Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@07:25:35 GMT

لزوم تاب آوری شهر در مقابل حوادث طبیعی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۳۵۶۳

لزوم تاب آوری شهر در مقابل حوادث طبیعی

خبرگزاری آریا - شهردار منطقه 22 بر لزوم بالا بردن تاب آوری شهر در مقابل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله تاکید کرد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 22؛ علی نوذرپور در این نشست با اشاره به اهمیت و اولویت بحث مدیریت بحران گفت: حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله امری محتمل هستند و ما باید از لحاظ مدیریتی آمادگی لازم در مقابل این حوادث را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما باید تاب آوری شهر را در مقابل این بلایا در حوزه های مختلف کالبدی شهری، در حوزه ساخت و ساز و شهرسازی متناسب با وضعیت شهرمان با فرهنگ سازی و آگاه سازی بالا ببریم.
او افزود: اهداف هرگونه اقدام در حوزه مدیریت بحران این است که نهایتاً شهرها و روستاها در مقابل این سوانح تاب آوری داشته باشند و بعد از حادثه، دچار آسیب های جدی نشوند. مجموعه اقداماتی که باید انجام بگیرد هماهنگی مجموع سازمانهای دخیل در امر مدیریت بلایای طبیعی در درون شهر و بین شهرهای همجوار است. وقتی بلایای طبیعی رخ می دهد، فقط مختص به محدوده یک شهر نمی شود و سایر شهرها را هم درگیر می کند. این حوادث می تواند عظیم و گسترده باشد که مدیریت شهری یک شهر به تنهایی پاسخ گو نیست و شهرهای پیرامون باید معین و همراه باشند تا با هماهنگی بتوانند درست عمل کنند.
نوذرپور ادامه داد: از آنجا که استان قزوین به عنوان استان معین و پیشتاز در منطقه 22 تعیین شده است این جلسه برای ایجاد هماهنگی های لازم بر اساس دستورالعمل اجرایی مدیریت بحران برگزار شده است. هماهنگی لازم به معنای واقعی زمانی انجام می شود که مانورهای مقابله با حادثه برگزار شود به گونه ای که هر نفر از آحاد جامعه در هنگام وقوع زلزله آمادگی لازم برای روبرو شدن با حوادث را داشته باشند به گونه ای که احساس کنند حادثه ای عادی رخ داده است و دچار آشفتگی و سردرگمی نشوند.
شهردار منطقه 22 گفت: در دستورالعمل اجرایی مدیریت بحران نقش شهرداری ها، ایفای نقش فرماندهی حادثه در سطح محلی است که به نظر من شهرداری ها باید محور اصلی را در این امر داشته باشند چون از نظر نوع سازمان و تشکیلات، تعداد نیروی انسانی، اعتبارات و بودجه و از نظر عمومیت و شمولیت مجموعه وظایف و ماموریت شهرداری نسبت به سایر سازمان ها آمادگی بیشتری برای درگیر شدن با کار را دارد.
او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 نیز گفت: در تصویب طرح تفصیلی، یکی از کارهای فرا منطقه ای، پشتیبانی از مدیریت بحران شهر تهران است.
شهردار منطقه 22 بیان کرد: دو اقدام مهم در دست داریم، یکی بازسازی و توسعه بخش هایی از اسکان اضطراری که در بوستان جنگلی چیتگر و خرگوش دره لحاظ شده است و دیگری ایجاد بوستانی تحت عنوان بوستان آموزش های بین المللی زلزله در چیتگر است که جایی برای آموزش کارکنان شهرداری و سایر سازمان ها و همچنین عموم مردم خواهد بود. طرح به گونه ای است که در مقیاس ملی و منطقه آسیای جنوب غربی قابل ارائه و معرفی است.
نوذرپور در پایان با قدر دانی از تلاش های ستاد مدیریت بحران منطقه 22 خاطر افزود: این ستاد بحث آموزش مردم، ارتقاء آگاهی های عمومی و برگزاری دوره های آموزشی در سراهای محله و ستاد مدیریت بحران و برگزاری مانورها جهت آمادگی مردم را به عهده دارد.
مهدی اسفندیاری دبیر و جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران در شهرداری منطقه 22 که در این نشست حضور داشت جهت آشنایی تیم ستاد مدیریت بحران استان قزوین، به ارائه گزارش و اطلاعات مربوط به امکانات موجود در نواحی چهارگانه منطقه پرداخت.
در ادامه یگانه نماینده سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به دستورالعمل اجرایی مدیریت بحران استان های معین گفت: علی رغم مشکلاتی که وجود دارد نشست ها و مانورها باید برگزار شوند و بین سازمان های مربوطه تبادل اطلاعات شود.
او افزود: نقطه آمادی اول در استان های پیشتاز مشخص شده و سازمان های مسئول مشخص شده اند که نقطه شروع کار است. ایجاد سامانه جامع اطلاعاتی در دستور کار قرار دارد که اطلاعات GIS در اختیار استان های معین قرار می گیرد. این اطلاعات طبقه بندی شده و در ستاد مدیریت بحران مناطق 22 گانه قابل دریافت هستند.
یگانه افزود: هر استان باید برنامه عملیاتی مخصوص به خود، مثل آماده باش نیروها و تجهیزات و چگونگی انتقال آنها را داشته باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ستاد مدیریت بحران سازمان ها تاب آوری منطقه 22

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​

تین نیوز

مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه اکوسیستم دریاچه نمک قم به شدت شکننده شده است، گفت: ستاد ملی مدیریت گردوغبار کشور اعلام کرده اگر دریاچه نمک آسیب ببیند، فلات بخش مرکزی نیز آسیب خواهد دید و کانون گرد و غبار و ریزگردها در منطقه فعال خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، محمدحسین بازگیر در پاسخ به شرایط فعلی دریاچه نمک و وجود ریزگردها در این منطقه اظهار داشت: دریاچه نمک، یکی از فرصت های خوب استان قم است که بین سه استان قم، اصفهان و سمنان قرار گرفته و وسعتی حدود 200 هزار هکتار دارد و از دشت مسیله پشتیبانی می کند و خوشبختانه هنوز به وضعیتی که گرد و غبار و ریزگرد ایجاد کند نرسیده است.

بازگیر افزود: بخشی از آن به دلیل قرار گرفتن در محیط مناسب است که در سمت استان سمنان، کویر مرکزی ایران واقع شده و وجود پارک ملی، خود یک زون حفاظتی برای دریاچه به حساب می آید، در سمت استان اصفهان هم پناهگاه حیات وحش یخاب وجود دارد و در سطح استان قم، شرایط مناسب تری از لحاظ میزان رطوبت و آب دریاچه را داریم.

وی با بیان اینکه متأسفانه به دلیل قطع حقابه ها و خشکسالی گسترده، اکوسیستم این منطقه به شدت شکننده شده است، گفت: متأسفانه کم کم با تهدید این فرصت گرانبها روبه رو می شویم و حق آبه هایی که باید به تالاب های اقماری دریاچه، مثل؛ تالاب مُرّه، تالاب حوض سلطان، تالاب بند علی خان در استان تهران و ...  برسد، نرسیده و رودخانه ها، ورودی و آوردهای گذشته را ندارد، در بالادست، هم سدهای زیادی و هم برداشت های زیادی داشتیم.

بازگیر عنوان کرد: آبی که هم اکنون در رودخانه شور، تالاب مُرّه به استان می رسد، با خودش آلودگی همراه دارد و آب سالمی نیست، اما کارهای خوبی هم در دست اقدام است، از جمله؛ دریاچه نمک که در پایین دست یک حوزه آبخیز بزرگ قرار گرفته، یکی از زیرحوزه های فلات مرکزی ایران است که 9 استان در این حوزه آبخیز مشترک و سهیم هستند که به دریاچه نمک منتهی می شود.

وی تصریح کرد: لازمه مدیریت و ساماندهی آن کارهای فرااستانی است که در سفر قبلی رئیس جمهور به استان قم، موضوع دریاچه نمک در یک کارگروه ملی به تصویب رسید و بیش از یک سال کار انجام شد و یک برنامه جامعی برای مدیریت این حوزه تهیه و با دستگاه های مختلفی که مرتبط با این حوزه اند، همچون وزارت کشور، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی، وزارت صمت و ... تبادل اطلاعات صورت گرفت و در این راستا طرحی نوشته شد که در ششمین جلسه ستاد ملی تالاب های کشور به تصویب رسید.

مدیرکل محیط زیست استان قم اظهار داشت: جایگاه این ستاد در ذیل قانون حفاظت و مدیریت تالاب های کشور است و با حضور 10 عضو کابینه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار می شود و شأن مصوبات این ستاد شبیه مصوبات ستاد هیئت دولت است.

بازگیر درباره پروژه های الویت دار طرح جامع دریاچه نمک گفت: کارهایی که باید در سطح کل حوزه صورت پذیرد، مشخص شده و برنامه 5 ساله برای آن تصویب و از اسفند ماه ابلاغ شده که در دستور کار همه دستگاه ها باید قرار گیرد.

 وی افزود: برای تحقق پیدا کردن این اقدامات، یک کارگروه ویژه تخصصی باید شکل گیرد که ستاد، مسئولیت این کارگروه را به استاندار محترم قم داده و استانداران سایر استان های حوزه و دستگاه های مرتبط هم در این کارگروه حضور دارند.

مدیرکل محیط زیست استان قم تصریح کرد: ستاد ملی مدیریت گرد و غبار کشور  اعلام کرده اگر دریاچه نمک آسیب ببیند، فلات بخش مرکزی نیز آسیب خواهد دید و کانون گردوغبار و ریزگردها در منطقه فعال خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی برای خدمات‌رسانی به مردم
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در آستانه برگزاری کنکور در جیرفت
  • مدارس یزد چهارشنبه غیرحضوری شد
  • لزوم آمادگی برای وقوع سیل در استان سمنان