Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@21:52:48 GMT

تدابیر گمرک در شرایط تحریم و اتخاذ رویه واحد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۸۹۴۳

تدابیر گمرک در شرایط تحریم و اتخاذ رویه واحد

خبرگزاری آریا - معاون گمرک ایران گفت: در شرایطی که اقدامات نظام استکباری علیه کشور شدت گرفته، موضوع تحریم‌های ظالمانه از طریق تضعیف جریان‌های ورود کالاهای ضروری، مطرح است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، مهرداد جمال ارونقی در اینباره توضیح داد: در شرایطی که اقدامات نظام استکباری علیه جمهوری اسلامی ایران شدت گرفته است موضوع تحریم های ظالمانه از طریق تضعیف جریان‌های ورود کالاهای ضروری، مواد اولیه، اجزاء و قطعات و تجهیزات مرتبط با خط تولید به کشور مطرح است که در این شرایط، وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حفظ روند تولید و صادرات کشور (که نیازمند تامین مواد اولیه ضروری است) تلاش کرده تا در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست های دولت مبنی بر مدیریت واردات، نسبت به طراحی مدل مطلوب واردات کشور متضمن کاهش واردات کالاهای غیرضروری و تقویت جریانهای ورود تکنولوژی و مواد اولیۀ توسعه صنایع کشور در جهت تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، جهش تولید و توسعۀ صادرات، رشد اشتغال، مهار تورم و امنیت پایدار ذخایر استراتژیک، اقدام نماید که در مرحلۀ اجراء، نتایج و بازخوردهای این مدل واردات طراحی شده، در سازمان گمرک قابل ظهور، رصد، بررسی و اظهارنظر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بنابراین در جهت تحقق سیاست‌های کلی ذکر شده و در راستای اتخاذ رویه واحد در نیل به اهداف ترسیم شده بخشنامه ای برای ابلاغ به کلیه گمرکات صادر شده است. باید توجه داشت سیستم هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالا براساس کنوانسیون بین المللی سامانه هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالا مورخ 14 ژوئن 1983 میلادی است که به تصویب شورای همکاری گمرکی رسیده و جمهوری اسلامی ایران براساس ماده واحدۀ قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون یادشده، به آن پیوسته است. در این راستا وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف شده اصلاحات مربوط به سامانه هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالا، یادداشت های توضیحی آن و اصلاحات بعدی را در قالب آیین نامه پیشنهاد نماید و به تصویب هیات وزیران برساند و اصلاحات مزبور را در روزنامه های کثیرالانتشار آگهی و در وب سایت اختصاصی گمرک درج کند.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران ادامه داد: در صورتی که اصلاحات مزبور در ماخذ حقوق ورودی موثر باشد، کالای موجود در گمرک و کالایی که قبل از اعلام آگهی برای آن گشایش اعتبار شده یا بارنامه حمل برای آن صادر شده است مشمول مأخذ کمتر می شود. مدت زمان رسیدن کالا درصورت حمل از طریق هوایی حداکثر ظرف پانزده روز و در سایر روش های حمل شصت روز از تاریخ صدور بارنامه حمل می باشد. وفق ماده 43 قانون امور گمرکی، در مواردی که صاحب کالا یا نماینده قانونی وی شماره تعرفه صحیح کالای خود را نداند می‌تواند قبل از تنظیم اظهارنامه با ارائه اسناد مالکیت و پرداخت هزینه تعیین تعرفه، نظر مشورتی گمرک را استعلام کند.
ارونقی این تعرفه بندی وقتی برای طرفین الزامی است که به درخواست ذی نفع به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارجاع و تعیین شود. اشخاصی که می خواهند کالا به خارج سفارش دهند نیز می توانند شماره تعرفه کالا و شرایط ورود آن را با ارسال نمونه و پیش برگ (پروفرم) و بیان مشخصات کالا و تصریح به اینکه کالا حداکثر تا چه مدت به ایران می رسد از گمرک ایران استعلام نمایند. این تعرفه بندی وقتی برای گمرک الزامی است که به تأیید کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی برسد و کالای مورد بحث برای یک بار گشایش اعتبار و تا یک سال بعد از ابلاغ رأی توسط استعلام کننده، گشایش اعتبار یا وارد شود.
وی اظهار داشت: در راستای شناسایی و رصد دقیق ترکیب کالاهای وارداتی به کشور، از تاریخ ابلاغ این بخشنامه تمامی اعلام نظرهای دفتر تعرفه درخصوص پرونده های اختلافی ارسالی صرفاً در قالب فرمت جدید بوده و هرگونه اعلام نظر تعرفه مربوط به مکاتبات رسمی پرونده های اختلافی خارج از فرمت اشاره شده فاقد اعتبار بوده و قابل پذیرش نمی باشد. هر اعلام نظر دفتر تخصصی تعرفه درخصوص ردیف تعرفه های مورد اختلاف یا بخشنامه های آن دفتر، متضمن یک شماره بشرح 99/28359010/0001 است که عدد 99 مربوط به سال صدور، عدد 28359010 مربوط به شمارۀ فرعی کالای مورد نظر (آب مقطر) و عدد 0001 مربوط به شمارۀ سریال اعلام نظرهای دفتر تعرفه می باشد.
جمال ارونقی ادامه داد: دفتر تعرفه گمرک ایران مکلف است در پایان هر هفته، تمامی اعلام نظرهای صادره در طول هفته را به ترتیب شماره سریال از طریق اتوماسیون به تمامی حوزه های نظارت و گمرکات اجرائی و سایر دفاتر ستادی حوزه معاونت امور گمرکی گمرک ایران ارسال و تمامی حوزه های نظارت و گمرکات اجرایی مکلف به بررسی اعلام نظرهای واصله بوده، مقتضی است هر نظر علمی و فنی درخصوص اعلام نظرهای واصله و ترکیب کالاهای وارداتی وجود داشت مستنداً و مستدلاً به دفتر تعرفه منعکس و رونوشت به اینجانب داده شود.
دبیر کمیته انتخاب مسیر اظهارنامه گمرک ایران خاطر نشان کرد: مقرر شده در اعلام نظرهای صادره درخصوص پرونده های اختلافی به آراء صادره از سوی کمیسیون های رسیدگی به اختلافات گمرکی و تجدیدنظر نیز اشاره شود، با این وجود باید به این اصل مهم نیز توجه داشت که مطابق مفاد ماده 149 قانون امور گمرکی « آراءکمیسیون ها در مورد پرونده های مشابه، قابل تعمیم نیست ولی واحدهای ستادی گمرک ایران می توانند به آخرین آراء قطعی کمیسیون ها که آراء کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی و تجدیدنظر منطبق بر هم باشد در موارد مشابه و وحدت موضوع، مشروط بر آنکه این گونه آراء مورد پذیرش صاحب کالا نیز قرار گیرد استناد نمایند.»
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: مقتضی است آمار اقلام وارده به گمرکات اجرایی هم توسط مدیران و معاونین محترم هر گمرک به صورت هفتگی استخراج و ترکیب این اقلام بررسی و چنانچه نظر و پیشنهادی در این خصوص وجود داشته باشد مستنداً به این حوزۀ معاونت یا دفاتر تخصصی مربوطه اعلام تا رسیدگی و اتخاذ تصمیم شود. باید توجه داشت مسئولیت حسن اجرای این بخشنامه برعهده بالاترین مقام اجرایی گمرکات و مسئولیت نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده حوزه های نظارت گمرکات استان ها و دفتر تعرفه گمرک ایران است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رسیدگی به اختلافات گمرکی جمهوری اسلامی ایران اعلام نظرهای امور گمرکی گمرک ایران دفتر تعرفه اعلام نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند

دولت چین معافیت‌های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا پایان نوامبر سال جاری تمدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن معافیت های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا 30 نوامبر سال جاری تمدید می کند.

این وزارت خانه افزود: معافیت های بیشتر که از روز چهارشنبه اول ماه مه اجرایی می شود، در ادامه معافیت های اخیر است که روز سه شنبه منقضی می شود.

در همین حال سه روز پیش وزیر خارجه چین در دیدار با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای ضربه زدن به اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک‌های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت گرفت که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

در همین حال چندی قبل وانگ یی وزیر امور خارجه چین در گفتگو با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، اظهار کرد واشنگتن باید تحریم های اعمال شده بر کارخانه ها و افراد چینی را بردارد.

آقای یی در این گفتگو اظهار داشته واشنگتن باید این تحریم ها را بردارد و به حقوق توسعه مشروع چین، آسیب نرساند.

براساس این گزارش، واشنگتن تحریم هایی را بر شرکت های مختلف چینی اعمال کرده، شرکت هایی که واشنگتن آنها را به همکاری با صنایع نظامی چین به رغم انکار این شرکت ها متهم کرده است. تحریم های آمریکا همچنین بر افراد و نهادهای چینی وضع شده که متهم به نقض حقوق بشر در منطقه شین جیانگ هستند.

در ماه های اخیر روابط بین آمریکا و چین شاهد علایمی از بهبودی است در حالی که هر دو طرف گام هایی را برای ایجاد دوباره کانال های ارتباطی پس از تنش های فزاینده فی مابین طی دهه های اخیر، برداشته‌اند.

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را نداردچین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان 
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند