Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  فارن پالسی نوشت: کناره گیری ناگهانی برایان هوک، دولت ترامپ را بر آن داشته که در تلاش برای بدست آوردن پیروزی در مقابل تهران بیافتد.

در ادامه این مطلب آمده است: الیوت آبرامز که این هفته به عنوان جانشین برایان هوک در سمت نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران انتخاب شد، زمانیکه مایک پومپئو، وزیر امور خارجه در یک کنفرانس خبری در تاریخ ۳۱ مارس در واشنگتن صحبت می‌کرد، کارش را شروع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کناره گیری ناگهانی برایان هوک به عنوان نماینده ارشد دولت ترامپ، آینده نامشخصی را برای بزرگترین بخش سیاست خاورمیانه‌ی آمریکا ایجاد کرد. گفتنی است، وی در شرایطی از سمتش کنار رفت که دو سال از وقتی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا توافق هسته‌ای ایران را ترک و اعلام کرد که می‌تواند به توافق جدید و پایداری با ایران دست یابد، می‌گذرد.

الیوت آبرامز همزمان به عنوان نماینده دولت آمریکا در امور ایران و ونزوئلا فعالیت خواهد کرد. مهم اینکه، دولت ترامپ در ارتباط با هیچ یک از این دو کشور پیروزی برجسته‌ای کسب نکرده است، در حالیکه کاخ سفید امیدوار بود به موفقیت‌هایی در ارتباط با آن‌ها دست یابد.

حال سوال بزرگ این است که چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر پیروز می‌شود. مهم اینکه، ایران طی چند هفته‌ی اخیر بر اثر برخی انفجار‌های اسرارآمیز ضربه خورده است و احتمالاً آمریکا را در این مسائل مقصر می‌داند، اما تهران به این دلیل که ممکن است ترامپ مجدداً در انتخابات نوامبر رأی بیاورد، در این موضوع واکنش خاصی نشان نداده است. با این حال، به نظر می‌رسد که شانس کمی برای دست یافتن به یک توافق جدید و بهبود یافته با ایران قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وجود دارد.

باربارا لیف، سفیر پیشین آمریکا در امارات متحده عربی در دوره اوباما و ترامپ گفت: دولت در حال حاضر در طرح ابتکاری خودش مبنی بر فشار حداکثری علیه ایران غرق شده است و هیچ راهی برای مذاکره با تهران وجود ندارد. وی ادامه داد: نیازی به گفتن نیست که اگر واشنگتن قبل از ۳ نوامبر بخواهد با ایران ارتباط برقرار کند، تهران به این درخواست پاسخ مثبت نخواهد داد.

آبرامز، یکی از ستیزه جوترین چهره‌های کهنه کار سیاست خارجی آمریکا به شمار می‌رود که احتمالاً ادامه دهنده راه هوک خواهد بود. وی شاید بیشتر به خاطر مقصر شناخته شدن به دلیل دروغگویی به کنگره در مورد رسوایی ایران-کنترا در زمان دولت رونالد ریگان شناخته شده باشد. برخی از مقامات پیشین فکر می‌کنند که ممکن است آبرامز از ماه‌های باقی مانده قبل از انتخابات استفاده کند تا به افزایش فشار‌ها به ایران بپردازد. چه از طریق افزایش حملات اسرارآمیز در داخل ایران، آن هم در میانه کرونا و چه با تعمیق بیشتر روابط آمریکا با اسرائیل.

در همین ارتباط، یک مقام سابق ایالات متحده گفت: به هر حال، من فکر می‌کنم آبرامز بسیار باهوش‌تر از هوک است. ممکن است که آبرامز از هوک موثرتر باشد. آن‌ها برای حل مشکلات با ایران زمان ندارند، اما برای مشکل آفرینی وقت دارند.

یک عضو موسسه میدل ایست و متخصص امور ایران گفت: من فکر می‌کنم ایرانی‌ها درباره ترامپ نگرانی دارند، چون او غیرقابل پیش بینی است.

اگر ترامپ پیروز شود، برخی از مقامات آمریکا انتظار دارند که مسئولات تهران به دلیل اثرات تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده بر اقتصاد ایران، سرانجام برای بحث درباره توافق هسته‌ای جدید سر میز مذاکره بیایند.

یک مقام آمریکایی گفت: انتخابات آمریکا بخش بزرگی از محاسبات مقامات ایران را شکل می‌دهد. اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، می‌توانیم منتظر پذیرش برخی از رویکرد‌های ترامپ از طرف ایران باشیم. این مقام افزود: ما هنوز بر این باوریم که تنها روشی که توانسته، دولت فعلی ایران را سر میز مذاکره بیاورد، فشار بوده است.

هوک دو سال کمپین به اصطلاح فشار حداکثری علیه ایران را پیش برد و بر گسترش قابل توجه تحریم‌های ایالات متحده علیه تهران که دولت را کاملاً در تضاد با متحدان اروپایی قرار داده است، نظارت کرد. گفتنی است، متحدان اروپایی آمریکا سعی در حفظ برجام داشتند.

هوک که یک جمهوری خواه معتدل به حساب می‌آمد، در ابتدا به عنوان یک بازیگر با نفوذ در پشت صحنه در زمان فعالیت رکس تیلرسون و بعداً به عنوان فردی برجسته در امور ایران شناخته شد. وی مدت‌ها و از جمله در یک پرسش و پاسخ با فارین پالیسی استدلال کرد که تعهدش در برابر ایران این بود که بر تهران آنقدر فشار بیاورد تا مقامات ایران برای آمدن به سر میز مذاکره درباره توافق نامه‌ی جدید پس از اینکه ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ خارج شد، متقاعد شوند.

اما ایران به جای اینکه پای میز مذاکره بیاید، محدودیت‌های برجام را در زمینه‌ی غنی سازی اورانیوم و توسعه هسته‌ای متوقف کرد و به طور بالقوه از مدت زمان مورد نیازش برای دستیابی به توانایی هسته‌ای کاست. مقامات دولت اوباما به فعالیت‌های گام به گام ایران از جمله مجموعه‌ای از حملات به تانکر‌های نفتی در خلیج فارس و سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به عنوان شواهدی مبنی بر اینکه هوک به طور فزاینده‌ای یک استراتژی ناکام را پیش می‌برد، اشاره می‌کنند.

یک مقام ارشد سابق دولت ترامپ به فارین پالیسی گفت: گمان نمی‌کنم، کاخ سفید اعتراف کند که این استراتژی ناکام بوده است. اما ایران در حال کنار گذاشتن محدودیت‌های برجام در زمینه‌ی غنی سازی و ذخیره سازی اورانیوم است؛ بنابراین خیلی سخت است که بگوییم سیاست آمریکا علیه ایران جواب داده است.

خبر کناره گیری هوک در حالی منتشر شد که دولت ترامپ احتمالاً در ابتکار مهم دیپلماتیک خود در شورای امنیت ایالات متحده در هفته آتی با شکست روبرو خواهد شد. گفتنی است، واشنگتن قصد دارد شورای امنیت را متقاعد کند که به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی تهران مبادرت کند. چندین منبع دیپلماتیک گفته اند که احتمالاً چین و روسیه که دارای حق وتو در شورای امنیت هستند، علیه این قطعنامه موضع خواهند گرفت. یک مقام وزارت امور خارجه به فارین پالیسی گفت: هوک در نقش خود باقی خواهد ماند تا بتواند به جنگی که در شورای امنیت سازمان ملل رخ می‌دهد، نظارت کند.

برخی از مقامات پیشین، سیاست ترامپ در مقابل ایران را به عنوان تلاش رئیس جمهور برای به بند کشیدن جو بایدن در صورت پیروزی می‌دانند. گفتنی است، جو بایدن، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا برای بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران ابراز تمایل کرده است.

کارشناسان مطرح کرده اند که واشنگتن می‌تواند با تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران و اعمال طرح بازگشت فوری تحریم ها، چارچوب قانونی موردنیاز برای توافق هسته‌ای با ایران را از بین ببرد.

جارنت بلانک، هماهنگ کننده سابق وزارت امور خارجه برای مسائل هسته‌ای ایران در دوران اوباما گفت: در شرایط فعلی، سیاست دولت ترامپ در مقابل ایران شامل آمادگی برای پذیرش شکست و تلاش برای از بین بردن گزینه‌های پیش روی رئیس جمهور آینده یعنی جو بایدن در مقابل تهران است. بلانک که هم اکنون با اندیشکده کارنگی همکاری می‌کند، می‌گوید: فکر می‌کنم، ترامپ به احتمال زیاد در این زمینه به موفقیتی دست نخواهد یافت. منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 الیوت آبرامز انتخابات آمریکا توافق هسته ای ایالات متحده شورای امنیت رئیس جمهور امور ایران میز مذاکره دولت ترامپ تحریم ها ی آمریکا یک مقام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۶۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست