Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@04:03:06 GMT

سرطان کبد؛ علایم و پیشگیری

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۵۴۰۶

سیروز کبد زمینه ساز ابتلا به سرطان کبد است. ناطقان: ابتلا به سرطان کبد اولیه (سرطان کبد) در کبد آسیب دیده به دلیل نقایص هنگام تولد یا عفونت مزمن بیماری‌هایی مانند هپاتیت B و C، هموکروماتوز (یک بیماری ارثی همراه با آهن زیاد در کبد) و سیروز به وجود می‌آید. هپاتیت B و C و هموکروماتوز می‌تواند باعث آسیب دایمی و نارسایی کبدی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان کبد همچنین با چاقی و بیماری کبد چرب هم مرتبط است.

سرطان اولیه و ثانویه در کبد
سرطان اولیه کبد، سرطانی است که در کبد آغاز شده است. این بخش به طور عمده درخصوص رایج‌ترین نوع سرطان کبد، کارسینوم کبدی (سلول‌های کبدی HCC) است. اما شایع‌ترین سرطان کبد، سرطانی است که در قسمت دیگری از بدن شروع می‌شود و به کبد گسترش می‌یابد. این سرطان کبد نیست بلکه "متاستاتیک” یک عضو دیگر است. به عنوان مثال، لوزالمعده، روده بزرگ، معده، پستان، ریه یا سرطان دیگری که به کبد سرایت کرده است.

علایم سرطان کبد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
ضعف و خستگی
درد در شکم
تورم شکم به دلیل ایجاد مایعات (آسیت)
درد در شانه راست
از دست دادن اشتها و احساس بیماری
کاهش وزن
زرد شدن پوست و چشم
حرکات روده کم رنگ
تب

پیشگیری ازسرطان کبد
سیروز کبد زمینه ساز ابتلا به سرطان کبد است. پیشگیری از موارد ابتلا به هپاتیت مانند پرهیز از انجام تتو، کنترل وزن و مصرف کافی میوه و سبزیجات تازه و... از جمله موارد ضروری است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سرطان ، کبد ، پیشگیری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرطان کبد پیشگیری سرطان کبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آنها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

کد خبر 6090456

دیگر خبرها

  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد