Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی افضلیان کارشناس اقتصادی و تحلیل گر اوضاع بازار بورس درباره ریزش بازار بورس در معاملات امروز به جام جم آنلاین ، گفت: در حال حاضر یک نقدینگی در بازار وجود دارد که در رابطه با این نقدینگی همانند دیگر اخبار موجود در بازار واکنش های زیادی به وجود می آید. این واکنش می تواند خیلی شدید باشد و یا اینکه خود را خفیف تر نشان بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افضلیان عنوان کرد: یکی از اتفاقاتی که امروز افتاد و جوی منفی را به وجود آورد بحث عدم عرضه صندوق دارا دوم بوده است. این صندوق را اول اکتیو و سپس تایید کردند. در آخر هم مشخص نشد واقعا چه اتفاقی افتاد.

این کارشناس اقتصادی افزود: امروز نوسانی که در شرکت های پالایشگاهی دیدیم بسیار بالا بود. برخی از تراز مثبت 5 به منفی 5 رسیدند و نوسان زیادی را تجربه کردند. این نوسان حدود 10 درصد ارزیابی می شود. همه اینها به خاطر عرضه صندوق دارا دوم بود چون این صندوق پالایشی محسوب می شود و کل اتفاقاتی که در این صندوق ها می افتد جهت دهی خاصی را به سهام این گروه می دهد.

تحلیل گر بازار بورس در ادامه گفت: اکنون بحث بر سر این است که اگر قرار باشد صندوق دارا دوم عرضه نشود این جو منفی به کل بازار سرایت می کند و همین بازار اطمینانش را به صندوق دارا سوم و حتی دارا چهارم از دست می دهد.

وی تاکید کرد: به همین دلایل است که یک سرمایه گذار فکر نمی کند صندوقی به نام دارا دوم وجود دارد که قرار است عرضه شود و اگر نشود روی سهام شرکت های همان گروه تاثیر می گذارد.

افضلیان با تاکید بر اینکه اگر دارا دوم عرضه نشود صندوق های دارا سوم و دارا چهارم هم عرضه نمی شود افزود: امروز قرار است این شرکت ها به صورت بلوک های 15 درصدی از طریق بازار سرمایه واگذار شود. البته این موضوع هنوز تایید نشده است. مجموع اخباری که داشتیم بیشتر مربوط به صندوق دارا دوم بود و باعث شد جو موجود در بازار هیجانی شود.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: از آنجایی که گروه پالایشی از گروه های مطرح بازار محسوب می شود وقتی به منفی برسد و تحت تاثیر هیجانات قرار بگیرد می تواند اثرات روانی را به کل بازار تعمیم بدهد و به یکباره در بازار شاهد منفی شدن های زیاد شویم.

تحلیل گر بازار بورس بیان داشت: کلیت ماجرا این است که جنس موجود در بازار از نوع خبر هست و خبر هم می تواند به ذات خود هر اتفاقی را در بازار سرمایه رقم بزند.

افضلیان ادامه داد: بازار بورس در سال 98 و 99 رشد زیادی داشت و الان اگر بحث تجدید ارزیابی دارایی ها را داشته باشیم در تعدادی از صنایع به خصوص در صنایع کوچک از لحاظ قیمتی شاهد نوساناتی خواهیم بود.  

وی اذعان داشت: در صنایع کوچک رشدی قیمتی بالایی داشتیم و سرمایه گذاران اگر آرزوی رشد بیشتر دارند باید بدانند این اتفاق محرک خاصی می خواهند که این محرک، مجددا باعث رشد شرکت ها بشود.

افضلیان خاطرنشان کرد: صنایع کوچک بازار ریزش های 25 تا 30 درصدی را دارند. اصلاحاتی صورت می گیرد و بعد از آن اگر قرار باشد رشدی در این اصلاحات صورت بگیرد به دلیل همان ریزش ها این رشد خنثی می شود. عرضه کننده های زیادی وارد سهم می شوند و اقدام به فروش سهم می کنند و جلوی رشد قیمت را بعد از این ریزش 25 تا 30 درصدی می گیرند.

این کارشناس اقتصادی گفت: این شرایط نشان دهنده آن است که سرمایه گذاران بازار رفته رفته اعتماد خود را نسبت به رشدها در میان مدت از دست می دهند و منتظر یک «خبر» هستند تا این خبر موجب تغییر در رشد قیمتی در گروه های کوچک باشد.

افضلیان افزود: الان جنس اخباری که لازم داریم باید از جنس رونق اقتصادی باشد تا یک محرک جدید برای بازار به وجود بیاید. ولی اگر اخبار، مربوط به صندوق های دارا دوم، سوم و چهارم باشد چون سهام هایی که در این گروه بودند رشد خوبی داشتند نمی توانند باعث جهت دهی به کل بازار باشند.

این تحلیل گر اقتصادی گفت: این اخبار نهایتا می توانند جهت دهی به سمت صنعتی کنند که صندوق دارا دوم قرار است در آن عرضه شود. اگر الان بازارها به لحاظ ریسک طبقه بندی شوند ریسک این گروه  بالاتر از متوسط در شرایط فعلی محاسبه می شود.  

افضلیان یادآور شد: به هر حال یک سری افراد وجود دارند که حاضر به پذیرش این ریسک ها هستند. گزینه های بهتر برای افرادی که ریسک بازار را پذیرفته اند صندوق های سرمایه گذاری مشترک و صندوق های قابل معامله در بورس است. با خرید این سهام  ها از سوی سرمایه گذاران، اثرات کوتاه مدت خنثی می شود.

کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: رویکردی که دولت به بحث بازار سرمایه دارد در میان مدت و بلند مدت به نفع بازار می شود. اگر این حمایت وجود داشته باشد ما حتی در میان مدت یعنی تا انتهای سال می توانیم رشدی را در  شاخص کل و کلیت بازار داشته باشیم. ولی این بدان معنا نیست که سرمایه گذار هر روز بخواهد معامله کند و سهمی بخرد که با مثبت شدنش آن را بخرد و با منفی شدن به فروش برساند.

مهدی افضلیان در پایان گفت: شرایط فعلی بازار به گونه ای است که معامله کردن توسط اشخاص مختلف می تواند به خودی خود زیان مضاعف را ایجاد کند. این فشار روانی با مثبت و منفی شدن سهام شرکت ها ایجاد می شود.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بازار بورس سهام سهم کارشناس اقتصادی صندوق دارا دوم بازار بورس بازار سرمایه تحلیل گر صندوق ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۱۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخی‌ها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارش‌های سالیانه، تغییر دلار نیما و.. است.

او افزود: سهم‌های شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند، فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما نقد شوندگی بالا و.. جذابیت آنها برای پول‌های بزرگ دو چندان می‌کند. در میانه‌ هفته سهامداران این سهم‌ها بخشی، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند. تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیده‌ها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!

وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های میلگردی حوالی ۵% بهتر می‌شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه و بالای ۴۱ هزار رسید، نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.

او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شدکه در کنار اصلاح نرخ خرید برق می‌تواند صنعت برق را متحول کند با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • میزبانی فرابورس ایران از چهارمین صندوق املاک و مستغلات کشور ​