Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از مشاغل از جمله تولیدکنندگان و عرضه کنندگان صنایع دستی در دوران شیوع کرونا روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند و فروش محصولات آنها به طرز چشم گیری کاهش پیدا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، پیش از شیوع کرونا، صنایع دستی جزء عرصه هایی بود که در دوران تحریم در کنار گردشگری برای کشور درآمدزایی و اشتغال زایی داشت و به عنوان یک صنعت با سرمایه‌گذاری محدودمی توانست برای افراد کارآفرینی کند اما شیوع ویروس کرونا طی چند ماه گذشته بر بسیاری از فعالیت های اقتصادی و کسب و کارها از جمله صنایع دستی سایه انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بسیاری از مشاغل از جمله تولیدکنندگان و عرضه کنندگان صنایع دستی در این ایام روزهای سختی را پشت سر می گذرانند و فروش محصولات آنها به طرز چشم گیری کاهش پیدا کرده است و مشاغل این حوزه جزو مشاغلی است که ضرر و زیان زیادی را از ناحیه کرونا متحمل شده است، اگرچه قبل از شیوع کرونا نیز فعالین بخش صنایع دستی گلایه زیادی از عدم توجه به این بخش و عدم حمایت نهادهای مربوط داشتند اما اکنون با شیوع ویروس کرونا اوضاع هنرمندان صنایع دستی بسیار وخیم تر از گذشته شده و فعالان صنایع دستی زیر سنگ آسیاب کرونا در حال خردشدن هستند.

براساس اعلام مسئولان سازمان بهداشت جهانی و ستاد ملی کرونا، این ویروس تا زمان کشف واکسن و داروی آن همچنان مهمان ماست؛ بنابراین با کاهش مسافرت‌ها و کم رنگ شدن گردشگری، میزان فروش صنایع دستی نیز با کاهش شدیدی مواجه خواهد بود و رکود و زیان قابل توجهی متوجه فعالان این عرصه می شود.

کرونا بازار صنایع دستی را راکد کرد

یکی از فروشندگان صنایع دستی در زاهدان در اینباره گفت: با شیوع کرونا بازار فروش صنایع دستی نیز آسیب زیادی دید و مشتری هایمان بسیار کم شده و در آمد چندانی نداریم.

وی افزود: شاید در طول روز یک یا دو مشتری برای خرید بیایند و برخی روزها در فروشگاه پرنده پر نمی زند.

مرادی یکی از فعالان حوزه صنایع دستی نیز در این باره بیان کرد: پیش از شیوع کرونا تولیدات فروش نسبتا خوبی داشت اما اکنون بازار کاملا راکد شده و کسی تولیدات صنایع دستی را نمی خرد.

وی ادامه داد: مسئولین باید فکری برای جبران زیان فعالان صنایع دستی داشته و راهکاری برای فروش تولیدات این حوزه ارائه دهند .

صنایع دستی می تواند به توسعه اقتصاد کمک شایانی کند

ام البنین جلالی، مدیر عامل شرکت سهامی خاص کهن پستوی هنردر گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در حال حاضر حدود 40 نفر سوزندوز، دو نفر خیاط، دو نفر حصیرباف، دو نفر مدیر اداری، یک نفر چرم دوز در شرکت مشغول فعالیت هستند.

وی افزود: بازار صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان مملو از کالاهای تولیدی مشابه توسط کارگاه‌های مختلف است که این موضوع مشکل اصلی این بازار می باشد به عبارتی هر کارگاهی به جای تولید کالای منحصربه فرد خودش فقط به کپی کردن کارهای موجود پرداخته و هیچ نوآوری را در کار وارد نکردند.

وی خاطرنشان کرد:در حوزه صنایع دستی مشکلات عدیده ای وجود دارد که یکی‌از مهمترین آنها موازی کاری نهادهای مسئول در این زمینه است، مشکل دیگری که در این حوزه وجود دارهد عدم تخصیص منابع مالی درخور هست تا بتوان به رقابت با سایر کشورها پرداخت، همچنین باید به بحث راه اندازی نمایشگاه های بین المللی توجه بیشتری شود تاکنون این موضوع از نگاه مسئولان مغفول مانده است.

جلالی تاکید کرد: از مشکلات حوزه تولید و بالاخص صنایع دستی باید به وجود بوروکراسی های زائد اداری اشاره کنم که باعث دلسردی تولیدکننده و کند شدن روند تولید می شود همچنین در بحث بازاریابی همراهی بیشتر مسئولان لازم است تا بتونیم بازارهای توریستی داخلی را پوشش بدهیم اکنون نیز شرایط کرونایی بازار صنایع دستی را به شدت تحت تاثیرگذاشته است.

وی اذعان کرد: با داشتن قدمتی چند هزارساله و دارا بودن فرهنگ و هنری غنی، در بخش صنایع دستی مزیت نسبی بالایی داریم؛ اگر بخواهیم کشور به سمت توسعه یافتگی گام بردارد یکی از صنایع فراموش شده، صنایع دستی است که می تواند به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک شایانی کند.

راه اندازی سامانه فروش اینترنتی محصولات صنایع دستی

وی گفت: به زودی با همکاری یکی از شتاب دهندگان برتر کشور، سامانه فروش اینترنتی محصولات صنایع دستی به صورت یکپارچه در سطح کشور راه اندازی می شود.

هادی میرزائی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی در بازدید از نخستین خانه خلاق صنایع دستی کشور در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: به زودی با برترین شتاب دهنده کشوردر بحث فروش اینترنتی محصولات صنایع دستی در سطح کشور وارد همکاری می شویم و با راه اندازی سامانه به صورت یکپارچه مشکل فروش و حتی تبلیغات صنعتگران نیز در این زمینه مرتفع خواهد شد.

وی به استفاده از الیاف و مواد سنتی در تهیه صنایع دستی خلاق تاکید کرد و گفت: هنر سوزن دوزی و تلفیق آن بر روی چرم کاری خلاقانه و زیباست اما بهتر است از الیاف و چرم طبیعی استفاده شود تا آثاری ارزشمندتر تولید شود.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی راه اندازی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور

آفتاب‌‌نیوز :

 «نون مصرفی دوسال خانواده هشت نفره‌ام را سیل برد» این‌ها حرف‌های دردناک محمد ریگی کشاورز منطقه سیستان و بلوچستان است.

به گفته وی ۲۵ کیسه ۱۰۰ کیلویی گندمش را سیل برده است.

رئیس مرکز خشکسالی احد وظیفه امروز هشدار داد هر لحظه امکان سیل خطرناک در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان وجود دارد و کشاورزان مراقب گندم‌هایشان باشند تا سیل نبرد.

بارش‌های امسال در مناطق جنوبی کشور سیل‌های ویرانگری ایجاد کرد سیل‌ها حتی در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس که باران برای آن‌ها رویا بود نیز شکل گرفت.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که گندمکاران قبل از ورود کمباین به مزرعه، پیش بینی‌ها و هشدار‌های هواشناسی را ببینند، باران برداشت را سخت می‌کند و سیل ایجاد می‌کند.

سیل‌های اخیر در منطقه جنوب کشور ۱۱۶۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.

با این میزان پول می‌توان کل گندم کشاورزان استان سیستان و بلوچستان معادل ۶۷ هزار تن را با قیمت کیلویی ۱۷۵۰۰ تومان خرید تضمینی کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو