Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه گفت: اعتبارات فرهنگی پاسخگوی نیازهای حوزه فرهنگ نیست.

حسین محمودی‌فر شامگاه گذشته، یکشنبه ۱۹ مردادماه در آئین برزگداشت روز خبرنگار در سالن شهید آوینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه اظهار کرد: خبرنگاران منعکس کننده مشکلات مردم هستند و در مطالبه نیازهای مردم با کسی تعارف ندارند و براساس منافع مردم و مصالح کشور گام بر می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه متاسفانه از ظرفیت خبرنگاران در شهرستان به خوبی استفاده نشده است، اظهار کرد: اگر از ظرفیت رسانه در راستای آگاهی بخشی به جامعه به خوبی استفاده شود قطعا بسیاری از مشکلات و کمبودها برطرف خواهد شد.

رئیس اداره ارشاد ساوه با اشاره به اینکه روح انقلاب اسلامی بر مبنای فرهنگ شکل گرفته است، افزود: برای حفظ استقلال و هویت فرهنگی در مقابل تهاجم فرهنگی دشمنان، باید جایگاه فرهنگی ارتقاء یابد و نگاه به فرهنگ از یک جایگاه سرگرمی و تفننی خارج شود.

وی با تاکید بر اینکه توجه به توسعه فرهنگی از ضروریات کشور است، بیان کرد: قطعا هر گونه تغییر در روند توسعه کشور بدون اتکا و توسعه فرهنگی و هنری امکان پذیر نیست و اگر امکان پذیر باشد قطعا پایدار نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات فرهنگی محدود است و پاسخگوی نیازهای حوزه فرهنگ نیست، افزود: با این حال خوشبختانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه رتبه اول اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در سطح استان مرکزی را به خود اختصاص داده است.

محمودی فر، برگزاری جشنواره‌های متعدد فرهنگی و هنری منطقه‌ای و استانی شامل شعر عاشورایی، عطر یاس، فیلم ۱۲۰ ثانیه، تئاتر فجر، تئاتر دفاع مقدس، شعر و موسیقی محلی را از جمله برنامه شاخص فرهنگی و هنری در طول سال دانست و افزود: بازسازی فرهنگسرا پس از ۳۰ سال از زمان احداث، ساخت ساختمان بلک باکس بدون تامین اعتبار بودجه دولتی و  با مشارکت خیرین و هم افزایی بین بخشی، بازسازی سالن سلمان ساوجی از جمله فعالیت های عمرانی در طول این سالها بوده است.

وی برگزاری آیین تجلیل از پیشکسوتان، و شخصیت‌هایی که عمر خود را در راه اعتلای فرهنگ و هنر این شهرستان صرف کردند، و چاپ آثار مشاهیر و مفاخر ساوه و مجموعه‌های شعر آیینی را از دیگر فعالیت های این اداره در طول سالهای اخیر برشمرد و افزود: در حال حاضر ۸۰ کانون‌ فرهنگی و هنری مساجد در شهرستان ساوه فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰ کانون در ساوه، ۱۰ کانون در نوبران و ۳۰ در بخش مرکزی  ساوه به عنوان بازوی فرهنگی اداره ارشاد فعالیت دارند.

به گفته این مقام مسئول در اداره ارشاد ساوه هشت انجمن فرهنگی هنری هنرمندان در ساوه ساماندهی شده است که شامل انجمن ادبی، نمایش، موسیقی، خوشنویسی، تجسمی، تعزیه است و ساوه اولین شهرستانی است که انجمن سینمای جوان در سطح استان تشکیل شده و تاکنون چندین دوره جشنواره منطقه‌ای فیلم کوتاه با تاکید بر آسیب های اجتماعی را برگزار کرده است.

وی افزود: در حال حاضر ۱۲۰ مجموعه به جز کانون های فرهنگی  مساجد از اداره ارشاد مجوز فعالیت گرفته اند که شامل چهار موسسه فرهنگی هنری، شش موسسه قرآنی، ۱۵ مرکز محصولات فرهنگی، ۲۵ چاپخانه و ۱۳ چاپ افست، شش آموزشگاه آزاد، ۲۵ گیم نتریال، پنج انتشارات و ... است. ۱۵ نشریه، شش نماینده خبرگزاری، پنج پایگاه خبری با حدود ۴۰ خبرنگار و فعال مجازی در این شهرستان فعالیت دارند. از ۱۵ نشریه مجوز دار به دلیل مشکلات مالی فقط چند نشریه منتشر می‌شود.

محمودی فر در ادامه گفت: به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ هنرمندان و حوزه فرهنگ و مطبوعات بیشترین آسیب را متاثر از این بیماری متحمل شدند و کمترین توجه به فعالان فرهنگی، هنری و رسانه ها شده است و جدیتی برای جبران آسیب‌ها دیده نمی‌شود.

وی بیان کرد: با وجود آسیب جدی حوزه فرهنگ از کرونا، اما برنامه‌های متعددی در سطح شهرستان نظیر مشارکت در کمک مومنانه با آماده سازی ۱۴۴ بسته معیشتی، اجرای کنسرت در فضای مجازی، اجرای تئاتر خیابانی، راه‌اندازی کاروان شادی در مناسبت‌های ملی و مذهبی با همکاری سایر ادارات و نهادها صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز خبرنگار ساوه کمبود اعتبارات استانی فرهنگی و هنری فرهنگی و هنری شهرستان ساوه اداره ارشاد حوزه فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۴۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، احسان عابدی در مورد برنامه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در راستای با سند یزد نوین اظهار کرد: سند یزد نوین ابتکار خوبی از سوی مسئولان اجرایی استان است که در حال حاضر به‌خوبی پیگیری می‌شود، برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد عنوان برنامه‌ای است که در رابطه با بخش فرهنگی سند یزد نوین در حال تدوین است.

وی ادامه داد: طبق پیگیری‌هایی که استاندار و در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد انجام شده، قرار است بخش فرهنگی سند به‌طور ویژه دیده شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: برنامه پیشرفت فرهنگی استان هم‌ زمان به موازات برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی پیش میرود، تاکنون به موازات تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان کار را پیش برده‌ایم، پیش‌نویسی از نقشه مهندسی فرهنگی استان تهیه و در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده تا متخصصان نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را ارائه دهند، مجدد در حال اصلاح و ویرایش آن هستیم و مراحل پایانی خود را میگذراند.

وی عنوان کرد: در نقشه مهندسی فرهنگی کشوری، هر استان موظف به تهیه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی است، در این طرح، سیاست‌گذاری‌ها، طبق وضعیت فرهنگی هر استان، تدوین می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ادامه داد: این برش باید از سال ۱۳۹۷ انجام می‌شد، اما تا سال ۱۴۰۱ انجام نشده بود، اکنون تدوین آن به پایان رسیده و در مرحله تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

عابدی گفت: برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی یزد به‌زودی رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: این دو برنامه از لحاظ مفاد تقریباً یکسان است، اما به خاطر اهمیت به ثمر رسیدن پروژه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت، برنامه پیشرفت فرهنگی استان بیشتر متناظر با رویکردهای یزد نوین در حال تدوین است. هر دو برنامه مراحل پایانی خود را دارند و به‌زودی منتشر خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بخش فرهنگی سند یزد نوین به طرح سامان خانواده پرداخته شده است، ادامه داد: از آنجایی‌که طرح سامان خانواده، بعد اجتماعی و فرهنگی دارد، این طرح از سوی دستگاه‌های اجرایی که در زمینه اجتماعی و فرهنگی شرح وظیفه دارند، پیگیری می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد تصریح کرد: به‌منظور اجرای طرح سامان خانواده، کمیته‌هایی فعال شده است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، تقریباً در همه کمیته‌ها عضو بوده و بر طبق جمع‌بندی‌ها و مصوباتی کمیته‌ها دارند، اقداماتی را طی دو سال اخیر انجام داده‌ایم.

وی گفت: این وظایف بیشتر در حوزه فرهنگ‌سازی با موضوع خانواده، ازدواج و جمعیت بوده است که اقداماتی صورت گرفته است.

خبرنگار: فاطمه صادقیان

انتهای خبر/

کد خبر: 1228253 برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت فرهنگی عدالت فرهنگی برنامه فرهنگی

دیگر خبرها

  • پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • آموزشگاه‌های آزادهنری معاف از مالیات می‌باشند
  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در تکریم معلمان
  • اختتامیه جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل
  • لزوم همکاری بیشتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکل‌های دانشجویی
  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند