Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:43:29 GMT

حضور نظامی ترکیه در نزدیکی مرزهای امارات

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۳۹۰۳

حضور نظامی ترکیه در نزدیکی مرزهای امارات

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: به تازگی انتشار اخبار تأیید نشده از سوی مراجع رسمی در خصوص اینکه ترکیه قصد دارد یک پایگاه نظامی دریایی در عمان و مشخصاً در استان «البریمی» واقع در نزدیکی مرزهای امارات بسازد بحث و جدل های فراوانی را به دنبال داشته است.

در همین خصوص یک منبع آگاه در گفتگو با الخلیج الجدید اعلام کرد که ترکیه به دنبال احداث پایگاه نظامی دریایی در عمان است و مذاکرات میان طرفین در حال انجام است اما تاکنون توافقی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: هنوز مشخص نیست که این توافق همکاری نظامی شامل احداث پایگاه نظامی دریایی ترکیه در عمان را شامل می شود یا خیر اما به هر حال این یک تحول بسیار بزرگ در نقشه ژئوپلتیک شبه جزیره عرب است.

ترکیه و عمان دارای همکاری نظامی هستند و آخرین مورد آن تحویل دو قایق دریایی ترکیه به عمان در ماه می و در چارچوب توافقنامه ای بود که طرفین در سال ۲۰۱۴ امضا کردند. بر اساس این توافق، ترکیه متعهد شده ۱۴ قایق به عمان برای استفاده در گشت های فوری امنیتی تحویل دهد.

ترکیه پیش از این در قطر اقدام به ساخت دو پایگاه نظامی کرده است. اولین پایگاه ترکیه در قطر در اکتبر سال ۲۰۱۵ میلادی و در چارچوب روابط بین دوحه و آنکارا آغاز به کار کرد و در دسامبر ۲۰۱۷ با عنوان فرماندهی مشترک نیروهای قطر و ترکیه نامگذاری شد. به این پایگاه طارق بن زیاد نیز اطلاق می‌شود. دومین پایگاه نیز با نام «خالد بن‌ ولید» آذر ماه سال ۹۸ افتتاح شد.

باید گفت پایگاه های نظامی ترکیه در دوحه و موگادیشو پایتخت سومالی مهمترین پایگاه های نظامی آنکارا در میان کشورهای عربی به شمار می رود.

ترکیه به دنبال آن است تا علاوه بر قطر، به دایره همپیمانان خود در منطقه به ویژه در جهان عرب علیه امارات و عربستان اضافه کند چرا که آنکارا در حال حاضر درگیر پرونده های رقابتی مشترک با ابوظبی به ویژه در قبال درگیری های داخلی در لیبی و نفوذ در قاره آفریقا است ترکیه تلاش کرده است طی سالهای اخیر همکاری های خود را با عمان در زمینه های نظامی و دفاعی افزایش دهد به ویژه آنکه یک یادداشت تفاهم در زمینه همکاری های نظامی میان ۲ کشور در سال ۲۰۱۱ امضا شد. در سال ۲۰۱۵ نیز ۲ طرف توافق نامه ای امضا کردند که بر اساس آن ارتش عمان ۱۷۲ خودروی زرهی از نوع های مختلف در سال ۲۰۲۰ تحویل می گیرد.

نخستین بخش از این خودروهای زرهی در سال ۲۰۱۷ به عمان تحویل داده شد. کشور عمان در سال ۲۰۱۸ در مرتبه سومین از وارد کنندگان سلاح از ترکیه قرار گرفت به طوریکه ارزش صادرات سلاح از ترکیه به عمان به بیش از ۱۵۰ میلیون دلار رسید.

در مه ۲۰۲۰ نیز عمانی ها اعلام کردند که قایق های سریع ساخت ترکیه را در چارچوب توافقنامه نظامی امضا شده میان ۲ طرف تحویل گرفته اند.

در بخش اقتصادی نیز حجم سرمایه گذاری های ترکیه در عمان به ۸ میلیارد دلار می رسد به طوریکه بسیاری از شرکت های ساخت و ساز ترکیه در عمان مشغول به کار هستند. این در حالیست که تنها ۱۰ شرکت عمانی در ترکیه مشغول به کار بوده و سهم سرمایه گذاری های آنها به ۱۰ میلیون دلار می رسد. در فوریه سال ۲۰۲۰ تبادلات تجاری میان ۲ کشور افزایش یافته و به ۴۹۰ میلیون دلار رسید.

بررسی این اعداد و ارقام نشان می دهد که ترکیه به کشور عمان به عنوان یک کشور هدف چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ صادرات سلاح و ایجاد محور ضد شیخ نشین های حوزه خلیج فارس می نگرد.

انتشار این اخبار تأیید نشده در حالی صورت می گیرد که برخی تحلیل گران عمانی معتقدند که چنین اقداماتی در راستای ضربه زدن به روابط میان عمان و کشورهای عربی صورت می گیرد چرا که قطعاً ایجاد پایگاه نظامی از سوی ترکیه در عمان خشم و نارضایتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه امارات و عربستان را بر می انگیزد.

حال آنکه ترکیه یک همپیمان قدرتمند در این حوزه یعنی قطر دارد. آنکارا و دوحه با تقویت روابط استراتژیک خود طی سالهای گذشته تلاش کرده اند در برابر برنامه های عربستان و امارات در منطقه بایستند. این روابط از سال ۲۰۱۷ بعد از آنکه چهار کشور عربی حوزه خلیج فارس بنا به دستور ریاض روابط خود را با دوحه به بهانه حمایت قطر از تروریسم قطع کردند بیش از پیش تقویت شد به طوریکه می توان گفت وارد مرحله جدیدی از همپیمانی استراتژیک رسید.

ترکیه به دنبال آن است تا علاوه بر قطر، به دایره همپیمانان خود در منطقه به ویژه در جهان عرب علیه امارات و عربستان اضافه کند چرا که آنکارا در حال حاضر درگیر پرونده های رقابتی مشترک با ابوظبی به ویژه در قبال درگیری های داخلی در لیبی و نفوذ در قاره آفریقا است.

اگر آنکارا روند ساخت این پایگاه نظامی را در عمان آغاز کند عربستان سعودی و امارات ساکت نخواهند نشست و برای تحت فشار قرار دادن مسقط وارد عمل خواهند شد چرا که حضور نظامی ترکیه در نزدیکی مرزهای امارات را عملاً یک تهدید جدی علیه امنیت ملی خود می دانند آنکارا می کوشد از طریق ایجاد پایگاه های نظامی بیشتر در کشورهای عربی بی طرف، آنها را در عرصه رقابت با اعراب حوزه خلیج فارس به سمت خود بکشاند. ترکیه حتی در پرونده سد النهضه اتیوپی و درگیری ها میان سودان و مصر از یک سو و اختلافات با اتیوپی بر سر سهم آبی هر یک از آنها از سوی دیگر نیز ورود پیدا کرده است چرا که مصر یکی از دشمنان و رقبای سرسخت ترکیه در قاره آفریقا و موضع گیری های منطقه ای به شمار می رود.

بنابراین می توان گفت که عربستان، امارات، بحرین، مصر در محور مقابل ترکیه و قطر قرار دارند به طوریکه هر کدام از این کشورها علیه کشور مقابل در مورد پرونده های داخلی و منطقه ای موضع گیری می کند.

اخیراً نیز درگیری های شدید لفظی میان مقامات ترکیه از یک سو و امارات و بحرین از سوی دیگر به وقوع پیوسته است به طوریکه خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه اعلام کرده که امارات اقدامات مُضری را در لیبی و سوریه مرتکب شده و آنکارا در زمان و مکان مناسب به آن واکنش نشان خواهد داد. وی ابوظبی را حامی سازمان های تروریستی مخالف ترکیه خوانده بود.

در هر صورت باید گفت که اگر اخبار ساخت این پایگاه نظامی تأیید شود و آنکارا روند ساخت آن را در عمان آغاز کند عربستان سعودی و امارات ساکت نخواهند نشست و برای تحت فشار قرار دادن مسقط وارد عمل خواهند شد چرا که حضور نظامی ترکیه در نزدیکی مرزهای امارات را عملاً یک تهدید جدی علیه امنیت ملی خود در سایه اختلافات موجود با آنکارا می دانند.

کد خبر 4989677 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: ترکیه رجب طیب اردوغان عمان ایالات متحده آمریکا لبنان انفجار بیروت عراق ویروس کرونا رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ عربستان سعودی ایران روسیه بیروت امارات متحده عربی فلسطین شیوع کرونا نظامی ترکیه حوزه خلیج فارس ترکیه در عمان پایگاه نظامی کشورهای عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟