Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام اصغری حسامیه گفت: یکی از درس های امام کاظم (ع) برای مسئولان این است که آن بزرگوار می پسندند کسی به مسئولیت برسد که بتواند به مردم خدمت کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام و المسلمین علیرضا اصغری حسامیه در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: در خصوص ولادت امام کاظم (ع) بیشترین اختلاف در نقل آن وجود دارد و نقل های متعددی در تاریخ مبنی بر ولادت ایشان صورت گرفته که مشهورترین آن در ماه صفر و ماه ذی الحجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی درباره دلایل نامگذاری اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، گفت: اگر آن بزرگواران به اسمی نامگذاری شدند، علتش این است که ظهور صفتی در آن امامان بیشتر بوده که البته شرایط زمانی، وجود اطرافیان شامل طرفدار و مخالفان هم سبب می شد که صفتی در هر امام نمایان تر شود.
 
به گفته این کارشناس، یکی از اوصاف امام موسی بن جعفر(ع)، لقب کاظم است، با وجود این که همه اهل بیت فروبرنده خشم بودند، برای امام هفتم از صفت کاظم استفاده می شود، چراکه ظهور و بروز نیکی به دشمنان در زندگی امام کاظم بیشتر بود و امامی است که نه تنها خشم و غضبی را که اطرافیان بر او تحمیل کردند فرو می برد، بلکه در مقابل غضب و بدی آن ها نیکی می‌کرد.
 
وی اضافه کرد: امام کاظم (ع) در ۲۰ سالگی به امامت می رسند، حدود ۳۵ سال امامت شیعیان را بر عهده دارند و یکی از ائمه ای هستند که در ادامه نهضت علمی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) روایات متقن و محکمی به خصوص در حوزه احکام و عقاید از ایشان داریم.

توصیه به مسئولان
 
اصغری حسامیه افزود: یکی از درس های امام کاظم (ع) برای روزگار ما به عنوان حکومت اسلامی و برای مسئولان این است که آن بزرگوار می پسندند کسی به مسئولیت و ریاستی برسد که بتواند خدمتی به مردم کند، نمونه این موضوع در زمان امام کاظم (ع) داستان علی بن یقطین است، وی شیعه امام کاظم بود اما به نخست وزیری دستگاه بنی عباس رسید و وقتی می‌خواست از حکومت و مسئولیتش کنار بکشد، امام کاظم مخالفت و به وی توصیه کرد که در مسندش بماند چراکه شاید به واسطه حضورش در این مسئولیت، حقی به حقدار برسد و جلوی ظلمی گرفته شود.
 
وی تصریح کرد: خوب است که مسئولان جامعه ما دقت کنند که اهل بیت اگر مسئولیتی را بر کسی می پسندند، به واسطه این است که آن مسئول به مردم خدمت کند، نه این که اطرافیان خودش را ثروتمند کند و به موقعیت برساند، همان گونه که امیرالمومنین (ع) فرمودند مسئولیت امانت است، بنابراین خدمت به خلق ارزش مسئولیت مسئولان را بالا می‌برد.
 
این کارشناس اضافه کرد: هدایت گری، تعامل، امر به معروف و نهی از منکر، نصیحت گری، خیرخواهی و دلسوزی از دیگر صفات امام کاظم (ع) هستند که می طلبد از آن الگو پذیری شود.  
 
وی گفت: یکی از مسائلی که در جامعه امروزی اهمیت دارد، وحدت شیعه و سنی است، در زندگی امام کاظم (ع) توجه و تعامل با غیر شیعه را می بینید، ما امروز باید به فرزندانمان بیاموزیم که وحدت مسلمانان یک اصل مهم است که البته ما با اهل سنت امروز جامعه به گونه ای راحت هستیم که نیاز نداریم عقایدمان را بپوشانیم، اما خیلی نیاز است که به هم احترام بگذاریم و درهای ورود نفوذی ها را ببندیم و اجازه ندهیم که کسی در دفاع از شیعه به اهل سنت بد بگوید و برعکس، بنابراین یکی از مهمترین درس‌های امام کاظم به ما، تعامل با اهل سنت است.
 
 اصغری حسامیه افزود: یکی از ویژگی‌های شخصیتی امام کاظم (ع) موضوع عبادت ایشان بود، درباره عبادت امام هفتم روایات فراوانی نقل شده است که از جمله آن می توان به سجده های طولانی ایشان اشاره کرد که گاهی یک سحر را به سجده بودند، در تاریخ نکات قابل توجهی از این ویژگی وجود دارد، به گونه ای که حتی نقل می‌کنند وقتی امام کاظم (ع) را به زندان بردند در مناجات با پروردگار، او را سپاس می گفت و مدام به روزه، نماز و تلاوت قرآن می پرداخت.

علم؛ برترین ویژگی امام هفتم
 

وی گفت: برترین ویژگی اهل بیت (ع) علمشان بود و امام کاظم (ع) هم در روزگاری که با فرقه های منحرف روبه‌رو بودند در جایگاه امامت خودشان باید از شیعه دفاع می کردند، بنابراین بروز مسائل و نکات علمی امام کاظم، ایشان را برجسته تر از همه افراد می کرد.
 
این کارشناس مذهبی گفت: یکی از آثار خیر و برکت های وجودی امام کاظم بر ما ایرانی ها این است که در کشورمان چند تن از فرزندان امام کاظم (ع) را داریم که برجسته‌ترین آنها امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و شاه چراغ است.
 
به گفته وی، یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی امام کاظم (ع) که بسیار قابل توجه است، نفوذ بسیار بالای ایشان در افراد و در شخصیت های با نفوذ آن زمان بود، ترس حکومت از همین نفوذ، علت اصلی زندانی شدن آن حضرت بود حتی زندان امام کاظم هم مخفی بود و جرات نمی کردند که ایشان را در زندان شهید کنند که دلیل آن همین نفوذ بود، بنابراین مدت زندانی شدن امام کاظم (ع) طولانی شد چراکه می خواستند اول نفوذ امام را از بین ببرند و بعد ایشان را شهید کند.

داروی امام موسی کاظم (ع)
 
اصغری حسامیه با اشاره به داروی امام کاظم (ع) با توجه به شیوع کرونا، افزود: البته نکته که ائمه به ما می فرمودند پیشگیری از ابتلاء بود، آن ها توصیه می کردند سعی کنید مریض نشوید، پرهیز و رعایت کنید، نکته دوم اینکه وقتی مریض شدید 2 کار انجام دهید، دعا بخوانید، توسل به پروردگار کنید که از امام کاظم علیه السلام دعاهای 2 و 3 خطی زیادی برای رفع بلا و گرفتاری و بیماری نقل شده است.
 
وی با تاکید بر این که در زمان بیماری اهل بیت سفارش کرده اند که در کنار دعا از داروهای مفید با نظر متخصص استفاده کنید، تصریح کرد: داروی معروف به امام کاظم (ع)، برای درمان کرونا نیست و روایتی نداریم که این دارو برای درمان کووید 19است، اما سفارش کرده اند که از این دارو استفاده شود چراکه به واسطه آن سیستم ایمنی بدن تقویت می شود و بر بیماری‌ها غلبه می‌کند.
 
این کارشناس تصریح کرد: معروف شدن دارویی به نام امام کاظم (ع) نشان می دهد که اهل بیت در مسئله طب و پزشکی نظر و نسخه می دادند و مردم را درمان می کردند، این نشان می دهد که دست اسلام در همه عرصه ها پر است، اما باید مراقب سوء استفاده از اسم اسلام و سنت در طب باشیم، همان گونه که در دیگر مسائل باید مراقب باشیم که فریب افراد سود جو و مسئلت طلب را نخوریم.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: امام کاظم اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد

به گزارش قدس خراسان، باقر صدیقی امروز جمعه ۷ اردیبهشت در حاشیه دیدار با مدیر برق شهرستان قوچان با بیان اینکه مدیریت حوزه برق سرولایت با قوچان و سه روستا نیز با خوشاب سبزوار است، افزود: مدیریت حوزه آب و آب‌رسانی سرولایت نیز با شهرستان نیشابور و آب‌رسانی به تعدادی از روستاهای فیروزه، نیشابور و خوشاب نیز با این بخش است.
وی عنوان کرد: چون نقطه مرزی هستیم متأسفانه این گونه تقسیم‌بندی شده است. در حوزه برق‌رسانی از ۴۰ روستا ۳۷ روستا زیر نظر قوچان و سه روستا با خوشاب است.
بخشدار سرولایت با بیان اینکه در حوزه خدمات‌رسانی مانند گاز و آب این منطقه نیاز شهرستان‌های هم‌جوار را تأمین می‌کند، تصریح کرد: چون هم‌جوار ما روستاهای بخش آبکوه شهرستان قوچان است، به همین دلیل از این منطقه برق مورد نیاز وارد بخش سرولایت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: برای شبکه توزیع برق استان از این مسیر مقرون به صرفه‌تر است تا اینکه بخواهد از نیشابور توزیع برق صورت گیرد. بخش سرولایت ۹۰ کیلومتر تا مرکز شهرستان فاصله دارد، در صورتی که این فاصله تا قوچان ۳۰ کیلومتر بیشتر نیست.
صدیقی در ادامه تعامل بین دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان را از محورهای مهم توسعه و آبادانی یک منطقه دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم موانع و مشکلات را برطرف و راهکارهای عملی برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم را انتخاب کنیم.
وی با تأکید بر تداوم اجرای طرح تعویض شبکه توزیع برق فعلی به کابل خود نگهدار و همچنین تأمین روشنایی معابر روستایی خاطرنشان کرد: فرمانداری و بخشداری نقش حمایتی، نظارتی و هدایت‌کننده دارد و سایر دستگاه‌های اجرایی باید با هم افزایی و تعامل مشکلات مردمی را برطرف کنند.
بخشدار سرولایت در ادامه بر اختصاص پنل‌های خورشیدی به منظور تأمین درآمد پایدار برای دهیاری‌ها، پیگیری چارت و تأمین نیرو و بالابر مختص اداره برق مستقر در منطقه تأکید کرد.
وی همچنین به ضرورت هماهنگی بیش از پیش بین ادارات آب و برق با لحاظ حداقل اثرات اجتماعی اشاره و اظهار کرد: انتظار داریم برق کنتورهای چاه و خط پمپاژ به هیچ وجه قطع نشوند تا مشکل در کمبود و توزیع آب شرب برای اهالی بخش سرولایت را نداشته باشیم.صدیقی همچنین با هرگونه تعامل و همکاری با مجموعه برق و تداوم این همکاری‌ها اعلام آمادگی کرد و خواستار تسریع در اصلاح و نوسازی شبکه توزیع برق و برخی از خطوط انتقال آب و همچنین رفع مشکل مالکیت و دولتی شدن شبکه آب‌رسانی در ۳ روستای باقی مانده سطح بخش شد.
مدیر برق شهرستان قوچان در این نشست سه جانبه ضمن بیان اقدامات مهم انجام شده و در دست اقدام اظهار کرد: با توجه به اینکه رسالت شرکت برق خدمت‌رسانی به مردم است، از هیچ کوششی جهت خدمت شایسته به مردم دریغ نخواهیم کرد.
مهدی آدینه ادامه داد: خدمت به مردم و رفع مشکلات آنان یک نعمت الهی است که باید قدردان و شکرگزار این نعمت باشیم.
وی با اشاره به هزینه کرد حدود ۴۵ میلیارد ریال برای برق‌رسانی به روستای ماه نشین سرولایت در سال گذشته ادامه داد: تکریم ارباب رجوع و پیگیری مطالبات به حق مردم از جمله محورهای مهم مورد توجه است که برای موفقیت در این راه و کسب رضایت مردم تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سیاسی‌بازی در شوراها مانع خدمت‌رسانی می‌شود
  • سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • سپاه مظهر مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف پیشرفت انقلاب است
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری
  • میز خدمت ادارات و خدمت‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • شهید مطهری الگو و نمونه معلم تراز انقلاب اسلامی است
  • لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی