Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@18:22:51 GMT

جنوب سیستان مناسب کشت میوه های گرمسیری

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۳۹۰۷

جنوب سیستان مناسب کشت میوه های گرمسیری

گفت: بر اساس آخرین تحقیقات و آمار‌های مندرج، منطقه جنوبی سیستان و بلوچستان بستری مناسب برای کشت و توسعه میوه‌های گرمسیری فراهم آورده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «زهرا جلیلی مقدم» شب گذشته (یکشنبه 19 مرداد) در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: بر اساس آخرین تحقیقات و آمار‌های مندرج، منطقه جنوبی سیستان و بلوچستان بستری مناسب برای کشت و توسعه میوه‌های گرمسیری فراهم آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطح زیر کشت میوه‌های گرمسیری کشور در ناحیه جنوبی سیستان و بلوچستان، حدود ۱۳ هزار هکتار تخمین زده شده است که در آن ۱۶۰ هزار تن تولیدات باغی و میوه‌ای برداشت می‌شود.

 

مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولیدات میوه‌های گرمسیری، حجم بسیار اندکی از تولیدات باغی کشور را به خود اختصاص داده و این بدان معناست که سرمایه گذاری درست و مکفی در این بخش متمرکز نشده است.

 

وی افزود: در سال‌های اخیر، روند توسعه میوه‌های گرمسیری روی ریل درست و منطقی قرار گرفته است و حتی در برنامه ششم توسعه هم هزار و ۷۵۰ هکتار، به میوه‌های گرمسیری اختصاص دارد که حدود ۹۰ درصد از این طرح مشمول استان‌های جنوبی به خصوص سیستان و بلوچستان می‌باشد، ضمناً حدود سه هزار و ۳۰۰ هکتار هم به طراحی اصلاح باغات تخصیص یافته است.

 

جلیلی مقدم گفت: عمده موانع بر سر راه اجرای طرح‌های یاد شده، کمبود آب در سیستان و بلوچستان می‌باشد و برای رفع این مشکل راهکار‌های عملیاتی از سوی وزارت جهاد تدبیر و تدوین شده است.

 

جلیلی مقدم در خصوص حجم اشتغال زایی کشت میوه گرمسیری موز در مکران و موانع بر سر راه ایجاد اشتغال منطقه گفت:​ در سال‌های اخیر حجم قابل توجهی به میزان ۴۵۰ هزار تن واردات موز به کشور داشته ایم و از سوی دیگر حجم تولید موز داخلی سالانه ۱۲۰ هزار تن می‌باشد که با نیم نگاهی به حجم واردات این میوه می‌توان برآورد کرد که چه مقدار ظرفیت و فضای خالی برای تولید موز در کشور وجود دارد.

 

وی افزود: برای توسعه میوه‌های گرمسیری از جمله موز فرصت‌های بسیاری هست که فقط نیازمند حمایت دستگاه‌های دولتی باشد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: کشاورزی جهاد کشاورزی توسعه میوه های گرمسیری سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور

سازمان هواشناسی در پی ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی برای روز‌های شنبه (هشتم اردیبهشت) و یکشنبه (نهم اردیبهشت) هشدار هواشناسی سطح زرد صادر کرد.

به گزارش ایرنا، این سامانه بارشی مخاطراتی همچون رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد را به همراه خواهد داشت.

فعالیت این سامانه در روز شنبه در استان‌های کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استان‌های خوزستان و هرمزگان و برای روز یکشنبه در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان خواهد بود.

احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری‌شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از جمله اثراتی است که این سامانه می‌تواند به همراه داشته باشد.

در نتیجه به احتیاط در سفر‌ها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌رو‌ها و تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

علاوه بر این سامانه دیگری با اثر افزایش گرادیان فشاری از روز شنبه تا دوشنبه در کشور فعالیت خواهد داشت که اثراتی از قبیل وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک را به همراه دارد.

این سامانه در روز شنبه جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان، در روز یکشنبه خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استان‌های سمنان و کرمان و در روز دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان را در برخواهد گرفت.

اثراتی همچون کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال در پی فعالیت این سامانه به وقوع می‌پیوندد.

در نتیجه به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول‌پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • کسب سهم مناسب از بازار با کار گروهی در سال ۱۴۰۲
  • مدیرعامل بانک ملی:کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی
  • سیل ۱۰ روزه در ۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان/ نزدیک به ۵۶ هزار نفر امدادرسانی شدند