Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه برخی افراد در لبنان با تحریک خارجی به دنبال اغراض خاص هستند، گفت: اگر عده ای از افراد، گروه‌ها و کشورهای خارجی بخواهند حادثه تاثربرانگیز انفجار در بیروت را دستاویز اغراض و اهداف سیاسی قرار بدهند، غیرقابل قبول است.


به گزارش شریان نیوز،«سیدعباس موسوی» پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تبریک اعیاد و همچنین روز خبرنگار گفت: از زحمات و تلاش خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در عرصه اطلاع‌رسانی و روشنگری می‌کنند،  قدردانی می‌کنم و امیدوارم در سنگر اطلاع‌رسانی و روشنگری همچنان بدرخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

وی با اشاره به سالروز ورود آزادگان به کشور اظهار داشت: قدردان، زحمات و شکنجه‌هایی آزادگان که در رژیم بعث متحمل شدند، هستیم. سالگرد ۲۸ مرداد را هم در پیش رو داریم که به خوبی نشانه‌گر دخالت خارجی و آمریکا در سقوط دولت ملی و دموکراتیک محمد مصدق است. این رویه همیشگی آمریکایی‌ها است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات لبنان تصریح کرد: ابعاد این حادثه همچناندر حال بررسی است، اما ایران از همان ساعات اولیه در کنار دولت و ملت لبنان قرار گرفت. وزیر خارجه تماسی با همتای لبنانی خود گرفتند و رئیس‌جمهور هم دستوراتی دادند. تاکنون چندین کمک و هواپیما به لبنان ارسال شده و طی روزهای آینده هم این کمک‌ها ادامه می‌یابد.  

موسوی همچنین در خصوص رایزنیهای دیپلماتیک طی روزهای اخیر هم گفت: وزیر امور خارجه در روزهای اخیر گفت و گویی با همتایان لبنانی و اوکراینی داشتند. یک گفت‌وگوی ویدئوکنفرانسی با همتای اماراتی خود داشتند. رئیس کمیته بین‌الملل دوما روسیه هم مهمان وزیر امور خارجه بودند که درباره روابط دوجانبه و چشم‌انداز روابط دو کشور گفت‌وگو شد.

وی با اشاره به انفجار در بندر بیروت و تحولات پس ازآن در لبنان اظهارداشت: حادثه بزرگ بود طبیعی است که مردم ناراحت شوند تبعات هم خواهد داشت، اما اگر عده ای از افراد، گروه‌ها و کشورهای خارجی بخواهند این حادثه تاثربرانگیز را دستاویز اغراض و اهداف سیاسی قرار بدهند غیرقابل قبول است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: طبیعی از مردم از این حادثه ناراحت باشند اما به نظر می رسد برخی افراد با تحریک‌های خارجی به دنبال اغراض خاصی هستند که پسندیده نیست. ملت لبنان ملت رنج کشیده ای هست و جا دارد که با حفظ آرامش اجازه بدهند مسئولین به امور رسیدگی بکنند تا به آلام مردمی که در این حادثه ناگوار صدمه دیدند، رسیدگی شود.

وی در عین حال گفت: باید نسبت به این حادثه عمیق‌تر نگاه کرد و باید دید که علت اصلی این حادثه چه بوده و بعد از آن قضاوت کرد. دیدید که برخی از کشورها با ریاکاری فکر کردند که خودشان را مدافع مردم لبنان نشان بدهند و با مردم لبنان هم دردی بکنند و همانطور که در یک اظهارنظر عرض کردم اگر صداقت دارند سعی کنند تحریم‌هایی که اخیراً علیه دولت و ملت لبنان وضع کردند را برطرف کنند.

 موسوی تصریح کرد: لبنان از این حوادث زیاد دیده و با مقاومتی که در این ملت را داریم همه را پشت سر خواهد گذاشت.

تیمی که در حال شکست است، نفرات خود را تعویض می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره کناره‌گیری برایان هوک و ارتباط آن با ناکامی آمریکا در ایجاد اجماع جهانی علیه ایران ابراز داشت: جابجایی افراد و نمایندگان ویژه، برای ما اهمیت چندانی ندارد. طبیعی است آنها وقتی شکست بخورند، افراد را جابجا کنند. در بازی فوتبال هم همین گونه است. تیمی که در حال شکست است افراد را عوض می‌کند در حالی که می‌دانند وقتی عقب هستند این تغییرات در نتیجه اثری ندارد.  

وی اضافه کرد: ما به تعویض‌های پی در پی که به خاطر شکست‌های پی در پی از ملت ایران است، توجه نداریم.  

موسوی در پاسخ به سوالی درباره تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی و جلسه فردای شورای امنیت در این باره بیان کرد: تحریم تسلیحاتی بیش از آنکه علیه ملت ایران تهدید باشد، تهدیدی علیه شورای امنیت و سازوکارهای قانونی این نهاد است.  

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمریکایی‌ها با استفاده از ابزار شورای امنیت می‌خواهند شورای امنیت را به نابودی بکشانند یا تحت انقیاد خود دربیاورند، یادآور شد: اعضای شورای امنیت باید مواظب باشند در دام آمریکایی‌ها علیه شورای امنیت و سازوکارهای بین‌المللی نیفتند و امیدواریم این اقدام آمریکا با هوشیاری رهبران کشورهای مستقل دنیا و رایزنی‌های ایران با دوستان و کشورهای مختلف، به نتیجه نرسد و یک ناکامی دیگر برای آمریکا رقم بخورد.

وی درباره ادعای مقامات آمریکایی درباره دخالت ایران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهارداشت: این از ادعاهای مضحک آمریکایی‌ها است که اخیرا با چشم‌انداز تیره و تاری که برایشان وجود دارد آن را مطرح می‌کنند. ایران خیلی به افراد، جریان‌ها و احزاب داخلی توجه ندارد بلکه به رفتار، کردار و منش آنها و تعامل‌شان با جمهوری اسلامی ایران توجه می‌کند.

این دیپلمات ارشد با بیان اینکه  در این ۴۱ سالدولت‌های مختلف با رویکردهای مختلف را آزموده‌ایمکه تقریبا همه آنها مردود شدند، گفت: برای ایران فرقی ندارد چه حزبی برسرکار باشد و لذا نه دخالت می‌کنیم و نه نتیجه برای ما مهم است.

 موسوی یادآورشد: اگر آنها این احساس را دارند نشانه بزرگی ایران و قدرت ایران است و نشان می‌دهد سیاست‌هایشان علیه ایران شکست خورده و بازتاب شکست‌ها را در سیاست داخلی مشاهده کرده و از آنها به عنوان دخالت تعبیر می‌کنند.  

وی درباره پیامک‌هایی که آمریکایی‌ها برای برخی از شهروندان ایرانی ارسال کرده‌اند، اظهار داشت: محتوای این پیامک‌ها بی اساس است اما تجاوز به حقوق و حریم شهروندان ایرانی است و نشان می‌دهد سطح فکر، تعامل و برخورد با ملت ایران پیش پا افتاده است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره سفر مقامات ایرانی به لبنان طی روزهای آتی هم گفت: سفر یکی از مقامات بلندپایه کشور به لبنان در دستورکار است که در صورت نهایی شدن، ظرف روزهای آینده اعلام می‌شود. ما چه با سفر و چه بی سفر، در کنار دولت و ملت لبنان هستیم و کمک‌های ما محدود به سفر کردن نیست و به این کمک کردن ادامه می‌دهیم.

خبر رسمی مبنی بر توقیف نفتکش ایرانی در پاکستان نداشتیم

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره شایعه توقیف نفتکش ایرانی در پاکستان هم گفت: براساس بررسی‌ها هنوز رسما چیزی به ایران در این باره اعلام نشده و هیچ خبر رسمی مبنی بر توقیف کشتی حاصل نشده است اما از طریق بخش‌های ذیربط در حال پیگیری و جمع‌آوری اطلاعات هستیم که در صورت صحت و سقم واکنش لازم را نشان می‌دهیم.

موسوی درباره حضور عناصر طالبان در پارک ملت طی هفته‌های گذشته هم ابراز داشت: جمهوری اسلامی میزبان میلیون‌ها شهروند افغانستانی است که ممکن است هرکدام گرایش‌های مختلفی داشته باشند و طرفدار احزاب، گروه‌ها و جریان‌های افغانستانی باشند. در مورد وابستگی به یک گروه باید نهادهای مرتبط نظر دهند که وابسته بودند یا صرفا ابراز احساسات بوده است.

وی درباره آزاد شدن ۴۰۰ زندانی طالبان در افغانستان هم بیان کرد: توافق دولت افغانستان با سایر گروه‌ها از جمله طالبان یک موضوع داخلی است. ایران از هر روند و واقعه‌ای که به بازگشت صلح و ثبات در افغانستان کمک کند و موجب تسهیل گفت‌وگوهای بین‌الافغانی با محوریت دولت شود و همچنین از تحولاتی که روند را به سمت مثبت شدن پیش ببرد، استقبال می‌کند.

بزودی به باکو می‌روم

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره جابجایی سفرا و سخنگوی آتی وزارت امور خارجه هم یادآور شد: تابستان‌ها فصل جابجایی ماموران دیپلماتیک در نمایندگی‌های خارجی است. پنج، شش سفیر از جمله سفیر ایران در باکو جابجا می شوند. احتمالا به زودی من به باکو می‌روم. جانشین بنده هم به زودی اعلام می‌شود.

موسوی درباره تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی عنوان کرد: اینها وقتی با یک ناکامی مواجه می‌شوند، آسمان و ریسمان را به هم می‌بافند. مخصوصا رژیم فعلی آمریکا که استاد ربط دادن همه امور غیر مرتبط به یکدیگر است.

وی با بیان اینکه اقدام آمریکا علیه یک سازوکار بین‌المللی، شورای امنیت و قطعنامه آن و همچنین چندجانبه‌گرایی است، گفت: آمریکا از ابزار شورای امنیت علیه شورای امنیت استفاده می‌کند. فکر می‌کنیم این هوشیاری در سایر کشورها و اعضا شورای امنیت نسبت به نیت آمریکا وجود دارد. خوش‌بین به موفق شدن آمریکا نیستیم و احتمال می‌دهیم آنها ناکام شوند و کشورهای شورای امنیت مراقبت می‌کنند تا آمریکا از شورای امنیت سوء استفاده نکند.

برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس از مفاد نامه دبیرکل به شورای امنیت اطلاع نداشتند

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نقش عربستان در صدور و امضای نامه اخیر دبیرکل شورای همکاری خلیج به شورای امنیت هم گفت: نامه‌ای که به اسم کشورهای عضو شورای همکاری به امضای دبیرکل جدید آن رسید و به شورای امنیت داده شده است و براساس اخبار موثق، برخی از شورای همکاری از مفاد آن اطلاع نداشتند.

موسوی اضافه کرد: به نظر ما نامه دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نظر همه اعضای آن نیست. همواره اعلام کردیم به دنبال همکاری دسته جمعی با کشورهای خلیج فارس هستیم و پیشنهاداتی هم به آنها داده بودیم.

وی با اشاره به پیشنهادات سابق ایران برای همکاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس خاطرنشان کرد: به کشورهایی که نسبت به رفع تحریم‌های تسلیحاتی ابراز نگرانی کردند، می‌گوییم شما منطقه را به انبار اسلحه و مهمات تبدیل کرده‌اید. اگر نگرانی است ما و سایر کشورهای منطقه باید از اقدامات ما شما نگران باشیم که خطرناک است. این اقدامی برای خودشیرینی نزد آمریکاست.

دسته بندیسیاسی

منبع: شریان

کلیدواژه: سخنگوی وزارت امور خارجه وزارت امور خارجه درباره شورای همکاری آمریکایی ها شورای امنیت ملت لبنان خلیج فارس گروه ها هم گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • آمریکا ۵ یگان نظامی اسرائیل را ناقض حقوق بشر تشخیص داد
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند