Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@22:08:05 GMT

پروژه‌ای برای تغییرات سیاسی بنیادین در لبنان

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۴۷۳۲

پروژه‌ای برای تغییرات سیاسی بنیادین در لبنان

خط‌دهی به افکار عمومی و بحران‌سازی در کشور لبنان، پروژه‌ای برای تغییرات سیاسی بنیادین در لبنان را هدف گرفته است. 

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ لبنان، این نقطه پیوند معادلات استراتژیک در غرب آسیا به یکی از حساس‌ترین نقاط عطف خود در سال‌های اخیر نزدیک شده است. با شکست جریان نزدیک به حریری موسوم به چهارده مارس، پیش‌بینی می‌شد که مخالفان دولت فعلی لبنان مترصد بروز یک بحران برای موج‌سواری و فشار به دولت باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان سعودی، آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌شدت از اینکه جریان‌های رقیب حریری مانند امل و حزب‌الله دست بالا در معادلات سیاسی لبنان پیدا کرده‌اند، ناخرسند هستند و راهی را جستجو می‌‌کنند تا زیر میز بازی بزنند.

انفجار در بندر بیروت این بهانه را به‌دست مخالفان داد که در روزهای گذشته تظاهرات ضد دولتی را در لبنان به‌وجود آورند. حادثه‌ای که ذهن را به انفجار در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل متبادر می‌کند که عاملی برای فشار به شوروی سابق شد.

 یا در برهه زمانی بسیار نزدیک‌تر، حوادث آبان 98 ایران که گرانی بهای سوخت را دستاویز یک سری اغتشاشات سازماندهی شده قرار دادند. اکنون در لبنان هم خط‌دهی به افکار عمومی و بحران‌سازی در کشور، پروژه‌ای برای تغییرات سیاسی بنیادین در لبنان را هدف گرفته است. 

در این میان حتی فرانسه هم که نفوذش در کشور لبنان به زمان جدایی این کشور از عثمانی باز می‌گردد، درصدد است تا دولت را بر اساس منافع خود مهندسی کند. اظهارات عجیب ماکرون در روزهای گذشته حاکی از این است که فرانسه همچنان لبنان را حوزه نفوذ سنتی خود در مدیترانه و غرب آسیا تلقی می‌کند.

با این وجود، مواضع پخته سیدحسن نصرالله و تجربیات مردم لبنان از ستم‌هایی که قدرت‌های خارجی در طول دهه‌های اخیر بر این کشور رواداشته‌اند به ظن قوی این بار هم کشور را از بحران عبور خواهد داد . فساد گسترده دوران زمامداری جریان چهارده مارس ازجمله دپوی نیترات آمونیاک در بندر بیروت که به بروز فاجعه انجامید، هنوز از اذهان مردم لبنان بیرون نرفته است. 

به نظر می‌رسد به طور خاص، مخالفان محور مقاومت به ناآرامی‌های هدفمند در ایران، عراق، لبنان و سوریه بسیار امید بسته‌اند. آنها بزنگاه‌های حساس در این کشورها را به‌طور دقیق رصد می‌کنند تا در موعد مناسب از بحران‌ها به بهترین نحو سوءاستفاده کرده و سامان سیاسی غرب آسیا را تغییر دهند.

این پروژه اما هرچند در مواردی مانند گرجستان، لیبی و امثال آنها جواب داده اما در کشورهای محور مقاومت چند بار به شکست انجامیده است. بازگشت مجدد ثبات سیاسی به لبنان در این برهه حساس هم می‌تواند برای مرتبه‌ای دیگر، این استراتژی را ناکام بگذارد و تمایل به آن را در آینده  بکاهد.

در عین حال رژیم صهیونیستی، فرانسه و آمریکا هم اکنون به ناآرامی‌های داخلی دچار شده‌اند و این حربه قدیمی برای تضعیف مخالفان، اکنون به نقطه ضعف خود آنها تبدیل شده است.

لبنان با درد، رنج و بحران بیگانه نیست، موقعیت ژئوپلیتیک این کشور در دهه‌های گذشته همواره بحران را به همزادی برای مردم دردمند آن تبدیل کرده است. به مصداق مثل معروف؛ هر دردی که من را نکشد، قوی‌ترم خواهد ساخت، امید است کشور لبنان از این بحران هم به سلامت عبور کرده و قوی‌تر از پیش به مسیر خود ادامه بدهد.

بشیر اسماعیلی دبیر هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان

انتهای پیام/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: لبنان غرب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته

حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روز چهارشنبه و پنجشنبه برای برخی از استان‌های کشور بیان کرد: برای روز چهارشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل، تحت تأثیر سامانه جوی و هشدار‌های سطح نارنجی خواهند بود.

به گزارش مهر، معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای روز پنجشنبه نیز برای استان‌های خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران و گلستان هشدار سطح نارنجی اعلام شد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی را برای استان‌های ذکر شده پیش‌بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفر‌های غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی را توصیه کرد.

دیگر خبرها

  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • ویدئو نوشت| کویت؛ جامانده از «جاده توسعه»
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • فیلم/ آخرین تغییرات آب و هوایی در کشور
  • فیلم| مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • فیلم/ مخالفان نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند + فیلم