Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@02:02:38 GMT

دست‌های پشت پرده توزیع و واردات خوراک دام و طیور

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۴۲۲۹

دست‌های پشت پرده توزیع و واردات خوراک دام و طیور

یک مرغدار گفت: دستهای پشت‌پرده در توزیع و واردات دام وجود دارد که به نرخ دولتی تحت عنوان روباری خریداری کرده و در انبارهای گسترده‌ای در شهرستان‌ها ذخیره می‌کنند و به چهار برابر قیمت به مرغداران می‌فروشند.

به گزارش مشرق، سعیده مشایخی یک مرغدار نائینی، ابعاد دیگری از دست‌های پشت‌پرده توزیع و واردات خوراک و دام و طیور کشور را که باعث کمیاب شدن در بازار و رسیدن به قیمت چهار برابری شده، فاش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مشایخی با طرح این سؤال که چگونه می‌شود خوراک دام و طیور با ارز دولتی وارد بشود، اما در سیستم توزیع دولتی تحت عنوان «بازارگاه» وجود ندارد، اما در بازار سیاه و در دست دلالان به چهار برابر قیمت موجود است، گفت: همین الان به هرکدام از این دلال‌ها و واسطه‌ها که در هر استانی هم وجود دارد زنگ بزنند ده‌ها تن خوراک دام دارند و بلافاصله ارسال می‌کنند در حالی که اینها ارز دولتی گرفته‌اند و ما در سیستم توزیع دولتی آنها را پیدا نمی‌کنیم. 

این مدیر تولیدی که فوق‌لیسانس مدیریت صنعتی دارد، گفت: 8 انبار دولتی در بندرعباس و دو انبار در شمال کشور برای ذخیره خوراک دام و طیور وجود دارد اما دلال‌ها و واسطه‌ها صدها انبار در استان‌ها دارند مثلا در اصفهان 300 تا 400 انبار ذخیره واسطه‌ها درست کرده و یا اجاره کرده‌اند و خوراک را در آنجا انبار می‌کنند و به چند برابر قیمت می‌فروشند. 

بیشتر بخوانید: کاهش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی تاثیر «مرغ لاین» در نابسامانی بازار مرغ +فیلم

وی گفت: حال سؤال اینجاست دلالان چگونه محموله‌ها را با عنوان روباری خریداری می‌کنند؟ آیا گمرکات کشور خروجی ندارد؟ آیا به آنها نظارتی نمی‌شود؟ 

وی افزود: این دلالان و واسطه‌ها خوراک دام را خریداری می‌کنند بدون اینکه مرغداری داشته باشند، باید در خروجی‌های گمرکات مجوزهای مرغداری بررسی نمی‌شود؟ نمی‌دانند که این محموله‌ها به کجا می‌رود؟

وی در پاسخ به اینکه منظور شما از روباری چیست، گفت: برخی محموله‌ها که با تریلی به استان‌های دیر ارسال می‌شود در مسیر خریداری می‌شوند بدون اینکه جایی تخلیه شود. واسطه‌ها محموله‌هایی که به تریلی بار زده شده است خریداری می‌کنند و به انبارهای خودشان هدایت می‌کنند. 

مشایخی تأکید کرد: این دلال‌ها و واسطه‌ها از یک سرمنشأیی تغذیه می‌شوند. اولاً مافیای واردات وجود دارد که شرکت‌های زیرمجموعه و همچنین دلال‌ها و واسطه‌ها گوش به فرمان او هستند. 

* اتصال واسطه‌ها به افراد بالاتر

وی تأکید کرد: مگر می‌شود این واسطه‌ها به این راحتی کار خود را بی‌عیب و نقص انجام دهند و کسی هم به آنها چیزی نگوید. مطمئنا آنها به سیستم‌هایی وصل هستند و سیستمی کار را پیش می‌برند بنابراین کار باید از ریشه بررسی شود. 

در بخش اختصاص ارز، در بخش نظارت و بررسی همه اینها باید کنترل شوند وگرنه این واسطه‌ها نمی‌توانند کار خود را به خوبی پیش ببرند. 

* فروش خوراک دام بی‌کیفیت به قیمت چهار برابر

مدیر مرغداری تصریح کرد: محصولاتی که واردکنندگان وارد می‌کنند، ارزش غذایی ندارند و بی‌کیفیت هستند. آنها مدت زیادی روی کشتی می‌مانند و به همین دلیل در برخی مواقع مثل خاک هستند. به هوا بیندازی باد می‌برد. برای یک تریلی 25 تنی نمی‌توانیم بیش از 21 تن ذرت بار کنیم به خاطر اینکه سبک و بی‌کیفیت شده‌اند. 

وی تأکید کرد: 6، 7 تا بیشتر واردکننده خوراک دام وجود ندارد. نظارت بر آنها کار سختی نیست اما باید اراده‌ای بر انجام این کار باشد. 

مشایخی گفت: دنیایی که نرخ دولتی آن 2 هزار و 470 تومان است در بازار آزاد 8 هزار تومان می‌فروشند در حالی که همه اینها ارز دولتی گرفته‌اند چه کسی باید پاسخگو باشد؟

وی گفت: زمانی که در مجلس برخی نمایندگان اعلام می‌کنند که باید ارز خوراک دام و طیور حذف شود، بسیاری مقاومت می‌کنند، اما واقعیت این است با اینکه ارز دولتی می‌گیرند ولی قیمت داخلی ما نزدیک به قیمت جهانی است بنابراین هیچ فرقی نکرده است. فقط سؤال اینجاست که این تفاوت قیمت به جیب چه کسانی می‌رود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین واردات خوراک دام و طیور ارز ۴۲۰۰ تومانی دلال ها و واسطه ها خوراک دام و طیور چهار برابر محموله ها ارز دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۴۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.

دکتر حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانه‌های داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه می‌کنند.

وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطب‌های تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.

دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکمل‌های معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان تامین می‌شود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی می‌پردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونه‌برداری‌های مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیمانده‌های دارویی، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین  و...در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخم‌مرغ و...می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه در بررسی‌ها و آزمایش‌های یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان می‌توانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماری‌ها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و...می‌تواند ناشی از همین باقیمانده‌های دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برون‌سپاری‌ها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.

حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار می‌گیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصی‌نقاط استان ارائه می‌دهند. البته حق‌الزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام می‌شد، افزود: در واقع با برون‌سپاری بخش زیادی از خدمات، به شکل‌گیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هم‌استانی‌ها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان به ارائه خدمت می‌پردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستان‌ها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک می‌پردازند.

وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامت‌محور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی می‌پردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که تضمین‌کننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروری‌ست، می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد
  • تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • اعلام آمار فروش تماشاخانه‌های دولتی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی