازاریابی در دانشگاه ماسِّی می‌گوید: ’’ما همچون کشوری [متحد و مصمم] با هم این کار را انجام دادیم، تقریباً به این دلیل که اعتقاد داشتیم رهبران سیاسی و متخصصان بهداشتی و پزشکی‌مان به وعده‌هایشان عمل می‌کنندــــ که کردند. پیام‌های بهداشتی ساده و روشن، اگر که با مهربانی و همدلی اطلاع‌رسانی شوند، حتی وقتی خواستار انجام تغییرات دشواری می‌شوند، برخورد موافق و همکاری مردم را در پی دارد‘‘.

نتیجه‌ی درخشانِ تنها ۲۲ نفر قربانی و کمتر از ۱۵۰۰ نفر مبتلا پس از آن محقق شد که کنترل‌های سختگیرانه و شدیدی در مرزها برقرار شد و کل کشور در ۲۵ مارس تعطیل گردید (یکی از زودهنگام‌ترین قرنطینه‌ها در جهان).

پژوهشگران دریافته‌اند سطح دانش نیوزلندی‌ها از این بیماری و نحوه‌ی گسترش آن خیلی بالا بوده است: از هر ۱۰ پاسخ‌دهنده، ۸ نفر گفتند دست‌هایشان را مکرراً می‌شسته‌ند و از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر گفتند فاصله‌گیری اجتماعی را رعایت می‌کرده‌اند. پژوهشگران نتیجه‌گیری کردند: ’’تقریباً تمام نیوزلندی‌ها فهم درستی از واقعیت‌های مهم مربوط به کروناویروس دارند. از هر ۱۰ نیوزلندی تقریباً ۹ نفر از علائم [این بیماری]، رفتارهای مراقبتی و نحوه‌ی انتقال بیماری توسط مبتلایان بدون علائم آگاهی دارند. اکثریت بزرگی از نیوزلندی‌ها به‌درستی اخبار یا اظهارات غلط یا گمراه‌کننده را تشخیص می‌دادند‘‘.

بالابودن سطح دانش نیوزلندی‌ها همچنین آن‌ها را قادر می‌ساخت تا افسانه‌های رایج درباره‌ی کروناویروس را پس‌زنند، ۹۴ درصد از پاسخ‌دهندگان می‌دانستد این حرف که ’فقط سالخورده‌ها به [کوویدـ‌۱۹] مبتلا می‌شوند‘و یا برج‌های مخابراتی ۵G آن را گسترش می‌دهند، غلط است.

در میانه‌ی ماه می دولت نیوزلند شروع به کاهش محدودیت‌های ترددی کرد و [حالا] دو ماه پس از آن تاریخ، این کشور تا اندازه‌ی زیادی به وضع عادی برگشته است؛ فقط مرزها همچنان بسته است.
علی‌رغم موفقیت نیوزلند در ریشه‌کن‌کردن این ویروس، پژوهشگران دریافتند این پاندمی اثرات زیان‌بار چشمگیری بر زندگی نیوزلندی‌ها داشته است: از هر ۵ پاسخ‌دهنده تقریباً یکی‌شان می‌گوید خود یا یکی از اعضای خانواده‌اش کارشان را از دست داده‌اند، برای مزایای بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند و قادر به پرداخت قبض‌های ماهانه نیستند.

از هر ۱۰ پاسخ‌دهنده هم چهار نفر خاطرنشان کردند خود یا عضوی از خانواده‌شان احساس افسردگی دارند یا دچار بدخوابی شده‌اند.

این بحران از همه بیشتر بر بومیان نیوزلند اثر گذاشته است: تعداد بومی‌هایی (Maori) که گفتند خودشان یا یکی از اعضای خانواده‌شان کارشان را از دست داده‌اند و قادر به پرداخت قبض‌های ماهانه‌شان نبوده‌اند یا برای مزایای بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند، در قیاس با نیوزلندی‌های اروپایی دو برابر بیشتر بوده است.

بومیان همچنین بیشتر از [نیوزلندی‌های اروپایی] از سایر تبعات اقتصادی پاندمی، از تنگدستی یا از عدم‌دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی کافی در مواقع اضطراری گفتند.
در پی تعطیلی کشور، نخست‌وزیر نیوزلند، جاسیندا آردِرن، به بالاترین مقبولیت مردمی در دوره‌ی سه‌ساله‌اش دست یافت و محبوب‌ترین رهبر این کشور طی یک قرن [گذشته] شد.

اپیدمی‌شناس‌هایی که بر روی مدیریت و مهار این بیماری کار می‌کنند او را [بابت اقدامات دولت‌اش] به‌طور ویژه‌یی تحسین کردند.

مایکل بیکر و نیک ویلسون، اپیدمی‌شناس‌های دانشگاه اُتاگو، نوشتند: ’’رهبری درخشان، سرنوشت‌ساز و انسانیِ آردِرن در تغییر مسیر سریع نیوزلند در واکنش به کوویدـ‌۱۹ و پیاده‌سازی فوق‌العادهْ کارآمدِ استراتژی ریشه‌کنی [ویروس] مؤثر و سازنده بود‘‘.

طبق یافته‌های این گزارش آردِرن و مدیر کل بهداشت نیوزلند، دکتر اشلی بلومفیلد، از سوی پاسخ‌دهندگان نمره‌های تقریباً کاملی بابت سبک اطلاع‌رسانی و رهبری‌شان در طول این بحران گرفته‌اند؛ این پژوهش همچنین نشان می‌دهد انتشار عمومی اطلاعات هم ’تحسین شدید‘ پاسخ‌دهندگان را در پی داشته است.

تکر می‌گوید: ’’وقتی اراده‌ی سیاسی پشت علم بایستد، می‌توانیم جان مردم را نجات دهیم‘‘.

البته این پژوهش منحصر به خبرهای خوب نمی‌شود. از هر سه نیوزلندی یکی فکر می‌کند که این کروناویروس در یک آزمایشگاه ساخته شده است و تقریباً از چهار نفر هم یکی فکر می‌کند که قرار گرفتن در معرض آفتاب یا گرمای شدید می‌تواند مانع این ویروس شود یا آن را از بین ببرد.

تکر با شگفتی دریافت که ’’مردم از کاهش یا محدودکردن مهاجرت و گردشگری، چیزهایی که همواره همچون ستون فقرات اقتصاد کشور تلقی شده، قاطعانه حمایت می‌کنند‘‘؛ ولی با توجه به نگرش مثبت همیشگیِ نیوزلندی‌ها او انتظار دارد پس از آن که جهان راه‌های بهتری برای مقابله با این بحران سلامت کشف کرد را و دنیا به وضع قبلی بازگشت، نظر نیوزلندی‌ها نسبت به مهاجرت و گردشگری هم به روال سابق باز گردد.

نویسنده: الینور اِینگه رُی / ۲۳ جولای ۲۰۲۰

مترجمان: دامون افضلی، نیما فاتح

منبع: https://www.theguardian.com/world/۲۰۲۰/jul/۲۴/new-zealand-beat-covid-۱۹-by-trusting-leaders-and-following-advice-study

کد خبر 538759 برچسب‌ها كروناويروس نیوزیلند

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس نیوزیلند نیوزلندی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۱۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است

به گزارش قدس آنلاین، محمد مخبر در این جلسه با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور به استان سمنان که بلافاصله پس از رویارویی با رژیم اشغالگر قدس انجام شد گفت: معمولا رویدادهایی با این درجه از اهمیت که ابعاد گسترده بین المللی دارد باعث می شود که مقامات کشورها سفرهای کاری خود را لغو کنند و یا به تاخیر بیاندازند اما رییس جمهور کشورمان با آرامش کامل سفر به سمنان و دیدار با مردم این استان را انجام داد.

وی همچنین با اشاره به سفر رییس جمهور به کشورهای پاکستان و سریلانکا گفت: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر پاسخی محکم به رژیم صهیونیستی که نماد سلطه جهانی است داد، اما رییس جمهور کشورمان هم اکنون در سفر خارجی و انجام ملاقات های بین المللی هستند که این اقتدار ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است.

معاون اول رییس جمهور همچنین با بیان اینکه تحقق شعار سال نیازمند راه اندازی نهضت تولید در کشور است افزود: برای تحقق شعار سال جاری باید در تمامی دستگاه های اجرایی و استانها تقسیم کار انجام شود و برنامه ریزی دقیقی برای عمق دادن به تولید تا شهرستان ها و روستاها و فعال شدن همه آحاد جامعه انجام شود.

 مخبر افزود: برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم لازم است از ظرفیت شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها و نخبگان حداکثر استفاده صورت گیرد و آموزش های بروز و کاربردی به نیروهای کار ارائه شود.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کنکور سراسری روز هفتم اردیبهشت ماه تصریح کرد: لازم است در کنار وزارت علوم، وزارت کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برگزاری هرچه بهتر کنکور سراسری برنامه ریزی و مراقبت کنند تا شاهد اخلال و مشکلی در برگزاری این رقابت علمی نباشیم.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

دیگر خبرها

  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک ورزشگاه دیگر بیخگوش ایران!
  • پاسخ وین رونی به گلایه فن دایک: این بخشی از شغل شماست
  • حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد/تحرکات دشمن شکست خورده است
  • اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است
  • پاسخ کانر گلگر به هوادار خردسال چلسی: قطعا تلاش می کنیم
  • مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم است
  • هدف ایران ارتباط با کشور‌های همسو و مستقل مانند سریلانکاست
  • در شش ماه گذشته در یک جنگ دو مرتبه شکست اطلاعاتی خوردیم + فیلم
  • وقتی معجزه خداوند، مداخله نظامی آمریکا را شکست داد