Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-26@03:39:07 GMT

چرا هوک رفت و آبرامز جایش را گرفت؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۸۷۹۸

چرا هوک رفت و آبرامز جایش را گرفت؟

رویداد۲۴ برایان هوک گروه اقدام ایران را ترک کرد تا جایش را به الیوت آبرامز، سیاستمدار بدنام آمریکایی دهد. ترامپ در چهارسال گذشته همه چهره‌های جنگ طلب خود را رو کرد و حالا نوبت به یکی از سرسخت‌ترین‌ها رسیده است. برایان هوک زمانی به دولت ترامپ پیوست که او به تازگی برجام را ترک کرده بود و به دنبال یک استراتژی برای بازگرداندن تهران بر سر میز مذاکره بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوک چهره اصلی فشار حداکثری علیه تهران نام گرفت که تا دو هفته قبل، کشور به کشور برای اینکه کشور‌ها را متقاعد به همکاری با واشنگتن علیه آمریکا کند. حالا الیوت آبرامز که همزمان مسئول اموز ونزوئلا هم به حساب می‌آید به عنوان یک نیروی کارکشته، وظیفه دارد تا با پیش بردن طرح فشار حداکثری، به داد ترامپ در پرونده ایران برسد. در خبرآنلاین با هادی فریمان کارشناس امور آمریکای لاتین به گفتگو نشسته ایم:

کناره گیری برایان هوک از گروه اقدام ایران، خیلی ناگهانی اتفاق افتاد. به نظر می‌رسد که این خواسته رئیس جمهور آمریکاست تا او این مسند را ترک کند. چرا هوک از تیم ترامپ جدا شد؟

به نظر می‌رسد که برنامه‌هایی که هوک داشت و به دستور ترامپ پیش می‌رفت، اجرایی نشدند. او تا همین چند هفته قبل با اعتماد به نفس هرچه تمام‌تر می‌گفت که ایران تحت فشار است و وعده‌هایی مبنی بر فروپاشی می‌داد. اما در حقیقت در هر دو کشوری که آمریکا دست به تحریم و فشار به آن‌ها زده بود و بر رویشان متمرکز بود، وضعیت مطابق میل ترامپ پیش نرفت. بحث تحریم‌ها در مورد ایران و ونزوئلا عقیم ماند. رئیس جمهور آمریکا سعی داشت در چنین برنامه‌های کامیاب باشد تا در انتخابات دستش در حوزه سیاست خارجه پر به نظر برسد. دلیل این که برایان هوک هم کنار گذاشته شد را باید در همین ناکامی جستجو کرد.

ترامپ امیدوار بود که دستاورد بزرگی در سیاست خارجی داشته باشد. اما این اتفاق رخ نداد. از مهم‌ترین پرونده‌هایی که او بر رویشان حساب می‌کرد، کره شمالی، ایران و ونزوئلا بود، اما در هیچ یک از آن‌ها موفقیتی به دست نیاورد و عملا پروژه هایش به جایی نرسید. او یک تیم منتخب داشت و اشخاصی، چون بولتون، هوک و... جزو تندرو‌هایی بودند که در کنار ترامپ علیه ایران ایستادند. اما از آن تیم هیچ کس باقی نمانده. بولتون با بدترین شکل دولت را ترک کرد و حالا هم که هوک ترامپ را تنها گذاشته است. در چنین وضعیتی است که او سراغ آبرامز رفته.

بسیاری می‌گویند که آبرامز بسیار تندروتر از هوک است. با این حال پروژه رئیس جمهور آمریکا برای ترساندن ایران عملا راه به جایی نبرده است. چرا ترامپ او را انتخاب کرده است؟

ابرامز از نو محافظه کاران رادیکال است. او سابقه طولانی در نیم کره جنوبی دارد و همواره مسئول روش‌های جنگ و عملیات‌های کثیف بوده است. در مناطقی، چون کوبا، السالوادور و هندوراس و ... او عموما توانست با پیش بردن اهدافش به دولت‌های مستقر در آن‌ها ضربه وارد کند و از طرفی با وجود اینکه مقامی مرتبط با حقوق بشر داشت به لاپوشانی اقدامات غیرانسانی آمریکایی‌ها در آمریکای جنوبی می‌پرداخت.

او عنصر مهمی در مساله براندازی به حساب می‌آید. او آخرین عنصری است که به تیم ترامپ پیوسته است. دو تحلیل وجود دارد. اول اینکه رئیس جمهور آمریکا به دنبال این بوده تا از هوش آبرامز برای مداخله پنهان و.... در امور ایران استفاده کند و دوم اینکه ترامپ کسی را تندروتر و بدنام‌تر از آبرامز پیدا نکرده تا به جای هوک بنشاند.
بیشتر بخوانید: الیوت آبرامز جانشین برایان هوک کیست و چه کارنامه‌ای دارد؟آبرامز در ونزوئلا فعال بوده، اما این کشور همچنان به دست مادورو اداره می‌شود. این در حالیست که ایالات متحده همه تلاش خود را کرد تا دولت را در ونزوئلا عوض کند. با آن سابقه چطور حالا ترامپ به فکر افتاده تا از این مهره برای ایران هم استفاده کند؟

آبرامز متخصص و کارشناس آمریکای جنوبی است با این حساب در امور مربوط به ونزوئلا بسیار تخصص داشت، اما عملا این تخصص باعث نشد تا معادلات در آن کشور عوض شود و کماکان آنکه قدرت را در دست دارد، کسی است که ایالات متحده او را به رسمیت نمی‌شناسد. این چهره نو محافظه کار با حجم زیادی از ناکامی در کاراکاس روبه رو شد.

مساله این است که زمانه تغییر کرده و سال ۲۰۲۰ با زمانی که الیوت آبرامز برای ریگان و بوش کار می‌کرد بسیار متفاوت شده است. اگر هنوز در آن دوره به سر می‌بردیم، برای این مهره آمریکا کاری نداشت تا دست به سرنگونی حکومت‌ها بزند، اما امروز اوضاع عوض شده است. در آمریکای جنوبی مردم و دولت‌ها هوشیارتر شده اند و سطح مقاومت‌ها هم افزایش داشته. برای همین است که دیگر شخصی مثل آبرامز قادر به ایجاد تغییرات مورد نظر آمریکا در دیگر کشور‌ها نیست.

با این حساب تندروی آبرامز به کار ترامپ نخواهد آمد؟

همینطور است. آبرامز دیگر یک کارشناس پیر است که دوره اش گذشته. علاوه بر این او هیچ تخصصی در مورد خاورمیانه ندارد. تخصص او در نیم کره جنوبی بود که دیگر حتی آنجا هم دستاوردی برای دولت آمریکا نداشته. بیشتر به نظر می‌رسد که آوردن او بر سر کار، آخرین تیر ترکش ترامپ باشد. در ایران نیرو‌های متحدی که مخالف به حساب بیایند وجود ندارد پس تخصص آبرامز در خصوص جنگ‌های کثیف بیهوده است. او معمولا به دنبال گروه‌هایی می‌گشت که در میان نیرو‌های مسلح، با دولت‌های وقت در آمریکای جنوبی مخالف باشند و با استفاده از آن‌ها کودتا به راه می‌انداخت. چنین امکانی الان دیگر وجود ندارد. به ویژه در خصوص ایران چنین چیزی غیر ممکن به نظر می‌رسد؛ و زمینه برای فعالیت او مناسب نیست.

برخی ناظران می‌گویند که ترامپ این چهره بدنام را انتخاب کرده تا ایران را در منگنه قرار داده و بترساند تا به پای میز مذاکره برود. این احتمال با توجه به اینکه چیزی به پایان کار دولت نمانده و پیروزی ترامپ حتمی نیست، چقدر جدی است؟

من بعید می‌دانم که یک شخص بتواند چنین اثری بگذارد. ابرامز هر چه که هست از چهره‌ای مانند بولتون تندروتر نیست. ترامپ اشخاصی مانند تیلرسون و بولتون را بر سر کار آورد، اما نتوانست ایران را وادار کند تا به مذاکره تن دهد. شرایط ایران مشخص است و خواهان بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای است. تنها راهی که ایران حاضر به مذاکره باشد این است که منافع مردم تامین شود و مذاکره برای هر دوطرف برد برد به حساب بیاید. در غیر این صورت نه بولتون، نه هوک و نه حالا آبرامز قادر به تغییر نظر ایران نیستند. منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 برایان هوک الیوت آبرامز رئیس جمهور آمریکا آمریکای جنوبی نظر می رسد الیوت آبرامز برایان هوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند