Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مصدق مصدق‌پور» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل استعفای نخست‌وزیر و کابینه لبنان و پیامدهای آن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بعد از بالا گرفتن اعتراض‌ها در لبنان، شامگاه دوشنبه شاهد استعفای حساب دیاب، نخست‌وزیر لبنان و کابینه وی بودیم. این پیشنهاد از سوی نخست‌وزیر لبنان ارائه شد و به اطلاع میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان رسید که او هم با استعفای این تیم موافقت کرد و نهایتاً دولت دیاب به عنوان دولت پیشبرد امور تا زمان به روی کار آمدن دولت جدید در مقام خود باقی خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه دلیل استعفای دولت دیاب چه بود، موضوعی است که به نظرم باید آن را نتیجه سناریونویسی دولت‌های غربی و عربی دانست. از زمانی که دولت وی روی کار آمد تا یک روز قبل از انفجار انبار شماره ۱۲ بندر بیروت، این دولت مدام زیر فشارهای خارجی و کارشکنی‌های داخلی قرار داشت و همه به دنبال ضربه زدن به آن بودند.

وی ادامه داد: به نظرم انفجار لبنان را باید تیرخلاص بر پیکره دولت حسان دیاب دانست. او طی ماه‌های اخیر با همه توان و قدرت خود سعی کرد بتواند به هر نوعی که شده وضعیت کشور و دولتش را درست کند اما اعمال فشارها به حدی بود که نه تنها عرصه سیاسی، بلکه صحنه اقتصاد و امنیت هم از سوی ایالات متحده و دو بازوی آن در منطقه یعنی عربستان و اسرائیل دچار به هم ریختگی شد. واشنگتن سعی کرد به هر ترتیبی که شده اوضاع و احوال اقتصادی لبنان را دستخوش تغییر قرار دهد و با بحران‌سازیِ مالی، سپرده مردم که در بانک‌های لبنان قرار داشت را بلوکه کرد. در این راه، سعد الحریری با همراهی آمریکا، به صورت کاملاً شفاف در مقابل دولت حسان دیاب ایستاد و اوضاع تا جایی پیش رفت که درگیری‌های داخلی و سیاسی به اوج رسید. این اتفاق‌ها در حالی رخ داد که آمریکایی‌ها قانون سزار را علیه بیروت اعمال کردند و موجب به هم‌ریختگی اجتماعی و معیشتی در این کشور شدند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: زمانی که انفجار بندر بیروت رخ داد، بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند که این موضوع موجب به هم‌ریختگی داخلی می‌شود که ستون فقرات آن را تحریک غربی‌ها و برخی از کشورهای منطقه تشکیل خواهد داد. این انفجار به هر ترتیب باعث شد تا داخلِ لبنان به هم بریزد و کار به جایی بکشد که مخالفان دولت فعلی اقدام به صف‌آرایی در مقابل کابینه دیاب کنند. این تقابل تا جایی پیش رفت که طیف منتسب به سعد الحریری و جریان المستقبل، دولت را تهدید کردند که اگر استعفا ندهد، نمایندگان خود را از پارلمان خارج خواهد کرد. اگر این اتفاق رخ می‌داد، پارلمان لبنان از هم می‌پاشید و به همین دلیل نخست‌وزیر لبنان برای جلوگیری از فروپاشی پارلمان، اقدام به کناره‌گیری کرد. واقعیت این است که فساد سیستماتیک در لبنان به حدی زیاد شده است که چندین نفر از سیاستمداران به راحتی می‌توانند با اعمال فشار بر دولت، این کشور را وارد یک بحران و بی‌دولتی کنند که در حالت کنونی این اتفاق رخ داده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم که استعفای حسان دیاب و کابینه او یک اقدام کاملاً هوشمندانه برای عدم فروپاشی ساختار سیاسی و امنیتی لبنان بود. استعفای او مانع از فروپاشی مجلس لبنان شد و مردم هم تا حد زیادی پس از این اقدام، آرام شدند. بسیاری بر این عقیده‌اند که شواهد زیادی در مورد انفجار بندر بیروت و استعفای دیاب وجود دارد اما من معتقدم که مسئولیتِ این انفجار به عهده سعد الحریری است، نه دولت حسان دیاب. در وضعیت کنونی بحث انتخابات زودهنگام وجود دارد که به نظرم قبل از آن باید قانون این انتخابات تصحیح شود؛ چراکه تا زمانی که قانون انتخابات  در لبنان تغییر نکند و اصلاح نشود، همان گزینه‌های فاسد و مافیای دولتی روی کار می‌آید و احتمال دارد سعد الحریری از سوی خود یک نفر را برای ورود به انتخابات، برگزیند. این در حالی است که سعودی‌ها، آمریکا و فرانسه هم به این جمع‌بندی رسیده‌اند که مهره‌های آنها در لبنان، همانند گذشته کارآیی ندارند و به همین دلیل آنها درصدد بازتعریف سیاست خود در بیروت برمی‌آیند. معتقدم که در لبنان تحولات بسیار زیادی روی خواهد داد، اما در این راستا باید منتظر تبعات سفر آینده «دیوید هیل»، معاون امور سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا به لبنان باشیم؛ چراکه بدون تردید تبعاتی خواهد داشت. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عربستان سعودی لبنان ولید جنبلاط بیروت دیوید هیل سعد الحریری حسان دیاب سعد الحریری حسان دیاب نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی ۴ روز آینده

علیرضا عسگریان معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از ابتدای طرح کالابرگ تسویه حساب با فروشندگان با فاصله اندک انجام می‌شد؛ به این معنی که از زمان اجرای طرح کالابرگ، به محض انجام خرید و به تناسب فاکتور‌ها و براساس دقت‌هایی که بر فروش محصولات در فروشگاه‌ها صورت می‌گرفت، بین دو تا سه روز با فروشگاه‌ها تسویه می‌شد.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه معمولا تا ساعت ۱۲ هرشب تمام فعل و انفعالات مالی با فروشگاه‌ها نهایی می‌شد، گفت: نوزدهم هر ماه با فروشگاه تسویه حساب صورت می‌گرفت.

وی ادامه داد: اما در مرحله سوم طرح فجرانه در تسویه دولت با فروشگاه‌ها فاصله‌ای افتاده که قرار است طی چهار روز آینده تسویه نهایی انجام شود.

به گفته عسگریان، بدهی دولت به فروشندگان کمتر از ۲ همت است.

منبع ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی ۴ روز آینده
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • تیاگو موتا: آلونسو برای ماندن در لورکوزن دلایل خودش را داشت؛ آینده من فعلا مهم نیست
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟