Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۲۴ ساعت است که النشره لبنان از میانجیگری آلمان برای مذاکره ایران و آمریکا خبر داده؛ خطی خبری که دنباله اش پس از حدود ۱۰ ساعت به یکی از خبرگزاری‌های داخلی رسید.
ایلنا به نقل از یک مقام آگاه از احتمال توافقی برای تعلیق موقتی تحریم‌ها از سوی آمریکا با میانجیگری برخی کشور‌های اروپایی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنگوی وزارت خارجه، اما این موضوع را تکذیب کرد و گفت: خبر مذاکره و لغو موقت بخشی از تحریم‌های به اصطلاح غیر هدفمند غیر واقعی است و معلوم نیست که این اخبار با چه اهدافی منتشر می‌شود.
این اولین بار نیست که طی هفته‌های گذشته خبر از توافق و یا مذاکرات پیدا و پنهان، میان ایران و آمریکا به گوش می‌رسد.
هفته گذشته نیز این خبر از سوی النشره لبنان منتشر شد "در سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تهران و واشنگتن در آستانه دور جدیدی از مذاکرات، فی مابین خود هستند ".

ادعای جدید مذاکره ایران و آمریکا از کجا نشات گرفت؟

به نظر می رسد تمایل ترامپ برای مذاکره با ایران هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک‌تر شده، بیشتر می‌شود.
۵ روز پیش که ترامپ برای تبلیغات انتخاباتی اش بین هواداران خود حاضر شده بود گفت: "اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوم، خیلی زود با ایران به توافق می‌رسم"
علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در واکنش به اظهارات این نامزد ریاست جمهوری دور بعدی آمریکا گفت: " ترامپ چهار سال فرصت را برای توافق با ایران را از دست داد. "
حدود دو ماه پیش نیز در جریان تبادل مایکل وایت، جاسوس آمریکایی با دکتر مجید طاهری، دانشمند ایرانی زندانی شده در ایالات متحده، ترامپ در توئیتی ضمن تشکر از ایران مدعی شد که با آزادی وایت امکان مذاکره با ایران به وجود آمده.
در همان زمان باز هم وزیر امور خارجه کشورمان ضمن رد مذاکره جدید در توئیتی به اظهارات ترامپ اینگونه واکنش نشان داد: "مشاوران شما – که اکثرا تا به حال اخراج شده اند – قمار احمقانه‌ای انجام دادند. اینکه چه زمانی بخواهید آن اشتباه را جبران کنید (به برجام برگردید) به خودتان بستگی دارد"

چرا ترامپ مشتاق مذاکره با ایران است؟

اواخر خردادماه جان بولتون، یکی از چند مشاور اخراج شده ترامپ از کاخ سفید در مصاحبه‌ای گفته بود: " با وجود اتخاذ تحریم‌ها، ترامپ همچنان مشتاق مذاکره با ایران است، چون فکر می‌کند می‌تواند به توافق بهتری دست پیدا کند؛ موضوعی که به اعتقاد من فاصله زیادی با واقعیت دارد. "

همانطور که بولتون در بخشی از مصاحبه اش به آن اذعان کرده، به نظر می‌رسد ترامپ برای متقاعد کردن هوادارانش در تلاش است تا به آن‌ها بفهماند می‌تواند به توافقی با ایران دست پیدا کند که از توافق قبلی (برجام) بهتر است.
توافقی که در آن انتظار آمریکایی‌ها ابعاد وسیع تری، چون از دست دادن اقتدار منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، از بین بردن کامل صنعت هسته‌ای و تضعیف صنعت دفاعی کشورمان را در بر می‌گیرد.

گزارش از : پوریا سلیمان زاده 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مذاکره با آمریکا مذاکره مستقیم مذاکره با ایران مذاکره با ایران ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • حقیقتی که در برنامه المیرا شریفی‌مقدم فاش شد
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • انگیزه پنهان آمریکا در مخالفت با تجمع‌های دانشجویی
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی